voltmod Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Μπορεί να μην έχουμε δει ακόμα τον BFR (Big Falcon Rocket) της Space X – τον πύραυλο που η εταιρεία ελπίζει να χρησιμοποιήσει σε αποστολές σε τροχιά γύρω από τη Γη, στο Φεγγάρι, και τελικώς, στον πλανήτη Άρη- να εκτοξεύεται, ωστόσο η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε πως «έκλεισε» τον πρώτο της ιδιώτη πελάτη και επιβάτη για ένα ταξίδι γύρω από τη Σελήνη. Κανένας δεν έχει ταξιδέψει στο Φεγγάρι από τότε που τερματίστηκε το επανδρωμένο διαστημικό πρόγραμμα της NASA, Απόλλων (Apollo Space Program) το 1972. Από το 1961 μέχρι το 1972, όταν και τερματίστηκε το πρόγραμμα περπάτησαν στο Φεγγάρι συνολικά δώδεκα αστροναύτες. Και τώρα η Space Χ φαίνεται πως ξεκίνησε να κάνει… κρατήσεις, με το όνομα του πρώτου ιδιώτη επιβάτη που θα ταξιδέψει στο Φεγγάρι να ανακοινώνεται τη Δευτέρα, στις 17 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια ενός livestream. Στις αρχές της χρονιάς, ο Elon Musk δήλωσε ότι ενδεχομένως θα βλέπαμε μέσα στο 2018 τους πρώτους δύο ανθρώπους που θα ταξίδευαν μέχρι το Φεγγάρι, αλλά αποφασίστηκε να καθυστερήσει η αποστολή, για να πραγματοποιηθεί με τον BFR, και όχι με τον Flacon Heavy και τη κάψουλα Dragon. O Elon Musk έχει δηλώσει ότι το τμήμα του διαστημικού σκάφους του BFR –που όπως είναι φανερό και από την κεντρική εικόνα έχει «αναβαθμιστεί», με τον Musk να επιβεβαιώνει τη νέα έκδοση σε σχετική ερώτηση μέσω του twitter- θα είναι έτοιμο για «σύντομες πτήσεις» το επόμενο έτος και πως οι πρώτες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα σε τρία με τέσσερα χρόνια. Την Δευτέρα, θα ξέρουμε πολλά περισσότερα. Engadget Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Istros Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) "φαίνεται πως ξεκίνησε να κάνει… κρατήσεις, με το όνομα του πρώτου ιδιώτη επιβάτη που θα ταξιδέψει στο Φεγγάρι" και κάποιοι άλλοι έχουν αγοράσει οικόπεδα στο φεγγάρι αλλά ακόμα δεν τα χουν δει ούτε με τηλεσκόπιο. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από Istros 1
Retromaniac Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οι insomniacs θα βγάλουν πάλι το άχτι τους για τον musk. Το θέμα θα πάει πάλι στις ανεμογεννήτριες κτλ κτλ 😛 Edit: Ντρέπομαι αλλα έπεσα έξω. Πήγε για το αν έχουμε πάει στο φεγγάρι. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από Retromaniac 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Τυχεροί όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα για ένα τέτοιο ταξίδι.
Retromaniac Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, Eoin είπε Τυχεροί όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα για ένα τέτοιο ταξίδι. Να σου πω την αληθεια, αν ήμουν τόσο πλούσιος δεν θα ήθελα να ρισκάρω την ζωή μου ενώ την απολαμβάνω. Εκτός και αν είχα βαρεθεί τα πάντα. 6
ELMastas Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Οταν λέμε μέχρι το φεγγάρι μου έρχονται συνομωσιολογικά στο μυαλό αφού είναι παράξενο εαν δεν υπάρχει όντος λόγος που τόσα χρόνια δεν πήγαινε καμία αποστολή εκεί απο το 72 και μετά.. Τι ιδιώτης θα πάει θα είναι κάνας παππούς ? θα καταλαβαίνει τι του γίνεται ? θα πάει στο ίδιο μέρος προσελήνωσης να δούμε αν υπάρχουν απομεινάρια απο το 72 ? αντε να να δούμε τι θα γίνει τελικά μήπως και το "σκηνοθετήσουνε" και αυτό Εγω για τίποτα βόλτες τον κόβω τον ιδιώτη να κάνει γύρω γύρω και να παίρνει και αρκετές ακόμα αναβολές το θέμα με το φεγγάρι. 1 1
GoMaR Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Θα κάνει το γύρο; νόμιζα πως και το φεγγάρι είναι επίπεδο 😂😂 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Οι insomniacs θα βγάλουν πάλι το άχτι τους για τον musk. Το θέμα θα πάει πάλι στις ανεμογεννήτριες κτλ κτλ 😛 Στανταρακι στην φουσκα tesla θα καταληξει το θεμα.............δεχομαι στοιχηματα. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Σιγά μην πάει στο φεγγάρι , θα τον δώσουν τίποτα LSD , θα τον βάλουν σε μια κάψουλα και θα κοιτά ένα παράθυρο με μια φωτογραφία , τα πιο εύκολα 10 εκατομμύρια. Αφού όλοι ξέρουμε ότι δε μπορείς να βγεις από τη γυάλα.
jp77s Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, giotis1982 είπε Σιγά μην πάει στο φεγγάρι , θα τον δώσουν τίποτα LSD , θα τον βάλουν σε μια κάψουλα και θα κοιτά ένα παράθυρο με μια φωτογραφία , τα πιο εύκολα 10 εκατομμύρια. Αφού όλοι ξέρουμε ότι δε μπορείς να βγεις από τη γυάλα. Με την SpaceX λέμε θα πάει, όχι με την Microsoft. 1
Retromaniac Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, ELMastas είπε Οταν λέμε μέχρι το φεγγάρι μου έρχονται συνομωσιολογικά στο μυαλό αφού είναι παράξενο εαν δεν υπάρχει όντος λόγος που τόσα χρόνια δεν πήγαινε καμία αποστολή εκεί απο το 72 και μετά.. Τι ιδιώτης θα πάει θα είναι κάνας παππούς ? θα καταλαβαίνει τι του γίνεται ? θα πάει στο ίδιο μέρος προσελήνωσης να δούμε αν υπάρχουν απομεινάρια απο το 72 ? αντε να να δούμε τι θα γίνει τελικά μήπως και το "σκηνοθετήσουνε" και αυτό Εγω για τίποτα βόλτες τον κόβω τον ιδιώτη να κάνει γύρω γύρω και να παίρνει και αρκετές ακόμα αναβολές το θέμα με το φεγγάρι. Ελπίζω να μην τι εννοείς σοβαρά για το αν πήγαμε στο φεγγάρι γιατί σε έχω σε υπόληψη 😛 11 λεπτά πριν, ELMastas είπε Οταν λέμε μέχρι το φεγγάρι μου έρχονται συνομωσιολογικά στο μυαλό αφού είναι παράξενο εαν δεν υπάρχει όντος λόγος που τόσα χρόνια δεν πήγαινε καμία αποστολή εκεί απο το 72 και μετά.. Τι ιδιώτης θα πάει θα είναι κάνας παππούς ? θα καταλαβαίνει τι του γίνεται ? θα πάει στο ίδιο μέρος προσελήνωσης να δούμε αν υπάρχουν απομεινάρια απο το 72 ? αντε να να δούμε τι θα γίνει τελικά μήπως και το "σκηνοθετήσουνε" και αυτό Εγω για τίποτα βόλτες τον κόβω τον ιδιώτη να κάνει γύρω γύρω και να παίρνει και αρκετές ακόμα αναβολές το θέμα με το φεγγάρι. Ελπίζω να μην τι εννοείς σοβαρά για το αν πήγαμε στο φεγγάρι γιατί σε έχω σε υπόληψη :p 3
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, jp77s είπε Με την SpaceX λέμε θα πάει, όχι με την Microsoft. Με τη Microsoft το πολύ πολύ να το έβλεπε στο Bing με Edge σε Windows 10, σιγά μην τον έδιναν και LSD. Είναι secure by default , δεν παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων ούτε τους χρεώνουν ένα σκασμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα