@topos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπερα σας, Τωρα τελευταια εχει αρχισει και με απασχολει λιγο το απομακρυσμενο access στα αρχεια μου (κυριως φωτογραφιες, -με ενδιαφερει να μπορω να κανω και upload-) και το εψαχνα λιγο για καποια λυση nas. Δυστηχως ομως τα χρηματα(υπολογιζω 1000+) δεν βγαινουν για μια τετοια λυση προς το παρων και επεσα πανω στo feature που προσφερουν τα μηχανηματακια της asus -->ASUS AiCloud Ερωτησεις-> Εαν του βαλω εναν externall hdd στην usb θυρα , θα μπορει να κανει αυτα που ζηταω? Εχουν και αλλες εταιριες εφαμιλλες δυνατοτητες? Οι διαφορες που εχουν τα διαφορετικα μοντελα της asus εχουν σημασια για αυτο που ζηταω? Υ.Γ Καπου στην αποθηκη εχω παραπεταμενο ενα fritz 7170 που αποσο θυμαμαι ειχε εισοδο usb, θα μπορουσα να το στησω αυτο για αυτη την δουλεια?
poulinos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 12 hours ago, @topos said: Καλησπερα σας, Τωρα τελευταια εχει αρχισει και με απασχολει λιγο το απομακρυσμενο access στα αρχεια μου (κυριως φωτογραφιες, -με ενδιαφερει να μπορω να κανω και upload-) και το εψαχνα λιγο για καποια λυση nas. Δυστηχως ομως τα χρηματα(υπολογιζω 1000+) δεν βγαινουν για μια τετοια λυση προς το παρων και επεσα πανω στo feature που προσφερουν τα μηχανηματακια της asus -->ASUS AiCloud Ερωτησεις-> Εαν του βαλω εναν externall hdd στην usb θυρα , θα μπορει να κανει αυτα που ζηταω? Εχουν και αλλες εταιριες εφαμιλλες δυνατοτητες? Οι διαφορες που εχουν τα διαφορετικα μοντελα της asus εχουν σημασια για αυτο που ζηταω? Υ.Γ Καπου στην αποθηκη εχω παραπεταμενο ενα fritz 7170 που αποσο θυμαμαι ειχε εισοδο usb, θα μπορουσα να το στησω αυτο για αυτη την δουλεια? απο το να δωσεις πχ 400 ευρω για να παρεις μονο το Nas μπορεις με λιγοτερα να παρεις ενα hp microserver και να το κανεις Nas. πολλα ρουτερ οπως πx fritz υποστηριζουν δισκο πανω στην Usb αλλα μην περιμενεις τρελες ταχυτητες.το εχω δοκιμασει με fritz 7590 και δεν μπορω να πω οτι ξετρελαθηκα με τις ταχυτητες. οποτε ναι το κανουν και αλλες εταιρειες. οι διαφορες αναμεσα στα μοντελα της asus εχουν να κανουν με το wifi με το αν εχουν Usb 2 η Usb 3.αν ειναι adsl ή vdsl κτλ. με τον σκληρο δισκο πανω σε usb γενικως μην περιμενεις απειρα feautures.ειναι για νορμαλ χρηση/πραγματα.
@topos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, poulinos είπε απο το να δωσεις πχ 400 ευρω για να παρεις μονο το Nas μπορεις με λιγοτερα να παρεις ενα hp microserver και να το κανεις Nas. πολλα ρουτερ οπως πx fritz υποστηριζουν δισκο πανω στην Usb αλλα μην περιμενεις τρελες ταχυτητες.το εχω δοκιμασει με fritz 7590 και δεν μπορω να πω οτι ξετρελαθηκα με τις ταχυτητες. οποτε ναι το κανουν και αλλες εταιρειες. οι διαφορες αναμεσα στα μοντελα της asus εχουν να κανουν με το wifi με το αν εχουν Usb 2 η Usb 3.αν ειναι adsl ή vdsl κτλ. με τον σκληρο δισκο πανω σε usb γενικως μην περιμενεις απειρα feautures.ειναι για νορμαλ χρηση/πραγματα. Θεωρώ δεδομένο ότι κάποια στιγμη θα πάω σε nas 4/5 bay με 8tb δικούς για να εκμεταλλευτώ και το raid, αλλά δεν έχω την δυνατότητα ακόμα για κάτι τέτοιο. Για αυτό ψάχνω μια σχετικά προσωρινή λύση να δω μήπως με βολεψει στο ενδιάμεσο.Μου περισσεύουν και διάφοροι σκληροί δίσκοι μικρότερης χωρητικότητας. Αυτο που σκέφτομαι να κάνω θα χει αποκλειστικάη1 χρήστη οπότε σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως θα μαι περιορίζουν οι συνδεσεις adsl με το ελάχιστο upload που έχουν και όχι ο σκληρός η το routerακι. Κάνω λάθος? Πρέπει να κοιτάξω τα specs?(πχ βλέπω ρουτερακι με 8 έως 256mb ram) αλλά πρακτικά δεν αντιλαμβάνομαι πόση χρειάζετε. Υ.γ Μαλλων πρέπει να ξεθαψω το fritz 7170 και να κάνω καμιά δοκιμή μιας και βρίσκετε, αν και εάν υποστήριζε κάποιο αντίστοιχο feature πιστευω θα το θυμόμουν, νομίζω πως η θύρα USB που χει πρέπει να ναι μόνο για τοπικό δυκτιο..
koufs Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, @topos είπε Θεωρώ δεδομένο ότι κάποια στιγμη θα πάω σε nas 4/5 bay με 8tb δικούς για να εκμεταλλευτώ και το raid, αλλά δεν έχω την δυνατότητα ακόμα για κάτι τέτοιο. Για αυτό ψάχνω μια σχετικά προσωρινή λύση να δω μήπως με βολεψει στο ενδιάμεσο.Μου περισσεύουν και διάφοροι σκληροί δίσκοι μικρότερης χωρητικότητας. Αυτο που σκέφτομαι να κάνω θα χει αποκλειστικάη1 χρήστη οπότε σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως θα μαι περιορίζουν οι συνδεσεις adsl με το ελάχιστο upload που έχουν και όχι ο σκληρός η το routerακι. Κάνω λάθος? Πρέπει να κοιτάξω τα specs?(πχ βλέπω ρουτερακι με 8 έως 256mb ram) αλλά πρακτικά δεν αντιλαμβάνομαι πόση χρειάζετε. Υ.γ Μαλλων πρέπει να ξεθαψω το fritz 7170 και να κάνω καμιά δοκιμή μιας και βρίσκετε, αν και εάν υποστήριζε κάποιο αντίστοιχο feature πιστευω θα το θυμόμουν, νομίζω πως η θύρα USB που χει πρέπει να ναι μόνο για τοπικό δυκτιο.. to raid γιατί σου χρειάζεται;
@topos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 21 λεπτά πριν, koufs είπε to raid γιατί σου χρειάζεται; Ασχολουμαι αρκετά με την φωτογραφία.Αλλα δεν υπάρχει δυνατότητα ακόμα.
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 On 14/09/2018 at 20:36, @topos said: Θεωρώ δεδομένο ότι κάποια στιγμη θα πάω σε nas 4/5 bay με 8tb δικούς για να εκμεταλλευτώ και το raid, αλλά δεν έχω την δυνατότητα ακόμα για κάτι τέτοιο. Για αυτό ψάχνω μια σχετικά προσωρινή λύση να δω μήπως με βολεψει στο ενδιάμεσο.Μου περισσεύουν και διάφοροι σκληροί δίσκοι μικρότερης χωρητικότητας. Αυτο που σκέφτομαι να κάνω θα χει αποκλειστικάη1 χρήστη οπότε σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως θα μαι περιορίζουν οι συνδεσεις adsl με το ελάχιστο upload που έχουν και όχι ο σκληρός η το routerακι. Κάνω λάθος? Πρέπει να κοιτάξω τα specs?(πχ βλέπω ρουτερακι με 8 έως 256mb ram) αλλά πρακτικά δεν αντιλαμβάνομαι πόση χρειάζετε. Υ.γ Μαλλων πρέπει να ξεθαψω το fritz 7170 και να κάνω καμιά δοκιμή μιας και βρίσκετε, αν και εάν υποστήριζε κάποιο αντίστοιχο feature πιστευω θα το θυμόμουν, νομίζω πως η θύρα USB που χει πρέπει να ναι μόνο για τοπικό δυκτιο.. αν και με μεγαλο delay.δεν θα εκανα raid ετσι απλα.αν σου καει ολο το μηχανημα που θα ειναι το backup σου?η αν στο κλεψουν.ειδικα αν ειναι κανα raid 5 και οχι raid 1 παιζει να μην μπορεις να το κανεις build ετσι απλα αν κατσει στραβα.οποτε για μενα ενα backup σε nas και ενα backup σε κατι αλλο που δεν θα ειναι στην ιδια συσκευη και οχι μεσα στον ιδιο χωρο αν γινεται.ναι αν το δεις με βαση το upload over the internet ναι το bottleneck θα ειναι η συνδεση σου και οχι το upload στο δικτυακο σκληρο πανω στο router. με ενα γρηγορο search η usb θα πρεπει να δεχεται και δισκο.απλα κανε αναβαθμιση το fritz πρωτα στο τελευταιο firmware. Connecting USB Devices. The FRITZ!Box Fon WLAN is equipped with a USB host con- troller to which you can connect a USB mass storage device. (hard drive επισης το raid αμα γινει λαθος και σβησεις ενα αρχειο θα σβηστει και απο τον αλλο δισκο εκτος αν εχεις βαλει να κραταει την Previous εκδοση του αρχειου.αν γινει βλακεια με ιο και κλειδωσουν τιποτα αρχεια παλι εχεις θεμα κτλ.ειναι λιγο παραξενη φαση το raid.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα