Προς το περιεχόμενο

macOS Mojave

onelonelystar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

28 λεπτά πριν, mindreader είπε

οκ, το εβαλα κι εγω εξελιγμενο, αλλα δεν διορθωνει λεξεις που γραφω λαθος στα ελληνικα. Δεν χαμπαριαζει, τις αγνοει, σαν να μην δουλευει στα ελληνικα. Γιατι;

Επισης, στο keybord-text που λες, εγω δεν βλεπω καμια επιλογη 'spelling' και ουτε 'automatic by language'.

Εδω το λινκ με το τι βλεπω

Screenshot-2019-01-25-at-21-13-58.jpg

Έλα τώρα που δεν το βλέπεις... μάτι βγάζει.

Spelling:

Και εκεί που λέει U.S. English πάτα στα βελάκια (άνω-κάτω) για να ανοίξει η drop down list.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, mindreader είπε

οκ, το εβαλα κι εγω εξελιγμενο, αλλα δεν διορθωνει λεξεις που γραφω λαθος στα ελληνικα. Δεν χαμπαριαζει, τις αγνοει, σαν να μην δουλευει στα ελληνικα. Γιατι;

Επισης, στο keybord-text που λες, εγω δεν βλεπω καμια επιλογη 'spelling' και ουτε 'automatic by language'.

Εδω το λινκ με το τι βλεπω

Screenshot-2019-01-25-at-21-13-58.jpg

Στο spelling βάλε επιλογή ελληνικά. Και ξαναδοκιμασε. 

• Like 1

Εχετε δικιο. Περιμενα να δω tab, γι'αυτο μπερδευτηκα μπροστα στα ματια μου.

Αυτο που δεν καταλαβαινω, ειναι αν σε αυτο το drop down window, θεωρουνται ταυτοχρονως ενεργες, ολες οι διαθεσιμες γλωσσες. Δηλαδη, διαλεξα ελληνικα/isquare. Ομως βλεπω κανονικα διορθωνει και αγγλικα. Πριν ομως τα επιλεξω τα ελληνικα, διορθωνε μονο αγγλικα - us english. Επειδη ομως, πιο πολυ με νοιαζει να εχω ορθογραφια στα αγγλικα, βλεπω οτι οταν το γυρισω ξανα σε US English, διορθωνει αγγλικα οπως πριν, αλλα ξανα παλι, ελληνικα δεν τα διορθωνει.

Πως θα εχουμε ταυτοχρονα, και ελληνικη και αγγλικη διορθωση; Να το αφησω στα ελληνικα/isquare? Και θα διορθωνει και τα αγγλικα;;;

2 ώρες πριν, mindreader είπε

Αυτο που δεν καταλαβαινω, ειναι αν σε αυτο το drop down window, θεωρουνται ταυτοχρονως ενεργες, ολες οι διαθεσιμες γλωσσες. Δηλαδη, διαλεξα ελληνικα/isquare. Ομως βλεπω κανονικα διορθωνει και αγγλικα. Πριν ομως τα επιλεξω τα ελληνικα, διορθωνε μονο αγγλικα - us english. Επειδη ομως, πιο πολυ με νοιαζει να εχω ορθογραφια στα αγγλικα, βλεπω οτι οταν το γυρισω ξανα σε US English, διορθωνει αγγλικα οπως πριν, αλλα ξανα παλι, ελληνικα δεν τα διορθωνει.

Πως θα εχουμε ταυτοχρονα, και ελληνικη και αγγλικη διορθωση; Να το αφησω στα ελληνικα/isquare? Και θα διορθωνει και τα αγγλικα;;;

Δες εδώ.

Ο καθένας κάνει τις ρυθμίσεις κατά πως τον βολεύουν. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, mindreader είπε

Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχεις ταλαιπωρηθεί τόσο με αυτό το ζήτημα! Και κυρίως γιατί δεν δοκιμάζεις πρώτα να δεις τί δουλεύει και τί όχι. Η ρύθμιση που έχω εγώ για πάνω από 10 χρόνια για τον ορθογράφο είναι επιλογή των Ελληνικών στο spelling. Έτσι διορθώνει πάντα όταν γράφω στα ελληνικά. Παρόλ' αυτά ο ορθογράφος λειτουργεί κανονικά και για τα αγγλικά (ενώ δηλαδή έχω επιλογή στο spelling τα ελληνικά). Προϋπόθεση βέβαια στην επιλογή διαμόρφωση του συγκεκριμένου drop down menu να είναι τσεκαρισμένες οι επιθυμητές γλώσσες. Απ' ό,τι καταλαβαίνω ο ορθογράφος για τα αγγλικά δουλεύει πάντα, ενώ για τα ελληνικά πρέπει να έχεις κάνει τη σχετική επιλογή στο ανωτέρω πλαίσιο. Και όπως σου το λέω δουλεύει και στο openoffice και στο textedit. Οπότε να στο πω απλά: βάλε τα ελληνικά της isquare στην επιλογή spelling και όλα θα δουλεύουν κανονικά. Και εφόσον σου δουλεύει ο ορθογράφος και στα δύο δηλ αγγλικά και ελληνικά μην το ψάχνεις περισσότερο και δυσκολεύεις τη ζωή σου. Το macos είναι από τα πιο user friendly λειτουργικά, εμείς τα κάνουμε δύσκολα γιατί ψάχνουμε για κάτι εκεί που θέλουμε να είναι και όχι εκεί που είναι στην πραγματικότητα.

Επεξ/σία από lamargos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαπιστωσα οτι οταν εχω επιλεγμενο τα 'ελληνικα' της isquare, οντως διορθωνει οχι μονο τα ελληνικα, αλλα και τα αγγλικα.

Θα μπορουσαν να εχουν check boxes στις γλωσσες, να ξερεις τι ισχυει και τι οχι.

Οχι να πρεπει να ανακαλυψω, οτι οταν εχω 'ελληνικα' μου διορθωνει και τα αγγλικα, ενω οταν εχω 'αγγλικα' δεν μου διορθωνει τα ελληνικα.

Η πολυ 'αυτοματοποιηση' και το στυλ 'εννοειται', στο mac os, δεν ειναι παντα τοσο ευχρηστη, και μπορει να οδηγει σε παρανοησεις.

Επεξ/σία από mindreader

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, mindreader said:

Διαπιστωσα οτι οταν εχω επιλεγμενο τα 'ελληνικα' της isquare, οντως διορθωνει οχι μονο τα ελληνικα, αλλα και τα αγγλικα.

Θα μπορουσαν να εχουν check boxes στις γλωσσες, να ξερεις τι ισχυει και τι οχι.

Οχι να πρεπει να ανακαλυψω, οτι οταν εχω 'ελληνικα' μου διορθωνει και τα αγγλικα, ενω οταν εχω 'αγγλικα' δεν μου διορθωνει τα ελληνικα.

Η πολυ 'αυτοματοποιηση' και το στυλ 'εννοειται', στο mac os, δεν ειναι παντα τοσο ευχρηστη, και μπορει να οδηγει σε παρανοησεις.

Δεν έχει να κάνει με το MacOS. 

“Νεοελληνικός Ορθογράφος 
Ο Νεοελληνικός Ορθογράφος της iSquare είναι μια Υπηρεσία Συστήματος που αξιοποιείται από όλες τις εφαρμογές macOS που χρησιμοποιούν τις Υπηρεσίες Συστήματος. Ο Νεοελληνικός Ορθογράφος έχει τη δυνατότητα ελέγχου λέξεων της νέας ελληνικής αλλά και αγγλικών λέξεων. Η βαρύτητα δίδεται στη νέα ελληνική, όμως επειδή στα κείμενά μας γράφουμε και κάποιες ξένες λέξεις (συνήθως αγγλικές), ο νεοελληνικός ορθογράφος ελέγχει και αυτές τις λέξεις.”

http://www.isquare.gr/downloads-faqs-manuals

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...