kr0m Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 15 ώρες πριν, Anestis2 είπε Στην περιπτωση που συνεχισω γελ σκεφτομαι για καποια πανεπιστημιο πληροφορικης ή επιστημης πληροφορικης εχει καμια διαφορα με μηχανικων πληροφορικης? 15 ώρες πριν, axouu είπε τον λόγο μας τον λες όμως; 15 ώρες πριν, Anestis2 είπε Σε αυτο φιλε θα συμφωνισω ιδιαιτερα αν σε ενδιαφερει να ασχολειθεις με software και οχι τοσο με hardware Εσυ αδερφε αν εξαιρεσουμε αυτο το κομματι των μαθηματικων απο που θα ελεγες; Και εγω αυτο θα ρωτησω φιλε τον λογο καθως εχω ψαξει αρκετα το θεμα και βλεπω αντικρουομενες αποψεις και δεν ξερω που να καταληξω τελικα. 12 ώρες πριν, Aggeluska είπε γιατι λαθος; εγω εχω περασει σχεδον ολα τα μαθηματα με μαθηματικα απλα οχι με καλους βαθμους. Βγαινουν απλα θελει διαβασμα αρκετο εξηγω: περασα Μηχ. Πληροφορικης στο ΤΕΙ Κρητης (απο ΕΠΑΛ περυσι), κατα τη γνωμη μου το καλυτερο τμημα Μ.Π στην Ελλαδα. τα μαθηματα που περιεχουν φυσικη και μαθηματικα, ειδικα για παιδια του επαλ, οχι απλα θα φαινονται κινεζικα αλλα απο αλλον πλανητη. ετσι ημασταν ΟΛΟΙ οσοι περασαμε απο επαλ. βεβαια, να τονισω οτι και τα παιδια του γελ εφαγαν το ιδιο αγγουρι με μας. αλλα κοιτωντας πισω προτιμω να κατσω να μαθω μονος μου python και c, παρα τις μαθηματικοφυσικες που δεν ειχα ξανασυναντησει στη ζωη μου. αν θελετε σε πμ να σας δειξω βαθμολογιες απ'το τμημα μου να κλαψετε. εγω προτεινω ΜΠ ως μια πρωτη επιλογη ΓΙΑΤΙ μπαινεις "ευκολα" (για γελ λεω ε), και παραλληλα δε θα χρειαστει να σκιστεις στα φροντιστηρια γιατι δε θα κυνηγας 15+.000 μορια, και με τον χρονο που θα σου μενει μπορεις να καταπιαστεις με προγραμματισμο.
Anestis2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, kr0m είπε εξηγω: περασα Μηχ. Πληροφορικης στο ΤΕΙ Κρητης (απο ΕΠΑΛ περυσι), κατα τη γνωμη μου το καλυτερο τμημα Μ.Π στην Ελλαδα. τα μαθηματα που περιεχουν φυσικη και μαθηματικα, ειδικα για παιδια του επαλ, οχι απλα θα φαινονται κινεζικα αλλα απο αλλον πλανητη. ετσι ημασταν ΟΛΟΙ οσοι περασαμε απο επαλ. βεβαια, να τονισω οτι και τα παιδια του γελ εφαγαν το ιδιο αγγουρι με μας. αλλα κοιτωντας πισω προτιμω να κατσω να μαθω μονος μου python και c, παρα τις μαθηματικοφυσικες που δεν ειχα ξανασυναντησει στη ζωη μου. αν θελετε σε πμ να σας δειξω βαθμολογιες απ'το τμημα μου να κλαψετε. εγω προτεινω ΜΠ ως μια πρωτη επιλογη ΓΙΑΤΙ μπαινεις "ευκολα" (για γελ λεω ε), και παραλληλα δε θα χρειαστει να σκιστεις στα φροντιστηρια γιατι δε θα κυνηγας 15+.000 μορια, και με τον χρονο που θα σου μενει μπορεις να καταπιαστεις με προγραμματισμο. 12.5 εχει πληροφορικη πανεπιστημιο Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2018 από Anestis2
venturis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 12/9/2018 στις 1:44 ΠΜ, Anestis2 είπε Πρωτα απο ολα καλησπερα σας. Οσον αφορα τον τομέα προγραματισμου απο που θεωρείτε οτι ειναι καλυτερο να ασχοληθεις ωστε να περασεις με βασει τα τωρινα δεδομενα που ισχυουν για τα 2 λυκεια. (εισαγωγη 5% σε πανεπιστημια απο επαλ κλπ...) γνώθι σαυτόν Οι σχολές δεν είναι για όλους.Όταν το ΄χεις στο αίμα σου,δεν ρωτάς ποιον δρόμο να επιλέξεις.Η καρδιά σου έχει επιλέξει πολύ νωρίτερα απο το μυαλό και συνήθως επιλέγει τον ποιον δύσκολο δρόμο γιατί γουστάρει συγκινήσεις και προκλήσεις.Αντίθετα το μυαλό κάθεται και ζυγίζει πράγματα και καταστάσεις και προτιμεί τα εύκολα. Μάθε πρώτα ποιος είσαι,τι μπορείς να κάνεις πολύ καλά και τι γουστάρει η καρδιά σου και τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες 3
kr0m Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Anestis2 είπε 12.5 εχει πληροφορικη πανεπιστημιο για εμενα καλυτερα απο ΤΕΙ λογω εργαστηριων και του οτι δεν ειναι τοσο θεωρητικα αλλα πρακτικα τα πραγματα. εσυ αποφασιζεις τι θελεις οσο για το ποσα μορια ειναι, δεν μας αφορα, τι 12 τι 9, τα γραφεις ευκολα αυτα.
tommy2486 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Προφανώς και αν μπορείς να μπεις σε ένα ΑΕΙ θα το επιλέξεις σχεδόν από το 90% των ΤΕΙ. Γενικά το επίπεδο της κάθε σχολής εκτός από του καθηγητές το φτιάχνουν και οι φοιτητές. Γιατί ακόμα και από το MIT να φέρεις καθηγητές το επίπεδο του μαθήματος πάντα θα εξαρτάτε από το κοινό που απευθύνεται. Επίσης και τα πανεπιστήμια έχουν εργαστήρια σε μαθήματα τα οποία όμως είναι συνδυαστικά με το μάθημα και και στο τέλος παίρνεις έναν ενιαίο βαθμό και ο στόχος του είναι η καλύτερη κατανόηση του μαθήματος και δεν γίνετε αυτή η χαζομάρα που γίνετε συνήθως στα ΤΕΙ του στυλ πέρασα το εργαστήριο άλλα κόπηκα θεωρία. Αν και την μεγαλύτερη πρακτική γνώση στα πανεπιστήμια δεν θα την πάρεις τόσο από τα εργαστήρια όσο από τα ατομικά και ομαδικά project.
Ather Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Από τις βάσεις που είδα φέτος κατάλαβα ότι είναι πολύ πιο εύκολο να περάσεις μέσω ΕΠΑΛ σε όποιο πανεπιστήμιο θέλεις (άλλαξαν οι ποσοστώσεις). Μάλλον είναι και ο λόγος που πήγαν τόσα παιδιά στο ΕΠΑΛ αντί για ΓΕΛ. 1
Anestis2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 56 λεπτά πριν, Ather είπε Από τις βάσεις που είδα φέτος κατάλαβα ότι είναι πολύ πιο εύκολο να περάσεις μέσω ΕΠΑΛ σε όποιο πανεπιστήμιο θέλεις (άλλαξαν οι ποσοστώσεις). Μάλλον είναι και ο λόγος που πήγαν τόσα παιδιά στο ΕΠΑΛ αντί για ΓΕΛ. και εγω το παρατηρησα αυτο φετος στην ιδια σχολη που περνας με 12.4 απο γενικο με 12.9 πας απο επαλ απλος το θεμα ειναι οτι θα δυσκολευτεις στα μαθηματικα λογω του χαμηλου επιπεδου που μαθαινεις απο επαλ. Βεβαια υπαρχει και η δυνατοτητα να πας φροντηστιριο να κανεις μαθηματικα επιπεδου γελ ωστε και να γραψεις αριστα στις εξετασεις του επαλ αλλα και να μην δυσκολευτης τοσο στο πανεπιστμιο πως βλεπεται αυτη την κινηση?
splanis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Φανταζομαι θα πας δευτερα λυκειου. Το θεμα με το ΕΠΑΛ ειναι οτι σε περιπτωση που σε 2 χρονια εχεις αλλαξει μυαλα και δεν σου αρεσει πλεον η πληροφορικη θα αναγκαστεις να πας εκει, ενω στο ΓΕΛ θα εχεις και αλλες επιλογες. Εγω 1η λυκειου εκανα αυτο το λαθος και πηγα ΕΠΑΛ και μαλιστα περασα πανευκολα με 18,5κ+ αλλα τελικα μεγαλωνοντας και οριμαζοντας καταλαβα οτι δεν μου αρεσε η πληροφορικη. Επισης ισχυει αυτο και για τα μαθηματικα οτι θα σου φαινονται κινεζικα. Παντως αν "σου κοβει" και το χεις λιγο θα περασεις ευκολα σε οποια πολη θες.
Aggeluska Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 38 minutes ago, splanis said: Φανταζομαι θα πας δευτερα λυκειου. Το θεμα με το ΕΠΑΛ ειναι οτι σε περιπτωση που σε 2 χρονια εχεις αλλαξει μυαλα και δεν σου αρεσει πλεον η πληροφορικη θα αναγκαστεις να πας εκει, ενω στο ΓΕΛ θα εχεις και αλλες επιλογες. Εγω 1η λυκειου εκανα αυτο το λαθος και πηγα ΕΠΑΛ και μαλιστα περασα πανευκολα με 18,5κ+ αλλα τελικα μεγαλωνοντας και οριμαζοντας καταλαβα οτι δεν μου αρεσε η πληροφορικη. Επισης ισχυει αυτο και για τα μαθηματικα οτι θα σου φαινονται κινεζικα. Παντως αν "σου κοβει" και το χεις λιγο θα περασεις ευκολα σε οποια πολη θες. Ημουν αποφοιτος 2008 και πηγα να ρωτησω την γραμματεια του ΕΠΑΛ μου το 2016 σχετικα με τι μαθηματα χρειαζεται να δωσω κλπ. Μου ειπε πως αν θελω μπορω να δωσω τα μαθηματα αλλης ειδικοτητας και ετσι να περασω σχολες αλλων πεδιων. Δεν το εκανα, εδωσα τα κανονικα μαθηματα αλλα αν ενδιαφερει καποιον μπορει να παρει τηλ στο υπουργειο παιδειας να ρωτησει πληροφοριες. Στις γραμματιες των επαλ δεν τα ξερουν ολα. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2018 από Aggeluska
Anestis2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 32 λεπτά πριν, splanis είπε Φανταζομαι θα πας δευτερα λυκειου. Το θεμα με το ΕΠΑΛ ειναι οτι σε περιπτωση που σε 2 χρονια εχεις αλλαξει μυαλα και δεν σου αρεσει πλεον η πληροφορικη θα αναγκαστεις να πας εκει, ενω στο ΓΕΛ θα εχεις και αλλες επιλογες. Εγω 1η λυκειου εκανα αυτο το λαθος και πηγα ΕΠΑΛ και μαλιστα περασα πανευκολα με 18,5κ+ αλλα τελικα μεγαλωνοντας και οριμαζοντας καταλαβα οτι δεν μου αρεσε η πληροφορικη. Επισης ισχυει αυτο και για τα μαθηματικα οτι θα σου φαινονται κινεζικα. Παντως αν "σου κοβει" και το χεις λιγο θα περασεις ευκολα σε οποια πολη θες. Σαφως φιλε μου αν δεν πήγαινα 2 λυκειου ολη αυτη την συζητησα δεν θα ειχα λόγο να την κανω θεωρώ. Σιγουρα το πιο σημαντικό ειναι αυτο που αναφερεις πιστευω διοτι και άριστος να εισαι στο γελ αν πας εχει και σε παρασύρει το κλιμα (σε φαει η μαρμαγκα που λεμε)την εχασες την μπαλα μετα παει. 1 λεπτό πριν, Aggeluska είπε Ημουν αποφοιτος 2008 και πηγα να ρωτησω την γραμματεια του ΕΠΑΛ μου σχετικα με τι μαθηματα χρειαζεται να δωσω κλπ. Μου ειπε πως αν θελω μπορω να δωσω τα μαθηματα αλλης ειδικοτητας και ετσι να περασω σχολες αλλων πεδιων. Δεν το εκανα, εδωσα τα κανονικα μαθηματα αλλα αν ενδιαφερει καποιον μπορει να παρει τηλ στο υπουργειο παιδειας να ρωτησει πληροφοριες. Στις γραμματιες των επαλ δεν τα ξερουν ολα. να δωσεις μαθηματα αλλης ειδικοτητας χωρις να ξανακανεις 2 και 3 λυκειου απο επαλ ? 6 ώρες πριν, venturis είπε γνώθι σαυτόν Οι σχολές δεν είναι για όλους.Όταν το ΄χεις στο αίμα σου,δεν ρωτάς ποιον δρόμο να επιλέξεις.Η καρδιά σου έχει επιλέξει πολύ νωρίτερα απο το μυαλό και συνήθως επιλέγει τον ποιον δύσκολο δρόμο γιατί γουστάρει συγκινήσεις και προκλήσεις.Αντίθετα το μυαλό κάθεται και ζυγίζει πράγματα και καταστάσεις και προτιμεί τα εύκολα. Μάθε πρώτα ποιος είσαι,τι μπορείς να κάνεις πολύ καλά και τι γουστάρει η καρδιά σου και τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες Αδερφέ εχεις απολυτο δικαιο το τι θελω να κανω και το ποιος ειμαι το εχω ξεκαθαρίσει μεσα μου, αλλα οταν δεν ξερεις τι γινεται ουτε καν σε θεμα πως θα δώσεις πανελλήνιες και ρωτάς ακομα και τους ιδιους τους καθηγητες για καποια πραγματα και σου λενε ανακρίβειες σε κανουν να αμφισβητείς ακομα και για την πρωταρχική σου επιλογη και σου δημιουργουν μια εσωτερικη αναστάτωση (μηπως τελικα να παω εκει να μεινω εδω κλπ...) η οποια σε διαφορετικια περιπτωση δεν θα υπηρχε ουτε καν η υποψία εμφανισεις/δημιουργιας της.
Aggeluska Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 17 minutes ago, Anestis2 said: Σαφως φιλε μου αν δεν πήγαινα 2 λυκειου ολη αυτη την συζητησα δεν θα ειχα λόγο να την κανω θεωρώ. Σιγουρα το πιο σημαντικό ειναι αυτο που αναφερεις πιστευω διοτι και άριστος να εισαι στο γελ αν πας εχει και σε παρασύρει το κλιμα (σε φαει η μαρμαγκα που λεμε)την εχασες την μπαλα μετα παει. να δωσεις μαθηματα αλλης ειδικοτητας χωρις να ξανακανεις 2 και 3 λυκειου απο επαλ ? Αδερφέ εχεις απολυτο δικαιο το τι θελω να κανω και το ποιος ειμαι το εχω ξεκαθαρίσει μεσα μου, αλλα οταν δεν ξερεις τι γινεται ουτε καν σε θεμα πως θα δώσεις πανελλήνιες και ρωτάς ακομα και τους ιδιους τους καθηγητες για καποια πραγματα και σου λενε ανακρίβειες σε κανουν να αμφισβητείς ακομα και για την πρωταρχική σου επιλογη και σου δημιουργουν μια εσωτερικη αναστάτωση (μηπως τελικα να παω εκει να μεινω εδω κλπ...) η οποια σε διαφορετικια περιπτωση δεν θα υπηρχε ουτε καν η υποψία εμφανισεις/δημιουργιας της. ναι ετσι μ ειπε. κουλο το ξερω, μπορει να ελεγε βλακειες δεν ξερω. παντα να περνετε το υπουργειο παιδειας
Anestis2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Aggeluska είπε ναι ετσι μ ειπε. κουλο το ξερω, μπορει να ελεγε βλακειες δεν ξερω. παντα να περνετε το υπουργειο παιδειας φαντασου ακομα και αυτή που "υποτίθεται" είναι αρμοδία επι του θέματος δεν ξέρει τι της γίνεται...
Aggeluska Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 1 minute ago, Anestis2 said: φαντασου ακομα και αυτή που "υποτίθεται" είναι αρμοδία επι του θέματος δεν ξέρει τι της γίνεται... στην αρχη αρχη οταν πηγα μ λεει "σορρυ φιλε μετα απο τοσα χρονια δεν μπορεις να δωσεις πανελληνιες γενικα". χαχα. δλδ αν καποιος δεν το εψαχνε παραπανω οσο εγω, θα τα ειχε παρατησει...
Anestis2 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2018 τουλαχιστον ας ελεγε δεν ξερω αυτή αντι να βοηθαει μπερδευει κοσμο (και δεν ειναι μονο αυτη) 1
leftys Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 13/9/2018 στις 7:14 ΜΜ, Ather είπε Από τις βάσεις που είδα φέτος κατάλαβα ότι είναι πολύ πιο εύκολο να περάσεις μέσω ΕΠΑΛ σε όποιο πανεπιστήμιο θέλεις (άλλαξαν οι ποσοστώσεις). Μάλλον είναι και ο λόγος που πήγαν τόσα παιδιά στο ΕΠΑΛ αντί για ΓΕΛ. επειδή είμαι λίγο μεγάλος από τότε που έδινα πανελλήνιες και δεν γνωρίζω καθόλου το τρέχον σύστημα, αλλά θέλω να βοηθήσω την ανιψιά που με ρωτάει. Από ΕΠΑΛ μπορείς να πάς σε οποιαδήποτε σχολή ή υπάρχουν ποσοστά σχολών που συμμετέχουν? καταλαβαίνω ότι δεν αποκτάς όλα τα εφόδια και μπορεί να δυσκολευτείς μετά στη σχολή αλλά μέσω ΕΠΑΛ θα είναι πιο εύκολο αν κάνεις καλή προετοιμασία για να μπεις στο πανεπιστήμιο? Πως γίνεται, δίνουν άλλα μαθήματα στις εξετάσεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα