Shadowjump Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μια φιλη μου θελει να φυγει απο την δουλεια της οικειοθελως (ειναι 2.5 χρονια εκει), λογω ασχημου εργασιακου περιβαλλοντος. Αυτο σημαινει οτι σιγουρα δεν παιρνει επιδομα ετσι. Αν ομως βρει δουλεια αμεσως για 1-2 μηνες και γινει απολυση απο την 2η δουλεια, μετα θα δικαιουται ταμειο ανεργιας; Ξερεις καποιος απο αναλογο περιστατικο; Thanks. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2018 από Shadowjump
opcorsa Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 και 1 μερα να παει σε δουλεια με απολυση δικαιουται..
Shadowjump Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Ευχαριστω για την απαντηση! Παρ' ολο που εχει φυγει οικειοθελως απο την προηγουμενη;
zio10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Ναι θα μετρήσουν συνολικά τα ένσημα. Μπορεί να ζητήσει και εικονική απόλυση από εκεί που είναι αν οι σχέσεις είναι καλές (μόνο το χαρτί χωρίς αποζημίωση δηλαδή). 1
YourTrueLegend Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 1 minute ago, zio10 said: Ναι θα μετρήσουν συνολικά τα ένσημα. Μπορεί να ζητήσει και εικονική απόλυση από εκεί που είναι αν οι σχέσεις είναι καλές (μόνο το χαρτί χωρίς αποζημίωση δηλαδή). Συνηθως οι εργοδοτες που θελουν να απολυσουν πιεζουν τους εργαζομενους να το δηλωσουν σαν οικειοθελη αποχωρηση, μερικες φορες δινουν γιαυτο το λογο και μεγαλυτερη αποζημιωση απ'οτι προβλεπει ο νομος. Οποτε δυσκολο μου φαινεται να βρεθει εργοδοτης να κανει το αναποδο.
zio10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε Συνηθως οι εργοδοτες που θελουν να απολυσουν πιεζουν τους εργαζομενους να το δηλωσουν σαν οικειοθελη αποχωρηση, μερικες φορες δινουν γιαυτο το λογο και μεγαλυτερη αποζημιωση απ'οτι προβλεπει ο νομος. Οποτε δυσκολο μου φαινεται να βρεθει εργοδοτης να κανει το αναποδο. Αν κατάλαβα καλά δεν θέλει να την απολύσει, αυτή θέλει να φύγει για δικούς της λόγους. Αν φεύγει σε καλό κλίμα μπορεί να ζητήσει αυτή την εξυπηρέτηση, αυτό εννοώ.
Shadowjump Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Ο εργοδότης δεν πρόκειται να το κάνει αυτό με τίποτα. Γι αυτό θέλει να φύγει, να πάει κάπου αλλού για πολύ λίγο και να κάνει στην 2η δουλειά εικονική απόλυση. 1
YourTrueLegend Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 30 minutes ago, zio10 said: Αν κατάλαβα καλά δεν θέλει να την απολύσει, αυτή θέλει να φύγει για δικούς της λόγους. Αν φεύγει σε καλό κλίμα μπορεί να ζητήσει αυτή την εξυπηρέτηση, αυτό εννοώ. Nαι το καταλαβα, απλα σου λεω οτι οι εργοδοτες δεν θελουν να φαινονται με τιποτα οτι απολυουν. Ακομα κι οταν απολυουν, πληρωνουν παραπανω λεφτα μερικοι για να γινει "οικειοθελης αποχωρηση". Οποτε δεν νομιζω οτι θα βρεθει εργοδοτης να κανει την αληθινη οικειοθελη αποχωρηση-->απολυση. 1
zio10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε Nαι το καταλαβα, απλα σου λεω οτι οι εργοδοτες δεν θελουν να φαινονται με τιποτα οτι απολυουν. Ακομα κι οταν απολυουν, πληρωνουν παραπανω λεφτα μερικοι για να γινει "οικειοθελης αποχωρηση". Οποτε δεν νομιζω οτι θα βρεθει εργοδοτης να κανει την αληθινη οικειοθελη αποχωρηση-->απολυση. Αυτό δεν το ήξερα και δεν το είχα σκεφτεί να σου πω την αλήθεια. Παλιότερα το έχω κάνει κιόλας γι'αυτό το είπα. Που να φανεί ότι απολύουν; Ποιος το βλέπει δηλαδή πέρα από τις υπηρεσίες;
Shadowjump Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Την ιδια απορια εχω και εγω με τον @zio10 Γινεται παντως αυτο που ειπα 2 ποστ πιο πανω;
zio10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Αν δεν έχει αλλάξει γίνεται ναι, αν έχει τα ένσημα που χρειάζονται συνολικά και τηβ απόλυση από τη δεύτερη δουλειά θα πάρει ταμείο κανονικά. 1
eidikos33 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Αν έχω συνολικά 125 ένσημα ενώ έχω ξαναπάρει ταμείο άλλη μια φορά γίνεται να περιμένω δύο μήνες και μετά να πάω να κάνω τα χαρτιά μου για να μπω ταμείο ?
Fortistis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Γιατί ενδιαφέρει περισσότερο πώς θα μπορέσει κανείς να τα καταφέρει να πάρει παροχές σαν άνεργος αντί για το πώς θα μείνει λιγότερο άνεργος ή (ισοδύναμα) πού θα μπορούσε να απασχοληθεί ακριβώς μετά και πώς θα τα καταφέρει να μείνει λιγότερο χρόνο άνεργος; Δεν υπάρχει εσώτερη ανάγκη για δημιουργία και εργασία; Για να κάνει κάποιος κάτι; Να παράξει; Π.χ., αντί για το: "εργάζομαι σε μία δουλειά, δεν μου αρέσει, σκέφτομαι να φύγω, πώς θα το κάνω να πάρω ταμείο ανεργίας;" θα μπορούσε να είναι: "εργάζομαι σε μία δουλειά πάνω στο Χ κλάδο, δεν μου αρέσει, σκέφτομαι να φύγω, πώς θα μπορούσα να απασχοληθώ ξανά σε αυτό τον κλάδο ή σε ποιο κλάδο θα έβρισκα πιο γρήγορα απασχόληση;" 4
thephotoshoped Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα επαναφέρω το θέμα μετά από καιρό γιατί ψάχνω και δεν βρίσκω μια σαφή απάντηση . Ενδιαφερομαι να προχωρήσω σε οικειοθελή αποχώρηση από την εταιρεία που είμαι μισθωτός τα τελευταία 2+ χρόνια . Είναι δίκη μου επιθυμία και όχι του εργοδότη άρα το σενάριο της απόλυσης δεν παίζει. Αυτο που θέλω μα ρωτήσω είναι : Μετά την οικειοθελή αποχώρηση μου , θα μπορώ να έχω την ιδιότητα του άνεργου - να εγγράφω στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ; ΠΡΟΣΟΧΗ : Γνωρίζω πως δεν δικαιούμαι με οικειοθελή αποχώρηση ταμείο ανεργίας. Δε με ενδιαφέρει το ταμείο. Με ενδιαφέρει να πάρω απλά κάρτα ανεργίας και να εγγράφω στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Και κάτι ακόμη : Εάν όντως θεωρούμαι άνεργος μετά την παραίτηση μου , σε ποσό χρονικό διάστημα μπορώ να εγγράφω στα μητρώα του ΟΑΕΔ και να εκδώσω κρύα ανεργίας ; Πρεπει να περάσω κάποιο διάστημα ως άνεργος για να έχω το δικαίωμα εγγραφής ή μπορώ κατευθείαν ;
logistoulis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 13/9/2018 στις 10:50 ΜΜ, YourTrueLegend είπε Nαι το καταλαβα, απλα σου λεω οτι οι εργοδοτες δεν θελουν να φαινονται με τιποτα οτι απολυουν. Ακομα κι οταν απολυουν, πληρωνουν παραπανω λεφτα μερικοι για να γινει "οικειοθελης αποχωρηση". Οποτε δεν νομιζω οτι θα βρεθει εργοδοτης να κανει την αληθινη οικειοθελη αποχωρηση-->απολυση. Είναι πολύ συγκεκριμένες οι περιπτώσεις που δεν θες να έχεις απολύσεις και έχουν να κάνουν με το αν θες να μπεις σε επιδοτούμενα προγράμματα ή αν είσαι σε τέτοια Σε γενικές γραμμές δεν θα έλεγα ότι τους ενδιαφέρει πάντως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα