poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 On 17/09/2018 at 16:28, geo_kat2009 said: Ευχαριστώ παρα πολύ! Θα το προσπαθήσω αν και δεν κατέχω τόσα πολλά και θα σας πω τι γίνεται.. Πιστεύω μέσα στην εβδομάδα να έχω νέα.. το βασικο ειναι να δεις τι θα γινει με το iptv και το voip αν εχεις.οτι και να γινει με ενα hard reset εισαι οπως ησουν πριν οποτε μπορεις να πειραματιστεις.η και config οπως ειπες ο stefanidisg αν βαριεσαι να φτιαχνεις πχ wifi,port forward. On 17/09/2018 at 14:15, stefanidisg said: Πρώτα κάνε ένα backup. Μετά θα σου στείλω λεπτομέρειες. και να μην κανει μικρο το κακο.zero touch,zero config ειναι σχεδον ολα.τα βαζεις πανω και τραβανε τα παντα μονα τους. On 20/09/2018 at 21:02, BloodDonor89 said: Έχεις τους κωδικούς για root access; και γω bridge το είχα με ένα tp link. Ήταν μια χαρά. ειχες voip και iptv.
stefanidisg Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 6 ώρες πριν, poulinos είπε σε σενα χωρις voip και iptv πραγματι το bridge θα παιξει για πλακα. Όχι θα παίξει για πλάκα, παίζει για πλάκα , χωρίς ούτε ένα κιχ , τελικά μεγάλη υπόθεση να έχεις ρούτερ σκέτο από πίσω,( δεν θέλω να το αναλύσω γιατί θα ανοίξουμε μεγάλο θέμα).
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 5 hours ago, stefanidisg said: Όχι θα παίξει για πλάκα, παίζει για πλάκα , χωρίς ούτε ένα κιχ , τελικά μεγάλη υπόθεση να έχεις ρούτερ σκέτο από πίσω,( δεν θέλω να το αναλύσω γιατί θα ανοίξουμε μεγάλο θέμα). εχει πολλα καλα οπως ειπες αρκει να μπορει να γινει.γιατι οταν μπλεκει Iptv και voip δεν ειναι παντα ευκολο.το ιδιο βεβαια και σε περιπτωση που δεν θες να βαλεις router απο πισω και απλα θες να αλλαξεις το adsl/vdsl modem router με αλλο.
stefanidisg Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 19 λεπτά πριν, poulinos είπε εχει πολλα καλα οπως ειπες αρκει να μπορει να γινει.γιατι οταν μπλεκει Iptv και voip δεν ειναι παντα ευκολο.το ιδιο βεβαια και σε περιπτωση που δεν θες να βαλεις router απο πισω και απλα θες να αλλαξεις το adsl/vdsl modem router με αλλο. Συμφωνώ. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και καλά να έχω τον δικό τους εξοπλισμο ?
geo_kat2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Επειδή κάπως μπερδεύτηκα, δεν έχω voip μόνο iptv..Θα παίξει το δευτερο router? Και αν ναι, μπορώ να εχω αναλυτικά τις ρυθμίσεις? Αυτη την στιγμή παίρνω internet απο την lan 1 του router της vodafone (είναι στο υπνοδωμάτιο), το παω σε splitter μεσω καλωδιου ethernet στο σαλόνι και απο το splitter δίνω σε iptv (αποκωδικοποιητη vodafone) καθώς επίσης ιντερνετ σε 2 pc..Με αυτή την συνδεσμολογία όλα παίζουν άψογα..
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 9 hours ago, stefanidisg said: Συμφωνώ. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και καλά να έχω τον δικό τους εξοπλισμο ? o παροχος σου δινει εναν εξοπλισμο που ειναι ολα δοκιμασμενα και τεσταρισμενα πανω. ταυτοχρονα εχει το remote management οπως και το zero touch για να μην χρειαστει να κανεις τιποτα και να παιξουν ολα.το Remote ειναι επισης για να κανει αλλαγες σε firmware ή στο config αν χρειαστει.οποτε τον βολευει να εχεις το δικο του εξοπλισμο.αν εσυ παρεις ενα ρουτερ απο το εμποριο α.θα πρεπει καποιος να σου σεταρει την τηλεφωνια.δεν γινεται ο καθε παροχος να σου πει πως θα παιξει το καθε voip router με την τηλεφωνια του.ναι μεν θα μπορουσε να σου πει μερικες γενικες πληροφοριες αλλα μπορει να χρειαστουν παραπανω πραγματα. β.αν η τηλεφωνια δεν σου επαιζε σωστα θα ελεγες δεν μου παιζει σωστα και δεν ξερω τι γινεται και ουτε ο παροχος θα μπορουσε να κανει πολλα.το ιδιο και για το iptv.οποτε σου λεει στα δινω ολα σε μια συσκευη σεταρισμενα και δοκιμασμενα και αμα γινει κατι μιλας με μενα.αν εσυ τα σεταρεις σε δικο σου εξοπλισμο απλα δεν θα σε βοηθησουν.απολυτως λογικο και κατανοητο .αν ο καθενας παρει το δικο του ρουτερ που μπορει να ειναι απο ενα καλο μεχρι ενα χαλια ρουτερ δεν ειναι υποχρεωμενος ο παροχος να σου βρει οδηγιες και λυσεις για να παιξουν ολα.ο οτε αφηνει καποια παραθυρακια πχ να βαλεις τον δικο σου εξοπλισμο μπροστα και να βαλεις το speedport απο πισω για την τηλεφωνια ή να παιξεις pppoe passthrough.επισης σου δινει και τα στοιχεια (τουλαχιστον τα εδινε για να σεταρεις την τηλεφωνια) σε αλλο ρουτερ.αλλα αμα γινει προβλημα θα σου πει να βαλεις πανω το δικο του.καποιοι αλλοι παροχοι δεν σε αφηνουν να κανεις τιποτα.ουτε pppoe passthrough ουτε να σεταρεις αλλου την τηλεφωνια.οι λογοι ειναι πολλοι και δεν ειναι τοσο απλο το πραγμα.αν εσυ πχ φτιαξεις ενα cisco και σεταρεις την τηλεφωνια εκει αλλα το αφησεις ανοιχτο και μπει καποιος μεσα και σου τραβηξει εκατο κλησεις στην αλλη ακρη του κοσμου και δεις 1000 ευρω λογαριασμο μετα ποιος φταιει?εσυ θα πεις ο παροχος και ο παροχος θα πει εσυ το αφησες ανοιχτο.οποτε μπλεκει πολυ το πραγμα.για αυτο και υπαρχουν πολλα μετρα ασφαλειας απο τους παροχους για να μην γινουν διαφορα.πχ η forthnet δεν αφηνει η τηλεφωνια να παιξει απο το ιντερνετ.παιζει μονο απο το 8/36.θελει δηλαδη αλλο pvc. 9 hours ago, geo_kat2009 said: Επειδή κάπως μπερδεύτηκα, δεν έχω voip μόνο iptv..Θα παίξει το δευτερο router? Και αν ναι, μπορώ να εχω αναλυτικά τις ρυθμίσεις? Αυτη την στιγμή παίρνω internet απο την lan 1 του router της vodafone (είναι στο υπνοδωμάτιο), το παω σε splitter μεσω καλωδιου ethernet στο σαλόνι και απο το splitter δίνω σε iptv (αποκωδικοποιητη vodafone) καθώς επίσης ιντερνετ σε 2 pc..Με αυτή την συνδεσμολογία όλα παίζουν άψογα.. αν το κανεις bridge δεν ξερω αν θα παιξει το iptv.πρεπει να το δοκιμασεις.αν σου παιξει τοτε μια χαρα.το iptv απο το router της voda και το internet απο το δικο σου router.αν δεν παιξει τοτε πολυ δυσκολα τα πραγματα.επισης η voda οσο ξερω δεν αφηνει pppoe passthrough.μπορεις να το δοκιμασεις μεν αλλα δεν ξερω αν θα παιξει.
stefanidisg Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Ωραία η πληροφορία pouline , σε όλα αυτά που λες έχεις δίκιο όπως και οι εταιρείες τελικά έχουν δίκιο, αλλά στο εξωτερικό τί γίνετε εκεί ; Μήπως οι εταιρείες πρέπει να ξεχωρίσουν το ίντερνετ και την τηλεφωνία με διαφορετικό εξοπλισμό;
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 9 minutes ago, stefanidisg said: Ωραία η πληροφορία pouline , σε όλα αυτά που λες έχεις δίκιο όπως και οι εταιρείες τελικά έχουν δίκιο, αλλά στο εξωτερικό τί γίνετε εκεί ; Μήπως οι εταιρείες πρέπει να ξεχωρίσουν το ίντερνετ και την τηλεφωνία με διαφορετικό εξοπλισμό; δεν γινεται μονο στην ελλαδα αυτο αλλα και στο εξωτερικο.πχ η thomson/speedouch και πλεον technicolor κανει ακριβως αυτο για απειρες εταιρειες.custom firmware οπως τα ζητησουν.δεν ειναι δηλαδη μονο ελληνικο φαινομενο. συνηθως αυτο που μπορει να γινει ειναι να μπει δευτερο router απο πισω και να κανεις εκει οτι θες εσυ.το πως θα μπει αν θα ειναι με bridge αν θα ειναι με 2 nat και θα κανεις One to one nat ή αν θα ειναι με pppoe passthrough αυτο ειναι αλλη ιστορια.αν πχ εσενα το προβλημα ειναι πχ στο wireless απλα κρατας του παροχου και βαζεις ενα dual band access point και σκοτωνεις.εξαρτατε τις αναγκες παντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα