Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, logistoulis said:

καλύτερο για ποιον ακριβώς λόγο είναι; για να νομίζεις ότι έχεις μεγαλύτερη οθόνη; 

Εχεις επιπλέον οθόνη για τις ενδείξεις δεξιά/αριστερά καθώς και για τις εφαρμογές που είναι γραμμένες σωστά για να υποστηρίζουν την οθόνη του Χ. Αν δεν είχε το notch θα είχες ένα ενιαίο bezel πάνω και οι ενδείξεις που τώρα έχεις στα δεξιά/αριστερά, θα σου "έκλεβαν" χώρο από τη διαθέσιμη οθόνη και πρακτικά θα είχες ακόμη λιγότερες ίντσες στη διάθεσή σου. Όλα αυτά βέβαια πάντα σε σχέση με τις συνολικές διαστάσεις που έχει το Χ και θεωρώ ιδανικές για τα γουστα μου. Αλλιώς πας σε πιο μεγάλη συσκευή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Τι σχέση έχει η αναλογία της οθόνης με το μέγεθος (αν εννοείς αυτό) για να βλέπεις video? Δηλαδή σε 6inch κινητό με μικρά bezels βλέπεις καλύτερο το video από ένα 6inch με μεγάλα bezels?

κοίτα είναι πώς θα το δει ο καθένας.. αν μου πεις να έχω Notch σκέτο για να έχω λιιιιγη οθονίτσα παραπάνω θα σου πω ότι είναι τελείως ανούσιο, καλύτερα να είχα φουλ bezel παρά να βλέπω αυτό το έκτρωμα

αν μου πεις (γιατί εκεί το πας) ότι τα κινητά πλέον που έχουν γίνει ψηλόλιγνα (με την αναλογία 2:1 που τη βρίσκω ψιλοανούσια...αλλά οκ δεν είμαι και φοβερά αρνητικός για κινητά , όχι λοιπές οθόνες όμως )  και που σε βίντεο ας πούμε θα σου πετάξουν letterbox έτσι κι αλλιώς τι πειράζει να βάλουμε notch ώστε όλη την υπόλοιπη ώρα να μην πηγαίνει χαμένος ο χώρος, θα σου πω ΟΚ μεν, αλλά το έκτρωμα παραμένει

4 λεπτά πριν, billdanos είπε

Εχεις επιπλέον οθόνη για τις ενδείξεις δεξιά/αριστερά καθώς και για τις εφαρμογές που είναι γραμμένες σωστά για να υποστηρίζουν την οθόνη του Χ. Αν δεν είχε το notch θα είχες ένα ενιαίο bezel πάνω και οι ενδείξεις που τώρα έχεις στα δεξιά/αριστερά, θα σου "έκλεβαν" χώρο από τη διαθέσιμη οθόνη και πρακτικά θα είχες ακόμη λιγότερες ίντσες στη διάθεσή σου. Όλα αυτά βέβαια πάντα σε σχέση με τις συνολικές διαστάσεις που έχει το Χ και θεωρώ ιδανικές για τα γουστα μου. Αλλιώς πας σε πιο μεγάλη συσκευή. 

ο,τι λέω και πάνω

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, logistoulis είπε

καλύτερο για ποιον ακριβώς λόγο είναι; για να νομίζεις ότι έχεις μεγαλύτερη οθόνη; 

σε πράγματα που έχει νόημα η μεγάλη οθόνη, όπως βίντεο, είναι άχρηστο για παράδειγμα.. 

Είναι ένα κακάσχημο,αντιαισθητικο πράγμα.Ηταν ο ευκολος τρόπος για να κρύψει τους αισθητήρες η apple και παράλληλα να δώσει έμφαση στο face id και στο bezel less σχεδιασμό.Ολοι το θεωρούν αντιαισθητικό εκτός από τους iphone users γιατί πολύ απλα το έκανε η apple,αν το έκανε κάποια άλλη εταιρεία θα το κραζανε όλη μέρα.Τωρα τα κινητά μέρη είναι προβληματικά.Οταν θα βγάλει η apple θα είναι το τέλειο σύστημα και το πιο αξιόπιστο.Είναι θέμα γούστου και κάποιοι έχουν επιλεκτικο όσο αφορά το δαγκωμενο μήλο.

Επεξ/σία από Istros
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, logistoulis said:

κοίτα είναι πώς θα το δει ο καθένας.. αν μου πεις να έχω Notch σκέτο για να έχω λιιιιγη οθονίτσα παραπάνω θα σου πω ότι είναι τελείως ανούσιο, καλύτερα να είχα φουλ bezel παρά να βλέπω αυτό το έκτρωμα

αν μου πεις (γιατί εκεί το πας) ότι τα κινητά πλέον που έχουν γίνει ψηλόλιγνα (με την αναλογία 2:1 που τη βρίσκω ψιλοανούσια...αλλά οκ δεν είμαι και φοβερά αρνητικός για κινητά , όχι λοιπές οθόνες όμως )  και που σε βίντεο ας πούμε θα σου πετάξουν letterbox έτσι κι αλλιώς τι πειράζει να βάλουμε notch ώστε όλη την υπόλοιπη ώρα να μην πηγαίνει χαμένος ο χώρος, θα σου πω ΟΚ μεν, αλλά το έκτρωμα παραμένει

ο,τι λέω και πάνω

Πάλι όμως καταλήγουμε στο θέμα της αισθητικής που είναι κάτι υποκειμενικό! 

Δημοσ.

Όπως και το iphone xc η xr που θα παρουσιάσουν που η κάμερα εξέχει 1 πόντο με την οθόνη TFT,απο τα πιο όμορφα αντικειμενικά και στα 800€ value for money.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, billdanos είπε

Πάλι όμως καταλήγουμε στο θέμα της αισθητικής που είναι κάτι υποκειμενικό! 

Πρέπει να διαλέξουμε..είναι λειτουργικό ή ειναι αισθητικά όμορφο

Με τη λογική του αισθητικού γιατί δεν βάζουμε όμορφα αυτοκόλλητα στην οθόνη του υπολογιστή μας (και να χρησιμοποιούμε όσο χώρο απομένει στις περισσότερες εφαρμογές γίνεται) και βολευομαστε το πολύ με ένα όμορφο wallpaper; Γιατί δεν είναι λειτουργικό

Γιατί δεν βγαίνουμε έξω από το σπίτι μας φορώντας eye patch να βλέπουμε από το ένα μάτι; γιατί δεν είναι πρακτικό και για τους περισσότερους ούτε και ωραίο (εκτός αν είσαι transabled που είσαι για δέσιμο)

Οπότε λειτουργικού δεν σημαίνει ωραίο και ωραίο δεν σημαίνει λειτουργικό, εξαρτάται..

Το ότι κάτι τι έκανε η Apple πάντως δεν σημαίνει ότι είναι και η καλύτερη δυνατή λύση και ότι δεν θα μπορουσε να γίνει κάτι που να ήταν και πιο πρακτικό και πιο όμορφο. Το notch ειναι μια πρόχειρη λύση, τσαπατσουλικη μέχρι να γίνει σωστά η φάση (όλα κάτω από την οθόνη)

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χιλιοειπωμένη υπενθύμιση: Αν δεν υπήρχε η Apple η αγορά των smartphones θα ήταν πολύ διαφορετική ή για την ακρίβεια...δεν θα υπήρχε. Ταυτόχρονα τα Keynotes της και τα άρθρα για αυτήν, συντηρούν τις αγορές των ποπκορν, φοφίκο και ξηρών καρπών. Αχάριστη αντροϊντοκινεζοπλέμπα!

Παρ'όλα αυτά, η εταιρική της υπεροψία, η εγκληματική της τιμολόγηση (ειδικά στα περιφερειακά) και η καινοτομία με το σταγονόμετρο θα την καταστρέψουν, κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον 💥 💥 Προς το παρόν, αλίμονο,  είναι η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο και στην κυριολεξία διδάσκει μάρκετινγκ (ή δίδασκε τουλάχιστον).

Επεξ/σία από whoever81
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, logistoulis said:

Οπότε λειτουργικού δεν σημαίνει ωραίο και ωραίο δεν σημαίνει λειτουργικό, εξαρτάται..

Ένα χρόνο μετά, προσωπικά το βρίσκω λειτουργικό σαν υλοποίηση με τη λογική πως δεν είναι "χαμένος χώρος". Για το αισθητικό κομμάτι έχω ήδη αναλύσει το θέμα άπειρες φορές. 

Δημοσ.
10 minutes ago, Istros said:

Είναι ένα κακάσχημο,αντιαισθητικο πράγμα.Ηταν ο ευκολος τρόπος για να κρύψει τους αισθητήρες η apple και παράλληλα να δώσει έμφαση στο face id και στο bezel less σχεδιασμό.Ολοι το θεωρούν αντιαισθητικό εκτός από τους iphone users γιατί πολύ απλα το έκανε η apple,αν το έκανε κάποια άλλη εταιρεία θα το κραζανε όλη μέρα.Τωρα τα κινητά μέρη είναι προβληματικά.Οταν θα βγάλει η apple θα είναι το τέλειο σύστημα και το πιο αξιόπιστο.Είναι θέμα γούστου και κάποιοι έχουν επιλεκτικο όσο αφορά το δαγκωμενο μήλο.

κλασικα πραγματα!

και με σπασμενη οθονη να το βγαζανε παλι θα λεγαν οτι ειναι τελειο.

Εγω τουλαχιστον παραδεχομαι οτι το notch ειναι οτι πιο ασχημο εχει γινει ποτε σε smartphone,ειτε ειναι σε iphone ειτε σε android.

Αυτο λεγεται αντικειμενικοτητα και οχι φανμποισμος.

Τωρα βεβαια καποιοι θα πουνε εμενα μου αρεσει,τι να πουμε,καποιοι ειχαν αγορασει και το fiat multipla!

motoring-graphics-2_842469a.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, azuli είπε

καποιοι ειχαν αγορασει και το fiat multipla!

motoring-graphics-2_842469a.jpg

Μια χαρά το Multipla ρε. Με ωραία παχιά bezels και teardrop notch στο παρμπρίζ! χαχα

Επεξ/σία από whoever81
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Που είναι η καινοτομία? Έτσι δεν είναι και τα samsung? Bezel πάνω & bezel κάτω. 

😛 Και κινούμενη κάμερα και bezel κάτω το Nex... Το oppo είναι πιο όμορφο αλλά και αυτό έχει μικρό bezel κάτω και είναι μηχανικά κινούμενο σχεδόν ...το μισό! Πολλά προβλήματα φαντάζομαι ήδη με αυτό... Δεν αρκεί να κάνεις κάτι εντυπωσιακό στο design, πρέπει ταυτόχρονα να είναι και πρακτικό στην καθημερινή χρήση! 

Screen Shot 2018-09-12 at 14.36.46.png

Το Notch ειναι πρακτικο στην καθημερινη χρηση? Mην τρελαθουμε, οτι χρησιμοποιει ολη την οθονη ειναι αισχος.  

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, boulevar said:

Το Notch ειναι πρακτικο στην καθημερινη χρηση? Mην τρελαθουμε, οτι χρησιμοποιει ολη την οθονη ειναι αισχος.  

Για πες. Το έχεις δουλέψει? Σου κρύβει κάτι το notch?

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ένα χρόνο μετά, προσωπικά το βρίσκω λειτουργικό σαν υλοποίηση με τη λογική πως δεν είναι "χαμένος χώρος". Για το αισθητικό κομμάτι έχω ήδη αναλύσει το θέμα άπειρες φορές. 

θα το δεχόμουν αν είχες γράψει έστω και μια φορά κάτι αρνητικό για την apple

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...