Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Αν δεν έχεις κληρονομιά βέβαια δε σε νοιάζει κιόλας
slk200gr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Πολυ γραφουν εδω χωρις να ξερουν την τυφλα τους,λοιπον αν δεν εχει περιουσιακα στπιχεια θα του αερισουν τα μπαλακια,2 ον δεν μεταβιβαζεται το χρεος αυτο συμβαινει μονο οταν εχεις χρεος στο δημοσιο ,Το περιεργο ομως ειναι οτι δεν σου κανουν διακανονισμο αυτο συμβαινει Μονο οταν εχει περιουσιακα ο δανειοληπτης ,ετσι και ενας φιλος μου φαινοταν στην τραπεζα οτι κατεχει ενα αγροτεμαχιο ενω το ειχε πούλησει αφου προσκομισε χαρτια και περαστικε στο συστημα οτι ειναι δανδελα απο 13000 ε που χρωστουσε του το καναν 4800 και αυτοε ζητησε και έλαβε εγκριση να δινει 50 τον μηνα ,κατα εμε δεν χρειαζεται να δωσει ουτε τα 50 γιατι απλα δεν μπορουν να κανουν τιποτα εκτος απο το πρήξιμο στο τηλεφωνο ,οπου μαθε 5 ατακες και θα γελας κιολας οταν σε παιρνουν 5 ώρες πριν, overpower είπε Ενα χρεος ακολουθει τους απογονους αν δεχτουν την κληρονομια. Και ειναι λογικο εν μερη. Δεν γινεται να παρει δανειο ο πατερας μου 300.000, να κανει σπιταρονα, και στην πειρπτωση που παθει κατι, να παρω το σπιτι και να πατσισουμε με την τραπεζα. Φανταζομαι οτι δεν υπαρχει κατι παντως απο την μερια του πατερα Αν πηρε 300 000 για την σπιταρωνα το σπιτι ειναι σε υποθηκη οποτε τι συζητάμε ?αν και εδω υπαρχει λυση
Moderators Malthador Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, slk200gr said: αυτο συμβαινει μονο οταν εχεις χρεος στο δημοσιο Τι εννοείς; Επειδή μπορεί να χρωστάει ο πατέρας μου στο ΙΚΑ ή στην εφορία θα μου μεταφέρουν το λογαριασμό, ακόμα κι αν αποποιηθώ; Φυσικά και δεν ισχύει αυτό. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2018 από Malthador
jgeorgiou Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Το χρέος μπορεί(όχι πάντα) να βαρύνει τα περιουσιακά στοιχεία του πατέρα σου και να μην μπορείς να κληρονομήσεις. Αφου δεν έχει δεν σε πειράζει αυτό. Οι τράπεζες να ξέρεις ότι ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα.
slk200gr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 15 λεπτά πριν, Malthador είπε Τι εννοείς; Επειδή μπορεί να χρωστάει ο πατέρας μου στο ΙΚΑ ή στην εφορία θα μου μεταφέρουν το λογαριασμό, ακόμα κι αν αποποιηθώ; Φυσικά και δεν ισχύει αυτό. Αν κανεις αποποίηση δεν μεταφέρεται τιποτα 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Έλα παιδιά μην το κουραζουμε, οι τράπεζες έπαιξαν και έχασαν. Προσωπικά έχω δουλειά σταθερή εδώ και 17 χρόνια. Πριν την κρίση ζήτησα πιστωτική κάρτα και μου έδωσαν μια με 1000 ευρώ ενώ είχα εισόδημα καλό. Την ίδια περίοδο δίναν κάρτες και δάνεια σε κόσμο 50 χρονών που δεν είχε στον ήλιο μοίρα και μιλάμε για πολύ χρήμα. Εγώ μάλλον δεν ήμουν καλός πελάτης παρ'όλο που ήμουν 25 χρονών με πολύ καλή δουλειά. Όλα αυτά τα δάνεια είχαν 0 εξασφάλιση και βαριά βαριά να είχαν βάλει καμία ασφάλεια τρίτου σε περίπτωση θανάτου ή αδυναμίας αποπληρωμής. Δε λέω πως οι άνθρωποι που τα πήραν ήταν μπαταχτσιδες αλλά δεν έπρεπε κιόλας βάσει εισοδήματος. Τώρα κάτσαμε στον άξονα όλοι μαζί. Δε βλέπω κάποιο τρόπο να πληρωθούν, εδώ ο κοσμάκης χρωστά ΔΕΗ,νερό, αμάξι κτλ και πλέον είναι 500 ευρώ ο μισθός.
mechpanos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Οι περισσότεροι γράφετε ανακρίβειες. Πρώτον είπαμε σε περίπτωση θανάτου, το χρέος μεταβιβάζεται στους κατιόντες μαζί με τα περιουσιακά στοιχεία, εξ' ου και η ανάγκη για αποποιήσεις σε περίπτωση που υπάρχει χρέος και δεν υπάρχει περιουσία. Το να μην κάνεις αποποίηση σημαίνει ότι σιωπηρά κάνεις αποδοχή. Υπάρχει και η αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής, δηλαδή έχεις ένα περιθώριο (6μηνο εαν θυμάμαι καλά), που πρέπει να πας σε όσους χρωστάει ο αποθνήσκων να πάρεις βεβαιώσεις χρέους και να καταγράψεις την περιουσία κάνοντας "απογραφή" του τι αποδέχεσαι, και τα όποια βάρη αφορούν μόνο κατά της περιουσίας που αποδέχεσαι και μέχρι του ύψους της, δεν μπορεί να βαρύνουν την περιουσία του αποδέκτη της κληρονομιάς. Αφού βέβαια ο οφειλέτης είναι εν ζωή δεν είναι αυτή η περίπτωσή μας, απλώς το αναφέρω για να μην μένουν μερικοί με εσφαλμένες εντυπώσεις. Τώρα όσον αφορά την συγκεκριμένη περίπτωση, ασφαλώς και πρέπει άμεσα να γίνει μια επίσκεψη στην τράπεζα και κουβέντα για πλήρη ενημέρωση της κατάστασης τόσο προς την τράπεζα όσο και από την τράπεζα προς εσάς, με έγγραφα για να ξέρουμε για τι μιλάμε. Επιπλέον, αν δεν βγει άκρη με την τράπεζα μπορείτε να στραφείτε δικαστικά με την νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά - "νόμος Κατσέλη" (δεν είμαι σίγουρος αν ακόμα τρέχει ο νόμος ή απλά δικάζονται παλιές υποθέσεις, ρωτήστε δικηγόρο). Υπάρχουν δικηγόροι που αναλαμβάνουν και χωρίς να σε "γδύσουν" οικονομικά. Τώρα όσον αφορά το τί μπορεί να ζητήσει η τράπεζα, προφανώς και αφού δεν υπάρχει εγγύηση στο δάνειο άμεσα δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μπορεί όμως αν θέλει, να το κυνηγήσει δικαστικά καταγγέλλοντας την σύμβαση του δανείου και ζητώντας άμεσα την εξόφλησή του, η οποία δεν θα γίνει οπότε έχει δικαίωμα να σε πάει στο δικαστήριο. Πρακτικά δεν θα το κάνει, εκτός αν υπάρχει περιουσία που θα την δει από το Ε9 που θα ζητήσει να της προσκομίσεις. Αν υπάρχουν και άλλα ακίνητα πλην της 1ης κατοικίας, τα οποία έχουν κάποια αξία, ίσως μπει στην διαδικασία να το κάνει. Αν πρόκειται για 10 ρίζες ελιές στο χωριό, μάλλον όχι... Τα ζυγίζουνε αυτοί και βλέπουνε κατά περίπτωση, δεν είναι ότι δεν πρόκειται να σου κάνει τίποτα, γενικά. Αυτοί που δεν φοβούνται είναι μόνο αυτοί που δεν έχουνε τίποτα στο όνομά τους, σε αυτούς ναι, θα τους κάνει "αέρα"... 1 1
goku4000 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Καταρχην,σας ευχαριστω ολους.Ηρεμησαμε καπως.Τελος του μηνος θα παμε και σε ενα δικηγορο,γιατι με τον πατερα μου δν μπορω να επικοινωνησω καλα για να μου πει ή να παμε μαζι στην τραπεζα,τωρα που επαθε οτι επαθε.Προς θεου δν λεω να τους κοροιδεψω.Ο λογος που ανεβασα κιολας ειναι γιατι σαν ανθρωπος θελω να ειμαι τιμιος,απλα αυτην την στιγμμη εχουμε πολλα προβληματα.Απλα να μαθω πως μπορω να το αντιμετωπισω. Και παλι σας ευχαριστω για τις γνωμες σας. 1
mechpanos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, goku4000 είπε Καταρχην,σας ευχαριστω ολους.Ηρεμησαμε καπως.Τελος του μηνος θα παμε και σε ενα δικηγορο,γιατι με τον πατερα μου δν μπορω να επικοινωνησω καλα για να μου πει ή να παμε μαζι στην τραπεζα,τωρα που επαθε οτι επαθε.Προς θεου δν λεω να τους κοροιδεψω.Ο λογος που ανεβασα κιολας ειναι γιατι σαν ανθρωπος θελω να ειμαι τιμιος,απλα αυτην την στιγμμη εχουμε πολλα προβληματα.Απλα να μαθω πως μπορω να το αντιμετωπισω. Και παλι σας ευχαριστω για τις γνωμες σας. Καλή τύχη. Το Α και το Ω είναι να μπορείς να εξασφαλίσεις εσύ πρώτα ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης, και μετά ΑΝ μπορείς, να εξοφλήσεις το χρέος προς την τράπεζα. Ούτε ο 1ος θα είσαι, ούτε ο τελευταίος. Κατά την γνώμη μου πάντως σε όλη αυτή την διαδικασία πρόσεχε μην σε παρασύρουν και υπογράψεις ΕΣΥ εγγυητής ή νέο δάνειο ή οτιδήποτε άλλο, για το δάνειο που έδωσαν πριν τόσα χρόνια, στον πατέρα σου. Οποιοδήποτε έγγραφο σου δώσουν απλά δεν το υπογράφεις (έχουν δεκάδες παραγράφους με πολύ ψιλά γραμματάκια)...όχι τίποτα άλλο, στην προσπάθεια να ξεχρεώσεις τον πατέρα σου ίσως βρεθείς ΕΣΥ χρεωμένος με δάνειο που φυσικά δεν πήρες, ενώ μπορεί αύριο μεθαύριο να θες να πάρεις ΕΣΥ ένα δάνειο στεγαστικό ή επιχειρηματικό και ενώ θα έχεις τις προϋποθέσεις ας πούμε, να μην στο δίνουν γιατί θα έχεις μπει σε καμία μαύρη λίστα μη συνεργαζόμενων δανειοληπτών, ενώ μέχρι τώρα είσαι καθαρός. Γενικά να είσαι πονηρεμένος γιατί και εκεί μπορεί να σου πουν έλα τυπικό το ένα τυπικό το άλλο αλλά δεν ξέρεις τι μπορεί να λέει στα ψιλά γράμματα και σημαντικότερο ότι πλέον θα το έχεις υπογράψει ΕΣΥ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πιστεύω να πας για ενημέρωση άμεσα και μετά με τα χαρτιά που θα σου δώσουν, σε δικηγόρο έμπειρο για περαιτέρω κινήσεις. 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, giotis1982 είπε Αν έχουν περάσει 20 χρόνια και η τράπεζα δεν τα πήρε τώρα είναι αργά για δάκρυα. Απλά θα το βάλει στα κόκκινα, ενώ δεν πρέπει, και θα τσιμπήσει κατιτίς από την ανακεφαλαιοποιηση. 20 χρόνια είναι το μάξιμουμ που μπορεί να τα απαιτεί, αλλιώς θα έβλεπες να χρωστάνε από το 1925 δηλαδή μη εξυπηρετούμενα δάνεια μετά από 20 χρόνια (μη εξυπηρετούμενα, κόκκινα, μπλε) όπως θες πεστα, παραγράφονται;
giannipa72 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 δεν σας κάνουν διακανονισμό? λόγο περουσιακών η οικονομικών δυνατοτήτων που έχει η οικογένεια?
oikonikos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Φίλος. Παιζει στην τραπεζα να μην σε δεχτούν και μονο σου(χωρις την φυσική παρουσια του πατέρα σου) Φτιαξε ενα πληρεξουσιο στο ΚΕΠ και πηγαινε μόνος σου στη τραπεζα να συνεννοηθεις για αρχη και βλεπεις μετα
goku4000 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 42 λεπτά πριν, giannipa72 είπε δεν σας κάνουν διακανονισμό? λόγο περουσιακών η οικονομικών δυνατοτήτων που έχει η οικογένεια? Μας λενε να κανουμε την αιτησηη και να περιμενουμε...αλλα τπτ
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Γιατί; Υπάρχει νόμος του κράτους που μεταξύ ιδιωτών μπορεί να μεταβιβάσει το χρέος χωρίς προηγούμενη έγκριση του δεύτερου μέλους; Δεν είναι κρατικές οι τράπεζες. Επίσης μετά από 20 χρόνια παραγράφονται ακόμη και τα χρέη προς το κρατος. Αν καταγγείλει το συμβόλαιο θα κερδίσει κάποια χρόνια ακόμη ΟΧΙ για πάντα πάντως, εκτός και αν είναι ποινικό. Για αυτό καλούν για διακανονισμό, για να τους δέσουν τώρα, πριν δεν ήταν εξασφαλισμενοι.Δεν είναι ευχάριστο για κανέναν αλλά έτσι είναι. Και να συμπληρώσω πως ούτε το σύζυγό μπορούν να ενοχλήσουν. Εκτός και αν κάνουν δικαστήριο και αποδείξουν πως έγινε με δόλο η πράξη. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, θα ήμασταν ζούγκλα αν πχ έπαιρνε δάνειο ο αδερφός σου και μετά το ζητούσαν από εσένα. Ελεύθερη αγορά έχουμε, οι τράπεζες δεν φρόντισαν να εξασφαλιστούν και τέλος. Αν έχεις και πρόβλημα υγείας τότε αντίο τελείως
NikosKallithea Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Η πλάκα είναι οτι όλοι απαντάτε σαν να εχει πεθάνει ο πατέρας του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα