GiorgosArgy Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Γεια και χαρά σε όλους, Ψάχνω ακουστικά κεφαλής, που να είναι όσο πιο ξεκούραστα γίνεται καθώς θέλω κυρίως να τα χρησιμοποιώ τις ώρες που εργάζομαι. Απ' όσο έχω ψάξει, θέλω over-ear και κλειστού τύπου, ώστε να μην ακούγεται η μουσική που ακούω και προς τα έξω. (αν κάνω κάπου λάθος στα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά, διορθώστε με) Από συνδεσιμότητα το απλό καλώδιο μου είναι αρκετό κι ίσως προτιμότερο. Αν τώρα έχετε να μου προτείνετε κάποια που συνδέονται και με bluetooth, καλώς. Γενικά η πρώτη προτεραιότητα είναι να είναι ξεκούραστα κι επειδή προτίθεμαι να ξοδέψω 100 - 200 ευρώ, λογικά η ποιότητα ήχου που προσφέρουν σχεδόν όλα, είναι εφάμιλλη. Απόψεις;
JoannisV Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Φίλε επειδή είμαι και εγώ σε κατάσταση αναζήτησης και επειδή δεν είμαι κάποιος επαγγελματίας με ήχο και headphones, πέτυχα αυτόν εδώ τον τύπο το Reddit που έχει κάνει πολλά reviews σε γνωστά ακουστηκά και γενικά θεωρείται "γκουρού" στο θέμα. Αν δεν έχεις θέμα με τα αγγλικά, η λίστα που έχει φτιάξει βοηθάει πολύ (μαζί με τα reviews του στο yt). Όσο για το θέμα άνεσης, γενικά αν πάρεις καλά ακουστικά τα μαξιλαράκια αλλάζουν εύκολα σε ότι στυλ/υλικό θες εσύ με 10-20ε από ebay. edit: Προσωπικά επειδή έχω μικρότερο budget από εσένα κατέληξα στα M40X μιας και όλα τα reviews (μαζί μου του αποπάνω) τα δείχνουν για πολύ καλό VFM για 85ε που έχουν. Δεν τα έχω πάρει ακόμα, ελπίζω στις επόμενες μέρες. Αν θες και δεν έχεις βρει κάτι κ εσύ θα σου στείλω άποψη για άνεση. edit 2: Επίσης, από τα λίγα που έμαθα ψάχνοντας, αν πας γενικά σε ακουστηκά 150+ (mid-high end) για να "νιώθεις" την διαφορά τους θα θέλεις και καλή κάρτα ήχου (DAC/Amp) μιας και ο υπολογιστής πιθανόν να μην τους "βγάζει" όλο το ζουμί. Σίγουρα δεν ισχύει πάντα, αλλά θα πρέπει να το λάβεις υπόψη. Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2018 από JoannisV
pirmen56 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2018 DT770 pro των 80 Ohm αν έχεις τουλάχιστον μια καλή κάρτα ήχου(ΟΧΙ onboard) ή έναν φθηνό φορητό ενοσχυτή της Fiio για ακουστικά. Τα audiotechnica M50X ο Z-reviews δεν τα προτίμησε για ακροάσεις, γιατί είχαν πολύ περιορισμένο soundstage. Τα 770pro είναι επίσης πιο άνετα. Ακόμα έχουμε και τη νέα κλειστή σειρά της AKG. Π.χ. τα K550/551. Τέλος και τα Shure 840 έχουν καλό συνδυασμό ποιότητας-άνεσης. Αν τα δουλεύεις όλα αυτά από pc κοτσάρεις και μια ισοστάθμιση της sonarworks για πιο φλατ ήχο(χωρίς ενοχλητικά πρίμα κτλ.). Μπορώ να σου πω το πώς αν σε ενδιαφέρει. 1
haris013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2018 Δες και τα 598 sr , τα θεωρώ χρήση τομή σε σχέση με τα υπόλοιπα ακουστικά .
GiorgosArgy Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα σας και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, Μιλώντας και με έναν ακόμα φίλο που έχει εντρυφήσει αρκετά στο θέμα ήχος και ακουστικά μου πρότεινε τα 770 στα 32ohm. Το μόνο που με προβληματίζει με τα 80 Ohm είναι ότι θα πρέπει να πάρω και έξτρα ενισχυτή/κάρτα ήχου. Πόσο διαφορετικά παίζουν τα 32 Ohm από τα 80 Ohm; Επίσης, pirmen56, είπες ότι μπορώ να πάρω κι έναν ενισχυτή της Fiio. Με μπαταρία; Αν είναι να παίρνει ρεύμα από USB, κοστίζει 99 ευρώ, οπότε θα προτιμούσα να πάρω και την 2i2 της Focusrite που κοστίζει 88 ευρώ αυτή τη στιγμή στο Τόμαν. Γενικά είμαι στο δίλημμα μεταξύ BeyerDynamics 770 pro (80 Ohm), οπου θα πάρω και κάποια κάρτα/ενισχυτή και έξτρα μαξιλαράκια κι ίσως και σκληρή θήκη (από τόμαν όλα) να τελειώνω, ή να πάρω τα AudioTechnica M50x που το καλώδιο είναι αποσπώμενο (το θεωρώ καλό πλεονέκτημα) και δίνουν και 2 - 3 καλώδια εξ' αρχής. Υπάρχει και μια τρίτη επιλογή, να πάρω τα BeyerDynamics 770 pro στα 32 Ohm και βλέπω... Κάμιά άποψη που να κλίνει προς τη μία ή την άλλη επιλογή; Το κακό είναι ότι εδώ που είμαι (Γενεύη) δεν υπάρχει μαγαζί να ακούσω κάποιο από αυτά. Το καλό από την άλλη είναι ότι οποιαδήποτε over-ear ακουστικά κι αν δοκίμασα (και μάλιστα πιο φθηνά), ήταν όλα full άνετα ακόμα κι αν φοράω γυαλιά, οπότε αυτό το κομμάτι νομίζω θα το καλύψω εύκολα. pirmen56, αυτό που είπες για τη sonarworks με ενδιαφέρει. Στείλε pm μόλις μπορέσεις. ΥΓ: haris013, δε μπορώ να βρω τα ακουστικά που λες (598 sr). Μπορείς να μου πεις για ποιας εταιρίας είναι;
haris013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, GiorgosArgy είπε Καλησπέρα σας και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, Μιλώντας και με έναν ακόμα φίλο που έχει εντρυφήσει αρκετά στο θέμα ήχος και ακουστικά μου πρότεινε τα 770 στα 32ohm. Το μόνο που με προβληματίζει με τα 80 Ohm είναι ότι θα πρέπει να πάρω και έξτρα ενισχυτή/κάρτα ήχου. Πόσο διαφορετικά παίζουν τα 32 Ohm από τα 80 Ohm; Επίσης, pirmen56, είπες ότι μπορώ να πάρω κι έναν ενισχυτή της Fiio. Με μπαταρία; Αν είναι να παίρνει ρεύμα από USB, κοστίζει 99 ευρώ, οπότε θα προτιμούσα να πάρω και την 2i2 της Focusrite που κοστίζει 88 ευρώ αυτή τη στιγμή στο Τόμαν. Γενικά είμαι στο δίλημμα μεταξύ BeyerDynamics 770 pro (80 Ohm), οπου θα πάρω και κάποια κάρτα/ενισχυτή και έξτρα μαξιλαράκια κι ίσως και σκληρή θήκη (από τόμαν όλα) να τελειώνω, ή να πάρω τα AudioTechnica M50x που το καλώδιο είναι αποσπώμενο (το θεωρώ καλό πλεονέκτημα) και δίνουν και 2 - 3 καλώδια εξ' αρχής. Υπάρχει και μια τρίτη επιλογή, να πάρω τα BeyerDynamics 770 pro στα 32 Ohm και βλέπω... Κάμιά άποψη που να κλίνει προς τη μία ή την άλλη επιλογή; Το κακό είναι ότι εδώ που είμαι (Γενεύη) δεν υπάρχει μαγαζί να ακούσω κάποιο από αυτά. Το καλό από την άλλη είναι ότι οποιαδήποτε over-ear ακουστικά κι αν δοκίμασα (και μάλιστα πιο φθηνά), ήταν όλα full άνετα ακόμα κι αν φοράω γυαλιά, οπότε αυτό το κομμάτι νομίζω θα το καλύψω εύκολα. pirmen56, αυτό που είπες για τη sonarworks με ενδιαφέρει. Στείλε pm μόλις μπορέσεις. ΥΓ: haris013, δε μπορώ να βρω τα ακουστικά που λες (598 sr). Μπορείς να μου πεις για ποιας εταιρίας είναι; Ορίστε https://www.amazon.com/Sennheiser-HD-598-SR-Open-Back/dp/B06WRMZZ45 Τα έχω αυτή τη στιγμή έχοντας περάσει από αρκετά ακουστικά λογο χόμπυ (γράφω μουσική). Τα θεωρώ για γενική χρήση καλύτερα από τα 770 που είχα παλιότερα αν και αυτό είναι καθαρά προσωπική προτίμηση του καθενός. Θα πρότεινα αν έχεις τη δυνατότητα να ακούσεις κάποια από τα ακουστικά που σε ενδιαφέρουν ώστε να σχηματίσεις εσυ άποψη. Τα 598 έχουν πολύ καλο soundstage λογο ανοικτού τύπου και είναι απόλαυση είτε σε ακροαση μουσικής είτε σε gaming. Υγ : αν πας σε τέτοιου είδους ακουστικά πάρε ένα dac/amp να τα συνδέσεις ώστε να τα ευχαριστηθείς , αλλιως εστω ένα audio interface όπως την scarlett 2i2 για να έχεις ικανοποιητική ένταση. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2018 από haris013
pirmen56 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 @GiorgosArgy Έρχεται λίγο καθυστερημένα η απάντησή μου, αλλά δεν πειράζει. Ίσως να ενδιαφέρει και άλλους. Για τα HD598SR έχω να πω το εξής. Είναι ανοικτά με μεγάλη διαρροή ήχου και το μπάσο τους υστερεί αρκετά ακόμα και σε σύγκριση με proper ανοικτά σετ(AKG K712pro, Sennheiser HD600/650 και πάνω). Υστερεί και ποιοτικά και ποσοτικά. Γενικά τα μεγάφωνά τους είναι μέτρια ποιοτικά, άσχετα αν ακούγονται καλά λόγω της ανοικτής σχεδίασης. Το ξέρω σαν κάτοχος των HD595 που είναι προκάτοχός τους με την ίδια ακριβώς ποιότητα μεγαφώνων. Υστερούν σε δυναμικά, bass/mid-bass impact και ποιότητα χροιάς, σχετικά με πιο προσεγμένα ανοικτά σετ. Ενώ το μεγάφωνό τους τερματίζει και τρίζει σχετικά νωρίς αν προσπαθήσεις να δώσεις παραπάνω μπάσο με EQ. Τα DT770pro παίζουν speaker like, δηλαδή με πλούσιο και μπασάτο ήχο, αρκεί να τα ισοσταθμίσεις. Οι ενισχυτές ακουστικών, πάντως, δεν συγκρίνονται με κάρτες ήχου τύπου Focusrite. Είναι αποκλειστικά στοχευμένοι στην οδήγηση ακουστικών. Μπορείς, ψάχνοντας στα Fiio, να δεις διάφορα μοντέλα με και χωρίς μπαταρίες. Από τη sonarworks διαθέτω φίλτρα ΜΟΝΟ για την 80 Ohm και 250 Ohm έκδοση των DT770pro. Η 32 Ohm νομίζω ότι δεν είναι εξίσου καλή(υπάρχουν δηλαδή τονικές διαφορές). Αν πάρεις κάποιο από τα δύο πρώτα, στείλε μου πμ για να σου δώσω κατευθείαν τα φίλτρα. Δουλεύουν με το δωρεάν, system-wide equalizer APO. Αν τελικά πας στην 32 Ohm έκδοση, έχω έναν οδηγό για το πώς να "κλέψεις" την ισοστάθμισή τους από την τελευταί trial έκδοση(υπάρχουν και "ραγισμένες" πάντως): ps. Τα κλειστά sennheiser 598Cs ίσως να είναι καλύτερος συμβιβασμός ανάμεσα σε ευκολοδήγητο και κλειστό σετ απ'ότι τα DT770 32 ΩΜ. Eπειδή είναι κλειστά, ο έλεγχος του μπάσου υπερτερεί σε σχέση με τα 598SR. 1
JNK Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 On 03/10/2018 at 00:36, pirmen56 said: Οι ενισχυτές ακουστικών, πάντως, δεν συγκρίνονται με κάρτες ήχου τύπου Focusrite. Είναι αποκλειστικά στοχευμένοι στην οδήγηση ακουστικών. Μπορείς, ψάχνοντας στα Fiio, να δεις διάφορα μοντέλα με και χωρίς μπαταρίες. θα ηταν πολυ χρησιμο αν μπορουσες να μου δωσεις τα φωτα σου στο θεμα αυτο καθως ψαχνω λυση αφου με την onboard καρτα δεν ειμαι ευχαριστημενος. πιστευεις οτι μια καρτα ηχου της ταξης των 100-120 ευρω είναι καλυτερη σε συγκριση με εναν ενισχυτη ακουστικων αντίστοιχης ταξης χρηματων? και εννοω τοσο απο αποψη ποιοτητας, οσο απο αποψη εντασης
pirmen56 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 5 ώρες πριν, JNK είπε θα ηταν πολυ χρησιμο αν μπορουσες να μου δωσεις τα φωτα σου στο θεμα αυτο καθως ψαχνω λυση αφου με την onboard καρτα δεν ειμαι ευχαριστημενος. πιστευεις οτι μια καρτα ηχου της ταξης των 100-120 ευρω είναι καλυτερη σε συγκριση με εναν ενισχυτη ακουστικων αντίστοιχης ταξης χρηματων? και εννοω τοσο απο αποψη ποιοτητας, οσο απο αποψη εντασης Για ακουστικά μέχρι τα ~300 Ohm η παρακάτω κάρτα σε καλύπτει. Έχει κανονικότατο ενισχυτή ακουστικών με πολύ χαμηλή αντίσταση εξόδου και δυνατό ρεύμα, για να οδηγήσει απαραμόρφωτα τα περισσότερα ακουστικά της αγοράς: https://www.skroutz.gr/s/12654488/Creative-Sound-BlasterX-AE-5.html Υπάρχει και αυτό σε φορητή έκδοση με τον ίδιο ενισχυτή ακουστικών(Xamp). Φρέσκο προϊόν που δεν έχει έρθει ακόμα Ελλάδα. https://us.creative.com/p/amplifiers/sound-blasterx-g6 1
JNK Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 επειδη μιλαω για mac σκεφτομουνα για usb καρτα, μια απο τις παρακατω https://www.skroutz.gr/s/14269497/Mackie-Artist-1-2-Onyx-Usb-audio-interface-2-in-2out.html https://www.skroutz.gr/s/7243001/Tascam-US-2x2.html
pirmen56 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 25 λεπτά πριν, JNK είπε επειδη μιλαω για mac σκεφτομουνα για usb καρτα, μια απο τις παρακατω https://www.skroutz.gr/s/14269497/Mackie-Artist-1-2-Onyx-Usb-audio-interface-2-in-2out.html https://www.skroutz.gr/s/7243001/Tascam-US-2x2.html Είδα τα specs τους και είναι τα απολύτως στοιχειώδη. H Tascam ας πούμε βγάζει 18 mW ανά κανάλι στα 32 Ohm, όταν o amp μιας Xonar STX πλησιάζει τα 700 mW στο ίδιο φορτίο. Τόσο βγάζει και ο Fiio K5 που "φοράει" το ίδιο τσιπ με την STX. Ούτε ένταση, ούτε ποιότητα μπορείς να έχεις με τέτοιες λύσεις. Όταν δίνεις 100€ για κάρτα ήχου πληρώνεις χίλια δύο features πέρα από την ενίσχυση των ακουστικών. Που εδώ απλά δεν υπάρχει. Το φορητό που σου λίνκαρα πιο πάνω υποστηρίζει MAC OSX, απλά δεν θα έχεις το Sound Blaster Connect software. Δεν ξέρω όμως πόσο σε περιορίζει αυτό(αν θα μπορείς π.χ. να απολαύσεις το SBX pro virtual surround στα games, που είναι πολύ καλό) Αλλιώς πες μου ποιά ακουστικά έχεις/σκοπεύεις να πάρεις για να σου ποιός είναι ο κατάλληλος Fiio. 1
Zaytsev Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 5 hours ago, pirmen56 said: Υπάρχει και αυτό σε φορητή έκδοση με τον ίδιο ενισχυτή ακουστικών(Xamp). Φρέσκο προϊόν που δεν έχει έρθει ακόμα Ελλάδα. https://us.creative.com/p/amplifiers/sound-blasterx-g6 Μπορεί να την πάρει απευθείας από Creative Shop, αφού στέλνουν κανονικά Ελλάδα. Την παρέλαβα (προπαραγγελία) 30 Αυγούστου. Είναι λίγο πιό κάτω η έντασή της από την Ε5, αλλά καλύτερη επιλογή για gaming. Θα πρότεινα την Ε5, αν κάποιος θέλει να την παίρνει και μαζί, γιατί έχει μπαταρία και Bluetooth. Επίσης, μια καλή επιλογή για ακουστικά, είναι τα AKG-K702 στα 119€ + 15€ μεταφορικά από Thomann https://www.thomann.de/ie/akg_k702.htm?ref=search_prv_1 Προσωπικά χρησιμοποιώ και τις δύο με τα K7XX και Κ550 και έχουν εξαιρετική απόδοση. 1
JNK Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 οι καρτες που προτεινεις δεν ειναι λυση γιατι απ'οτι ειδα κουμπωνουν απευθεια στην motherboard , πραγμα που δεν μπορω να κανω γιατι ο mac δεν ανοιγει, γιαυτο κοιταζω μονο την λυση της εξωτερικης καρτας usb. τα ακουστικα που εχω αυτη τη στιγμη ειναι τα sennheiser pcx 550 που ειναι και παθητικα, τα sennheiser 569 & τα audio technica m50x 3 minutes ago, Zaytsev said: Επίσης, μια καλή επιλογή για ακουστικά, είναι τα AKG-K702 στα 119€ + 15€ μεταφορικά από Thomann https://www.thomann.de/ie/akg_k702.htm?ref=search_prv_1 σε ευχαριστω για το λινκ! πραγματικα πολυ καλη η τιμη τους 18 minutes ago, pirmen56 said: Τόσο βγάζει και ο Fiio K5 που "φοράει" το ίδιο τσιπ με την STX θα προτεινες τον Fiio K5?
pirmen56 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 5 λεπτά πριν, JNK είπε θα προτεινες τον Fiio K5? Για τα σετ που μου είπες, επειδή είναι low impedance θα πρότεινα είτε τον Fiio E10 είτε τον Schiit magni, είτε την εξωτερική κάρτα της creative. Εδώ που τα λέμε πάντως τα 569 και τα 50Χ δεν είναι τόσο δυσκολοδήγητα. Έχουν υψηλή ευασθησία. Απλά θα έχεις λιγότερη παραμόρφωση σε υψηλές εντάσεις με τον amp.
JNK Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 2 minutes ago, pirmen56 said: Απλά θα έχεις λιγότερη παραμόρφωση σε υψηλές εντάσεις με τον amp. αυτο ακριβως.. thanx for the tip..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα