Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια απλα ρωτάω επειδή ειμαι τρομοκρατιμενος.Οποιος θελει αφηνει μια γνώμη.Αμα ειναι τώρα να με προσβάλετε κλπ οτι θέλετε.Δν θελω να βρω πουστια.Ο λογος που ανέβασα ειναι γιατί πάντα πληρώναμε και εμενα δν μου φαινεται σωστο να μεινει ετσι.Επισης καλο θα ήταν να μην μιλάτε ετσι εαβ δν ξέρετε τα οικονομικά προβλήματα,ταωπροβλήματα υγείας που υπρχουν και την κατάσταση.Οποιος θελει αφηνει μια γνώμη καλόπροαιρετα.Εγω απλα μπήκα για να ρωτήσω.Τι μπορεί να γινει;  και εαν μπορούν να μας κανουν κάτι; 

Επεξ/σία από goku4000
  • Like 1
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σιγά μην τον εκτελέσουν κιόλας, τίποτα δε μπορούν να κάνουν.

Γράφει πουθενά ότι το χρέος θα πάει και στα παιδιά; Υπέγραψε κανείς τίποτα; Θα πάνε μαζί με όλα τα υπόλοιπα κόκκινα δάνεια, στο πουθενά δηλαδή. Θα πληρωθούν από την ανακεφαλαίωση. Ούτε το σπίτι μπορούν να προσβάλουν , εκτός αν έχουν υπογράψει κάτι τέτοιο, να το έχουν βάλει δηλαδή ως εγγύηση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, goku4000 είπε

Βρε δν λεω,αλλα δν υπαρχει ενας τροπος για διακανονισμο,;Τοσα εχω ακουσει οτι κανουνε 100 ευρω ξερω εγω για 3 χρονια.Ειτε 200 και τελος.Δν ειναι και 100.000.

Δλδ η τραπεζα απο το να μην παιρνει τπτ,δεν την συμφερει να παιρνει ενα σταθερο ποσο καθε μηνα και τελος;

Ναι το κάνουνε,για δάνειο 100.000 ευρώ,από 450 μηνιαία δόση το πήγανε στα 130 για 3 χρόνια. Το ξέρω.

Όπως ειπώθηκε ξαναπάνε στη τράπεζα.Εσένα δεν μπορούν να σε κάνουν τίποτα,αφού δεν είναι στο όνομα σου.

Λογικά θα σε καλέσει κάποιο δικηγορικό γραφείο της τράπεζας καποια στιγμη να σου προτείνει διακανονισμό,αφού θα σε ταράξουν οι εισπρακτικές για κάποιο διάστημα στα τηλ πρώτα. 

Δημοσ.

ts με ολη την καλη διάθεση τραβα ρωτα στην τράπεζα κ μην πιστεύεις τον πατέρα σου, γιατί αν εδω κ 20 χρονια εδινε 250€ οπως λες, εχει δωσει ηδη 60,000€ για να χρωστάει κ να ναι ακομα 250 η δοση το δάνειο ηταν σιγουρα πανω απο 100,000€.

αρα καταλαβαίνεις οτι απο τα 25 που ελεγες πας σίγουρα στα 4πλασια λεφτά που δεν παιζει να μην εχει μπει εγγυητής ή υποθήκη.

• Like 5
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, goku4000 είπε

Βρε παιδια σε οτι λετε εχετε δικιο.Το θεμα ειναι τι κάνουμε; Θα παμε σε δικηγόρο για αρχή μπας και γινει διακονονισμος.Αλλα απλα ρωτάω τι μπορει να γινει πχ; μπορούν να μας κανουν κάτι; Η μανα μου ενα σπιτι εχει πριν το γάμο και ο πατέρας μου τιποτα.

Το δανειο ειναι στο ονομα του πατερα σου μονο?...αν ναι και δεν εχει περιουσια δεν μπορουν να του κανουν τιποτα μονο κατασχεση μισθου συνταξης η οτι λεφτα μπαινουν σε λογ/σμο που ειναι συνδικαιουχος...οτι εισοδημα να ειναι και αυτο. Μου κανει εντυπωση που δεν ειχε κολατεραλ εγγυηση...τσεκαρε μην εβαλε τη μανα να εγγυηθει με περιουσια της.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την στιγμή που το δάνειο το πήρε ο πατέρας σου για δικούς του λόγους (ή έστω για την μάνα του) τότε ηθικά δεν μπορεί να ακολουθεί εσένα. Είναι σαν να λες ότι επειδή ο παππούς σου είχε σκοτώσει κάποιον παλιά, θα δικάσουν εσένα.

Από νομικής άποψης τώρα, αφού δεν έχει μπει κανένας σας εγγυητής ή δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με το δάνειο, και δεν σκοπεύετε να κάνετε αποδοχή κληρονομιάς του πατέρα σου (όπου θα κληρονομούσατε και το χρέος) δεν σας νοιάζει τίποτα, δεν έχετε καμία υποχρέωση προς κανέναν.

Επειδή όμως όπως λένε και οι άλλοι είναι δύσκολο να μην έχει μπει κάποια υποθήκη ή εγγύηση τότε το μόνο χρήσιμο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να πας στην τράπεζα και να δεις αναλυτικά τους όρους και τις δεσμεύσεις που είχαν γίνει ώστε να δεις τι παίζει, και εκεί θα σου λυθούν λογικά όλες σου οι απορίες

Επεξ/σία από cthulhucarbide
  • Like 3
Δημοσ.

Πρεπει να κανεις αποποιηση οταν κληρονομησεις πατερα. Η κληρονομια χρεος δηλαδη παει στον πλησιεστερο συγγενη μετα, ισως μητερα, που εχει περιουσια οπως ειπες οποτε και αυτη να κανει αποποιηση. Μετα θα παει σε αδελφια του αν εχει η ανηψια...καποιος θα την πατησει και δεν θα κανει αποποιηση και θα φαει το πακεττο...και ας ειναι γ βαθμου συγγενης.  Προσεξε ομως αν συμβει κατι και κληρονομησει τη μαμα τοτε εχει περιουσια και μπλεκει το θεμα. Αν εισαι καθαρος να στα μεταβιβασει η μαμα...και φροντισε μην παθεις τιποτα διοτι θα στα κληρονομησουν οι γονεις και θα τα παρει η τραπεζα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πρέπει να ξανακάνεις σίγουρα προσπάθεια για διακανονισμό πάντως και όχι να περιμένεις για κληρονομίες και λοιπά που γράφουν. Ίσως έπεσες σε άσχετο υπάλληλο; Η περίπτωσή σου ακούγεται για δάνειο που θα έπρεπε να διακανονίζεται με συνοπτικές διαδικασίες από την τράπεζα.

Αν δεν υπάρχει ενέχυρο/τριτεγγυητής στο δάνειο και ο πατέρας σου δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του, δεν μπορεί να γίνει κάποια άλλη κατάσχεση απ'την τράπεζα.

Επεξ/σία από cb_papi
  • Like 3
Δημοσ.

Μην ανχώνεσαι παλικάρι,καταρχάς δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που πήρε δάνειο και δεν μπορούσε να το αποπληρώσει αφού απο τα ληστρικά επιτόκια και τις υπερημερίες,επι χρόνια οι τράπεζες ήπιαν το αίμα πολύ μεγάλου ποσοστού συνανθρώπων μας,που ακόμα είχανε εξοφλήσει πολύ περισσότερα απο όσα δανείστηκαν και συνεχίζαν οι Τράπεζες το άρμεγμα....

Αφού δεν έχει περιουσία και εγγυήσεις,δεν μπορεί να του κάνουν πολλά,μόνο απο την σύνταξη,όπως αναφέρθηκε εφόσον παίρνει,γίνεται να κρατούν κάτι και αυτό πρέπει να γίνει μετά απο δικαστήριο,τώρα αν δεν έχει άλλους πόρους,ορίζει το δικαστήριο κάποιο ποσό που θα μπορεί να πληρώσει μηνιαίως και τα υπόλειπα θα τα παίρνει ώστε να μπορεί να ζήσει !

Αν Θεός φυλάξει "φύγει"εννοείται πως θα κάνετε αποποίηση κληρονομιάς,αφού δεν έχει και κάτι και τέρμα με το χρέος,καλό είναι αν έχεις κάποιον γνωστό η φίλο,νομικό η δικηγόρο να ρωτήσεις για περισσότερες λεπτομέρειες,δεν ξέρω αλλά μετά απο τόσα χρόνια κανονικά πρέπει να παραγράφονται η να χαρακτηρίζονται μη εξυπηρετούμενα αυτά τα δάνεια,πιθανών επίσης να μπορείτε να υπαχθείτε σε κάποια ρύθμιση όπως με νόμο Κατσέλη κλπ που γινότανε πιο παλιά.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Από την στιγμή που το δάνειο το πήρε ο πατέρας σου για δικούς του λόγους (ή έστω για την μάνα του) τότε ηθικά δεν μπορεί να ακολουθεί εσένα. Είναι σαν να λες ότι επειδή ο παππούς σου είχε σκοτώσει κάποιον παλιά, θα δικάσουν εσένα.

Από νομικής άποψης τώρα, αφού δεν έχει μπει κανένας σας εγγυητής ή δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με το δάνειο, και δεν σκοπεύεται να κάνετε αποδοχή κληρονομιάς του πατέρα σου (όπου θα κληρονομούσατε και το χρέος) δεν σας νοιάζει τίποτα, δεν έχετε καμία υποχρέωση προς κανέναν.

Επειδή όμως όπως λένε και οι άλλοι είναι δύσκολο να μην έχει μπει κάποια υποθήκη ή εγγύηση τότε το μόνο χρήσιμο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να πας στην τράπεζα και να δεις αναλυτικά τους όρους και τις δεσμεύσεις που είχαν γίνει ώστε να δεις τι παίζει, και εκεί θα σου λυθούν λογικά όλες σου οι απορίες

Μη το λες. Εδω στο insomnia υπαρχουν καποιοι που θεωρουν οτι σε ακολουθει. Θυμαμαι ενα παρομοιο θεμα που βριζαν το τς οτι θελει να αποφυγει το χρεος ασχετα αν δεν ηταν δικο του

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Ενα χρεος ακολουθει τους απογονους αν δεχτουν την κληρονομια. Και ειναι λογικο εν μερη. Δεν γινεται να παρει δανειο ο πατερας μου 300.000, να κανει σπιταρονα, και στην πειρπτωση που παθει κατι, να παρω το σπιτι και να πατσισουμε με την τραπεζα.

Φανταζομαι οτι δεν υπαρχει κατι παντως απο την μερια του πατερα

Επεξ/σία από overpower
Δημοσ.
10 ώρες πριν, giotis1982 είπε

Σιγά μην τον εκτελέσουν κιόλας, τίποτα δε μπορούν να κάνουν.

Γράφει πουθενά ότι το χρέος θα πάει και στα παιδιά; Υπέγραψε κανείς τίποτα; Θα πάνε μαζί με όλα τα υπόλοιπα κόκκινα δάνεια, στο πουθενά δηλαδή. Θα πληρωθούν από την ανακεφαλαίωση. Ούτε το σπίτι μπορούν να προσβάλουν , εκτός αν έχουν υπογράψει κάτι τέτοιο, να το έχουν βάλει δηλαδή ως εγγύηση.

Οχι, δεν ειναι ετσι. Αν καποιος αποθνήσκων εχει χρεος, οι κληρονομούντες μαζί με τα περιουσιακά στοιχεία κληρονομούν και το χρέος του. Το ότι ειναι μή εξυληρετούμενο δεν σημαίνει ότι αν βρει περιουσιακά στοιχεία η τράπεζα ή κάποιον που θα μπορεί να το εξυπηρετήσει, δεν θα ψάξει να το κανει.

Σου το λεω απο εμπειρία, άφησε ένας θείος μου χρέη, αποποιήθηκαν η θεία και ο ξαδερφός μου και μετά με τη  σειρά αποποιηθήκαμε όλοι εμείς και κάναμε δικαστήρια για τα ανήλικα μέλη για να αποποιηθούμε εκ μερους τους! 

Δημοσ.

Αν έχουν περάσει 20 χρόνια και η τράπεζα δεν τα πήρε τώρα είναι αργά για δάκρυα.  Απλά θα το βάλει στα κόκκινα,  ενώ δεν πρέπει,  και θα τσιμπήσει κατιτίς από την ανακεφαλαιοποιηση. 20 χρόνια είναι το μάξιμουμ που μπορεί να τα απαιτεί,  αλλιώς θα έβλεπες να χρωστάνε από το 1925

Δημοσ.

Να πάτε στην τράπεζα άμεσα και να εξηγήσετε την κατάσταση. Θα βρεθεί λύση. Μιλήστε με προϊσταμένους ή διευθυντή  αν δεν  μπορεί ο υπάλληλος. Διαφημίζουν και κάποια τηλέφωνα που μπορείς να πάρεις για τέτοιες περιπτώσεις, δοκιμάστε κι αυτό. 

Επίσης μην αφήνετε λεφτά σε λογαριασμούς που είναι δικαιούχος - συνδικαιούχος ο πατέρας σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...