Προς το περιεχόμενο

macOS Mojave

onelonelystar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα. Όταν δουλεύω σε spilt screen  και αλλάζω desktop , μετά από λίγο εμφανίζεται αυτή η γραμμή που βλέπεται σημειωμένη .Μετά από λίγο εξαφανίζεται και όταν είμαι πάλι σε split screen εμφανίζεται πάλι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα . 

Γνωρίζεται τι μπορεί να φταίει ;το έχει πάθει κάποιος από εσάς; Το μοντέλο που έχω είναι late 2015, 27' retina 5K

desktop.pdf

Δημοσ.

Καλησπερα,

σταματησε να λειτουργει ο ελληνικος ορθογραφος της isqure ρε γαμωτο. Τον εσβησα τον ξανα περασα αλλα παλι τιποτα. 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, sakis697 είπε

Καλησπερα,

σταματησε να λειτουργει ο ελληνικος ορθογραφος της isqure ρε γαμωτο. Τον εσβησα τον ξανα περασα αλλα παλι τιποτα. 

Ωπ, καινουριο ειναι τωρα αυτο;

Η αληθεια ειναι, οτι οπως βγηκε πριν....καμια δεκαρια χρονια, τον αφησαν ετσι. Ελληνικο software development και official support αλα ελληνικα. Τι να πει κανεις...

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ωπ, καινουριο ειναι τωρα αυτο;

Η αληθεια ειναι, οτι οπως βγηκε πριν....καμια δεκαρια χρονια, τον αφησαν ετσι. Ελληνικο software development και official support αλα ελληνικα. Τι να πει κανεις...

Ε το εκαναν μια αναβαθμιση καθε φορα που εβγαινε το νεο λογισμικο αλλα ξαφινκα σταματησε προχθες και με εχει σπασει τα νευρα.

Το εκανε και σε εσενα; 

Δημοσ.

Μόλις έκανα το update από El Capitan σε Mojave σε Macbook Air του 2013 με Ι7, 8GB RAM και 512 SSD (είναι BTO μηχάνημα)

Δυαστυχώς η μπαταρία ριουφιέται με αστραπιαίους ρυθμούς. Έχω ψάξει σε πολλά forum και διαπιστωσα ότι είναι κοινό πρόβλημα σε πολλούς

Οποτε back to the safe..........

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, sakis697 είπε

Ε το εκαναν μια αναβαθμιση καθε φορα που εβγαινε το νεο λογισμικο αλλα ξαφινκα σταματησε προχθες και με εχει σπασει τα νευρα.

Το εκανε και σε εσενα; 

Σε εμένα δουλεύει κανονικά. Το απενεργοποίησα πριν από λίγο για να το τσεκάρω, προς στιγμή δε δούλεψε, έκανα μια επανεκκίνηση τον υπολογιστή και δουλεύει κανονικά. Δεν έχω παρατηρήσει δυσλειτουργία του μέχρι σήμερα και δουλεύω το Neooffice καθημερινά.

Επεξ/σία από lamargos
Δημοσ.
5 ώρες πριν, sakis697 είπε

Το εκανε και σε εσενα; 

Αγγλικα βλεπω, κανονικα τα εντοπιζει τα λαθη. Ελληνικα ομως οχι. Δεν θυμαμαι πως ηταν. Διορθωνε παντα και αγγλικα και ελληνικα;

---

Νεο update του mojave σημερα.

Δημοσ.

Πρέπει από τις προτιμήσεις συστήματος - πληκτρολόγιο - κείμενο να ορίσεις ως γλώσσα στην ορθογραφία τα Ελληνικά (isquare). To word έχει δικό του ενσωματωμένο ορθογράφο στα ελληνικά, το λειτουργικό όμως όπως και άλλες εφαρμογές (openoffice) δεν έχουν και εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη επιλογή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lamargos είπε

Πρέπει από τις προτιμήσεις συστήματος - πληκτρολόγιο - κείμενο να ορίσεις ως γλώσσα στην ορθογραφία τα Ελληνικά (isquare). To word έχει δικό του ενσωματωμένο ορθογράφο στα ελληνικά, το λειτουργικό όμως όπως και άλλες εφαρμογές (openoffice) δεν έχουν και εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη επιλογή.

Οριστε, ενεργοποιημενο δεν ειναι;;;;

Ομως, στο textedit οπως βλεπεις, τη μεν αγγλικη ανορθογραφη λεξη την κοκκινιζει, την δε ελληνικη πέρα βρεχει.

Screenshot-2019-01-24-at-23-24-12.jpg

Δημοσ.

Αν θυμαμαι καλα, δεν πρεπει να επιλεξεις ποια γλωσσα θα διορθωνει; Λεω, μηπως οπως εισαι εκει στο text edit να κανεις δεξι κλικ και μηπως στον ορθογραφικο ελεγχο εχει επιλογη ελληνικα;

Δημοσ.

Εγω οπως το ειχα μεχρι πριν δεκα μερες, δουλευε σαν το κινητο. Δηλαδη τονιζε και την λεξη κιολας και την διορθωνε. Τωρα την κανει με κοκκινο και για να σε βγαλει την σωστη πρεπει να κανεις κλικ πανω της. 

Δημοσ.

Προσωπικά στις ρυθμίσεις Keyboard > Text > Spelling έχω επιλεγμένο το Automatic by Language και τα διορθώνει όλα και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Επίσης στα Γλωσσικά Εργαλεία στο Επίπεδο Αυτόματης Διόρθωσης έχω επιλεγμένο το Εξελιγμένο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Illuvatar1981 είπε

Προσωπικά στις ρυθμίσεις Keyboard > Text > Spelling έχω επιλεγμένο το Automatic by Language και τα διορθώνει όλα και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Επίσης στα Γλωσσικά Εργαλεία στο Επίπεδο Αυτόματης Διόρθωσης έχω επιλεγμένο το Εξελιγμένο.

Τι διαφορα εχει το 'εξελιγμενο';

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οκ, το εβαλα κι εγω εξελιγμενο, αλλα δεν διορθωνει λεξεις που γραφω λαθος στα ελληνικα. Δεν χαμπαριαζει, τις αγνοει, σαν να μην δουλευει στα ελληνικα. Γιατι;

Επισης, στο keybord-text που λες, εγω δεν βλεπω καμια επιλογη 'spelling' και ουτε 'automatic by language'.

Εδω το λινκ με το τι βλεπω

Screenshot-2019-01-25-at-21-13-58.jpg

Επεξ/σία από mindreader

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...