Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, tasanton είπε

Γνωρίζει κανεις αν οι ryzen (και ποιοι συγκεκριμένα) υποστηρίζουν χωρίς προβλημα hyper-v σε windows 10;

Πχ virtual machine με 4 virtual cores στο οποίο τρέχει win2012R2 και Sqlserver2016 χωρίς θέματα;

Ισχύει οτι μόνο ενα setting στο bios πρεπει να ενεργοποιηθεί (amd-v η οπως το λένε);

κάτι τέτοιο έκανα στο bios γιατί τρέχοντας απο win10 64bit με vmware windows xp και μου έλεγε ότι πρέπει να ενεργοποιήσω μια ρύθμιση και πήγα στο bios και το άνοιξα και έτρεξε κανονικά το vmware.

επεξεργαστής ryzen 3 2200g.

• Thanks 1
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
23 ώρες πριν, georgepppo είπε

που να δεις εγώ με την GTX 470 (220w tdp) τι γίνεται στο δωμάτιο :D

πήρα τον ryzen 3 2200g , η ψύκτρα του βιδώνει κανονικά στο backplate της μητρικής σε αντίθεση με τα τρισάλθια clips της intel που χαλάνε με το παραμικρό και σωστή επαφή δεν κάνει...... η πάστα ήταν απλωμένη σωστά και όχι αυτή την αιδία της intel, τα ενσωματωμένα γραφικά που δεν τα δουλεύω λόγο gpu τα δοκίμαζα και πραγματικά έμεινα εντυπωσιασμένος η απόδοση τους είναι κάπου στα επίπεδα 1030gt.

όσο για την τιμή του 100 ευρώ και όλα αυτά που προσφέρει ούτε λόγος για intel πρόταση!

όσο για το tdp του αν δεν δουλεύεις την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών φαντάζομαι κάπου στα 40w max θα πάει ,θερμοκρασιες idle κάπου 40 και max 63 με το ζόρι και αυτό γιατί είναι η γουρούνα gtx470 απο κάτω που μου ανεβάζει την θερμοκρασία σε ότι επεξεργαστή έχω βάλει.

Ρε σοβαρα τώρα έχεις τέτοι πράμα ακόμα; Γιατί όχι θα μου πεις,αλλάαν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή καθημερινά,καλύτερα να αλλάξεις με μία λιγότερο ενεργοβόρα.Θα έχει διαφορά στο λογαριασμό κανονικά χαχαχαχ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, countass είπε

Ρε σοβαρα τώρα έχεις τέτοι πράμα ακόμα; Γιατί όχι θα μου πεις,αλλάαν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή καθημερινά,καλύτερα να αλλάξεις με μία λιγότερο ενεργοβόρα.Θα έχει διαφορά στο λογαριασμό κανονικά χαχαχαχ.

δεδομένου ότι δεν παίζω παιχνίδια ιδιαίτερα και δεν με χαλάει να παίξω και με low έτσι να περάσει η ώρα δεν έκανα κάποια αναβάθμιση, για 3d modeling και cad μια χαρά τα βγάζει εις πέρας δεν κολλάει κάπου, άλλωστε εκέι θες δυνατή cpu και ram όχι κάρτα γραφικών τόσο.

θα δούλευα και την apu αλλά μου τρώει απο την ram και δεν θέλω, άλλωστε σιγά τα λάχανα όταν το pc δεν παίζει παιχνίδια μικρή διαφορά έχει στην κατανάλωση ρεύματος και τα 3d προγράμματα μόνο σε βαριές σκηνές την ζορίζουν.

Επεξ/σία από georgepppo
Δημοσ.

Δε ξέρω τι λέτε... Εγώ με έναν i9 9700 η έναν ι7 8700κ θα ήμουν πολύ χαρούμενος. Προσωπικά μου φαίνονται πολύ hype οι AMD επεξεργαστές. Παλιά με τα 5 ghz που με το ipc που είχαν σερνόταν και μόνο κραχτης ήταν και τώρα με τους 150 πυρήνες που ναι μεν αλλά για gaming δεν κάνουν τίποτα... Τι με νοιάζει εμένα το rebdering η το cinebench... Κανάλι δεν 3χω παιχνίδια παίζω και browsing. Αντε ένα μικρό rendering σε βίντεο για προσωπική χρήση. Με τον i7 7700hq που έχω μια χαρά την κάνω τη δουλειά μου. Ισάξιος με τον ι5 8600κ είναι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, razorblade334 είπε

Δε ξέρω τι λέτε... Εγώ με έναν i9 9700 η έναν ι7 8700κ θα ήμουν πολύ χαρούμενος. Προσωπικά μου φαίνονται πολύ hype οι AMD επεξεργαστές. Παλιά με τα 5 ghz που με το ipc που είχαν σερνόταν και μόνο κραχτης ήταν και τώρα με τους 150 πυρήνες που ναι μεν αλλά για gaming δεν κάνουν τίποτα... Τι με νοιάζει εμένα το rebdering η το cinebench... Κανάλι δεν 3χω παιχνίδια παίζω και browsing. Αντε ένα μικρό rendering σε βίντεο για προσωπική χρήση. Με τον i7 7700hq που έχω μια χαρά την κάνω τη δουλειά μου. Ισάξιος με τον ι5 8600κ είναι. 

θά'θελες να είσαι σαν 8600κ.ο 7700κ ναι,είναι σαν 8600.Εσύ έχεις single thread παρόμοιο με ryzen πάντως να ξέρεις και όχι με μεγάλο Overclock.Μη λες πολλά λοιπόν,για να μη μιλήσω για multithread που χάνεσαι στον ορίζοντα.Επίσης,οι επεξεργαστές στους οποίους αναφέρεσαι υπερχρονίζονται,πιο ψηλά απ'οτι ο 7700Hq.Μόλις 3.8 πας κι αυτό είναι all core? Αλλά και νά'ναι πάλι λίγο είναι.

Επεξ/σία από countass
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, countass είπε

θά'θελες να είσαι σαν 8600κ.ο 7700κ ναι,είναι σαν 8600.Εσύ έχεις single thread παρόμοιο με ryzen πάντως να ξέρεις και όχι με μεγάλο Overclock.Μη λες πολλά λοιπόν,για να μη μιλήσω για multithread που χάνεσαι στον ορίζοντα.Επίσης,οι επεξεργαστές στους οποίους αναφέρεσαι υπερχρονίζονται,πιο ψηλά απ'οτι ο 7700Hq.Μόλις 3.8 πας κι αυτό είναι all core? Αλλά και νά'ναι πάλι λίγο είναι.

Για all core η ταχύτητα που πιάνουν όλοι οι πυρήνες μαζί είναι 3.6 ghz. Μπες στο game debate και δες αν είναι equal και με ποιον επεξεργαστή. Ήθελα η αλήθεια να γράψω ι5 7600κ και πατήθηκε το 8 και είμαι 3% πιο γρήγορος από αυτόν. Δεν καταλαβαίνω γιατί λες για το multithreaded αφού 4 φυσικούς και 8 λογικούς πυρήνες έχει ο 7700hq. Με τον 8600κ που έγραψα αρχικά η διαφορά είναι μόλις 2% οπότε είναι τουλάχιστον κουτο αυτό που έγραψες. Μπες game debate και δες. Καταλαβαίνω είναι ενοχλητικό να έχεις κάποιον cpu και να έχει ίδιες επιδόσεις ένας Mobile επεξεργαστής. Οπότε ναι και θα θελα και είμαι όπως ένας ι5 8600κ...εκτός βέβαια αν θεωρείς πως το 1% διαφορά απόδοσης που έχω στα παιχνίδια είναι άξιο λόγου... 

8 ώρες πριν, countass είπε

Ορίστε η εκκωφαντική διαφορά του 2% συνολικά και 1% με 2% στα παιχνίδια... Μην ξεχνάς έχω 2 thrads παραπάνω από τον ι5 αν και δεν πιάνω τις ταimageproxy.php?img=&key=2f3e8a0ffdb7258fχυτή τες που πιάνει. 

Screenshot_20180914-040229.jpg

Screenshot_20180914-040216.jpg

Επεξ/σία από razorblade334
Δημοσ.
14 ώρες πριν, razorblade334 είπε

Για all core η ταχύτητα που πιάνουν όλοι οι πυρήνες μαζί είναι 3.6 ghz. Μπες στο game debate και δες αν είναι equal και με ποιον επεξεργαστή. Ήθελα η αλήθεια να γράψω ι5 7600κ και πατήθηκε το 8 και είμαι 3% πιο γρήγορος από αυτόν. Δεν καταλαβαίνω γιατί λες για το multithreaded αφού 4 φυσικούς και 8 λογικούς πυρήνες έχει ο 7700hq. Με τον 8600κ που έγραψα αρχικά η διαφορά είναι μόλις 2% οπότε είναι τουλάχιστον κουτο αυτό που έγραψες. Μπες game debate και δες. Καταλαβαίνω είναι ενοχλητικό να έχεις κάποιον cpu και να έχει ίδιες επιδόσεις ένας Mobile επεξεργαστής. Οπότε ναι και θα θελα και είμαι όπως ένας ι5 8600κ...εκτός βέβαια αν θεωρείς πως το 1% διαφορά απόδοσης που έχω στα παιχνίδια είναι άξιο λόγου... 

Ορίστε η εκκωφαντική διαφορά του 2% συνολικά και 1% με 2% στα παιχνίδια... Μην ξεχνάς έχω 2 thrads παραπάνω από τον ι5 αν και δεν πιάνω τις ταimageproxy.php?img=&key=2f3e8a0ffdb7258fχυτή τες που πιάνει. 

Screenshot_20180914-040229.jpg

Screenshot_20180914-040216.jpg

Τώρα τι να σου λέω...μου λες για multithread? είσαι 4/8 με 6/12 ή 8/16,με ποιον ryzen θες να συγκριθείς με τον 1200? Δεύτερο και κυριότερο,μου ανεβάζεις ss με τον 7700?..... που κολλάει ο 7700 με τον 7700hq?... Δεν έχω κάτι άλλο να σου πω

Δημοσ.
7 ώρες πριν, countass είπε

Τώρα τι να σου λέω...μου λες για multithread? είσαι 4/8 με 6/12 ή 8/16,με ποιον ryzen θες να συγκριθείς με τον 1200? Δεύτερο και κυριότερο,μου ανεβάζεις ss με τον 7700?..... που κολλάει ο 7700 με τον 7700hq?... Δεν έχω κάτι άλλο να σου πω

Έχεις δίκιο έκανα λάθος!! 7700HQ πάτησα αλλά έβγαλε άλλο αποτέλεσμα και δεν το είδα μες τη νύστα μου. Ο απλός ο ι5 8600 κι όχι ο κ είναι 14% πιο ταχύς. Ισχύει όμως αυτό που έλεγα στην αρχή. Είμαι 1%πιο γρήγορος από ι5 7600κ. Ιδού. 

Screenshot_20180915-014115.jpg

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το σκάβω λιγάκι.

Έχω κολλήσει, περιμένω να βρω τον 2600E γιατί θέλω να αναβαθμίσω ένα συγκεκριμένου τύπου desktop που έχω και ακόμα δεν έχει εμφανιστεί να πωλείται πουθενά, ούτε στο εξωτερικό.

Ήθελα απλά να ρωτήσω, επειδή ίσως να μην γνωρίζω καλά πώς εξελίσσονται αυτά τα γεγονότα, αν πιστεύει κάποιος πως θα κυκλοφορήσει σύντομα, δηλαδή μήπως ύστερα από την ανακοίνωση καθυστερούν κάποιους μήνες. Αν κατάλαβα καλά μιλάμε για desktop κομμάτι οπότε δε νομίζω να είανι μόνο για ΟΕΜ χρήση, σωστά; Να τον περιμένω, δεν ξέρω τί να κάνω. Μου χρειάζεται οπωσδήποτε λόγω 45W TDP, δεν βρίσκω κάτι αντίστοιχο και να ήθελα. Όχι πως είμαι σε εξαιρετική βιασύνη, αλλά έχω φυλάξει χρήματα για τη συνολική αναβάθμιση και δε ξέρω τί να κάνω, μήπως τα χρησιμοποιήσω αλλού και κάνω την αναβάθμιση του χρόνου με τίποτα άλλο. 😛

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...