Taras777 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Καλημέρα σε όλους, πολύ πρόσφατα το pc μου άρχισε να εμφανίζει μερικά προβλήματα. Το άνοιγα, λειτουργούσε για 10-30 λεπτά και μετά ξαφνικά έκλεινε απότομα χωρίς κάποια προειδοποίηση ή μήνυμα στην οθόνη και έκανε αυτόματη επανεκκίνηση. Με το πέρασμα δύο εβδομάδων τα βίαια κρασαρίσματα άρχισαν να γίνονται συχνότερα και πλέον με το που πατάω το κουμπί ανοίγει μόνο για 2-3 δευτερόλεπτα και κάνει συνεχείς επανεκκινήσεις. Κοινώς, δεν προλαβαίνω καν να μπω στα bios. Να σημειωθεί ότι ο υπολογιστής είναι αρκετά παλιός (8+ ετών). Να προσθέσω ότι ελάχιστα πριν την έναρξη του προβλήματος, αν έκανα πάνω από 4-5 μέρες να τον δουλέψω, ο υπολογιστής μερικές φορές άλλαζε αυτόματα ημερομηνία και ώρα σε ''εργοστασιακές ρυθμίσεις'' και σε πολλές ιστοσελίδες που είχα αποθηκευμένα username και passwords για να μπαίνω αυτόματα, μου ζητούσε να τα ξαναγράφω. Άνοιξα το κουτί και ξεκίνησα με εις άτοπον απαγωγή να προσθαφαιρώ κομμάτια για να δω τί φταίει. Έβγαλα πρώτα σκληρό και dvd, μετά κάρτα γραφικών, επεξεργαστή και τροφοδοτικό και πείραξα τα καλωδιάκια του power & reset. Στο ενδιάμεσο δοκίμαζα να τον ανοίγω αλλά έκανε τα ίδια. Με το που αφαίρεσα τις μνήμες (2x 1gb ddr2) ο υπολογιστής φάνηκε να παίρνει μπροστά κατευθείαν και να λειτουργεί κάνοντας έναν θόρυβο σαν buzzer (που φαντάζομαι οφείλεται στο γεγονός ότι έλειπαν οι μνήμες). Το ερώτημα μου είναι αν τελικά θέλουν αλλαγή οι μνήμες, ή έχει κάποιο πρόβλημα η μητρική στα σημεία που υποδέχεται τις μνήμες; Υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να οφείλεται σε κάποιον παράγοντα τελείως διαφορετικό; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και όποιος γνωρίζει κάτι ας με διαφωτίσει!
Undertaker25 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Στη δική μου περίπτωση, όταν η μητρική παρέδιδε πνεύμα έκανε συνεχείς επανεκκινήσεις και δεν μπορούσε καν να μπουτάρει το σύστημα. Αν θα έβαζα στοίχημα, θα πόνταρα στη μητρική. Πριν κάνεις οτιδήποτε όμως, δοκίμασε ένα άλλο τροφοδοτικό αν έχεις για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο. Η αλλαγή της ώρας και οι εργοστασιακές ρυθμίσεις μάλλον οφείλονται σε άδεια μπαταρία cmos, εξού και η αλλαγή όταν έχεις να το ανάψεις μέρες (με την υπόθεση ότι κλείνεις το κουμπί του τροφοδοτικού και δεν πάει ρεύμα στη μητρική). 1
zexnaf Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Πρωτα πρωτα γεια σου.Πρεπει να μας πεις τα χαρακτηριστικα του υπολογιστη σου για καλυτερη βοηθεια.Επισης το buzzer που σου ακουστηκε οταν λειπανε οι μνημες ειναι απολυτα φυσιολογικο καθως πολλες μητρικες βγαζουν σφαλμα και χτυπαει το buzzeraki μολις βγαζεις τις μνημες.Τελος για την ωρα και ημερομηνια θα συμφωνησω με το φιλο πθο πανω οτι η μπαταρια στο bios ειναι κατι που θα πρεπει να αλλαξεις πρωτα και μετα να δεις τα περαιτερω 1
blitzNikos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Αν θες μπορείς να μας αναφέρεις από τη σύνθεση του υπολογιστή σου, για να έχουμε συγκεκριμένη εικόνα. Ρυθμίσεις bios, ημεροχρονολογίας και ώρας παραπέμπουν άμεσα σε "τελειωμένη" μπαταρία και μετά από 8 χρόνια προφανέστατα η μπαταρία θέλει αλλαγή...
gbras Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Βρες μια μπαταρια και βαλε καινουργια. Ειπες τροφοδοτικο εβαλες αλλο και εκανε τα ιδια? Οι μνημες δεν ειναι και πολυ πιθανο να κανουν το προβλημα. Τροφοδοτικο θα ειναι η μητρικη.. Απλα αλλαξε μπαταρια μπας και η μητρικη ειναι περιεργη με αυτο. Εννοειται δοκιμασε αλλο (καλο) τρφοδοτικο αν δεν το εχεις κανει.
Taras777 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας, μπορεσα τελικα να μιλησω με εναν φιλο που θα μου φερει τις επομενες μερες ενα δικο του τροφοδοτικο, καθως δεν εχω αλλο. Θα το δοκιμασω αφου αλλαξω αμεσα την μπαταρια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα