geogr13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Παιδια πριν 8 ωρες εκανα restart το speedport και εχω: CRC Errors(Up/Down) 0/171 FEC Errors(Up/Down) 0/138548 Ειναι ικανοποιητικα?? Προβλημα με την γραμμη δεν εχω κανενα (κολληματα, αποσυνδεσεις)..
Bourdoulas Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Τα errors είναι πολλά άλλα από την στιγμή που δεν έχεις θέμα γιατί το σκαλίζεις; Αυτά τα errors αυξάνονται όσο περνάει η ώρα ή παραμένουν τα ίδια;
geogr13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Bourdoulas είπε Τα errors είναι πολλά άλλα από την στιγμή που δεν έχεις θέμα γιατί το σκαλίζεις; Αυτά τα errors αυξάνονται όσο περνάει η ώρα ή παραμένουν τα ίδια; Αναγκαστικα το πρωι να κλεισω παλι το ρουτερ για να του αλλαξω θεση.. Τωρα παλι με 8 ωρες λειτουργιας εχω 179 CRC και 131037 FEC.. Ναι αυξανονται και πολυ μαλιστα.. Σκεψου οταν γυρισα απο τις διακοπες ειχε μαζεψει 13600 CRC.. Σκεφτομαι να αλλαξω το καλωδιο απο τον κατανεμητη της πολυκατοικιας μεχρι το διαμερισμα μου.. Το εχουν κανει και 2-3 διαμερισματα οταν κατεβηκα στο υπογειο να δω.. Η πολυκατοικια ειναι παλια του '68 και στα 20 χρονια που ειμαι εδω δεν εχω δει τον οτε να αλλαξει καλωδιωσεις.. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από geogr13
poulinos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 16 hours ago, geogr13 said: Παιδια πριν 8 ωρες εκανα restart το speedport και εχω: CRC Errors(Up/Down) 0/171 FEC Errors(Up/Down) 0/138548 Ειναι ικανοποιητικα?? Προβλημα με την γραμμη δεν εχω κανενα (κολληματα, αποσυνδεσεις).. a.για λιγοτερα errors https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf b.τα errors δεν ειναι πολλα. αν εχεις παρα πολλα errors τοτε 1.θα κατεβαζεις πιο αργα δηλαδη δεν θα μπορειςνα τερματισεις την γραμμη λογω bandwidth που θα χανεται απο τα retransmission των πακετων. 2.μπορει να εχεις αποσυγχρονισμους. 3.μπορει το margin να το βλεπεις να αλλαζει συνεχεια σε μεγαλυτερο απο +-1 απο το default που λογικα ειναι 9. οταν θα βλεπεις τα Fec να ανεβαινουν κατα χιλιαδες μεσα σε δεπτερολεπτα τοτε ναι εχεις θεμα. 1
geogr13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 14 λεπτά πριν, poulinos είπε a.για λιγοτερα errors https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf b.τα errors δεν ειναι πολλα. αν εχεις παρα πολλα errors τοτε 1.θα κατεβαζεις πιο αργα δηλαδη δεν θα μπορειςνα τερματισεις την γραμμη λογω bandwidth που θα χανεται απο τα retransmission των πακετων. 2.μπορει να εχεις αποσυγχρονισμους. 3.μπορει το margin να το βλεπεις να αλλαζει συνεχεια σε μεγαλυτερο απο +-1 απο το default που λογικα ειναι 9. οταν θα βλεπεις τα Fec να ανεβαινουν κατα χιλιαδες μεσα σε δεπτερολεπτα τοτε ναι εχεις θεμα. Τωρα που μιλαμε 196 CRC και 145999 FEC απο 179 CRC και 131037 FEC πριν καμια ωρα οταν σχολιασα.. Margin στο 7,8.. Η καλωδιωση ειναι κομπλε και οπως μου ειχε πει να την κανω ο jkoukos οταν πρωτοεβαλα vdsl..
aGka8l Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 200crc είναι πολλά για το πρώτο 5λεπτο όχι για το 9ωρο που έχεις εσυ . Τα fec είναι ασήμαντα . Ότι δουλεύει δεν το πειράζουμε . 1
geogr13 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, divo είπε Ta fec δε σε πειραζουν τα διορθώνει το ρουτερ μπορει να ειναι ακομα και απο τα φισακια . Αν και πρωσωπικα ειχα κατι εκατομυρια πριν αποφασισω να τα φτιαξω και δεν ειχα αποσυνδεσεις. Τα crc ειναι τα σοβαρα αλλα εχεις λιγα. Αποψη μου... μη τα σκαλίσεις. Τωρα που μιλαμε εχω 607 CRC, 403442 FEC και 7,1 margin σε 27 ωρες και 30 λεπτα λειτουργιας του router μετα το τελευταιο restart.. Ναι δεν θα σκαλισω τουλαχιστον για τωρα.. Θα περιμενω την αναβαθμιση κουτιων και καμπινων που εχει αναλαβει η wind για το ΑΚ Κεραμικου που ανηκω γιατι οσο να ναι το 25 και κατι που κλειδωνω φανταζει λιγο και θα ηθελα οσο γινεται να εχω τερματισμενη γραμμη.. Θα ζητησω φυσικα και την μεταφορα του DSLAM απο το ΑΚ στην καμπινα οταν τελειωσει το εργο.. Μιας και η αποσταση μου απο το AK ειναι μεγαλουστικη.. Ανω των 600 μετρων.. Το κουτι του ΟΤΕ (285) που θα αναβθμισει η wind ειναι 5 μετρα απ την εισοδο της πολυκατοικιας μου.. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2018 από geogr13
geogr13 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 30αρι εβαλα τελη Μαιου φευγοντας απο adsl triple play της νοβα γιατι η κοσμοτε δεν προσφερει ακομα μεγαλυτερο.. Αν και νομιζω οτι εκανα λαθος γιατι με τα λεφτα που δινω για το απεριοριστο double play στα ιδια λεφτα μου εδινε η wind για απεριοριστο double play 50αρι συν φυσικα οτι εχει αναλαβει εκεινη το εργο.. ***Βεβαια κατι αναλογο ειναι και η εσωτερικη καλωδίωση των σπιτιων*** Μα γιαυτο τρωγομαι να αλλαξω το καλωδιο.. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2018 από geogr13
geogr13 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, divo είπε τα 25 στα 30 δεν ειναι άσχημα. θα σου ελεγα για αρχη να κοιταξεις ή να αλλαξεις την εσωτερικη καλωδίωση και κοιτα και τις μπριζες, αν θες. Οταν λες εσωτερικη καλωδιωση?? Μονο μια πριζα εχει το σπιτι εκει που εχω τα router.. Για τον υπολογιστη εχω τραβηξει μεγαλο καλωδιο cat 6 με παστρικη δουλεια σε ολο το σπιτι (καναλια ιστοριες) απο το TP-Link Archer D2 που το εχω πισω απ το Speedport.. Εχω και ενα extender της TP-Link που μεσω switch δινω ιντερνετ στον 2ο υπολογιστη, στην τηλεοραση και στον δεκτη του οτε.. Αρα λες να φωναξω τεχνικο να μετρησει πανω και κατω στον κατανεμητη να εχω μια ιδεα τι γινεται απο απωλιες συν οτι πρεπει να ξερω που ειναι το ζευγος μου οταν προβω στην αλλαγη καλωδιου.. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2018 από geogr13
geogr13 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, divo είπε αρα θεωρητικά ολα καινουργια μεσα. Πατα αν θες ξανα τα φισακια, μπας και... Αν βαλεις μονο του το speedport τα ιδια κανει? Σε ποιο οροφο εισαι? Ριξε ξανα μια ματια στο μηνυμα γιατι εγραψα ΟΛΟ τον εξοπλισμο που εχω για το net.. Ειμαι 4ο οροφο.. Μονο του το speedport δεν το εχω δοκιμασει ΠΟΤΕ μιας και τα λογια που ακουγονται εδω με εχουν αποθαρρυνει στο να το χρησιμοποιω ΜΟΝΟ του.. Αν ανοιξω wifi κλπ που τα εχω κλειστα τωρα φοβαμαι οτι θα εχω πολλα περισσοτερα προβληματα συν οτι θα πρεπει να τα ρυθμισω ΟΛΑ απ την αρχη αλλα και το σημαντικο δεν εχει θυρα usb να βαλω τον εκτυπωτη.. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2018 από geogr13
geogr13 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, divo είπε κοιτα fec μπορει να σου βγαλει ακομα και αν κουνας το φισακι ή ακομα και αν δεν εχει κουμποσει καλα. Και η μπριζα που παιρνεις καινουργια? Η πριζα ειναι 10ετιας +.. Δεν την εχω αλλαξει ουτε εχω ασχοληθει μαζι της για χρονια.. Δες παλι το επεξεργασμενο μηνυμα.. Το σπιτι οσο ειμαι εγω εδω περιπου 20 χρονια ποτε δεν ειχε κανονικη χωνευτη πριζα.. Ενα πριζακι στον αερα εχει.. Οριστε και φωτο.. https://imgur.com/a/HImE0M2 Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2018 από geogr13
geogr13 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδια να ρωτησω κατι.. Αν το καλωδιο το βαλω στην ιδια σωληνωση που εχω την γειωση του ρευματος (εχω αλλαξει την εγκατασταση του ρευματος του διαμερισματος) οπως μου ειπε ενας ανθρωπος για να γλυτωσουμε εξοδα θα εχω απωλεια στην ταχυτητα?? Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2018 από geogr13
geogr13 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 2,75 (μεσος ορος) ταχυτητα download ειναι καλη για την γραμμη που εχω??
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 31 minutes ago, geogr13 said: 2,75 (μεσος ορος) ταχυτητα download ειναι καλη για την γραμμη που εχω?? σε 30 αρα vdsl θα πρεπει να εχεις κοντα στα 3 με 3 και κατι download με καλωδιο ethernet απο καποιο γρηγορο site η καποιον ftp.σε speedtest λογικα θα δεις κανα 27.5 με 28.5.λογικα οκ εισαι απλα μπορει να μην πετυχες και το πιο γρηγορο site για download ,η να ησουν με wifi
geogr13 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Στις 2/10/2018 στις 1:38 ΠΜ, poulinos είπε σε 30 αρα vdsl θα πρεπει να εχεις κοντα στα 3 με 3 και κατι download με καλωδιο ethernet απο καποιο γρηγορο site η καποιον ftp.σε speedtest λογικα θα δεις κανα 27.5 με 28.5.λογικα οκ εισαι απλα μπορει να μην πετυχες και το πιο γρηγορο site για download ,η να ησουν με wifi Οριστε speedtest.. https://imgur.com/a/QY5UwgO
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα