Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας φίλτατοι συμφορουμήτες. Μια σύντομη ερώτηση, αγόρασα πριν κάποιες μέρες την asrock j5005-itx από μια προσφορά του amazon.de και μιας και σε λίγες μέρες θα έρθει ψάχνω μνήμες από το qlv της μητρικής: https://www.asrock.com/MB/Intel/J5005-ITX/index.asp#Memory Η ερώτηση έχει ως εξής μιας και δεν είμαι εντελώς σίγουρος ότι το έχω...θέλω 8gb σε δύο στικάκια...άρα εγώ θα κοιτάξω στα 4gb ας πούμε αυτή https://www.skroutz.gr/s/7412220/Corsair-Value-Select-4GB-DDR4-2133MHz-CMSO4GX4M1A2133C15.html?from=account_favorites που είναι στο qlv και θα την πάρω δύο φορές; Καλά το καταλαβαίνω; Ρωτάω γιατί όταν έψαξα για τα 8gb του qlv στο skroutz έβρισκα μονό στικάκι πάντα...τα qlv για ένα στικάκι βγαίνουν πάντα; Πρώτη φορά το ψάχνω για μνήμες από qlv και μου φαίνεται παράξενο...ο κωδικός του module που βάζουν δεν θα έπρεπε να είναι για ζευγάρι dimms; Ευχαριστώ εκ των προτέρων και θα εκτιμούσα αν βγάλει κάποιος άκρη να μου δώσει ένα σετ στα 2400 τουλάχιστον γιατί δεν βρήκα...ή δεν κατάλαβα κάτι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι λίστες QVL είναι ενδεικτικές και όχι περιοριστικές.

Επίσης δεν καλύπτουν όλες τις ασυμβατότητες. Έτσι μπορεί δύο μνήμες με ίδια χαρακτηριστικά αλλά από διαφορετικές εταιρίες ή από την ίδια εταιρία αλλά με διαφορετικά τσιπάκια, να λειτουργούν άψογα μόνες τους και άρα να βρίσκονται όλες στη λίστα QVL, αλλά να δυσανασχετούν όταν τις βάλεις παρέα...

Ο κωδικός είναι αυτός που αναφέρεται. Αν δεν υπάρχουν κωδικοί απο σετάκια, απλά δεν δοκιμάστηκαν.

Κάθε εταιρία έχει τη δική της "πολιτική" για το πως θα συντάξει τις σχετικές λίστες.

Όποια μνήμη αναφέρεται είναι σίγουρα συμβατή, όποια δεν αναφέρεται μπορεί να είναι ασύμβατη αλλά μπορεί να είναι συμβατή και να μην έχει δοκιμαστεί γιατί δεν ήταν ανάμεσα στα δείγματα που επιλέχθηκαν για δοκιμή ή είναι νεότερη.

Γενικά αν βρεις κάποια μνήμη με χαρακτηριστικά ίδια με αυτά των μνημών της λίστας QVL, πιθανότατα θα είναι συμβατή.

Με τις μνήμες χρειάζεσαι ψάξιμο, δοκιμές και εμπειρία για να βρεις άκρη...

A!!! Και λίγη τύχη...:lol:

Επεξ/σία από blitzNikos
Δημοσ.

Άρα μιας και οι τύποι τους κωδικούς τους έχουν ακριβώς για την συγκεκριμένη μητρική έχουν δοκιμάσει μόνο 1dimm; Καθόλου σετάκια;;; Λίγο απάλευτο μου φαίνεται μόνο εμένα αυτό;;;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Άρα μιας και οι τύποι τους κωδικούς τους έχουν ακριβώς για την συγκεκριμένη μητρική έχουν δοκιμάσει μόνο 1dimm; Καθόλου σετάκια;;; Λίγο απάλευτο μου φαίνεται μόνο εμένα αυτό;;;

Έχουν δοκιμάσει όλες τις θέσεις τοποθετώντας, σε σετάκια, περισσότερες ίδιες μνήμες ;)...

Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσουν να κάνουν συνδιασμούς...

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, blitzNikos είπε

Έχουν δοκιμάσει όλες τις θέσεις τοποθετώντας, σε σετάκια, περισσότερες ίδιες μνήμες ;)...

Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσουν να κάνουν συνδιασμούς...

Άρα αν καταλαβαίνω καλά αυτό που λες αν πάρω δύο από τα dimm που έχουν στην compatibility list θα παίξουν κανονικά; Αυτό που έχω υποθέσει από το αρχικό μου ποστ δηλαδή...αυτό με τους συνδυασμούς δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή τι συνδυασμός είναι να βάλουν 2 dimm στην μητρική σετ; Αφού είναι μνήμες που πωλούνται μαζί; Τεσπά αν είναι όντως όπως το λες δεν θα έχω θέμα...υποθέτω αν πάρω από το qlv της μητρικής 2 ίδια 4gb dimmάκια...

Δημοσ.

Στα 2133 ειδικά δεν νομίζω να έχεις θέμα... αφού σηκώνει μέχρι 2400/16GB, είναι απίθανο να "κωλώσει" με 2 4αρια, αρκεί να είναι ακριβώς ίδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...