Επισκέπτης Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, thodoris20s είπε Παιδιά επειδή είμαι στο στάδιο να μου φέρουν το MacBook από Αμερική. Θα το έχει στην χειραποσκευή του κλπ για να μην πληρώσουμε τελωνείο. Θα ήθελα να ρωτήσω, επειδή μου λέει ο γνωστος μου που θα μου το φέρει ότι δεν χωράει το κουτί στην βαλίτσα, υπάρχει τρόπος μετά κάποια άλλη στιγμή να μου στείλει σκέτο (άδειο) το κουτί χωρίς να μου βγει ο κούκος αηδόνι; Έχει κανεις τέτοια εμπειρια; Ευχαριστώ Αν μάθεις, με ενδιαφέρει και εμένα. Όταν το έψαξα (λόγω όγκου) ήθελαν κάπου 70$ με USPS. Για τόσα το αγοράζω από ebay/ insomnia.
Snolly Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχω πάει κι έχω έρθει καμιά 10ρια φορές US μόνο 2 φορές με έχουν ψάξει και μάλιστα σε πτήσεις μέσω Γερμανίας. Μάλλον είχα αφήσει τα tags πάνω στη βαλίτσα και με ξεχωρίσανε. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό με τις ανοιγμένες συσκευές. Θεωρητικά και για αυτές θα πληρώσεις τελωνείο ΑΝ δεν τις είχες δηλώσει στο Βενιζέλος φεύγοντας. Το 2012 που είχα μαζί μου από Ελλάδα μια ακριβή dSLR και καμπόσους φακούς προνόησα και τους δήλωσα φεύγοντας (μου δώσανε χαρτί με τα S/N των προϊόντων μου σφραγισμένο από το τελωνείο) και στο γύρνα που με έψαξαν με αυτό το χαρτί απέδειξα πως δεν τα αγόρασα στην Αμερική. Θεωρητικά λοιπόν πρέπει να δηλώσεις όλα τα αντικείμενα αξίας φεύγοντας και να πληρώσεις φόρο για όσα αγόρασες Αμερική ερχόμενος. Ανοιχτά και μη. Δεν ισχύει το "για προσωπική χρήση και όχι εμπόριο". Απλά πρακτικά κανείς δε θα ασχοληθεί με ένα ανοιχτό κινητό/iPad/laptop κλπ. Σε 1,5 μήνα που θα ξαναπάω ΝΥ και θα πάρω ένα Mac Mini και ένα iPad Pro τρέμει το φιλοκάρδι μου τι θα γίνει στο γύρνα. Θα ήθελα να φέρω τα κουτιά αλλά φοβάμαι να τα βάλω στη βαλίτσα μην τυχόν με ψάξουν. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2018 από Snolly
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Mac mini ίσως έχεις θέμα. iPad pro κανένα πρόβλημα. Τα κουτιά βάλτα στη βαλίτσα που θα κάνεις check-in. Δεν πρόκειται να τη ψάξει κανείς. Αν θες να το ρισκαρεις βάζεις και το Mac mini στο checked in καθώς δεν έχει μπαταρία αλλά λογικά θα στο ανοίξουν γιατι θα εντοπίσουν μέταλλο. Οπότε είναι ρίσκο και δε το συνιστώ προσωπικά.
Snolly Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 3 hours ago, natural_sgf said: Mac mini ίσως έχεις θέμα. iPad pro κανένα πρόβλημα. Τα κουτιά βάλτα στη βαλίτσα που θα κάνεις check-in. Δεν πρόκειται να τη ψάξει κανείς. Αν θες να το ρισκαρεις βάζεις και το Mac mini στο checked in καθώς δεν έχει μπαταρία αλλά λογικά θα στο ανοίξουν γιατι θα εντοπίσουν μέταλλο. Οπότε είναι ρίσκο και δε το συνιστώ προσωπικά. Και τις 2 φορές που με ψάξανε ανοίξανε κανονικότατα και τις checked-in βαλίτσες και τις ψάξανε. Ακριβώς μετά την παραλαβή των αποσκευών από τον ιμάντα. Τον τελωνειακό έλεγχο δεν τον κάνει ο έλεγχος ασφάλειας. Τον κάνουν δειγματολειπτικά μετά τις παραλαβές αποσκευών. Στον έλεγχο ασφάλειας πριν την επιβίβαση (στην Αμερική δηλαδή) θα το δούνε θα το σκανάρουν και τέλος. Είναι εντελώς άσχετα πράγματα τα 2 μεταξύ τους. Δεν ισχύει ούτε το 1ο λοιπόν ούτε το 2ο.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2018 27 λεπτά πριν, Snolly είπε Και τις 2 φορές που με ψάξανε ανοίξανε κανονικότατα και τις checked-in βαλίτσες και τις ψάξανε. Ακριβώς μετά την παραλαβή των αποσκευών από τον ιμάντα. Τον τελωνειακό έλεγχο δεν τον κάνει ο έλεγχος ασφάλειας. Τον κάνουν δειγματολειπτικά μετά τις παραλαβές αποσκευών. Στον έλεγχο ασφάλειας πριν την επιβίβαση (στην Αμερική δηλαδή) θα το δούνε θα το σκανάρουν και τέλος. Είναι εντελώς άσχετα πράγματα τα 2 μεταξύ τους. Δεν ισχύει ούτε το 1ο λοιπόν ούτε το 2ο. Αφού ξέρεις ακριβώς τι παίζει, τι το συζητάμε; Προσωπικά έχω πάει και φέρει macbook pro σε Αμερική (JFK) και μου έχουν φέρει καινούργιο Macbook εκτός συσκευασίας. Κανένα πρόβλημα και στις 2 περιπτώσεις γιατί δεν ήταν στα checked-in πράγματα. Ούτε έψαξαν. Ούτε ρώτησαν. Ούτε μου ζήτησαν να τα ανοίξω (power on) και ούτε δήλωσα κάτι. Η πλειοψηφία δεν δηλώνει τίποτα όταν μιλάμε για laptop/ tabled/ phones.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα