jp77s Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, billdanos είπε Που ακριβώς τον πέτυχες αυτόν που αγοράζει τηλέφωνο 1000+ ευρώ, ακριβά ρούχα και Nova full και ταυτόχρονα δεν έχει για τη ΔΕΗ και για το πετρέλαιο? Γιατί έχω την εντύπωση πως αυτό είναι απλά ένα σενάριο που εξυπηρετεί μια θεωρία φανταστική; Χαίρομαι που δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις ως πραγματικό σενάριο. Αυτό δείχνει ότι δεν μου φαίνονται μόνο εμένα παράλογα αυτά που κάνει ο συγκεκριμένος. Όταν λες που τον πέτυχα, θέλεις διεύθυνση, ονοματεπώνυμο, ΑΤ και λοιπά? Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2018 από jp77s
Seaside Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @billdanos δεν γράφω αρκετά στα forum πλέον φίλε ΑΛΛΑ να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι οχι για IPhone ακόμα και σε άλλες κατηγορίες εδιναν για να πάρουν τα SL/ML και ένα κάρο άλλα και σε κάποια φάση δεν έπαιζαν λ7 ούτε για βενζίνη. Αυτα τα έχω δει με τα μάτια μου. Και πολλά άλλα που αφορούν σπίτια κλπ. Και πολλά χειρότερα και ακόμα πιο ξεφτίλα. Πετρέλαιο ? Ουτε μπουκάλα για σόμπα. Αλλά το BMW και το ΒΛΑΧΟ E Class το μεταχείρο απ΄έξω. Τωρα αν κάποιος δώσει 1700 ευρώ για ψεύτικο/πλασματικό δηθενιά ψευτοχάι στάτους με μισθό 700 κατοστάρικα KAI οχι επειδή είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Apple user το λιγότερο αξιολύπητος μάλλον είναι. Ο Ελληνας (εκτος απο καμιά 50αριά οικογένειες) και πριν την κρίση δεν είχε ποτέ οικονομικό background για 5λιτρα αμάξια και κινητα Vertu. Επίσης οποιος είναι μάγκας δεν πουλάει μούρη με ξένο κώλο. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2018 από Seaside 1
Tilemaxx Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Η αγορά ενός ακριβού είδους δεν είναι πάντα ανάλογη με την οικονομική κατάσταση του καθενός. Μπορεί π.χ ο άλλος να δούλευε και να έκανε καβάτζα 1500€ για να αγοράσει το ΧS και ύστερα για τον χ/ψ λόγο να έμεινε άνεργος. Αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με το κοινωνικό status του καθενός ούτε τίποτα. Ξεκολλάτε.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 6 minutes ago, Seaside said: @billdanos δεν γράφω αρκετά στα forum πλέον φίλε ΑΛΛΑ να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι οχι για IPhone ακόμα και σε άλλες κατηγορίες εδιναν για να πάρουν τα SL/ML και ένα κάρο άλλα και σε κάποια φάση δεν έπαιζαν λ7 ούτε για βενζίνη. Αυτα τα έχω δει με τα μάτια μου. Και πολλά άλλα που αφορούν σπίτια κλπ. Και πολλά χειρότερα και ακόμα πιο ξεφτίλα. Πετρέλαιο ? Ουτε μπουκάλα για σόμπα. Αλλά το BMW και το ΒΛΑΧΟ E Class το μεταχείρο απ΄έξω. Τωρα αν κάποιος δώσει 1700 ευρώ για ψεύτικο/πλασματικό δηθενιά ψευτοχάι στάτους με μισθό 700 κατοστάρικα KAI οχι επειδή είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Apple user το λιγότερο αξιολύπητος μάλλον είναι. Ο Ελληνας (εκτος απο καμιά 50αριά οικογένειες) και πριν την κρίση δεν είχε ποτέ οικονομικό background για 5λιτρα αμάξια και κινητα Vertu. Επίσης οποιος είναι μάγκας δεν πουλάει μούρη με ξένο κώλο. Η λέξη κλειδί είναι το «σε κάποια φάση». Πολύς κόσμος έχασε τα χρήματα του και έμεινε χωρίς δουλειά. Πρέπει λοιπόν να τον κρίνουμε για τη ζωή που έκανε όταν ήταν οικονομικά άνετος; Ξέρετε λοιπόν πολλούς -ξαναρωτάω- που δεν έχουν χρήματα για ηλεκτρικό, θέρμανση κλπ, που θα πάνε να αγοράσουν το iPhone με τα 1800 ευρώ??? Ας σοβαρευτούμε λίγο. Ένα φυσιολογικός άνθρωπος με τόσο σοβαρά προβλήματα, δεν ασχολείται καν με το τι βγάζει η κάθε apple! 2 1
Seaside Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Tilemaxx είπε Η αγορά ενός ακριβού είδους δεν είναι πάντα ανάλογη με την οικονομική κατάσταση του καθενός. Μπορεί π.χ ο άλλος να δούλευε και να έκανε καβάτζα 1500€ για να αγοράσει το ΧS και ύστερα για τον χ/ψ λόγο να έμεινε άνεργος. Αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με το κοινωνικό status του καθενός ούτε τίποτα. Ξεκολλάτε. Φίλε μου πολλοί μαγκίτες αυτό έκαναν. Δουλεψαν πήραν μεζονέτες και αμαξια και μετά αντε γεια. Οταν ανεβαίνεις εκεί πρέπει να εχεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα μισά σε καταθέσεις. Δεν μιλάω για το τηλέφωνο καταλαβαίνεις τι εννοώ. ΑΝ τώρα κάποιος γύρναει με 1700 τηλέφωνο (που μπορεί να είναι καρτοκινητό) και βάζει 10 ευρώ βενζίνη με γειά του με χαρά του. Ολοι κρινόμαστε απο τις πράξεις μας και απο τις επιλογές μας. ΑΝ οι πράξεις είναι καλοπροαίρετες και οι επιλογές έξυπνες τότε δεν θα κριθείς κιόλας. Οπως και να έχει θα συμφωνήσω και εγώ με άλλα παιδιά εδώ πως ένα Note (και δεν είμαι φαν της Samsung) 1000 φορές. 4 λεπτά πριν, billdanos είπε Η λέξη κλειδί είναι το «σε κάποια φάση». Πολύς κόσμος έχασε τα χρήματα του και έμεινε χωρίς δουλειά. Πρέπει λοιπόν να τον κρίνουμε για τη ζωή που έκανε όταν ήταν οικονομικά άνετος; Ξέρετε λοιπόν πολλούς -ξαναρωτάω- που δεν έχουν χρήματα για ηλεκτρικό, θέρμανση κλπ, που θα πάνε να αγοράσουν το iPhone με τα 1800 ευρώ??? Οπως έγραψα και πιο πριν ξέρω πολλούς που ανοίχτηκαν (οχι οτι απαραιτητα εχασαν δουλειες - αλλα σίγουρα εχασαν) και τώρα χαροπαλευουν. Επειδη είχαν ανοιχτεί. Κοινως με δανεικα. Δεν κρίνονται επειδή υπήρχε λοιπόν σε κάποια φάση "πλασματική" - ψευτικη και δανεική ευημερία. Αλλα γιατι οταν παιρνεις αμαξι των 100 χιλιάδων εεε δώσε ρε αδερφε και ενα ταληράκι για αεραναρτηση. Μην κλαίγεσαι. Οταν ανοιγεσαι και θες το βλαχο ψευτοχαι σου πρεπει να έχεις και καβάτζα. Απλά τα πράματα. Αμα σπάσει η οθονη ενός κινητού 1700 απο δικήσου υπαιτιότητα μετά μην πεις μου ζηταει η Apple 500 ευρώ να την αλλάξει. Το ίδιο πράγμα είναι. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2018 από Seaside
project.breeze Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Tilemaxx είπε Η αγορά ενός ακριβού είδους δεν είναι πάντα ανάλογη με την οικονομική κατάσταση του καθενός. Μπορεί π.χ ο άλλος να δούλευε και να έκανε καβάτζα 1500€ για να αγοράσει το ΧS και ύστερα για τον χ/ψ λόγο να έμεινε άνεργος. Αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με το κοινωνικό status του καθενός ούτε τίποτα. Ξεκολλάτε. Θέλεις να ψάξω να σου βρω στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας για τα διακοποδάνεια ή τα εορτοδάνεια ή τα καταναλωτικά που έπαιρναν χιλιάδες κόσμου για να τροφοδοτήσουν την ματαιοδοξία τους και να αγοράσουν μερικά ψήγματα γκλαμουριάς; Ξέρεις ότι χιλιάδες κόσμου έχουνε τερματισμένες πιστωτικές κάρτες και απλήρωτες δόσεις σε αυτά τα δάνεια; Ο όρος "υπερχρεωμενο νοικοκυριό" σου λέει κάτι; Η κουλτούρα του νεοπλουτισμού ακόμα και μετά από 10 χρόνια σκληρής κρίσης κρατάει καλά ακόμα, ο ωχαδερφισμός, ο ισαποστισμός και η μετριοπάθεια δεν βοηθάνε κανέναν. Είναι νοσηρή κατάσταση, τεκμηριωμένα, το να παίρνεις δάνειο για να πας διακοπές στην Μύκονο να βγάλεις selfie με το καινούργιο σου Iphone στο Νάμμος. Είναι νοσηρό να έχεις μισθό 1500 ευρώ τον μήνα και να αγοράζεις Cayenne Turbo των 4.500 κυβικών και να κλάιγεσαι για την βενζίνη και τα τέλη κυκλοφορίας. Είναι νοσηρό να είσαι δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος και να παίρνεις δάνειο 500.000 ευρώ για να φτιάξεις μεζονέτα στο Παλαιό Φάληρο. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2018 από project.breeze
Tilemaxx Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @Seaside @project.breeze Eν μέρει συμφωνώ. Αλλά εγώ λέω το εξής σενάριο: πες πως δουλεύει σε μια τάδε ιδιωτική εταιρία με μισθό 1500 το μήνα. (όχι μόνο Ελλάδα αλλά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου). Πληρώνει Nova, έχει σύνδεση στο κινητό και αυτοκίνητο SUV. Τσιμπάει το XS ζεστό απο τον Γερμανό και μετά απο ένα μήνα μένει άνεργος. Δεν θα έχει λεφτά για την βενζίνη, θα του κόψουν την Νόβα και πιθανότατα θα μείνει μόνο με το iPhone που πήρε και θα το γυρίσει σε καρτοκινητό. Αυτό τον καθιστά αυτόματα "κακοπροαίρετο"; Μην βάζουμε σε κάθε συζήτηση τα διακοποδάνεια, το χρηματιστήριο, τις μεζονέτες και τα δομημένα ομόλογα περί των 20 ετών πρίν. Μιλάμε για πιο real life καταστάσεις που ανταποκρίνονται στο 2018, και όχι στο 1998. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2018 από Tilemaxx
HALF EVIL Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Παιδιά για αυτούς που αναφέρετε έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά δεν φταίει η apple γι αυτά.
mobjohn Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, aneurysm είπε Αναγνωρισιμότητα. Δηλαδή να ικανοποιήσω το ψώνιο μου, να ξεχωρίσω σωνει και καλά να βρώ κάτι να με διαφοροποιήσει απο τον μη εχοντα/βιοπαλαιστή/μεροκαματιάρη κ.ο.κ. Αν ησουν άνεργος πιστεψε με, το πρώτο πράμα που θα εκανες ηταν να βρεις τροφή, και με τα ρεστα 10 πακέτα μακαρόνια ιδιωτικής ετικέτας να χεις κατι να φας τις δυσκολες μέρες... Αναγνωρισιμοτητα. Ακομη και η γιαγια μου ξερει το αϊφόν. Αυτο εννοω. Οπως ακριβως ψωνιζεις σχεδον ολα τα προιοντα που χρησιμοποιεις δεν πας να παρεις μαρκες που δεν εχεις ακουσει ποτε ειδικα οταν δινεις αρκετα λεφτα. Φυσικα καποιοι κανουν το ψωνιο τους, δικαιωμα τους. Αλλοι το κανουν με αυτοκινητα αλλοι με ρουχα κτλ κτλ. Εχω υπαρξει ανεργος. Οχι ομως βιοπαλαιστης (ας ειναι καλα ο μπαμπακας μου). Περιγραφεις μια ακραια κατασταση. Ανεργος δεν συνεπαγεται οτι εισαι βιοπαλαιστης ή μη εχοντας το αντιθετο θα ελεγα. Σημαινει απλα οτι δεν βγαζεις τα λεφτα που τρως. Ακομη και το κρατος εχει τεκμαρτο εισοδημα 3000 ευρω στους ανεργους απο τα βρισκουν δεν μας νοιαζει... ε 1000 απο αυτα ειναι το κινητο. Μενουν 2000 για να ζησεις δια 365 =5.47 ευρω τη μερα βγηκε και ο καφες. Μενεις στους γονεις σε ταιζουν σε ποτιζουν σου παιρνουν και ενα τουμπανο smartphone με 300μεγαπιξελ και facial unlock με θηκη απο δερμα νεαρου κορκοδειλου για να μην το ξυσεις και χασει και μεταπωληση. Εδω η συζητηση παει αλλου... Γιατι μπαμπα ακομη κι αν σου περισσευουν αγοραζεις πραγματα στο παιδια σου που δεν αντικατοπτριζουν το εισοδημα του? Αυτο ειναι ενα βαθυ κοινωνικο θεμα ασχετο με την τιμη των iphone και αν τα αξιζουν αυτα που ζητανε 1
jp77s Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, billdanos είπε Η λέξη κλειδί είναι το «σε κάποια φάση». Πολύς κόσμος έχασε τα χρήματα του και έμεινε χωρίς δουλειά. Πρέπει λοιπόν να τον κρίνουμε για τη ζωή που έκανε όταν ήταν οικονομικά άνετος; Ξέρετε λοιπόν πολλούς -ξαναρωτάω- που δεν έχουν χρήματα για ηλεκτρικό, θέρμανση κλπ, που θα πάνε να αγοράσουν το iPhone με τα 1800 ευρώ??? Ας σοβαρευτούμε λίγο. Ένα φυσιολογικός άνθρωπος με τόσο σοβαρά προβλήματα, δεν ασχολείται καν με το τι βγάζει η κάθε apple! Φυσιολογικός... Τώρα είπες εσύ την λέξη κλειδί. 1
Seaside Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Tilemaxx είπε @Seaside @project.breeze Eν μέρει συμφωνώ. Αλλά εγώ λέω το εξής σενάριο: πες πως δουλεύει σε μια τάδε ιδιωτική εταιρία με μισθό 1500 το μήνα. (όχι μόνο Ελλάδα αλλά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου). Πληρώνει Nova, έχει σύνδεση στο κινητό και αυτοκίνητο SUV. Τσιμπάει το XS ζεστό απο τον Γερμανό και μετά απο ένα μήνα μένει άνεργος. Δεν θα έχει λεφτά για την βενζίνη, θα του κόψουν την Νόβα και πιθανότατα θα μείνει μόνο με το iPhone που πήρε και θα το γυρίσει σε What's Up. Αυτό τον καθιστά αυτόματα "κακοπροαίρετο"; Φιλε μου αυτό που περιγράφεις είναι ολοκληρωτική καταστροφή. Γκαντεμιά. Παμε στο άλλο άκρο. Σαφώς και δεν είναι κακοπροαίρετος. Απλα "ΙΣΩΣ" ανόητος η αφελής αν δεν έχει και μια κάβα απο πίσω. Οχι με 1500 μισθο τον ήπιες. Ειδικά αν έχεις και ενοίκιο.
project.breeze Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Tilemaxx είπε @Seaside @project.breeze Eν μέρει συμφωνώ. Αλλά εγώ λέω το εξής σενάριο: πες πως δουλεύει σε μια τάδε ιδιωτική εταιρία με μισθό 1500 το μήνα. (όχι μόνο Ελλάδα αλλά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου). Πληρώνει Nova, έχει σύνδεση στο κινητό και αυτοκίνητο SUV. Τσιμπάει το XS ζεστό απο τον Γερμανό και μετά απο ένα μήνα μένει άνεργος. Δεν θα έχει λεφτά για την βενζίνη, θα του κόψουν την Νόβα και πιθανότατα θα μείνει μόνο με το iPhone που πήρε και θα το γυρίσει σε What's Up. Αυτό τον καθιστά αυτόματα "κακοπροαίρετο"; Μα δεν μιλάμε για αυτή την περίπτωση εννοείται. Αυτή θα ήταν απλά μία ατυχής σύμπτωση.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 1 minute ago, jp77s said: Φυσιολογικός... Τώρα είπες εσύ την λέξη κλειδί. Ο μη φυσιολογικός θα είναι ο ένας στους 1000. Αμελητέα ποσότητα για το αγοραστικό κοινό της apple! 1
Seaside Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, project.breeze είπε Θέλεις να ψάξω να σου βρω στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας για τα διακοποδάνεια ή τα εορτοδάνεια ή τα καταναλωτικά που έπαιρναν χιλιάδες κόσμου για να τροφοδοτήσουν την ματαιοδοξία τους και να αγοράσουν μερικά ψήγματα γκλαμουριάς; Ξέρεις ότι χιλιάδες κόσμου έχουνε τερματισμένες πιστωτικές κάρτες και απλήρωτες δόσεις σε αυτά τα δάνεια; Ο όρος "υπερχρεωμενο νοικοκυριό" σου λέει κάτι; Η κουλτούρα του νεοπλουτισμού ακόμα και μετά από 10 χρόνια σκληρής κρίσης κρατάει καλά ακόμα, ο ωχαδερφισμός, ο ισαποστισμός και η μετριοπάθεια δεν βοηθάνε κανέναν. Είναι νοσηρή κατάσταση, τεκμηριωμένα, το να παίρνεις δάνειο για να πας διακοπές στην Μύκονο να βγάλεις selfie με το καινούργιο σου Iphone στο Νάμμος. Είναι νοσηρό να έχεις μισθό 1500 ευρώ τον μήνα και να αγοράζεις Cayenne Turbo των 4.500 κυβικών και να κλάιγεσαι για την βενζίνη και τα τέλη κυκλοφορίας. Είναι νοσηρό να είσαι δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος και να παίρνεις δάνειο 500.000 ευρώ για να φτιάξεις μεζονέτα στο Παλαιό Φάληρο. Φιλε επειδή μένω στο Παλαιό Φάληρο. Α) Εχει γίνει σκατά Β) Οι μισοι και βάλε πεινάνε Γ) Μην την έχεις και για super duper καλή περιοχή γιατι ΠΟΛΛΟΙ αυτό νομίζουν. Αν θες να αναφερθείς σε τετοια περιοχή πιάσε Βουλιαγμένη,Βαρκιζα,Εκάλη κατι αλλο. Και να καληνυχτίσω μιας και πρέπει να αποχωρήσω...... Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2018 από Seaside
project.breeze Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Seaside είπε Φιλε επειδή μένω στο Παλαιό Φάληρο. Α) Εχει γίνει σκατά Β) Οι μισοι και βάλεεινάνει Γ) Μην την έχεις και για super duper Καλή περιοχή γιατι ΠΟΛΛΟΙ αυτό νομίζουν. Αν θες να αναφερθείς σε τετοια περιοχή πιάσε Βουλιαγμένη,Βαρκιζα,Εκάλη κατι αλλο. Άμα βρεις μεζονέτα στην Βάρκιζα και στην Εκάλη με 500.000 φώναξέ με να πάρουμε μαζί δάνειο να την αγοράσουμε για επενδυτικό ακίνητο 😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα