AristidisZ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Υπερβολές! Αφήστε το άνθρωπο να πάρει μια μοτοσυκλέτα της προκοπής τώρα που μπορεί, με ενα καλο εξοπλισμό και αυτελεγχο θα είναι μια χαρά Σην τελική το mt09 δεν είναι και κανένας πύραυλος Προφανώς υπάρχουν 2 σχολές σε αυτό το θέμα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι η μετάβαση από σκουτερόπαπο σε μεγάλη μηχανή (και όπου μεγάλη εννοώ με πολλά άλογα) μπορεί να γίνει ομαλά, κάποιοι άλλοι δε υποστηρίζουν ότι καλύτερα να γίνεται με βήματα (προφανώς εσύ ανήκεις στην 1η, ενώ εγώ στην 2η) Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, η ηλικία, η οικονομική κατάσταση, η ωριμότητα κλπ κλπ Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που πήγαν απευθείας σε supersport από παπί και δεν τους στοίχισε, σίγουρα επίσης θα υπάρχουν κάποιοι που πήγαν από σκούτερ σε SF και την πατήσανε σε μια στραβή στον δρόμο Κάθε άποψη σεβαστή
DhZou Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Εγώ πάντως πήγα από το παπί στα 64 άλογα του versys και 11 χρόνια μετά όλα καλά μόνο μία στατική πτώση είχα. Από τα 64 άλογα όμως στα 110 είναι τεράστια η διαφορά. Σίγουρα θέλει πολύ μεγάλη αυτοσυγκράτηση και αυτοέλεγχο, σύνεση, ικανότητα, εμπειρία και τύχη. το τελευταίο γιατί δυστυχώς δεν εξαρτάται μόνο από σένα να παραμείνεις όρθιος, μπορεί να γίνει η μαλακία με χίλιους δυο τρόπους και να μην προλάβεις να πάρεις χαμπάρι. Τώρα αν και είμαι σε άλλη φάση στη ζωή μου αν μου έλεγες να ανταλλάξω τη μηχανή μου με ένα tracer δεν θα το επέλεγα γιατί πέρα από την καυλάντα δεν έχει να μου προσφέρει κάτι παραπάνω. Θέλω να σου πω ότι και με μία μεσαίας κατηγορίας μηχανή μπορείς να κάνεις τα πάντα με λίγο μικρότερο κίνδυνο να παρασυρθείς. Και εγώ με 11 χρόνια με την ίδια μηχανή ακόμα παρασύρομαι και ανοίγω το γκάζι παραπάνω απ' όσο θα 'πρεπε. Επίσης ακόμα και τα μεσαία σαν το δικό μου έχουν αρκετό γκάζι για να περάσεις σχεδόν ότι κινείται στο δρόμο με 4 ρόδες. Εν κατακλείδι επειδή μάλλον σου τα έγραψα μπερδεμένα: Προτείνω να πάρεις μικρότερη μηχανή Ότι και να πάρεις να προσέχεις και να οδηγάς με μυαλό Καλό εξοπλισμό Riding school σε πίστα θα σε αναβαθμίσει σαν αναβάτη Πάντα όρθιος 1 1
Lousy Offcomer Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Ωραίο μηχανάκι αλλά, Από αυτά που γράφεις φαίνεται ότι ακόμα δεν έχεις τα "χέρια" να το πας... δεν θα σε κατηγορήσει κανένας για αυτό. Χρειάζεσαι όμως πείρα για τέτοιο γκάζι και γέμισμα την οποία ακόμα δεν διαθέτεις. Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση το μοτέρ του παπιού που ξέρεις εσύ με αυτό της yamaha που θες να αγοράσεις. Εχω πολλά χρόνια με μεγάλες μηχανές από το 92 που οδηγώ και είμαι σφόδρα αντίθετος με αυτό που θέλεις να κάνεις. Ελπίζω να αντιληφθείς την μεγάλη δυσαναλογία αυτού που οδηγείς με αυτό που θέλεις να αγοράσεις και να κρίνεις ανάλογα. Εύχομαι ότι καλύτερο
buuren Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) To μηχανημα αυτο δεν παιζεται...το ειδα κατα τυχη πριν κανα 2 χρονια σε μια εκθεση και το ερωτευτηκα γμτ...μια κουκλα ! Φιλε μου αν μπορεις και το γουσταρεις να το παρεις ΑΛΛΑ πρεπει να τηρησεις καποιους κανονες, οσο μπορεις περισσοτερο τουλαχιστον 1. πρεπει να σεβεσαι τον εαυτο σου (ακεραιοτητα κ ζωη σου) 2. πρεπει να σεβεσαι τον διπλα και απεναντι σου (ακεραιοτητα κ ζωη του) δεν σου φταιει τιποτα ο ανθρωπακος 3. πρεπει να σεβεσαι τη μηχανη (τη δυναμη της) Αυτα ισχυουν για ολους οσους εχουν δυναμη στα χερια τους!!! Καποιος ειχε πει (δεν θυμαμαι), πριν κανεις την υπερβαση (μ@λ@κια) σκεψου οτι μπορει να ερχεσαι εσυ απο απεναντι!!! Μεγαλη κουβεντα! Επισης ο αναβατης πρεπει να ειναι ετοιμος ανα πασα στιμη σε μια στραβη στιγμη να ριξει τα χλμ της μηχανης στα 50-60 το πολυ ωστε να πεσει στα "μαλακα " οσο γινεται ωστε να εχει πιθανοτητες...να σηκωθει!! Ο χρονος που εχει για να φρεναρει ειναι 2-3 sec στην καλυτερη.... *δεν υπαρχει ανθρωπος που οδηγει δικυκλο και να μην πεσει αρκετες φορες στη ζωη του!! Εγω προσωπικα 3 φορες (τη μια με μαζεψαν απο την ασφαλτο και με πηγαν νοσομομειο, ειχε καει και το ποδι μου στην εξατμιση, επαθα διασειση) Με παπια ολα αυτα, οδηγω 25 χρονια παπια δεν ειχα ποτε μηχανη. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από buuren 1
NikosKallithea Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, Iamthagod είπε Δυστυχως δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα Νίκο. Έχει χιλιοειπωθει πως η μηχανη δεν ειναι αυτοκινητο. Ακομα και εναν ανθρωπο που εχει το διπλωμα 1 βδομαδα μπορεις να του δωσεις αυτοκινητο 400 ιππων ( βλεπε porsche 911) χωρις προβλημα, αλλα δωσε μηχανακι μεγαλης ιπποδυναμης σε απειρο αναβατη και υπαρχει προβλημα. Η οδηγηση μηχανης ειναι πολυπλοκη υποθεση και στα λαθη δε σε προστατευει ουτε ο κλωβος του αυτοκινητου, ουτε οι αεροσακοι, ζωνη ασφσλειας κτλ. Να σας το πω αλλιώς, για την οδήγηση Δεν φταίνε ουτε τα κυβικα, ούτε η ιπποδύναμη, ουτε οι μοτοσυκλέτες, ουτε τα αυτοκίνητα. Μονο ενας είναι ο υπεύθυνος Ο ΟΔΗΓΟΣ Αν είσαι κάγκουρας, Θα σκοτωθείς , είτε με παπί, είτε με μοτοσυκλέτα, είτε με αυτοκίνητο, είτε 20 ίππους, είτε με 200 Η ηλικία του φίλου είναι η πιο κατάλληλη για αυτή τη μοτοσυκλέτα, όπως και αυτή η μοτοσυκλέτα μια απο τις κορυφαίες αυτή τη στιγμή στην αγορά. Αν ας πούμε πάρει ένα 600αρι, πιστεύεται ότι δεν κινδυνεύει αν τα μυαλά που είναι στα κάγκελα, οχι Κινδυνεύει οπως κινδυνεύει ακόμα και με το παπί που έχει Εγώ με τις μοτοσυκλέτες τα χω δει όλα και έχω καταλάβει ότι ένας ένας μόνο είναι ο υπεύθυνος. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα