Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατέβασε το TOR και έχεις όση ασφάλεια χρειάζεσαι για τα παραπάνω.

Θεωρητικά και χωρίς αυτά πάλι ασφαλής είσαι, απλά με το VPN και το TOR έχεις και ένα επίπεδο ανωνυμίας γιατί βγαίνεις από διαφορετική ip από αυτή που σου δίνει ο πάροχος οπότε ότι κάνεις δεν μπορεί να ανιχνευτεί εύκολα προς τα πίσω.

Το VPN στην ουσία το θες για torrents, peer-to-peer σύνδεση σημείων και όπου υπάρχει firewall που κόβει το Tor π.χ. βλέπε Κίνα.

Επεξ/σία από Hazuki
  • Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Ιωάννης1 είπε

Καλησπέρα,θέλω να ρωτήσω VPN χρειάζεται να εγκαταστήσω στο pc για να έχω πραγματική ασφάλεια σε e - mail,αγορές απο το διαδίκτυο και σε web banking;

Για τα παραπανω δεν χρειάζεσαι vpn αν ομως το θες για torrent και streming τοτε ναι :) αν και οτι πισω απο vpn δεν σε βρίσκουν ειναι ενας μυθος κατα εμε :P

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ιωάννης1 είπε

Καλησπέρα,θέλω να ρωτήσω VPN χρειάζεται να εγκαταστήσω στο pc για να έχω πραγματική ασφάλεια σε e - mail,αγορές απο το διαδίκτυο και σε web banking;

Για email, αγορές απο διαδικτυο και web bankng ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ VPN, εκτος αν συνδεεσαι σε κάποιο free open wifi, οπου εκει ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις vpn και μάλιστα κάποιο επώνυμο σοβαρό, οχι τα free της οκάς. 

Απο την άλλη χρειαζεσαι vpn για να καλύψεις κάποια ιχνη σου (εξαρτάται τι θα κάνεις και τη χώρα που βρισκεσαι) για δική σου προστασία. Π.χ. αν κάνεις torrenting στη γερμανια, χωρις vpn ειναι σιγουρο προστιμο. 

1 ώρα πριν, Hazuki είπε

Κατέβασε το TOR και έχεις όση ασφάλεια χρειάζεσαι για τα παραπάνω.

Θεωρητικά και χωρίς αυτά πάλι ασφαλής είσαι, απλά με το VPN και το TOR έχεις και ένα επίπεδο ανωνυμίας γιατί βγαίνεις από διαφορετική ip από αυτή που σου δίνει ο πάροχος οπότε ότι κάνεις δεν μπορεί να ανιχνευτεί εύκολα προς τα πίσω.

Το VPN στην ουσία το θες για torrents, peer-to-peer σύνδεση σημείων και όπου υπάρχει firewall που κόβει το Tor π.χ. βλέπε Κίνα.

Συμωνώ με την τελευταία προταση αλλά η πρώτη ειναι λάθος. Οτι εχει να κάνει με την ασφάλεια μας και την ασφαλεια των δεδομενων μας (αυτο ρωτουσε ο ts) δεν πρεπει να βασιζομαστε σε tor ή vpn και μαλιστα πρεπει και να τα αποφευγουμε. 

Αντιθετα αν θελουμε κάποιου ειδους ανωνυμια, τοτε και tor και vpn και οτι αλλο κρινουμε αναγκαιο. 

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια.Οποτε να μην μπω σε διαδικασια αγορας vpn(μονο ethernet συνδεομαι) και απο ταινιες εγω τα κατεβαζω απο gamato και peirates.Υπαρχει καποιος ή καποιοι browser που να παρεχουν ασφαλεια για web banking;

Δημοσ.

Ασφάλεια σου παρέχει ήδη το site της τράπεζας με το SSL certificate που σου περνάει στο browser.

Με το συγκεκριμένο τα πάντα είναι encrypted ανάμεσα σε σένα και τον browser σου. Τώρα αν θες κάτι παραπάνω μπες από private window για να μην σου κρατήσει cookies.

Αν θες ανωνυμία βάλε Tor, στην ουσία είναι μία έκδοση του Firefox που περνάει την κίνηση σου μέσα από το Tor δίκτυο και βγαίνεις από διαφορετική ip από αυτή που έχεις συν ότι κίνηση έχεις μεταξύ browser και οποιοδήποτε website είναι encrypted.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για δοκίμασε βέβαια να μπεις με TOR σε συγκεκριμένα sites (mail, τράπεζα) και πες μας το αποτέλεσμα. Θα πέσει το μπλοκάρισμα σύννεφο.

Επεξ/σία από torq
  • Like 1
  • Thanks 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά,

έχω κι εχώ μια ερώτηση πάνω στο θέμα.

Στις 12/9/2018 στις 4:08 ΜΜ, isay είπε

Συμωνώ με την τελευταία προταση αλλά η πρώτη ειναι λάθος. Οτι εχει να κάνει με την ασφάλεια μας και την ασφαλεια των δεδομενων μας (αυτο ρωτουσε ο ts) δεν πρεπει να βασιζομαστε σε tor ή vpn και μαλιστα πρεπει και να τα αποφευγουμε. 

Αναφέρεσαι στο ότι τα δεδομένα μπορεί να τα 'δει' κάποιος στην άλλη άκρη της σύνδεσης (π.χ. o VPN provider) ή και κάποιος ενδιάμεσος?

Για να δώσω ένα παράδειγμα που με απασχολεί: θέλω να αλλάξω δουλειά και μπαίνω στα διάφορα sites με αγγελίες, linkedin κλπ. Θα ήθελα να μπαίνω κατά τη διάρκεια της μέρας να τσεκάρω ορισμένα πράγματα από τη δουλεία μου (χρησιμοποιώντας το προσωπικό μου λάπτοπ). Επειδή ξέρω πως η κίνηση του δικτύου μας παρακολουθείται, αν χρησιμοποιώ VPN (έχω NordVpn) μπορούν να δουν που συνδέομαι και τι είδους δεδομένα πηγαινοέρχονται από εμένα?

Επεξ/σία από mimikos81
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mimikos81 είπε

έχω κι εχώ μια ερώτηση πάνω στο θέμα.

Αναφέρεσαι στο ότι τα δεδομένα μπορεί να τα 'δει' κάποιος στην άλλη άκρη της σύνδεσης (π.χ. o VPN provider) ή και κάποιος ενδιάμεσος?

Για να δώσω ένα παράδειγμα που με απασχολεί: θέλω να αλλάξω δουλειά και μπαίνω στα διάφορα sites με αγγελίες, linkedin κλπ. Θα ήθελα να μπαίνω κατά τη διάρκεια της μέρας να τσεκάρω ορισμένα πράγματα από τη δουλεία μου (χρησιμοποιώντας το προσωπικό μου λάπτοπ). Επειδή ξέρω πως η κίνηση του δικτύου μας παρακολουθείται, αν χρησιμοποιώ VPN (έχω NordVpn) μπορούν να δουν που συνδέομαι και τι είδους δεδομένα πηγαινοέρχονται από εμένα?

Αναλογα με το τι θελει κάποιος να κάνει, επιλέγει την καλύτερη συνδυαστική μέθοδο.

Π.χ. απο το σπιτι μου, απο το internet μου με καρα-ασφαλές wifi, θα μπω απευθείας στο ebanking μου χωρίς vpn, χωρίς tor, χωρίς τιποτα. Αντε αν δεν ειμαι σιγουρος για τα windows να κάνω boot και με linux live dvd. Ετσι εχω την πιο συντομη προσβαση με τη μεγιστη ταχυτητα και στατιστικά τους λιγοτερους "ενδιάμεσους"

Αντιθετα όμως αν βρισκομαι σε αλλο σπιτι, που δεν ελεγχω εγώ το δίκτυο ή σε αλλο χώρο με free wifi ΠΡΕΠΕΙ πάση θυσία να χρησιμοποιήσω ΣΟΒΑΡΟ vpn (οχι μαλακιες τυπου hola) για να κάνω ebanking. Εδω εξασφαλιζω οτι οποιοςσδηποτε ενδιάμεσος δεν θα μπορει να με παρακολουθει, με μειονεκτημα οτι η διαδρομή πάει μέσω Λαμιας (απο το exit node του vpn) άρα ελαφρα πτωση ταχυτητας

Αν θελω να μπω σε ένα site που θέλω να μεγιστοποιήσω την ανωνυμια μου ή ενδεχεται να εμπεριέχει παρανομο υλικό θα χρησιμοποιήσω tor. Πχ παρολο που δεν κάνω μπάφο, δεν θα κρύψω οτι παλιοτερα ειχα κάνει βολτα σε tor site που εμπορευονταν σπορους καναβης για να δω τι παιζει. Εδω με ένοιαζε η ανωνυμια και δε με ένοιαζε αν σερνονταν το δικτυο. 

Στο δικό σου παραδειγμα θες τη μέθοδο 2, δηλαδη vpn απο τον υπολογιστη σου προς το internet, οποτε στην εταιρεία που δουλευεις το μονο που θα βλέπουν ειναι ενας "αδιαφανης σωλήνας που περνά internet" χωρίς να μπορουν να δουν τι εμπεριέχει. Το μονο που βλέπουν ειναι ο ογκος του traffic, δηλαδή αν κατεβάζεις μεγαλα αρχεία (ταινιες) μπορουν να το μαντέψουν αλλά οχι να το αποδειξουν. Ετσι γινεται στη Γερμανια, οπου οι πάροχοι βλέπουν τεράστιο traffic, υποψιάζονται οτι κάνεις torrent/stream αλλά δεν μπορουν να το δουν αρα ουτε να το αποδειξουν. Να χρησιμοποιήσεις ΑΛΛΟ browser σε σχέση με αυτο που χρησιμοποιείς συνήθως και πάντα σε private mode. Δηλαδη vpn μαζί με opera σε private mode. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κατατοπιστικότατη η απάντησή σου! Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο!

Μου δημιούργησες όμως 2 ακόμη απορίες:

17 λεπτά πριν, isay είπε

Αν θελω να μπω σε ένα site που θέλω να μεγιστοποιήσω την ανωνυμια μου ή ενδεχεται να εμπεριέχει παρανομο υλικό θα χρησιμοποιήσω tor.

Το VPN δεν θα κάνει την ίδια δουλειά εδώ σε αυτή την περίπτωση?

18 λεπτά πριν, isay είπε

Να χρησιμοποιήσεις ΑΛΛΟ browser σε σχέση με αυτο που χρησιμοποιείς συνήθως και πάντα σε private mode. Δηλαδη vpn μαζί με opera σε private mode. 

Για ποιό λόγο να το κάνω αυτό? Αφού εμένα με ενδιαφέρει απλά η κίνηση του υπολογιστή μου σε μια δεδομένη στιγμή και από ένα δεδομένο δίκτυο να είναι "αδιαφανής".

Επειδή μπορεί να φαντάζομαι τι μπορεί να εννοείς, στη δουλειά από το λαπτοπ μου θα μπω μόνο με VPN για οτιδήποτε και να κάνω, έχοντας μάλιστα ενεργοποιημένο το internet kill switch έτσι ώστε και να κοπεί η σύνδεση VPN για τον οποιοδήποτε λόγο να μπλοκαριστεί η σύνδεσή μου στο δίκτυο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το οτι χρησιμοποιεις vpn δεν σημαινει οτι δεν αφηνεις ιχνη. θελεις καλο vpn που να μην αφηνει ινχη των dns σου και επισης να αλλαξεις και mac address ειναι σημαντικο.
τα περισσότερα vpn της αγορας (σχεδον ολα βασικα) στελνουν το traffic στους dns του ISP σου και όχι του ISP του VPN σου.
επίσης μόνο ΤΟR δεν αρκει, οπως σου ειπα θες σωστο vpn και macchanger.

αν ο αλλος θελει να σε βρει και ειναι τσακαλι θα σε βρει. 

Επεξ/σία από kostello
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας! Δεν χρησιμοποιω τορeντ. Με ενδιαφερει αν στη χρηση kodi πιστευετε οτι χρειαζεται vpn... Προς το παρον εχουν υπαρξει ζητηματα στην Ελλαδα με αυτο το προγραμμα? Σκεφτομαι να βαλω nordvpn... Ευχαριστω πολυ! 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 5/10/2018 στις 4:07 ΜΜ, mimikos81 είπε

Κατατοπιστικότατη η απάντησή σου! Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο!

Μου δημιούργησες όμως 2 ακόμη απορίες:

Το VPN δεν θα κάνει την ίδια δουλειά εδώ σε αυτή την περίπτωση?

Για ποιό λόγο να το κάνω αυτό? Αφού εμένα με ενδιαφέρει απλά η κίνηση του υπολογιστή μου σε μια δεδομένη στιγμή και από ένα δεδομένο δίκτυο να είναι "αδιαφανής".

Επειδή μπορεί να φαντάζομαι τι μπορεί να εννοείς, στη δουλειά από το λαπτοπ μου θα μπω μόνο με VPN για οτιδήποτε και να κάνω, έχοντας μάλιστα ενεργοποιημένο το internet kill switch έτσι ώστε και να κοπεί η σύνδεση VPN για τον οποιοδήποτε λόγο να μπλοκαριστεί η σύνδεσή μου στο δίκτυο.

Αν στο σπίτι έχεις ρούτερ που υποστηρίζει OpenVPN server μπορείς να στήσεις εκεί έναν OpenVPN server και να κάνεις redirect όλη την κίνηση που δεν θες να δει η εταιρεία σου μέσα από την γραμμή του σπιτιού σου οπότε ειδικά για τέτοια περίπτωση δεν σου χρειάζεται υπηρεσία VPN. Σε ότι αφορά τα email εννοείς μόνο την σύνδεση με τον λογαριασμό σου ή την αποστολή και λήψη mails? Αν μιλάς για την σύνδεση με τον λογαριασμό σου η κίνηση είναι κρυπτογραφημένη ούτως η άλλως με Certificate της εταιρείας που παρέχει το mail. Τώρα αν θες να λαμβάνεις και να στέλνεις κρυπτογραφημένα e-mail είτε βλέπεις την δυνατότητα κρυπτογράφησης που δίνει το  Gmail ή χρησιμοποιείς μια υπηρεσία κρυπτογραφημένου e - mail όπως Protonmail στην οποία η κρυπτογράφηση γίνεται στον υπολογιστή σου και η αποκρυπτογράφηση στον παραλήπτη με το mail να είναι πλήρως κρυπτογραφημένο σε όλη την διαδικασία αποστολής και λήψης. Σε ότι αφορά τις αγορές και το web banking ισχύει και για αυτές οτι η επικοινωνία με το κατάστημα ή την τράπεζα είναι ασφαλής και παρέχεται με Certificate. Αν τώρα θες να συνδεθείς σε κάτι από όλα αυτά μέσω κάποιου δημόσιου Wifi θα ταν προτιμότερη η λύση που ανέφερα για την κίνηση που δεν θες να δει η εταιρεία σου.

Στις 20/7/2019 στις 8:50 ΜΜ, penguinsare3 είπε

Γεια σας! Δεν χρησιμοποιω τορeντ. Με ενδιαφερει αν στη χρηση kodi πιστευετε οτι χρειαζεται vpn... Προς το παρον εχουν υπαρξει ζητηματα στην Ελλαδα με αυτο το προγραμμα? Σκεφτομαι να βαλω nordvpn... Ευχαριστω πολυ! 

Τι εννοείς αν χρειάζεται VPN στην χρήση του Kodi? Αν εννοείς για τα πρόσθετα τότε οχι. Ακόμη η αντιμετώπιση του θέματος torrent στην Ελλάδα είναι σε επίπεδο μπλοκαρίσματος των torrent είναι το μπλοκάρισμα των σχετικών sites στους DNS των παρόχων. Οπότε ακόμα δεν το χρειάζεσαι.

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση που εξελίσσεται...

Αρχικά, θες να έχεις πρόσβαση σε web banking, e-mail κ.λπ. από τον υπολογιστή του σπιτιού σου; Εκεί που έχεις την ολοδική σου σύνδεση για πρόσβαση στο διαδίκτυο; Αν ναι, ποιό το νόημα να μπεις σε VPN; Για να μην φοβάσαι, σε αυτό το επίπεδο τουλάχιστον, μπορείς να κάνεις 3 πράγματα:

• Σιγουρέψου για το ποιοί έχουν πρόσβαση στο δίκτυό σου. Είναι γεγονός πως μια επίθεση MiTM μπορεί να αποφέρει πολλά καλούδια από την κίνηση που κάνεις αν και αμφιβάλλω για το πόσοι έχουν τις γνώσεις για να κάνουν κάτι τέτοιο και πόσο μάλλον να αναλύσουν πακέτα στην συνέχεια κ.λπ.
  • Σιγουρέψου ότι έχεις ένα αξιόπιστο internet security πρόγραμμα. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από malware να την πατήσεις σε πολλά επίπεδα, από χαμένους κωδικούς, ransomware μέχρι keyloggers που στέλνουν όσα γράφεις. Ενδεικτικά, το BitDefender Internet Security έχει σχεδόν 14€ για ένα PC/έτος.
  • Αν φοβάσαι κι άλλο, ναι, βάλε το TOR και βάλε για DNS 1.1.1.1. Αλλά θα σου έλεγα για ΟΛΟΥΣ σου τους λογαριασμούς, έχει μεγαλύτερο νόημα να μην κάνεις τίποτα από TOR και DNS και να ενεργοποιήσεις το 2-factor authentication. Αυτή, είναι πραγματική ασφάλεια. Μην ξεχνάς πως πάνω από το 80% των security breach ξεκινούν από τους κωδικούς.

Η πραγματική ασφάλεια όμως σε όλα αυτά που αναφέρεις, είναι το SSL Certificate. Όσο οι σελίδες από τις οποίες κάνεις συναλλαγές έχουν SSL, αν κάποιος παρακολουθεί το δίκτυό σου (για όνομα) δεν μπορεί να δει τι πληροφορίες ανταλλάσσεις. Σίγουρα, μπορεί να δει ότι μπαίνεις σε κάποια σελίδα και συγκεκριμένα σε ποιά, αλλά ως εκεί.

Επιπλέον, αν σε νοιάζει η ιδιωτικότητα πραγματικά, μπορείς να εγκαταστήσεις το Privacy Badger στον browser σου και να αποκλείεις cookies και άλλα σχετικά που παρακολουθούν που σερφάρεις.

Αν, παρόλα αυτά είσαι με το laptop σου κάπου έξω και είσαι σε δημόσιο WiFi, τότε ναι, να είσαι προσεκτικός και εκεί ίσως είχε μια χρησιμότητα το VPN.

Τέλος, για KODI, Torrent κ.λπ. είναι τουλάχιστον αστεία η συζήτηση στην Ελλάδα για VPN, αφού πρόκειται για υπηρεσίες που δεν είναι αποκλεισμένες όπως για παράδειγμα τα torrent στην Αγγλία. Πραγματικά δεν έχει νόημα, αν ποτέ στο μέλλον ποινικοποιηθεί το download, ή μάλλον εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος και ψάχνουν με ΙΡ ποιοί κατεβάζουν τι ε τότε ναι, έχει νόημα να βάλεις VPN.

Τώρα αν ψηνεσαι για αγορές μέσω dark web, τα μισά από όσα έχουν προαναφερθεί πρέπει να τα κάνεις... 😎

• Like 1
Δημοσ.

Και τα private mode δεν ειναι safe αφου βλεπουν σε τι τσοντοsite μπαινεις :P Αλλα οχι  tor και vpn παει ταχυτητα και αποκριση περιπατο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...