gazp Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπερα σε ολους. Προσφατα αλλαξα τον i5 6500 που ειχα με εναν 6700k και σημερα τον εγκατεστησα στο pc. Ολα καλα αλλα σε idle ειμαι στους 38-43 βαθμους (28-33 με τον 6500) ενω τρεχοντας ενα heaven benchmark εφτασε στους 69 βαθμους. Στο Bios που μπηκα ειδα θερμοκρασια 43 βαθμους....Eπισης, η θερμοκρασια στο Hwmonitor δεν σταθεροποιειται ποτε σε ενα σημειο αλλα "παιζει" πανω κατω, με στιγμιαια spikes Ειναι νορμαλ ολα αυτα η κατι παει λαθος? Με OC δεν εχω ασχοληθει ακομα. Κι ενα screenshot απο το hwmonitor τωρα που γραφω το μηνυμα:
thetiesthatbind Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Τι ψύξη έχεις; Μια χαρά ειναι οι θερμοκρασίες, ο 6500 έχει χαμηλό TDP λογικό να ειναι πιο ζεστός ο 6700Κ ειδικά με τα Τούρμπο μπουστ 1
gazp Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 24 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Τι ψύξη έχεις; Μια χαρά ειναι οι θερμοκρασίες, ο 6500 έχει χαμηλό TDP λογικό να ειναι πιο ζεστός ο 6700Κ ειδικά με τα Τούρμπο μπουστ την cryorig h7 εχω. Το καταλαβαινω αυτο που λες αλλα τοσο πιο πολυ? μετα απο 2 λεπτα με ανοιχτο το NBA 2k18 ημουν στους 65 βαθμους, 10 βαθμους παραπανω απο τον 6500. Και 38-43 βαθμοι σε idle πολλοι μου φαινεται. Τι να πω...
FORIS78 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) μήπως έβαλες πολύ πάστα? μια μικρή ποσότητα θέλει στο κέντρο και άπλα πάτα την ψήκτρα μη την απλώνεις, από το bios κοιτά μην έχεις το cpu fan σε silent mode, επίσης δες στο hw monitor πανω πανω πόσο vcore δίνει γιατί μπορεί να βαράει στον γάμο του καραγκιόζη τραγικές δεν είναι οι θερμοκρασίες αυτές άλλα ούτε και οι καλύτερες Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2018 από FORIS78 1
thetiesthatbind Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Εμένα μου φαινονται νορμάλ παντως εχει καιζεστη ακομη
gazp Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εβαλα Arctic Silver MX4, θεωρω την εβαλα σωστα και δεν μου επεσε πολυ λιγη/υπερβολικα πολλη. Στο HwMonitor δε μου εμφανιζει καπου CPU VCore, ενα "σκετο" Vcore που βλεπω ομως μου φαινεται μαλλον νορμαλ (?) Aπο το BIOS δεν εχω πειραξει κατι, σε standard mode ειμαι. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2018 από gazp
FORIS78 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) ωραία αυτό είναι , με ανοιχτό το hw monitor τρέξε κάτι βαρύ να δούμε πόσο vcore δίνει σε full load, άπλα δεν μου αρέσουν οι τιμές στο vid 1.4 κοντά, όχι ότι δίνει τόσο άπλα να είμαστε σίγουροι Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2018 από FORIS78 1
gazp Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, FORIS78 είπε ωραία αυτό είναι , με ανοιχτό το hw monitor τρέξε κάτι βαρύ να δούμε πόσο vcore δίνει σε full load, άπλα δεν μου αρέσουν οι τιμές στο vid 1.4 κοντά, όχι ότι δίνει τόσο άπλα να είμαστε σίγουροι ωραια, μολις γυρισω σπιτι θα το τσεκαρω και θα ανεβασω screenshot, ευχαριστω
greg4 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Επειδή έχουμε την ίδια μητρική στα default δίνει αρκετό vcore και καλά για σταθερότητα. Οι θερμοκρασίες που βλέπεις είναι normal και μένα τα ίδια έκανε. Υπάρχει καταρχήν ένας optzimizer μέσα από το πρόγραμμα της Asus AI Suite (κάπως έτσι το λένε) που ρυθμίζει fans κλπ, δες αυτό καταρχήν, κάνει καλή δουλειά. Από εκεί και πέρα το αυτόματο OC της asus σε μένα αποτυγχάνει πλήρως, δηλαδή δεν μιλάμε για σκληρά benches, άνοιγα ένα wow σε Major city και πετούσε μπλε οθόνη. Δοκίμασε να βάλεις manual vcore. 2
gazp Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, greg4 είπε Επειδή έχουμε την ίδια μητρική στα default δίνει αρκετό vcore και καλά για σταθερότητα. Οι θερμοκρασίες που βλέπεις είναι normal και μένα τα ίδια έκανε. Υπάρχει καταρχήν ένας optzimizer μέσα από το πρόγραμμα της Asus AI Suite (κάπως έτσι το λένε) που ρυθμίζει fans κλπ, δες αυτό καταρχήν, κάνει καλή δουλειά. Από εκεί και πέρα το αυτόματο OC της asus σε μένα αποτυγχάνει πλήρως, δηλαδή δεν μιλάμε για σκληρά benches, άνοιγα ένα wow σε Major city και πετούσε μπλε οθόνη. Δοκίμασε να βάλεις manual vcore. Τα αυτοματα optimisations απο το AI Suite τα εχω κανει σε Fans....Παρατηρω οτι εχει στιγμιαια spikes παντως και απο τους 39-40 βαθμους παει στους 60 και μετα 45, 34, 38, 50 κλπ δηλαδη διαφορετικη μετρηση/sec στο hwmonitor....Θα βαλω σε λιγο κανενα παιχνιδι να δω που βρισκομαστε. edit: Τελικα μαλλον τα spikes με μπερδεψανε...Επαιζα κανενα 20αλεπτο NBA 2k19 και απο το CAM δεν ειδα να ανεβαινει παραπανω απο 60-61 βαθμους, επαιζα μεταξυ 52-60 βαθμων. ειχα το hwmonitor ανοιχτο και ειδα max temps 75 βαθμους, υποθετω καποιο spike, δεν εξηγειται αλλιως.... Ιδου το ss απο το hwmonitor οση ωρα επαιζα: 1
gazp Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Καλησπερα και παλι....Ξεθαβω το τοπικ μετα απο καποιο καιρο μιας και δεν εχω βγαλει ακομα ακρη.... Σε idle οι θερμοκρασιες παιζουν μεταξυ 25-30 βαθμων (με τα spikes βεβαιως-βεβαιως) ομως σε gaming και πιο συγκεκριμενα στο assassins creed origins παιζουν μεταξυ 74-82 βαθμων.... Στο Fifa 19 στους 74-75 βαθμους και στο 2k19 στους 62-65 που κατα τη γνωμη μου ειναι το μονο game με νορμαλ θερμοκρασιες.... Να ανησυχησω? Ειναι ολα καλα η ειμαι ψηλα?
Rhamnusia Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις την σύγκριση σε διαφορετικούς επεξεργαστές αλλά μπακάλικα αν μπορούμε να συγκρίνουμε εμένα φτάνει τόσο με στοκ ρεύματα από την μητρική του. Asus έχω και εγώ, όταν την πήρα ίδια εντύπωση είχα ότι δίνει ρεύμα παραπάνω από στοκ. Επίσης όταν έχεις ανοικτό το μόνιτορ έχε και τις διεργασίες να βλέπεις μήπως κάνει spikes κάποια διεργασία που τρέχει "κρυφά" με την thermal paste λιγότερο να μην βάζεις, περισσότερο αν έχει όταν την βιδώνεις το πετάει έξω.
mcrae13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, gazp είπε Καλησπερα και παλι....Ξεθαβω το τοπικ μετα απο καποιο καιρο μιας και δεν εχω βγαλει ακομα ακρη.... Σε idle οι θερμοκρασιες παιζουν μεταξυ 25-30 βαθμων (με τα spikes βεβαιως-βεβαιως) ομως σε gaming και πιο συγκεκριμενα στο assassins creed origins παιζουν μεταξυ 74-82 βαθμων.... Στο Fifa 19 στους 74-75 βαθμους και στο 2k19 στους 62-65 που κατα τη γνωμη μου ειναι το μονο game με νορμαλ θερμοκρασιες.... Να ανησυχησω? Ειναι ολα καλα η ειμαι ψηλα? Αν εννοείς μάξιμουμ θερμοκρασίες το 74-82 ναι ειναι πολυ λογικό. Μέσο όρο πρέπει να έχεις λιγότερο. Το Assasins ζορίζει αρκετά τον επεξεργαστή και έχει συνεχόμενα υψηλο usage. Υπόψιν επίσης οτι σε gaming με το setup που έχεις,η ψύκτρα του επεξεργαστή επιβαρύνεται και με θερμό αέρα από την κάρτα γραφικών. Τα spikes επίσης ειναι και αυτά λογικά ακόμα και σε idle.Ο επεξεργαστής είναι γενικά θερμός και ο τρόπος που λειτουργούν τα windows φέρνει αυτά τα spikes διότι κάνουν χρήση του επεξεργαστή απότομα, διάφορες υπηρεσίες στο παρασκήνιο. 1
gazp Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2018 Αρα να μην ανησυχω ε? Υπαρχουν καποια Safe ορια για τον επεξεργαστη αυτο? γιατι δεν βρισκω κατι. Δεν ξερω και αν μπορω να κανω κατι για να βελτιωσω την ψυξη....Εχω το NZXT S340 Elite με 2x120mm ανεμιστηρακια πισω και επανω ως exhaust και 2x140mm μπροστα ως intake.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα