Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλεπω υπαρχουν διαφοροι τροποι να το κανεις. Απο ξεκαθαρο Partition, μετα σε shrink Και τελος δημιουργουν εικονικο vhd αρχειο και εγκαθιστωντας σε αυτο. Δε μπορω να βγαλω ακρη αν εχουν διαφορες και αν καποιος τροπος ειναι ο καλυτερος. Αυτη τη στιγμη εχω αρκετο ελευθερο χωρο για να κανω partition χωρις να κανω shrink σε περιπτωση, αλλα μηπως το Vhd εχει καποιο πλεονεκτημα?

Επειτα επειδη δεν θα χρησιμοποιω συχνα το δευτερο λειτουργικο, θελω να μποοταρω αυτοματως στο πρωτο με fast boot, Και μονο κατα περιπτωση να επικαλουμαι το αλλο λειτουργικο. Γινεται αυτο καπως, δηλαδη να μην εμφανιζεται η οθονη που να λεει διαλεξε 8 η 10 και καπως αλλιως να κανω την επιλογη

Δημοσ.

Ok, δεν απαντάω σε αυτό που ρωτάς αλλά από τη στιγμή που το ένα λειτουργικό θα το χρησιμοποιεις σπάνια γιατί δε βάζεις το virtualbox;

Άσχετο αλλά δε βρίσκω λόγο να έχει κάποιος τα win8. Ό,τι χειρότερο έχει βγάλει η microsoft

Δημοσ.

Και τα 2 τα θελω κανονικα γιατι το αλλο ειναι για CAD ιστοριες, και δε θελω να μοιραζω μνημες και να το μπλεκω. Τεσπα το χω σκεφτει καλα, dual boot μονη λυση. Το μονο θεμα ειναι οι λεπτομερειες που ζητω

Δημοσ.

Δε σε παίρνει να βάλεις 2ο δίσκο; Αν το κάνεις θα μπορείς να επιλέγεις από που θα μπουτάρεις από το bios ή αν σου βγάζει στο post να πατήσεις; πλήκτρο για boot device selection.

Ο 2ος δίσκος είναι η ποιο καθαρή επιλογή. Θα συνδέσεις μόνο τον 1ο δίσκο στην αρχή και θα στήσεις το ένα λειτουργικό. Μετά θα τον αποσυνδέσεις και αφού συνδέσεις τον 2ο θα στήσεις το 2ο λειτουργικό. Στο τέλοςθα τους συνδέσεις και τους δύο και θα επιλέξεις από το bios από ποιον δίσκο να μπουτάρει σαν βασικό και θα αλλάζεις boot device όπως είπα πριν.

Δημοσ.

Εχω τωρα τον m2 που εχω το λειτουργικο και sata για δεδομενα. Αλλα τον εχω κρυπτογραφησει και βαζω το κλειδι με το που μποοταρω, οποτε και παλι δε βολευει. Γιατι να μη κανω partition ή vhd και να φορτωνει απο κει. Να βαλω default και 0 στο timeout και οταν θελω να φορτωσω το αλλο να παταω f12 (η δε θυμαμαι τωρα πιο ειναι, που σου βγαζει τα boot options)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρότεινα 2ο δίσκο για ποιο καθαρή λύση, αλλά αν θέλεις να κάνεις partitions κάντο έτσι.
Για vhd δεν το έχω κάνει ποτέ οπότε δεν εκφέρω άποψη.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Καλυτερα να κρατησω το setup που χω τωρα γιατι ειναι λαπτοπ και θελω να κρατησω τη κρυπτογραφηση στον 2ο δισκο.

Θυμασαι μονο η αν εχεις δοκιμασει και ξερεις, με 0 timeout το default os φορτωνει με την ιδια ταχυτητα με πριν προσπερνωντας κατυθειαν το γεγονος οτι εχεις αλλο os εγκατεστημενο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θυμάμαι καλά, με το fast boot δεν έχεις επιλογή για αλλαγή λειτουργικού μετά από τερματισμό. Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση για να σου βγάλει την επιλογή. Δεν έχω όμως εύκαιρο κάποιο λινκ, αν θέλεις ψάξτο λίγο στο google αν ισχύει.

EDIT:

Με μια πρόχειρη αναζήτηση είδα ότι το vhd native boot υποστηρίζεται μόνο από τα 7άρια. Αν αληθεύει τότε δεν μπορείς να το κάνεις σε 8/10. Για ψάξτο λίγο.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

Τα 10αρια απαιτουν .VHDX format για να παιξει το native boot. Θελει λιγο δουλιτσα στο στησιμο, αλλα ειναι πιο μαζεμενη λυση απο το partition split και μπορεις ευκολα σχετικα να τα διαγραψεις σβηνοντας το αρχειο και το σχετικο entry στο boot σου. Απο θεμα perfomance το overheard λογω vhd/vhdx αρχειο ειναι ελαχιστο σε σχεση με την εγκατασταση απευθειας σε καποιο partition. 

• Like 1
Δημοσ.

Τα 10 τα εχω ηδη εγκατεστημενα. Συμπληρωματικα δκεφτομαξ η 8.1 η 7 για το game λειτουργικο. Τα 8 θελουν και αυτα vhdx?

Το χεις δοκιμασει εσυ αυτο

Δημοσ.

Επειδη συνηθως παιζω με virtual μηχανηματα δεν εχει χρειαστει να το δοκιμασω, οποτε σου μιλαω σε θεωρητικο επιπεδο. Αν δεν κανω λαθος απο τα 8 και μετα μπηκε το VHDX.

Το παρακατω πιστευω θα σε βοηθησει αρκετα για να κανεις αυτο που θες:

https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/manufacture/desktop/boot-to-vhd--native-boot--add-a-virtual-hard-disk-to-the-boot-menu

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...