Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να μπω στο wireless router που έχω συνδεδεμένο πάνω στο speedport της cosmote και ενώ ξέρω τη στατική ip που παίρνει , είναι unreachable.

Καμιά ιδέα παιδιά;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Συγκεκριμένα, διότι αυτό που ρωτάς είναι γενικό; Υποθέτω προσπαθείς συνδεδεμένος στο Speedport να έχεις πρόσβαση στον router πίσω του.

1.  Στον router επιτρέπεις σύνδεση από την WAN Θύρα;
  2.  Ο router κάνει την μοναδική κλήση ΡΡΡ ή γίνεται και στο Speedport;

Γενικά δώσε περισσότερες πληροφορίες.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Συγκεκριμένα, διότι αυτό που ρωτάς είναι γενικό; Υποθέτω προσπαθείς συνδεδεμένος στο Speedport να έχεις πρόσβαση στον router πίσω του.

1.  Στον router επιτρέπεις σύνδεση από την WAN Θύρα;
  2.  Ο router κάνει την μοναδική κλήση ΡΡΡ ή γίνεται και στο Speedport;

Γενικά δώσε περισσότερες πληροφορίες.

Σε ευχαριστώ παίκτη για την άμεση απάντηση.

Στον router δεν μπορώ να μπώ ούτε ασύρματα.

Επίσης αν μπορώ να τσεκάρω κάτι στο Speedport πες μου.

3 λεπτά πριν, mpentenis είπε

Και το βασικό τι ρούτερ είναι!

Το router είναι αυτό https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/wifi-router/TP-Link-Wifi-Router-N300-Tl-wr841n-TL-WR841N.htm

Επίσης dhcp serving κάνω στο speedport.

Ακόμα έχω απενργοποιήσει το wireless του speedport και έχω ανοιχτό μόνο το wireless του tplink.

Δημοσ.

Δεν απάντησες σε αυτό που σε ρώτησα και τώρα έχω και άλλες απορίες.

1.  Ο router συνδέεται στη WAN θύρα του;
  2.  Αν ναι,  παίρνει σύνδεση μέσω του Speedport ή κάνει και αυτός κλήση;
  3.  Έχει ενεργοποιημένο τον DHCP;

Πρέπει να γράψεις αναλυτικά πως δουλεύουν οι συσκευές, αλλιώς πως θα υποθέσουμε το πιθανόν πρόβλημα;

Δημοσ.

1. Εννοείται.

2. Πως το βρίσκουμε αυτό;

3. Τον έχει απενεργοποιημένο τον dhcp server.

Τώρα μπόρεσα να σου γράψω επειδή άφησα πάλι μόνο του το speedport πάνω στην μία από τις δύο θύρες του powerline.

Πάω να συνδέσω πάλι το tplink με το powerline μιας και για να κάνεις access το web interface πρέπει οπωςδήποτε να συνδεθείς με καλώδιο στην κίτρινη περιοχή.

Για να δούμε θα κολλήσει το ethernet πάλι;

Υπάρχει θέμα αν στην μία άκρη του devolo έχεις 2 συσκευές και στην άλλη μία (laptop);

Άκυρο ότι έγραψα.

Είχα συνδέσει το speedport σε lan port του tplink router.

Update : Πάντως ακόμα δεν μπορώ να συνδεθώ πάνω στο tplink ούτε μέσω wan port που είναι συνδεδεμένο με το speedport ούτε μέσω powerline σε lan θύρα του.

Πιστεύετε ότι έχει σχέση με αυτό;

https://superuser.com/questions/788190/cant-access-the-router-management-of-tp-link-tl-wr842nd-after-settingit-as-an-a

Τώρα που μιλάμε το tablet ακόμα προσπαθεί να πάρει ip από το wireless του tplink.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, skiabox είπε

Υπάρχει θέμα αν στην μία άκρη του devolo έχεις 2 συσκευές και στην άλλη μία (laptop);

Αυτό δεν το κατάλαβα. Κανονικά το ένα PLC συνδέεται με τον router και το άλλο στην άλλη θέση με κάποια δικτυακή συσκευή. Έχεις PLC που έχει 2 θύρες LAN;

Κάθε φορά βγάζεις και νέο λαγό. Κάθισε και γράψε αναλυτικά πως και που συνδέονται οι συσκευές σου, ποια συνδέεται στο διαδίκτυο (όπως τα λες το Speedport), σε τι κατάσταση λειτουργίας έχεις ορίσει το 841 κλπ. Καλύτερα δώσει screenshot των ρυθμίσεων στις 2 συσκευές για να μην παίζουμε σπασμένο τηλέφωνο.

Άλλο πράγμα να δουλεύει το Speedport ως κανονικό modem/router και άλλο να είναι σε bridge mode. Όπως άλλο πράγμα να λειτουργεί το 841 ως κανονικό router κάνοντας κλήση ΡΡΡ, άλλο να παίρνει ως router σύνδεση από το Speedport και άλλο αν δουλεύει ως απλή δικτυακή συσκευή.

Δημοσ.

Αυτό πάλι που δεν μπορεί να δώσει το wireless του tplink router ip πως εξηγείται πάλι;

Αναγκάστηκα να ανοίξω το wireless του speedport πάλι!

Και να φανταστείς (τώρα είναι στο default mode του δηλαδή wireless router) σε mode range extender δούλευε άψογα στο δωμάτιό μου απλά δεν θέλω να έχω στο 1 μέτρο την ακτινοβολία.

Δημοσ.

Ακολούθησε αυτόν τον οδηγό για να δουλέψει το 841 σαν απλή δικτυακή συσκευή. Η σύνδεση θα γίνει σε μία LAN θύρα του.

Ακολούθησε αυτόν τον οδηγό για να δουλέψει το 841 σαν router. Η σύνδεση θα γίνει στη WAN θύρα του. Τώρα θα πάρει WAN IP από τον DHCP server του κύριου modem/router, αλλά οι συσκευές που συνδέονται σε αυτό θα παίρνουν ΙΡ από τον δικό του server.

Ακολούθησε αυτόν τον οδηγό για να δουλέψει το 841 σαν router. Η σύνδεση θα γίνει στη WAN θύρα του. Τώρα θα του δώσεις χειροκίνητα WAN IP στο ίδιο υποδίκτυο αλλά έξω από την περιοχή που δίνει ο DHCP server του κύριου modem/router, αλλά οι συσκευές που συνδέονται σε αυτό θα παίρνουν ΙΡ από τον δικό του server.

Στην 2η και 3η περίπτωση οι συσκευές από το 841 έχουν πρόσβαση στο κύριο modem/router. Αν θέλεις και το ανάποδο θα χρειαστεί κανόνας static router στο modem/router. Στην 1η περίπτωση δεν χρειάζονται αυτά αφού όλες οι συσκευές ανήκουν στο ίδιο δίκτυο.

Διαλέγεις και παίρνεις.

Δημοσ.

jkoukos : Να σαι καλά.

Ακολούθησα τον 1ο οδηγό δίνοντας στο tplink μία static ip στο range έξω από το range που δίνει automatic ip ο dhcp server του speedport και απενεργοποιώντας τον dhcp server του tplink.

Τελικά είδα και το web interface ακολουθώντας το προαιώνιο κολπάκι που ισχύει εδώ και δεκαετίες της αλλαγής browser!!!

O chrome επέμενε να μην το βλέπει, οπότε άνοιξα ένα safari και όλα καλά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...