Προς το περιεχόμενο

Επισκευη PC

alfred

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοι φιλοι, επειδη σκεπτομαι να ανοιξω καταστημα επισκευης Ηλεκτρονικων Υπολογιστων, θα ηθελα τη γνωμη σας αν αξιζει τον κοπο και ποια περιοχη θα ηταν η καταλληλοτερη

Δημοσ.

Καλή ιδέα, μη κορεσμένη ακόμα - αλλά δύσκολη εποχή.

Αν είσαι μέσα στο χώρο ή τον γνωρίζεις αρκετά αξίζει, αν όχι...

Κέντρο Αθήνα ή τριγύρω με δεύτερη επιλογή μέσα στο τρίγωνο Αθήνα - Πειραιάς - Γλυφάδα, εύκολη πρόσβαση όπως και να έχει αν δεν είσαι κέντρο.

Χώρο σε τετραγωνικά δεν θα χρειαστείς πολύ, αν και έχει μεγάλη σχέση η πελατεία που στοχεύεις για το που & το πόσο μεγάλο.

Τώρα έχω εγώ 2 ερωτήσεις

1. Τί πιστωτική δυνατότητα έχεις/μπορείς να έχεις πέρα από τα πάγεια έξοδα λειτουργίας του 1ου χρόνου, για να κρατήσεις του πελάτες σου (αφού τους βρεις/φέρεις εεε);;;

2. Είσαι διατεθειμένος να προσλάβεις 2-3 πιτσιρικάδες (τουλάχιστον), εσωτερικούς που να τους πληρώνεις 1,5-2 φορές τον βασικό + ΙΚΑ ή εξωτερικούς υπάλληλους με την ώρα;;;

Αν τα πρώτα σου κάνουν και στις 2 ερωτήσεις είσαι σκεπτικός ή το αντίθετο, ξανασκέψου το. Ότι άλλο θες pm, μέσα στο χώρο είμαι.

sc

Δημοσ.

ego apo thn alli eimai epifylaktikos. ola ta katasthmata pou poulane pc exoyn kai dynatothta service. tora an prosfereis ejeidikeumena pragmata tote allazei to skhniko. pantos oti kai an kaneis ego ena exo na po. kali arxi.

Δημοσ.

aftoi pou zitane service einai sinithos atoma ta opoia den asxolounte katholou me to pc kai pistevo pos genikotera exoun tin pepithesi oti prepei na to pane ekei pou to piran opote den tin theooro poli kali tin idea tou na anoixeis tetio magazi.(afti einai i diki mou logiki)

kales doulies pantos an to apofaisis!:)

Δημοσ.

Σας ευχαριστω που μπηκατε στον κοπο να μου απαντησετε, οι αποψεις σας ειναι σεβαστες και πολυ σωστες

Eχω επαγγελματικο χωρο Χαριλαου Τρικουπη και Σολωνος, ειναι πολυ κοντα στο Πλαισιο και το σπουδαιοτερο εχω και 2 θεσεις παρκινκ νοικιασμενες στα 20 μετρα. Η γυρω περιοχη η οποια ειναι αρκετα μεγαλη εχει γραφεια και εταιριες. Οικονομικα μπορω να αντεξω 6-8 μηνες με 3 ατομα προσωπικο.

Δημοσ.

Με απασχολούσε και εμένα κάποτε το θέμα, αλλά η μέση αντίληψη είναι "μου χάλασε ο υπολογιστής, το πάω εκεί που το αγόρασα" όπως σου είπαν και τα παιδιά παραπάνω.

Καλύτερη φάση -και πιο οικονομική- είναι να κάνεις 5-6 δουλίτσες σε φίλους-γνωστούς και να τους δώσεις καρτούλες σου ή κάτι τέτοιο και να διαδωθείς σιγά σιγά από στόμα σε στόμα.

Δημοσ.

ego pali exo na po to eksis: ektos tou oti oi perissoteroi lene: an mou xalasei to pao ekei pou to pira, yparxei kai to allo endexomeno. An xalasei entos eggiisis kati de to sizitame paei kateftheian gia allagi. an omos xalasei ektos, toulaxiston ego, an einai kati ftino pou xalase leo: de gamietai , tha paro ena allo kainourio. eno an mou xalase kati akrivo leo: giati na pliroso gia kati pou den ksero an ekato ta ekato tha mou to ftiaksoun kai de tha ksanaxalasei? kai pali pao gia kati kainourio. apla skepsou kai afto:)

Δημοσ.

Το θεμα δεν ειναι μονο το hardware, ειναι και το software που του αλλαζουν τα φωτα και δεν συμμαζευεται, εκει πολυ λιγοι τα καταφερνουν. Τωρα να δωσεις 15 ευρω για διαγνωση του προβληματος και μετα αν θελεις το φτιαχνεις δεν νομιζω οτι ειναι και μεγαλο ποσο.

Δημοσ.

Αν δεις τι γινεται στο Πλαισιο καθε μερα και την ασχετοσυνη που εχουν θα καταλαβεις. μην κρινεις απο τον εαυτο σου που ξερεις εν πασει περιπτωσει 5 πραγματα, οι περισσοτεροι δεν εχουν ιδεα. Στη δουλεια μου εχουμε 150 υπολογιστες και 200 ασχετους που τα χειριζονται!!!!!!

Δημοσ.

Gia thn perioxh den xerw na sou pw file mou giati peftw kai ligo makrya sou. H gnwmh mou ( upokeimenikh pantote ) einai oti an katafereis kai "plasaristeis" me mia sxetikh (sto metro tou dunatou) feregiothta kai kales times - antagwnitstikes tis ekei agoras tote exeis polles elpides na "krath8eis " dioti apo ayta pou antilamvanomai OLOI exoun terastia problems kai parapona me ta services twn ekastote ekei etairiwn. Kalh sou tyxh ..

Δημοσ.

Πάντως φίλε η ιδέα δεν είναι κακή αλλά το θέμα είναι πάντα τί θέλεις να κάνεις εσύ, ή μάλλον τί θέλεις να σου κάνει... Θέλεις το μαγαζί να σου βγάζει τα προς το ζην; Θέλεις να γίνεις ευκατάστατος; Πλούσιος; Γιατί κορεσμένη ή όχι, η αγορά θα πετάξει έξω κάποια στιγμή -όπως και το έκανε- όποιον δεν είναι καλός. Εδώ κλείσανε μεγάλα ονόματα...

Από την άλλη, χωρίς να θέλω να φανώ αρνητικός, το κύμα της εποχής είναι αγορές on-line, ψάξιμο on-line, γιατί πολύ απλά είναι κρίσιμο για μια εταιρεία να κρατάει τα λειτουργικά της έξοδα χαμηλά. Σίγουρα ένα μαγαζί στην περιοχή που λες είναι πάρα πολύ καλό αλλά είναι σε νοίκι ή δικό σου; Όλα παίζουν ρόλο, ειδικά σε μια εποχή που όλοι, από τράπεζες μέχρι σουβλατζίδικα ψάχνουν τρόπο να αυξήσουν τζίρο και να μειώσουν έξοδα...

Μπορεί να φανεί περίεργο, αλλά θυμάμαι κάτι που είπε ο J.Paul Getty, που ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στην αμερική για την επιτυχία :

1. Να έχεις δική σου δουλειά

2. Να προσφέρεις προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν ζήτηση

3. Να παρέχεις εγγύηση για αυτά

4. Να παρέχεις καλύτερα από τους άλλους

5. Να πληρώνεις αυτούς που κάνουν τη δουλειά

6. Να οικοδομείς την επιτυχία σου πάνω στις επιτυχίες των άλλων

Αυτές είναι αρχές και οι αρχές είναι διαχρονικές και παγκόσμιες. Δουλεύουν ό,τι και να θέλεις να κάνεις. Απλά κάποιοι επιλέγουν να τις ακολουθήσουν και κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να τις παρακάμψουν... Εγώ νομίζω ότι αφού θα χρειαστεί από σένα χρόνο και χρήμα -ίσως αρκετό και από τα δύο- καλό θα ήταν να τα έχεις υπ’ όψιν...

Σου εύχομαι πάντως ό,τι και να επιλέξεις, καλές δουλειές...

Δημοσ.

Εγώ πάλι θα πρόσθετα και κάτι ακόμα!

Εαν αποφασίσει να το κάνεις αυτό (που πραγματικά στο εύχομαι και να πετύχεις), ποτέ μα ποτέ μην κοροϊδέψεις τον κόσμο, το οτι είναι άσχετος ο άλλος δεν συμένει πως πρέπει να του γλύψουμε και το κόκκαλο!

Σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις - προτάσεις σας. Με βοηθάτε πολύ ώστε να καταλήξω σε σωστές αποφάσεις.

Δημοσ.

Όταν μιλούσα για πιστωτική δυνατότητα κ για το αν είσαι μέσα στο χώρο, φαντάστηκα θα καταλάβαινες πως ΔΕΝ συμφέρει να απευθυνθείς σε τελικούς καταναλωτές (έχω ένα pc σπίτι μου/παίζω παιχνίδια/κάνω την εργασία του σχολείου). Σε αυτόν τον τομέα η αγορά είναι παραπάνω από κορεσμένη και ισχύουν αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω λίγο ή περισσότερο.

Εκεί που υπάρχει ζήτηση και όλοι ψάχνονται είναι στις εταιρείες που χρησιμοποιούν τα pc ως assets και βγάζουν δουλειά/χρήματα με αυτά.

Εκεί υπάρχει η ανάγκη του αξιόπιστου 24/7 και μην παραξενευτείς αν σου ζητήσουν να ετοιμάσεις κάτι μέσα στο ΣΚ. Έδώ ο χώρος έχει να δώσει κατά κύριο λόγο δήθεν εταιρείες που παραδίδουν μηχανάκια με το barcode κολλημένο ανάμεσα σε cpu cooler :shock: και δίκτυα που δουλεύουν με 2-3 hubs/switches συνδεδεμένα μεταξύ τους στις πόρτες για τα pc :shock: . (Μη γελάτε τα βλέπω κάθε μέρα)

Εδώ θα χρειαστείς τους νεαρούς σαίνια που θα σου στοιχίζουν αρκετά παραπάνω από το βασικό γιατί ελάχιστοι εώς κανένας με αρκετές γνώσεις δεν θα δουλέψει για λιγότερο. (Και αυτοί είναι όλα τα λεφτά της επιχείρησης σου στην τελική).

Σε αυτόν τον τομέα (μικρομεσαίες επιχειρήσεις) μπορείς να παίξεις. Οι "έχω ένα pc σπίτι μου για παιχνίδια", έχουν αυτόν που το αγόρασαν, και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις τους συμφέρει μακράν να έχουν εσωτερικούς.

Ετοιμάζεις μία προσφορά, όταν σου ζητηθεί για 2-3-5-20 χιλ € (support/μηχανάκια/στήσιμο δικτύου κτλ) για την οποία θα πληρωθείς κατά κανόνα σε 1-2 μήνες, εφόσον όλα πάνε οκ (πιστωτική δυνατότητα). Μεγάλη προκαταβολή είναι δύσκολο να ζητήσεις ακόμα και για τα υλικά γιατί πολύ απλά ΔΕΝ θα την πάρεις :( .

Καλώς η κακώς η αγορά του χώρου κινείται έτσι αυτή τη στιγμή κ αν θες να μπείς στο παιχνίδι πρέπει να πας με τα νερά της. Σε αυτή τη φάση μπορείς να βγάζεις τα προς το ζειν, να βγάζεις όσα θες, μέχρι κ να χρεωκοπήσεις αν δεν παίξεις σωστά.

Ελπίζω να σου έδωσα μια ιδέα για το τι γίνεται.

sc

p.s. Ουπς έκθεση βγήκε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...