Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας!

Πηρα πριν κανα μήνα εναν 2600x με μια Asrock Matx HDV.

Εβαλα κανονικα τη ψυκτρα, αλλα επειδη ειχε πανω του κολλα δεν εβαλα καινουρια και απλως το κουμπωσα.4

Σε ηρεμια ο επεξεργαστης εχει θερμοκρασιες 39-60 (avg  45) αλλα οταν τρεχω Prime95 ανεβαινει η θερμοκρασια και στο ενα 20λεπτο ειχε φτασει στο 90!!

Πηρα απο πλαισιo μια Arctic Silver 5.

Αρχικα, εχω σκοπο να βγαλω τη παλια κολλα με οινοπνευμα, αλλα στη τοποθετηση νεας παστας εχω μπλεχτει γιατι πολλοι προτεινουν και αποριπτουν διαφορα. Εχετε κανα τροπο? Το ζήτημα θα φτιάξει η θα εχω παντα τετοιες θερμοκρασιες? 😕

Επεξ/σία από coreman7
Δημοσ.

Απο που ελέγχεις θερμοκρασίες? Το speccy βγάζει προβλήματα με τους ryzen... 

Δοκίμασε να αλλάξεις πάστα αν θες, αυτή που πήρες είναι σίγουρα καλύτερη απο την στοκ που εκεί πάνω η ψυχτρα. Επίσης πρόσεξε αν έχεις συνδέσει σωστά το καλώδιο απο το φανακι του επεξεργαστή και κοίτα να μην είναι πολύ κλειστό το κουτί του υπολογιστή...δηλαδή μη βάλεις καμία κουβέρτα πάνω :P

Δημοσ.

To Προγραμμα που εχω ειναι το CPUID Hardware Monitor. Tο κουτι ειανι ενα παμπαλαιo (αυτο που φαινεται).

Το εχω πανω στο γραφειο με ανοιχτη πορτα και γενικα αεριζεται :P Εχω και ενα εξτρα fun.

Eπισης δεν ξερω ακριβως πως γινεται apply η αν υπαρχει καποιος προτεινομενος τροπος.

8393813_0_a.jpg

Δημοσ.

Υπάρχουν 2 τρόποι:

1. Αλοίφεις την πάστα σε όλη την CPU. Ένα μικρό στρώμμα πάστας.
  2. Βάζεις μια σχετικά μικρή μπίλια πάστας στη μέση της CPU. Η πάστα απλώνεται από την πιέση του cooler.

Φυσικά μπορείς να κάνεις μίξη των δύο μεθόδων.

Πολύ καλά θα κάνεις να βγάλεις τη παλιά κόλλα με οινόπνευμα (προφανώς με βαμβάκι).

Αν συνεχίσεις να έχεις υψηλές θερμοκρασίες, μάλλον φτάει ο cooler που έχεις. Πχ πριν από 4 χρόνια είχα αγοράσει μια AMD CPU και το stock fan ήταν επιεικώς ελεεινό.

Το κουτί καλό θα ήταν να έχει side fan. Αλλά δε νομίζω ότι αποτελεί την πηγή για τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, klimac είπε

Υπάρχουν 2 τρόποι:

1. Αλοίφεις την πάστα σε όλη την CPU. Ένα μικρό στρώμμα πάστας.
  2. Βάζεις μια σχετικά μικρή μπίλια πάστας στη μέση της CPU. Η πάστα απλώνεται από την πιέση του cooler.

Φυσικά μπορείς να κάνεις μίξη των δύο μεθόδων.

Πολύ καλά θα κάνεις να βγάλεις τη παλιά κόλλα με οινόπνευμα (προφανώς με βαμβάκι).

Αν συνεχίσεις να έχεις υψηλές θερμοκρασίες, μάλλον φτάει ο cooler που έχεις. Πχ πριν από 4 χρόνια είχα αγοράσει μια AMD CPU και το stock fan ήταν επιεικώς ελεεινό.

Το κουτί καλό θα ήταν να έχει side fan. Αλλά δε νομίζω ότι αποτελεί την πηγή για τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες.

Nομιζω το στοκ του 2600x ειναι αρκετα καλο, τουλαχιστον χωρις OC

• Like 1
Δημοσ.

Είναι αρκετά καλό, αλλά όχι και για prime95. Επίσης οι 50-60° σε idle δεν νομίζω ότι είναι φυσιολογικό, εκτός αν παίζει μλκια με τους σένσορες ή/και το πρόγραμμα που τους διαβάζει.

Σε κάθε περίπτωση, καθαρίζεις με οινόπνευμα την παλιά πάστα και δοκιμάζεις με την AS5 και βλέπεις... δες και βιντεάκια στο YT για τον τρόπο εφαρμογής, δεν είναι κάτι δύσκολο.

Δημοσ.

60 σε ηρεμια ειναι tooomuch ,προσεξε να κουμπωσεις σωστα την ψυκτρα να τερματισουν οι βιδες,

Με το σωληναριο τραβα μια γραμμη οπως στη φωτο ,το κοκκινο ειναι η παστα

1032088474_.png.bd086643c95be8d53f8d50084f4e5994.png

Δημοσ.

Παιζει να υπαρχει προβλημα με το CPU? :(

Eπισης, εβαλα το Fan να πηγαινει με μεγαλυτερη ταχυτητα απο το Bios και κατεβασα το Ryzen Master.

Eκανα Intel Burn Test (10xStandard) και πηγαινε στο 78 και δυο φορες εκανε ενα spike στο 89~90 και ξαναπεσε. Επισης, το average στο idle ειναι  36.5 συμφωνα με το προγραμμα που λεει στο πλαι PTC 95 Βαθμους, οπως και σε αυτη την εικονα 41766684_261394524712085_8246788416109281280_n.png?_nc_cat=0&oh=bf64686da13484725af15f21e299c0fc&oe=5C16A9E2

λετε να δοκιμασω να πισεω τις βιδες, ή να βαλω ξανα παστα οπως λεει ο φιλος @akoinonitos

Δημοσ.

@akoinonitos Oχι την εχω αγορασει αλλα δεν την εχω βαλει. Ειδα το γκουγκλ οτι ειναι καλυτερο το Προγραμμα αυτο για τους Ryzen και εινια της AMD. Απλως ρωταω μπας και γλυτωσω την εγκατασταση γιατι φοβαμαι μη το κανω χειροτερο απο οτι εινια (αν δεν καλυφθει δλδ στις ακρες η κολλα? η κατι τετοιο:(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, coreman7 είπε

@akoinonitos Oχι την εχω αγορασει αλλα δεν την εχω βαλει. Ειδα το γκουγκλ οτι ειναι καλυτερο το Προγραμμα αυτο για τους Ryzen και εινια της AMD. Απλως ρωταω μπας και γλυτωσω την εγκατασταση γιατι φοβαμαι μη το κανω χειροτερο απο οτι εινια (αν δεν καλυφθει δλδ στις ακρες η κολλα? η κατι τετοιο:(

Το hwinfo σου παρχει πληροφοριες για οτι σενσορα υπαρχει ,ειναι πολυ πιο πληρης αξιζει να το δοκιμασεις.

Τωρα για την παστα μην φοβασαι τραβα με το σωληναριο μια γραμμουλα οπως σου εδειξα στη φωτο, δεν χρειαζεται να την απλωσεις παντου θα απλωθει μονη της ομοιομορφα οταν θα πατησει η ψυκτρα. Απλα θελει λιγο προσοχη οταν βιδωνεις την ψυκτρα πρωτα να πιασουν ολες οι βιδες απο μια στροφη και μετα αρχιζει και σφιγγεις χιαστι μεχρι να τερματησουν.

επισης αν περασεις το hwinfo ανεβασε ενα screenshot να δουμε τις τασεις.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Το hwinfo σου παρχει πληροφοριες για οτι σενσορα υπαρχει ,ειναι πολυ πιο πληρης αξιζει να το δοκιμασεις.

Τωρα για την παστα μην φοβασε τραβα με το σωληναριο μια γραμουλα οπως σου εδειξα στη φωτο, δεν χρειαζεται να την απλωσεις παντου θα απλωθει μονη της ομοιομορφα οταν θα πατησει η ψυκτρα. Απλα θελει λιγο προσοχη οταν βιδωνεις την ψυκτρα πρωτα να πιασουν ολες οι βιδες απο μια στροφη και μετα αρχιζει και σφιγγεις χιαστι μεχρι να τερματησουν.

Οκ θα το κανω αυριο! Επισης, οταν κανω την εγκατασταση, να κανω αμεσως μετρησεις και να στειλω?

Δημοσ.

Ενταξει ναι, θα στειλω μολις κανω την εγκατασταση!!

Σε ευχαριστω πολυ και για το ενδιαφερον και για τη βοηθεια! :)

Δημοσ.

Βάλε την παστα οπως σου ειπαν.Μην βαλεις πολύ γιατι μπορεί να δημιουργησει πρόβλημα όπως και η λίγη.Αν θες πειραματίσου βαζοντας την πάνω σε μια χοντρη σακουλα σχεδιαδοντας το τετραγωνο του επεξεργαστη και απο πάνω πιέζοντας με ενα κομμάτι απο άλλη διαφανή σακουλα.Επίσης όταν την κουμπώσει/βιδώσεις, κούμπωσε τα δύο διαγώνια πρωτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...