Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω 3 μικρους εξωτερικους σκληρους δισκους USB, οι δυο Toshiba. Απο παντα τους χρησιμοποιω συνεχεια με το καλωδιακι το οποιο ηταν στη συσκευασια τους, δηλ. δεν εκανα ποτε "τραμπα".

Προσφατα ειδα οτι το καλωδιακι του ενος Toshiba εχει σκουριασει λιγο, δεν μπαινει καλα στο βυσμα, ενω ενιοτε δεν τον αναγνωριζει το συστημα. Ελπιζοντας βεβαια το προβλημα να το εχει το καλωδιο και οχι ο ιδιος ο σκληρος, θελω να ρωτησω το εξης: αυτα τα καλωδιακια ειναι universal? Εχουν ιδιες προδιαγραφες; Μπορω ελευθερα να τα κανω τραμπα, δηλ. να χρησιμοποιω το ιδιο καλωδιο σε διαφορους δισκους;

Σκεφτηκα να ρωτησω επειδη μπορει μεν οπτικα τα καλωδιακια να ειναι ιδια, με τα ιδια βυσματα, αλλα ανησυχω μηπως εχουν διαφορετικες προδιαγραφες, με συνεπεια να υπαρξει καποια βλαβη αν χρησιμοποιησω καλωδιο που ισως "προοριζοταν" για αλλο δισκο.

Επεξ/σία από Nefelh86
Δημοσ.

Θα συμφωνησω με τον προλαλλησαντα.

Οι connectors ειναι universal και τα rails standardised οποτε δεν θα εχεις απολυτως κανενα προβλημα.

Απλα προσεχε να αντικαθιστας τα καλωδια στο παραμικρο σημαδι φθορας η σκουριας.

Δημοσ.

Τα καλώδια είναι τα ίδια ναι. Καλό θα είναι να πάρεις καλής ποιότητας πάντως ώστε να μην έχεις θέματα τύπου "δεν κουμπώνει καλά, κόπηκε σε μικρό χρονικό διάστημα και διάφορα τέτοια".

Δημοσ.

Τους μεταφέρω συχνά σε τσαντάκι βγάζοντας το καλώδιο να μην γίνει καμιά ζημιά στην υποδοχή.Βάζω όποιο καλώδιο νάναι και ναι παίζουν μια χαρά.

Είχα όμως πρόβλημα με καλώδιο μίας φωτογραφικής μηχανής.Οπτικά είναι ακριβώς το ίδιο.Χωρίς να το καταλάβω το χρησιμοποιούσα σε κάποιο σκληρό.Πότε έπαιζε πότε κόλαγε πότε δεν ξεκινούσα.Κουνούσα λίγο το καλώδιο ξεκινούσα μέχρι που δεν ξεκινούσε καθόλου.Χωρίς να το έχω καταλάβει ότι φταίει το καλώδιο χάλασα το φίς υποδοχής  του δίσκου και τον έστειλα για ανακύκλωση.

Μετά το κατάλαβα όταν έβαλα το καλώδιο και σε κάποιο άλλο.Στη φωτογραφική μηχανή δουλεύει μια χαρά και χωρίς ποτέ να μου έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.Στους δίσκους όμως έχει κάποιο πρόβλημα.Οπότε θα πω ότι όλα τα καλώδια μπορεί να είναι οπτικά ίδια αλλά κάποια μπορεί να μην κάνουν για κάπου για κάποιο λόγο που δεν ξέρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...