MiKe-Dee Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2019 Ένα ενδιαφέρον επίσης εργαλειάκι είναι το DuckDuckGo add on για browser.
panos23900 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2020 χρειαζεται vpn στην ελλαδα για να κανω torrenting?
PurpleNinja Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, panos23900 είπε χρειαζεται vpn στην ελλαδα για να κανω torrenting? όχι για την ώρα, δεν έχει ενεργοποιηθεί στην Ελλάδα ακόμα ο νόμος και πιστεύω ή θα αργήσει πολύ μέχρι να γίνουν άλλες αλλαγές γενικότερα ή δεν θα γίνει ποτέ και απλά θα μας τρομάζουν αναφέροντας που και που ή μπλακαροντας sites που παρόλα αυτά μπορείς να έχεις με κάποιες ρυθμίσεις πρόσβαση. Αυτό που πρέπει όντως να έχεις από τώρα είναι προγράμματα ασφάλειας να μπλοκάρεις περίεργες διαφήμισες σε τέτοιου ειδους sites που προσφέρουν παράνομο downloading γιατί δεν είναι τόσο "Ρομπεν των δασών" ο σκοπος κάποιων γιατί οπως ένα freeware πρόγραμμα κανει εσένα ως προϊόν κάνοντας traking για μαρκετιστικους λόγους τις κινήσεις σου στο νετ, έτσι και αυτοί σου προφέρουν τζάμπα υλικο ως βιτρίνα είτε μολύνοντας την συσκευή με την οποία τους επισκέπτεσαι είτε για να σου κλέψουν στοιχεία λογαριασμών, καρτων, να σε εκβιάσουν είτε με πραγματικά προσωπικά σου δεδομένα που υπέκλεψαν από την συσκευή σου ή να σε ψαρώσουν ότι έχουν κατι ταχα μου στην κατοχή τους από εσένα ή να σου μπλοκάρουν την συσκευή μέχρι να τους πληρώσεις. Όπως επίσης μπορούν να κάνουν κρυφά με ένα javascript κώδικα (cryptocurrency-mining malware) την συσκευή σου cryptocurrency-mining zombie και να κανει αργη την πλοήγηση της από εσένα οσο εκμεταλλεύονται τους πόρους της συσκευής σου και ανάλογα την κατανάλωση ενεργείας που κάνει να σου έρθει φουσκωμένος λογαριασμός στην ΔΕΗ. Για αυτό θα πρότεινα bitdefender internet security, bitdefender total security σε συνδυασμένο με το malwarebytes και ένα σωστά στημένο adblocker με φίλτρα κτλ σε κάθε φυλλομετρητή(brwoser) ή όλο το δίκτυο στο σπίτι/δουλειά με ένα Pi-Hole και θα είσαι 90% ασφαλής στο αυτόματο πιλότο αλλιώς εάν έχεις πλήρη έλεγχο τι συνδέεται από και προς την συσκευή σου με την κατάλληλη γνώση (λίγο διάβασμα τι πρέπει να προσέχεις) αγγίζεις το 99% της ασφάλειας για να μην πέσεις θύμα από κάποιον. 'Οσοι χρησιμοποιούν kodi,popcorntime κτλ να βάλουν τα παραπάνω που προτείνω γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν κακόβουλο κώδικα τα addons ή τα link των repositories και γενικότερα πρέπει να τα έχετε από την ώρα που συνδέεστε στο νετ, γιατί αυτά που προφέρουν τα win δεν σας καλύπτουν πλήρως. Με λίγο ψαξιμο θα καταλάβετε και ποια είναι τα False Positives (FPs aka False Alarms) μηνύματα που λαμβάνεται από τα παραπάνω πρόγραμμα με το τι επισκέπτεστε ή σπασμένο φορτώνετε στο pc σας.
panos23900 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2020 Στις 14/12/2020 στις 12:55 ΠΜ, PurpleNinja είπε όχι για την ώρα, δεν έχει ενεργοποιηθεί στην Ελλάδα ακόμα ο νόμος και πιστεύω ή θα αργήσει πολύ μέχρι να γίνουν άλλες αλλαγές γενικότερα ή δεν θα γίνει ποτέ και απλά θα μας τρομάζουν αναφέροντας που και που ή μπλακαροντας sites που παρόλα αυτά μπορείς να έχεις με κάποιες ρυθμίσεις πρόσβαση. Αυτό που πρέπει όντως να έχεις από τώρα είναι προγράμματα ασφάλειας να μπλοκάρεις περίεργες διαφήμισες σε τέτοιου ειδους sites που προσφέρουν παράνομο downloading γιατί δεν είναι τόσο "Ρομπεν των δασών" ο σκοπος κάποιων γιατί οπως ένα freeware πρόγραμμα κανει εσένα ως προϊόν κάνοντας traking για μαρκετιστικους λόγους τις κινήσεις σου στο νετ, έτσι και αυτοί σου προφέρουν τζάμπα υλικο ως βιτρίνα είτε μολύνοντας την συσκευή με την οποία τους επισκέπτεσαι είτε για να σου κλέψουν στοιχεία λογαριασμών, καρτων, να σε εκβιάσουν είτε με πραγματικά προσωπικά σου δεδομένα που υπέκλεψαν από την συσκευή σου ή να σε ψαρώσουν ότι έχουν κατι ταχα μου στην κατοχή τους από εσένα ή να σου μπλοκάρουν την συσκευή μέχρι να τους πληρώσεις. Όπως επίσης μπορούν να κάνουν κρυφά με ένα javascript κώδικα (cryptocurrency-mining malware) την συσκευή σου cryptocurrency-mining zombie και να κανει αργη την πλοήγηση της από εσένα οσο εκμεταλλεύονται τους πόρους της συσκευής σου και ανάλογα την κατανάλωση ενεργείας που κάνει να σου έρθει φουσκωμένος λογαριασμός στην ΔΕΗ. Για αυτό θα πρότεινα bitdefender internet security, bitdefender total security σε συνδυασμένο με το malwarebytes και ένα σωστά στημένο adblocker με φίλτρα κτλ σε κάθε φυλλομετρητή(brwoser) ή όλο το δίκτυο στο σπίτι/δουλειά με ένα Pi-Hole και θα είσαι 90% ασφαλής στο αυτόματο πιλότο αλλιώς εάν έχεις πλήρη έλεγχο τι συνδέεται από και προς την συσκευή σου με την κατάλληλη γνώση (λίγο διάβασμα τι πρέπει να προσέχεις) αγγίζεις το 99% της ασφάλειας για να μην πέσεις θύμα από κάποιον. 'Οσοι χρησιμοποιούν kodi,popcorntime κτλ να βάλουν τα παραπάνω που προτείνω γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν κακόβουλο κώδικα τα addons ή τα link των repositories και γενικότερα πρέπει να τα έχετε από την ώρα που συνδέεστε στο νετ, γιατί αυτά που προφέρουν τα win δεν σας καλύπτουν πλήρως. Με λίγο ψαξιμο θα καταλάβετε και ποια είναι τα False Positives (FPs aka False Alarms) μηνύματα που λαμβάνεται από τα παραπάνω πρόγραμμα με το τι επισκέπτεστε ή σπασμένο φορτώνετε στο pc σας. Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και τον χρονο σου.Θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματα .Αρχικα το bitdefender internet security, bitdefender total security χρειζονται πληρωμη ενω δωρεαν ειναι μονο το free version που εχουν, ειμαι καλυμενος μ αυτο; Εχω malwarebytes και add blocker για προστασια... .Θα μπρουσες να με κατευθεινεις σχετικα με τις κινησεις που χρειζονται για να ειμαι ασφαλης?
PurpleNinja Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 12 ώρες πριν, panos23900 είπε Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και τον χρονο σου.Θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματα .Αρχικα το bitdefender internet security, bitdefender total security χρειζονται πληρωμη ενω δωρεαν ειναι μονο το free version που εχουν, ειμαι καλυμενος μ αυτο; Εχω malwarebytes και add blocker για προστασια... .Θα μπρουσες να με κατευθεινεις σχετικα με τις κινησεις που χρειζονται για να ειμαι ασφαλης? Τπτ. Εάν εννοείς το free version δεν θα το έλεγα γιατί χρειάζεσαι και firewall των windows είναι ψιλοπονοκεφαλος και έχει και κάποια άλλα πράγματα για την προστασία που θα σου χρειαστούν τα γράφουν αναλυτικά σε κάθε έκδοση. Στις 1/8/2019 στις 11:12 ΠΜ, MiKe-Dee είπε Ένα ενδιαφέρον επίσης εργαλειάκι είναι το DuckDuckGo add on για browser. Με μια γρήγορη μάτια που το έχω χρησιμοποιήσει, δεν πολύ έμεινα ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα που μου έβγαζε στις πρώτες 10 σελίδες, φαίνεται ψιλομονοδρομος το google με τα όσα αρνητικά του καταλογίζουμε, θα το ξαναψάξω και θα επανέλθω.
panos23900 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2020 13 ώρες πριν, PurpleNinja είπε Τπτ. Εάν εννοείς το free version δεν θα το έλεγα γιατί χρειάζεσαι και firewall των windows είναι ψιλοπονοκεφαλος και έχει και κάποια άλλα πράγματα για την προστασία που θα σου χρειαστούν τα γράφουν αναλυτικά σε κάθε έκδοση. Με μια γρήγορη μάτια που το έχω χρησιμοποιήσει, δεν πολύ έμεινα ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα που μου έβγαζε στις πρώτες 10 σελίδες, φαίνεται ψιλομονοδρομος το google με τα όσα αρνητικά του καταλογίζουμε, θα το ξαναψάξω και θα επανέλθω. με συγχωρεις αν γινομαι φορτικος απλα δεν καταλαβα πως πρεπει να κινηθω και που να ψαξω για ωστε να ειμαι καλυμενος και προστατευμενος οταν κανω torrenting
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα