Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε

Τι αναλογα το αμαξι ρε παικτη; Δε θα συγκρινουμε Ferrari F40 του 1990 με Ford Ka του 2018 για να πουμε οτι τα αμαξια 30ετιας ειναι καλυτερα.

Οι συγκρισεις θα γινουν με αμαξια της ιδιας κατηγοριας . Eφερα πιο πανω ενα παραδειγμα. Τοτε εποχη Renault ZX, σημερινη εποχη Huyndai i30. Να συγκρινουμε τι; Ποιο εχει περισσοτερες πιθανοτητες να ριξει ενα ντουβαρι αν πεσει πανω του;

Μηπως θες να πεις Citroen ZX?Μου θυμισες ενα μαστορα που συνεργαζομαστε και οποτε παιρνει τηλεφωνο να ζητησει ανταλακτικα δεν μπορουμε να συννενοηθουμε με τιποτα.Μια μου λεει κατι Toyota Almera,μια τα Hyundai Excel τα λεει άξελ,εχει παθει και ανευρυσμα και φοραει ακουστικο και μερικες μερες που τελειωνει η μπαταρια δεν ακουσει Χριστο,εκει να σε εχω.

Καλα εννοειτε οτι δεν συγκρινεται 20ετιας αυτοκινητο με ενα συγχρονο απο θεμα ασφαλειας,καταναλωσης,ρυπους,ανεσης κτλ.Εννοειτε οτι τα παλια λογω πιο απλης κατασκευης ηταν σχετικα πιο αξιοπιστα αλλα και τα σημερινα(εκτος του Group VAG και αυτοι λογω φιλοσοφιας,οχι οτι αν θελουν δεν μπορουν να φτιαξουν σκυλι αμαξι) μια χαρα ειναι.Απλα εδω στην Ελλαδα που δεν εχουμε μαντηλι να κλαψουμε μας κακοφαινεται που πρεπει καθε 20 χρονια να αλλαζουμε αμαξι.Σε μια Ευρωπαικη χωρα 15-20.000€ για να αλλαζεις αυτοκινητο καθε 7-10 χρονια δεν ειναι τιποτα.

Επεξ/σία από LouCi4er
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Μηπως θες να πεις Citroen ZX?Μου θυμισες ενα μαστορα που συνεργαζομαστε και οποτε παιρνει τηλεφωνο να ζητησει ανταλακτικα δεν μπορουμε να συννενοηθουμε με τιποτα.Μια μου λεει κατι Toyota Almera,μια τα Hyundai Excel τα λεει άξελ,εχει παθει και ανευρυσμα και φοραει ακουστικο και μερικες μερες που τελειωνει η μπαταρια δεν ακουσει Χριστο,εκει να σε εχω.

Καλα εννοειτε οτι δεν συγκρινεται 20ετιας αυτοκινητο με ενα συγχρονο απο θεμα ασφαλειας,καταναλωσης,ρυπους,ανεσης κτλ.Εννοειτε οτι τα παλια λογω πιο απλης κατασκευης ηταν σχετικα πιο αξιοπιστα αλλα και τα σημερινα(εκτος του Group VAG και αυτοι λογω φιλοσοφιας,οχι οτι αν θελουν δεν μπορουν να φτιαξουν σκυλι αμαξι) μια χαρα ειναι.Απλα εδω στην Ελλαδα που δεν εχουμε μαντηλι να κλαψουμε μας κακοφαινεται που πρεπει καθε 20 χρονια να αλλαζουμε αμαξι.Σε μια Ευρωπαικη χωρα 15-20.000€ για να αλλαζεις αυτοκινητο καθε 7-10 χρονια δεν ειναι τιποτα.

Και εδω δεν ειναι πολλα για τη πλειοψηφεια. Εξαλλου τον αυγουστο ειχαν αυξηση +50% οι πλωλησεις

Δημοσ.
59 minutes ago, LouCi4er said:

Ναι το citroen εννοουσα, αλλα μιλαμε για τοσα χρονια πριν που δε θυμαμαι ουτε τον κατασκευαστη....οταν αλλοι τα "πουλανε" για καλυτερα απο τα σημερινα αμαξια :P

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Και εδω δεν ειναι πολλα για τη πλειοψηφεια. Εξαλλου τον αυγουστο ειχαν αυξηση +50% οι πλωλησεις

Γιατί από τον Σεπτέμβριο άλλαξε ο τρόπος μέτρησης CO2 και πιθανόν να αλλάξουν και τα τέλη κυκλοφορίας...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 minutes ago, ParhsG said:

Με ~14 χρονια μεσο ορο ηλικιας των αυτοκινητων που κυκλοφορουν στη χωρα μας (επισημη μετρηση της ΕΕ), σημαινει πως η πλειοψηφια ΔΕΝ αλλαζει αμαξι ανα 7-10 χρονια ;)

Εναλλακτικα, αν θελουμε να πιστευουμε οτι δεν ειναι λιγοι αυτοι που τα αλλαζουν ανα 7-10 χρονια, τοτε μοιραια πρεπει να πιστεψουμε οτι εξισου πολλοι αυτοι που τα κρατανε 19-22 χρονια.

Οσο για τον Αυγουστο και τις αυξησεις, περα απο το βασικο θεμα του τροπου μετρησης των ρυπων, υπαρχει και ο παραγων ψυχολογια. Μη σου κανει εντυπωση λοιπον οτι η ψυχολογια του κοσμου για τα οικονομικα εχει βελτιωθει μετα τις τελευταιες εξελιξεις στην...Ιθακη.

Μετα τις εκλογες θα εχει ενδιαφερον να δουμε τι θα γινει με τις πωλησεις αυτοκινητων , οταν οι υποσχεσεις θα δωσουν τη θεση τους σε νεες περικοπες (αρα και αλλαγη της ψυχολογιας-->καταναλωσης).

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Άλλο ταξινομήσεις και άλλο πωλήσεις... απλά από 1η Σεπτεμβρίου ισχύουν νέες προδιαγραφές για καυσαέρια, οπότε οι εισαγωγείς έτρεξαν να βγάλουν πινακίδες σε όσα δεν τις πληρούν χωρίς να τα έχουν πουλήσει.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δηλαδη λετε οτι 50% αύξηση στις ταξινομήσεις είναι από εμπορικό στοκ και από τα ενοικιαζόμενα.

Μάλλον για αστείο πρόκειται

Όχι δεν κατάλαβες, δεν είπε κανείς για "εμπορικό στοκ", είπαμε πως σε πολλά αυτοκίνητα έβγαλαν πινακίδες χωρίς να τα έχουν πουλήσει. Και δεν το λέμε μόνο εμείς:

https://www.news247.gr/oikonomia/ektoxeytikan-oi-poliseis-aytokiniton-ton-aygoysto-poy-ofeiletai-i-terastia-ayxisi.6647125.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...