BrocasHelm Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 47 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Καλησπέρα επαναφέρω το θέμα μετά από καιρό γιατί ψάχνω και δεν βρίσκω μια σαφή απάντηση . Ενδιαφερομαι να προχωρήσω σε οικειοθελή αποχώρηση από την εταιρεία που είμαι μισθωτός τα τελευταία 2+ χρόνια . Είναι δίκη μου επιθυμία και όχι του εργοδότη άρα το σενάριο της απόλυσης δεν παίζει. Αυτο που θέλω μα ρωτήσω είναι : Μετά την οικειοθελή αποχώρηση μου , θα μπορώ να έχω την ιδιότητα του άνεργου - να εγγράφω στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ; ΠΡΟΣΟΧΗ : Γνωρίζω πως δεν δικαιούμαι με οικειοθελή αποχώρηση ταμείο ανεργίας. Δε με ενδιαφέρει το ταμείο. Με ενδιαφέρει να πάρω απλά κάρτα ανεργίας και να εγγράφω στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Και κάτι ακόμη : Εάν όντως θεωρούμαι άνεργος μετά την παραίτηση μου , σε ποσό χρονικό διάστημα μπορώ να εγγράφω στα μητρώα του ΟΑΕΔ και να εκδώσω κρύα ανεργίας ; Πρεπει να περάσω κάποιο διάστημα ως άνεργος για να έχω το δικαίωμα εγγραφής ή μπορώ κατευθείαν ; Αμέσως πηγαίνεις και γράφεσαι στον ΟΑΕΔ, και την επόμενη μέρα, και βγάζεις και κάρτα ανεργίας, αλλά γιατί να μην βρεις να κολλήσεις μερικά μισά ένσημα να πάρεις απόλυση μετά και το ταμείο σου; Απλά για να υπολογίζεις για το ταμείο, ξεκινάει να μετράει το λιγότερο 1 εβδομάδα μετά την απόλυση, οπότε αν απολύθηκες 1η Σεπτέμβρη και δικαιούσαι ταμείο, θα το πληρωθείς την πρώτη Παρασκευή μετά τις 8 Οκτώβρη (1 εβδομάδα και 1 μήνα μετά)
thephotoshoped Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, BrocasHelm είπε Αμέσως πηγαίνεις και γράφεσαι στον ΟΑΕΔ, και την επόμενη μέρα, και βγάζεις και κάρτα ανεργίας, αλλά γιατί να μην βρεις να κολλήσεις μερικά μισά ένσημα να πάρεις απόλυση μετά και το ταμείο σου; Απλά για να υπολογίζεις για το ταμείο, ξεκινάει να μετράει το λιγότερο 1 εβδομάδα μετά την απόλυση, οπότε αν απολύθηκες 1η Σεπτέμβρη και δικαιούσαι ταμείο, θα το πληρωθείς την πρώτη Παρασκευή μετά τις 8 Οκτώβρη (1 εβδομάδα και 1 μήνα μετά) Σε ευχαριστώ παρά πολύ για την άμεση απάντηση . Η αλήθεια είναι ότι δε θα μπορέσω να πάρω ταμείο γιατί θέλω να ξεκινήσω τη δίκη μου επιχείρηση με προγραμμα ΟΑΕΔ που προϋποθέτει το να είμαι άνεργος . Άρα μπορώ να βγάλω άμεσα την κάρτα και την ιδιότητα του άνεργου .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα