Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν... Το ξέρω οτι οι περισσότεροι εδώ θα μου πείτε να το πετάξω και να πάρω νέο, αλλά τα λεφτά δεν υπάρχουν και επομένως παίζουμε με ότι έχουμε...
Το υπάρχον PC κοντεύει 10ετία 😬 , με διάφορες αναβαθμίσεις να έχουν γίνει κατά καιρούς με αποτέλεσμα να έχουμε τα εξής:
CPU: Intel Core i7 860 @ 2.80GHz
RAM: 8.00GB Dual-Channel DDR3
MB:  EVGA P55 SLI E655
GPU: NVIDIA GeForce GTX 275 (896MB RAM)
PSU: Thermaltake Smart 630W
καιιιι διάφοροι HDD.

To ζητούμενο είναι να μπορέσει να τρέξει Premiere Pro για editing 1080p σε έναν φυσιολογικό βαθμό. Δεν με νοιάζει να τα κάνει όλα σφαίρα ούτε να περιμένω για το render και κανα-δυο λεπτά. Το θέμα είναι όμως οτι αυτή τη στιγμή δεν έχω ΚΑΘΟΛΟΥ GPU rendering λόγω μη υποστήριξης CUDA και ηλικίας και για το παραμικρό πρέπει να στηρίζομαι στον επεξεργαστή.
Επίσης δεν υπάρχει συγκεκριμένο budget. Θέλω να ακούσω απόψεις και να προσπαθήσω να κάνω οτι καλύτερο μπορώ, καθώς πρόκειται για επένδυση που σιγά σιγά μπορεί να γίνει και εργασία.
Η κυρίως σκέψεις μου εστιάζονται στην GPU βέβαια, αλλά σε χαμηλό κόστος δεν βλέπω υποστήριξη απο την Adobe. Επίσης σκέφτομαι εναν μικρό SSD για cache/scratch και ίσως τα media.

Τώρα αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιο Low Cost Build θα ήθελα επιβεβαιωμένα να έτρεχε καλύτερα απο το υπάρχον εάν το φέρω στα όρια του. Όπως είπα τα χρήματα είναι λίγα και επομένως το κάθε 50άρικο μετράει δυστυχώς.

Δημοσ.

Πάρε άλλο ένα κιτ 2x4GB DDR3 είτε μτχ. είτε καινούριο. Είναι αρκετά φθηνά και θα δεις μεγάλη διαφορά. Για SSD εννοείται, ακόμα και αν υποστηρίζει μόνο sata2 η μητρική σου, επίσης θα σε βοηθήσει πολύ. Ένας 240GB θα είναι οκ και βρίσκεις πλέον με 50€ καινούριο. Για gpu θα πρότεινα μια GTX1050ti, αν μπορείς να βρεις μτχ με 130€. Διαφορετικά μια GTX960 είναι αρκετά δυνατή και πιστεύω πως ακόμα και η έκδοση με μόνο 2GB vram είναι αρκετή γι αυτό που θες (την βρίσκεις από αγγελίες εδώ και με 100€). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...