Προς το περιεχόμενο

AMD vs Intel

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα, ηθελα να μαθω μπορω να αντικαταστησω εναν AMD με εναν Intel επεξεργαστη σε HP laptop?

Υποψιν εχω πληρη μεσανυχτα αλλα γενικα πιανουν τα χερια μου και δεν θελω να αλλαξω laptop. Θελω απλα να αλλαξω τον επεξεργαστη.

Intel-8th-Gen-vs-Amd-Ryzen.jpg

Δημοσ.

Δεν ξερω προς τι αυτη η "ευγενεια" αλλα δεν μπορω να γνωριζω τις ηλικιες ορισμενων, οποτε μπορει και να μιλαω με εφηβους. Παντως δεν ξερω τι να πιστεψω γιατι οσοι λενε οχι, δεν λενε γιατι και οσοι λενε ναι, δεν λενε πως.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Insodom είπε

Δεν ξερω προς τι αυτη η "ευγενεια" αλλα δεν μπορω να γνωριζω τις ηλικιες ορισμενων, οποτε μπορει και να μιλαω με εφηβους. Παντως δεν ξερω τι να πιστεψω γιατι οσοι λενε οχι, δεν λενε γιατι και οσοι λενε ναι, δεν λενε πως.

Εξηγησε μας ρε φιλε εσυ που εισαι ενηλικας,τι σχεση εχει αυτο που ρωτας με τον τιτλο που βαζεις και την φωτο που ποσταρεις?

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Insodom είπε

Παντως δεν ξερω τι να πιστεψω γιατι οσοι λενε οχι, δεν λενε γιατι και οσοι λενε ναι, δεν λενε πως.

Πολύ απλά:

Όχι, γιατί οι επεξεργαστές μπαίνουν σε μητρικές που είναι συμβατές με αυτούς (και σε desktop και σε laptop). Ακόμα και επεξεργαστές της ίδιας εταιρίας (π.χ. AMD) δεν μπαίνουν σε όλες τις μητρικές που δέχονται επεξεργαστές αυτής της εταιρίας. Πρέπει να υπάρχει συμβατότητα του επεξεργαστή με το socket και το chipset της μητρικής.

Ναι, γιατί οι συμφορουμίτες αστειεύονται με μια τέτοια ερώτηση που είναι τουλάχιστον αφελής. Η υποτυπώδης συμβατότητα που θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος που ασχολείται με pc hardware είναι οτι μια μητρική παίρνει είτε AMD, είτε Intel επεξεργαστή, όχι και από τις δύο εταιρίες. Η εποχή που μπορούσε να μπει σε μια μητρική επεξεργαστής είτε ΑMD, είτε Intel πάει πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 80' (μάλλον).

Κοίταξε το ακριβές μοντέλο του laptop και ψάξε ποιοί επεξεργαστές είναι συμβατοί με αυτό (πιθανόν στην ιστοσελίδα της HP).

Δημοσ.

Απογοητεύτηκα... Νόμιζα ότι ήταν ένα κλασσικό VS thread που θα έμπαινα και θα έκραζα την Intel... Κατάρα! Τώρα τι θα κάνω στην ζωή μου...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εξακολουθω να μην καταλαβαινω προς τι ο σχολιασμος μιας ερωτησης πανω στην οποια και ανεφερα οτι δεν ξερω τα περαιτερω. Για αυτο και ρωταω αλλωστε, για να μαθω. Δεν περιμενα αυτον τον μπουχο ειρωνειας και σχολιασμου ενω ξαναλεω πως ανεφερα οτι δεν εχω γνωσεις επι του θεματος. Οπως και να εχει TopCLR, σε ευχαριστω για την απαντηση γιατι τουλαχιστον εχω μια εικονα πλεον. Οσο για τους υπολοιπους που "τα ξερουν ολα", ας ξεκινησουν να δικτυωνονται λιγο εκει περα εξω γιατι οι πολλες οι ωρες πισω απο μια οθονη σε κανουν αντικοινωνικο απροκλητα. Αλιμονο αν οποιος ρωταει για να μαθει, εχει τετοια αντιμετωπιση.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

ναι ρε φίλε άπλα τα παιδιά είναι σαρκαστικά απέναντι σου γιατί έβαλες για τίτλο amd vs ιντελ τέτοια θέματα έχουν ανοίξει εκατοντάδες φόρες εδώ μέσα και έχει γίνει Σεράγεβο το φόρουμ, και μέσα ρωτας κατι εντελώς διαφορετικό από τον τίτλο του θέματος , παρολαυτα πηρες απαντηση οτι δεν γινετε να μπει επεξεργαστής ιντελ σε λαπτοπ που είναι σε amd πλατφόρμα.

όποτε αν θέλεις απαντήσεις χωρίς καζούρα γίνε ποιο συγκεκριμενος δεν είπες ούτε ποιο λαπτοπ έχεις ούτε τα χαρακτηριστικα του, και που δεν σε καλυπτει

να σου πούμε τι πιθανές λύσεις έχεις

• Like 1
Δημοσ.

Περίεργος ο τίτλος όντως..

Όπως ειπώθηκε ήδη δε γίνεται, εκτός αν αλλάξεις όλη τη μητρική, μπορείς δηλάδή να ψάξεις στο ebay ή σε άλλο σχετικό site μήπως βρεις κάποια μεταχειρισμένη μητρική συμβατή με το laptop σου και να παίρνει intel επεξεργαστές. Δεν ξέρω όμως αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις το κόστος που είναι γύρω στα 100 ευρώ και αν πιάνουν τα χέρια σου να κάνεις την αλλαγή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...