Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι 27 ετων, αποφοιτος Φιλολογιας.

Παντα ηθελα να ασχοληθω με υπολογιστες μα λογω αδυναμιας στα μαθηματικα οταν ημουν σχολειο, οι τριγυρω μου με ειχαν αποθαρρύνει απο το να το ακολουθήσω και ετσι κατεληξα στη φιλολογια.

Το μεγαλυτερο μου παθος ηταν παντα τα videogames.

Εχω ασχοληθει με το Game Development σε RPG Maker Ace (Χρησιμοποιει Ruby για Scripting και ενα event-based system), Construct 2 (Εχει event-based προγραμματισμο τυπου "if Player.x > 5 => Call_function_y") σε 2 projects που ειχαν προχωρησει αρκετα σε polish επιπεδο.

Στο δευτερο μαλιστα εφτιαξα δικο μου platform engine μεσα στο engine με πολλα κλασσικα features (jumping, sliding, running, health system, menus,  enemy ai, dialog boxes, inventory system και αλλα)

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι καταλαβαινω τι ειναι ο προγραμματισμος και εχω καποια εμπειρια στο problem solving που απαιτειται διοτι εφτιαξα πολλα bugs στα projects αυτα...

Το θεμα ειναι το εξης:

Σκεφτομαι λοιπον, να μετακομισω εξωτερικο, και συγκεκριμενα Αγγλια, αφου πρωτα παρακολουθησω καποια μαθηματα/σεμιναρια ωστε να μπορω να εργαστω σε καποια entry/junior level θεση οχι απαραιτητα στο game development.

Ενδιαφερομαι ειτε για IT, ειτε για προγραμματισμο Javascript ή C# (Που ειναι και οι γλωσσες πιο popular στα games - δινουν το ενδεχομενο να πιασω game dev job στο μελλον).

Ποιο θα ηταν το καλυτερο προγραμμα που θα μπορουσα να παρακολουθησω στη Θεσσαλονικη;

Εχω βρει πχ. IT Diploma απο Datalabs. Αυτο θεωρειται κατωτερο απο ενα ΤΕΙ;

Στο εξωτερικο θα ηταν ανταγωνιστικο στην αγορα εργασιας;

Γενικα, ποια θα ηταν η καλυτερη επιλογη ωστε να κανω επιτυχως retraining στον τομεα της Πληροφορικης; (ΔΕΝ αποκλειω σχολες τυπου Mediterranean College κτλ.)

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 14/9/2018 στις 10:00 ΠΜ, lostdreamer50 είπε

Παντα ηθελα να ασχοληθω με υπολογιστες μα λογω αδυναμιας στα μαθηματικα οταν ημουν σχολειο, οι τριγυρω μου με ειχαν αποθαρρύνει απο το να το ακολουθήσω και ετσι κατεληξα στη φιλολογια.

Εχω ασχοληθει με το Game Development σε RPG Maker Ace (Χρησιμοποιει Ruby για Scripting και ενα event-based system), Construct 2 (Εχει event-based προγραμματισμο τυπου "if Player.x > 5 => Call_function_y") σε 2 projects που ειχαν προχωρησει αρκετα σε polish επιπεδο.

Στο δευτερο μαλιστα εφτιαξα δικο μου platform engine μεσα στο engine με πολλα κλασσικα features (jumping, sliding, running, health system, menus,  enemy ai, dialog boxes, inventory system και αλλα)

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι καταλαβαινω τι ειναι ο προγραμματισμος και εχω καποια εμπειρια στο problem solving που απαιτειται διοτι εφτιαξα πολλα bugs στα projects αυτα...

Το θεμα ειναι το εξης:

Σκεφτομαι λοιπον, να μετακομισω εξωτερικο, και συγκεκριμενα Αγγλια, αφου πρωτα παρακολουθησω καποια μαθηματα/σεμιναρια ωστε να μπορω να εργαστω σε καποια entry/junior level θεση οχι απαραιτητα στο game development.

Ενδιαφερομαι ειτε για IT, ειτε για προγραμματισμο Javascript ή C# (Που ειναι και οι γλωσσες πιο popular στα games - δινουν το ενδεχομενο να πιασω game dev job στο μελλον).

Ποιο θα ηταν το καλυτερο προγραμμα που θα μπορουσα να παρακολουθησω στη Θεσσαλονικη;

Γενικα, ποια θα ηταν η καλυτερη επιλογη ωστε να κανω επιτυχως retraining στον τομεα της Πληροφορικης; (ΔΕΝ αποκλειω σχολες τυπου Mediterranean College κτλ.)

Επέκταση  

επειδη εχω μπερδευτει λιγο. Θα μετακομισεις πρωτα αγγλια και απο κει θα προσπαθησεις να κανεις καποιο προγραμμα εκπαιδευσης; ή θες ΠΡΙΝ πας Αγγλια , εδω στην ελλαδα να κανεις καποιο προγραμμα εκπαιδευσης; Επισης σε ποσο καιρο θες να πας Αγγλια; Επισης στο Meditereanean College να κανεις τι; καποιο επιμορφωτικο προγραμμα; ή πτυχιο;

Επεξ/σία από Aggeluska
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 14/9/2018 στις 10:47 ΠΜ, Aggeluska είπε

επειδη εχω μπερδευτει λιγο. Θα μετακομισεις πρωτα αγγλια και απο κει θα προσπαθησεις να κανεις καποιο προγραμμα εκπαιδευσης; ή θες ΠΡΙΝ πας Αγγλια , εδω στην ελλαδα να κανεις καποιο προγραμμα εκπαιδευσης; Επισης σε ποσο καιρο θες να πας Αγγλια; Επισης στο Meditereanean College να κανεις τι; καποιο επιμορφωτικο προγραμμα; ή πτυχιο;

Ελεγα να το κανω πριν παω Αγγλία... Δυστυχώς εμαθα πως λογω brexit δεν εχω πολυ χρόνο... Βασικα σε 6 μηνες απο οτι βλεπω πρεπει να χω παει... Θα μπορουσα βέβαια να παρακολουθησω εκει.

Για κολλεγιο σκεφτομουν για προπτυχιακό. Γενικα ηθελα να δειξω οτι δεν υπαρχει θεμα τοσο χρηματων.. Άλλα υπαρχει θεμα χρόνου οποτε δυσκολο... Το θεμα ειναι ποιος ειναι ο πιο καλος τροπος να βγω junior/entry dev...

Επεξ/σία από lostdreamer50
Δημοσ.
  Στις 14/9/2018 στις 11:13 ΠΜ, lostdreamer50 είπε

Ελεγα να το κανω πριν παω Αγγλία... Δυστυχώς εμαθα πως λογω brexit δεν εχω πολυ χρόνο... Βασικα σε 6 μηνες απο οτι βλεπω πρεπει να χω παει... Θα μπορουσα βέβαια να παρακολουθησω εκει.

Για κολλεγιο σκεφτομουν για προπτυχιακό. Γενικα ηθελα να δειξω οτι δεν υπαρχει θεμα τοσο χρηματων.. Άλλα υπαρχει θεμα χρόνου οποτε δυσκολο... Το θεμα ειναι ποιος ειναι ο πιο καλος τροπος να βγω junior/entry dev...

Κοιτα. Αν μ ελεγες οτι θες να ασχοληθεις με Web Development/Design θα σ ελεγα κανε κανα επιμορφωτικο προγραμμα ή τελος παντων κατι μικρο σε διαρκεια. Αλλα νομιζω, χωρις να ειμαι ειδικος, για game industry  θα ηταν προτιμοτερο να κανεις ενα προπτυχιακο προγραμμμα. Τωρα, αν κανεις σε καποιο ιδιωτικο, τυπου Meditereanean College, Αυτο δεν θα σε "υποχρεωσει" να μεινεις Ελλαδα μεχρι να το τελειωσεις; επισης, δεν θα εχει διαρκεια 3 ετη τουλαχιστον; αν ναι, γιατι να μην δωσεις κατατακτηριες να μπεις σε ενα ΑΕΙ Πληροφορικης; Αλλιως αν εχεις τα λεφτα, πηγαινε Αγγλια και κανε εκει ενα προπτυχιακο ή αν δεν εχεις ΤΟΣΑ λεφτα μπορεις να δουλευεις Αγγλια ή Ελλαδα και να κανεις ενα προπτυχιακο σε καποιο πανεπιστημιο εξ αποστασεως. ΕΑΠ, Open Univeristy στην Αγγλια κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην Αγγλία έτσι απλά αν δεν είσαι "γάτος" μην νομίζεις ότι θα σου ανοίξουν τις πόρτες διάπλατα...ειδικά χωρίς πτυχίο και χωρίς κάποια εμφανή προυπηρεσία...εδώ πήγαν άτομα με βαρβάτα χαρτιά -χωρίς προυπηρεσία - και μέχρι να ανοίξει η πόρτα φτύσαν αίμα/ιδρώτα/πολλά λεφτά....και η πορτούλα άνοιξε λόγω "προυπηρεσίας"...

Τώρα στο δια ταυτα...27 χρονών είναι μια καλή ηλικία αν είσαι αποφασισμένος...πολύ αποφασισμένος...αλλά θα πρέπει να ζοριστείς...καταρχήν χρειάζεσαι πτυχίο...ΕΑΠ είναι μια πρόταση ειδάλλως κάποιο ιδιωτικό πανεπιστήμιο...εφόσον θεωρώ ότι σαν απόφοιτος Φιλολογίας κάνεις και κανένα ιδιαίτερο για να τα βγάζεις πέρα...και φυσικά θες διάβασμα ...πολύ διάβασμα...για video games μόνες αξιόλογες προτάσεις είναι το Unity, CryoEngine...διαλέγεις και παίρνεις..εμβαθύνεις στο προγραμματιστικό κομμάτι και φυσικά ότι μαθαίνεις την γλώσσα που χρησιμοποιεί (C#,C++).

Μετά απο 4 χρόνια το ξανασυζητάμε...

Εκτός αν έχεις ακρη στην Αγγλία...δουλεύεις κάπου (οτιδήποτε) και παράλληλα σπουδάζεις σε Αγγλική Σχολή...ετσι τουλάχιστον όταν πάρεις το πτυχίο θα είσαι "δικός τους" και τα πράγματα θε είναι πιο απλά ...

Κάτι τελευταίο ...οι προγραμματιστές Video-Games θεωρούνται κάτι σαν Cream of the Crop ...στην βιομηχανία του Software και απλώς έπονται των  ελαχίστων εξωτικών HFT developers/programmers ( η απόλυτη κορυφή)

Επεξ/σία από masteripper
  • Like 2
Δημοσ.

Οντως θεωρούνται cream of the crop? Σε βρετανικο φορουμ μου παν ακριβως το αντιθετο, οτι δηλαδη οι πιο "σοβαρες" εταρειες το σνομπαρουν, χαχα!

Παντως το gaming θα ηταν το ιδανικο, αλλα και entry coder οπουδηποτε στην Αγγλια καλα θα ταν σε σχεση με την ανεργία που με τρωει τωρα!

Βρηκα ενα coding bootcamp στην Αθήνα που γινεται part-time σε 6 μηνες. Αυτό μηπως αξίζει;

Πιστευετε γενικα οτι 4 χρόνια σχολη δεν ειναι αργά στα 27? Με τρωει και αυτή η σκεψη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για game dev θες πολυ καλο μαθηματικο background, και μετα ακολουθουν τα υπολοιπα. Δε ξερω τα κολεγια που αναφερεις, αλλα ψαξε προγραμματα με αρκετα μαθηματικα και algorithms/complexity να τα μαθεις σε βαθος. Ειναι παρα πολυ ωραιος αυτος ο τομεας, αλλα ειναι και παρα πολυ απαιτητικος. Τα μαθηματικα θα σε βοηθησουνε και στο problem solving 

Για junior θεσεις, εχω ακουσει τρελα, εχω ακουσει και πιο λογικα πραματα. Oλες οι εταιρειες ζητανε ενα bachelor, προγραμματισμο να ξερεις τα βασικα(αλγοριθμους, data structures), και soft skills που νομιζω εχουν τεραστια βαρυτητα πλεον.

Επεξ/σία από najinblue3
Δημοσ.
  Στις 14/9/2018 στις 3:22 ΜΜ, becoming_I είπε

Δε σε πήραν τα χρόνια, πάρε το ρίσκο.

Μιλάμε για ολική αλλαγή κατεύθυνσης και αλλαγή καριέρας. Δεν είναι απο κάποιο χώρο με σπουδές σε διοίκηση ή οικονομία που όσο να ναι κάπου θα χρησιμεύσει η πληροφορική γιατί χρησιμοποιείται ήδη στον τομέα. Αυτό απαιτεί σίγουρα 4 έτη σπουδών και άλλα 1-2 χρόνια για να κάνει κάποιο entry level project που θα κινήσει την περιέργεια κάποιων εταιρειών για να τον δοκιμάσουν. Είναι ζαριά όπως και να γίνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ζαριά είναι αν έχει να συντηρήσει καμιά οικογένεια. Κατά τα αλλά τα 27 είναι μια χαρά ηλικία. Στα early 30s μπορεί να έχει αρχίσει να εργάζεται κανονικά σε ό,τι του αρέσει.

Αφού είσαι Θεσσαλονίκη, αν ενδιαφέρεσαι τελικά για κάποιο πτυχίο προτείνω https://citycollege.sheffield.eu. Έχω πολύ καλή άποψη. Επίσης δες αν υπάρχει και η επιλογή κάποιου conversion μεταπτυχιακού στην Πληροφορική σε άλλες σχολές.

Κατά τα άλλα δεν είναι απαραίτητο να πάρεις πτυχίο σε κάτι για να εργαστείς με προγραμματισμό. Αν ξοδέψεις αρκετό χρόνο και ενέργεια στο τέλος θα τα καταφέρεις. Κοίταξε ίσως και για κάποιο bootcamp μερικών μηνών αν είναι να φύγεις σύντομα από Ελλάδα.

Επεξ/σία από Constant1ne
Δημοσ.

για εμενα αξιζει το ρισκο. φιλολογος μερικα ιδαιτερα του 10ευρου στην καλυτερη, να σε ακυρωνουν  λιγο πρν φτασεις στο μαθημα,ανασφαλιστος ,4μηνες τον χρονο χωρις δουλεια η φροντηστηρια με 5 ευρω την ωρα και σφουγγαρισμα  μεσα. μπορει η αρχη να ειναι δυσκολη αλλα θα ειναι πολυ καλυτερο απο το σκατο της εκπαιδευσης.

Δημοσ.
  Στις 14/9/2018 στις 8:56 ΜΜ, MitsarasAth είπε

για εμενα αξιζει το ρισκο. φιλολογος μερικα ιδαιτερα του 10ευρου στην καλυτερη, να σε ακυρωνουν  λιγο πρν φτασεις στο μαθημα,ανασφαλιστος ,4μηνες τον χρονο χωρις δουλεια η φροντηστηρια με 5 ευρω την ωρα και σφουγγαρισμα  μεσα. μπορει η αρχη να ειναι δυσκολη αλλα θα ειναι πολυ καλυτερο απο το σκατο της εκπαιδευσης.

Δυστυχώς ούτε καν αυτά δεν βρίσκονται... Σε φροντηστηριο πια ούτε με γνωστό...

Στις 14/9/2018 στις 5:37 ΜΜ, Constant1ne είπε

Ζαριά είναι αν έχει να συντηρήσει καμιά οικογένεια. Κατά τα αλλά τα 27 είναι μια χαρά ηλικία. Στα early 30s μπορεί να έχει αρχίσει να εργάζεται κανονικά σε ό,τι του αρέσει.

Αφού είσαι Θεσσαλονίκη, αν ενδιαφέρεσαι τελικά για κάποιο πτυχίο προτείνω https://citycollege.sheffield.eu. Έχω πολύ καλή άποψη. Επίσης δες αν υπάρχει και η επιλογή κάποιου conversion μεταπτυχιακού στην Πληροφορική σε άλλες σχολές.

Κατά τα άλλα δεν είναι απαραίτητο να πάρεις πτυχίο σε κάτι για να εργαστείς με προγραμματισμό. Αν ξοδέψεις αρκετό χρόνο και ενέργεια στο τέλος θα τα καταφέρεις. Κοίταξε ίσως και για κάποιο bootcamp μερικών μηνών αν είναι να φύγεις σύντομα από Ελλάδα.

Επέκταση  

Ευχαριστώ για την προταση, θα το κοιταξω!

Στις 14/9/2018 στις 3:31 ΜΜ, mad-proffessor είπε

Μιλάμε για ολική αλλαγή κατεύθυνσης και αλλαγή καριέρας. Δεν είναι απο κάποιο χώρο με σπουδές σε διοίκηση ή οικονομία που όσο να ναι κάπου θα χρησιμεύσει η πληροφορική γιατί χρησιμοποιείται ήδη στον τομέα. Αυτό απαιτεί σίγουρα 4 έτη σπουδών και άλλα 1-2 χρόνια για να κάνει κάποιο entry level project που θα κινήσει την περιέργεια κάποιων εταιρειών για να τον δοκιμάσουν. Είναι ζαριά όπως και να γίνει.

Το νωριτερο δουλειά στα 33 δηλαδη; O-:

Δημοσ.
  Στις 14/9/2018 στις 10:00 ΠΜ, lostdreamer50 είπε

Το θεμα ειναι το εξης:

Επέκταση  

Κάνε το. 

Οι περισσότερες γνώμες που θα ακούσεις είναι από ανθρώπους που σπούδασαν πληροφορική στα 18 τους, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Εσύ θα σπουδάσεις πληροφορική στα 28 σου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Δηλαδή, θα έχεις διαφορετικές προσλαμβάνουσες, το οποίο γεγονός οδηγεί σε μεγαλύτερη ταχύτητα και μεγαλύτερο βάθος μάθησης. Εάν φυσικά θέλεις να το κάνεις και σε ενδιαφέρει, όπως γράφεις. 

Δες ένα τμήμα πληροφορικής που να μπορείς να παρακολουθήσεις. Π.χ., στην πόλη σου, στην πόλη της θειάς σου ("της δικιάς σου" :D), στην πόλη της γιαγιάς σου, στην πόλη της κοπέλας/συμβίας σου. Δώσε κατατακτήριες, μπες και τελείωσέ το. 

Το μετά θα το δεις καλύτερα όσο είσαι μέσα. Δεν ξέρεις πού θα σε οδηγήσει. Φυσικά και η επιλογή του εξωτερικού είναι μία από τις καλύτερες, αλλά πριν αποφασίσεις δώσε χρόνο να δεις και την σχολή από μέσα. 

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε op και εγω  στα 26 περασα στην σχολη. Ποτε δεν ειναι αργα. Σιγα το ρισκο. Και αυτο π εχεις τελειωσει εχει πολυ ανεργία στην ελλαδα. Οποτε... για μενα δωσε κατατακτηριες κ μπες εκπα ή στην κρητη. Θες πολλα μαθηματικα και αλγεβρα και αλγοριθμους κλπ για αυτο π θες να ασχοληθεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...