Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί κάποτε τα smartwatches να αποτέλεσαν το «the next big thing» της τεχνολογίας, όμως παρόλο που βρίσκονται αρκετό καιρό στην αγορά, δεν φαίνεται να είναι και ιδιαίτερα δημοφιλή, ειδικά ανάμεσα στους φίλους του Android. Και από ότι φαίνεται ο μεγαλύτερος λόγος που δεν τα προτιμούν, είναι η μη ικανοποιητική διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους.

Σύντομα πάντως, και χάρη στην συμβολή της Qualcomm,  τα πράγματα θα αλλάξουν .  Το επερχόμενο Snapdragon Wear 3100 SoC θα αντικαταστήσει τo υπάρχον μοντέλο Wear 2100 που βρίσκεται στο εσωτερικό των περισσότερων συσκευών που τρέχουν το Wear OS της Google, παλαιότερα γνωστό και ως Android Wear.

Αν και δεν πρόκειται να φέρει και πολλές αλλαγές στον τομέα της ταχύτητας, η κατασκευάστρια εταιρεία – που ούτως ή άλλως δεν αποτελεί προτεραιότητα σε μια φορετή συσκευή- υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Έτσι, την ώρα που ο κύριος επεξεργαστής παραμένει στην ουσία ίδιος, συνοδεύεται από έναν νέο και βελτιωμένο συν-επεξεργαστή που είναι "εξαιρετικά χαμηλής ισχύος" και έχει την ονομασία QCC1110.

Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής διαχειρίζεται όλες τις λειτουργίες του ρολογιού όταν δεν χρησιμοποιείται ενεργά, όπως είναι η εμφάνιση της ώρας, η ακρόαση φωνητικών εντολών ή η παρακολούθηση της καρδιακής συχνότητας.
Μπορεί τα παραπάνω να μοιάζουν λίγα με την πρώτη ανάγνωση, όμως η Qualcomm υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ενεργά τα ρολόγια τους μόλις για το 5% της ώρας που τα φοράνε. Σε γενικές γραμμές, η Qualcomm ισχυρίζεται ότι οι συσκευές Wear OS θα μπορούν να λειτουργούν για 4 έως και 12 ώρες περισσότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

1611067376_wear3100.jpg.3c7d0c669bc64b7aaa3a417f3f070560.jpg

Το περισσότερο αποδοτικό SoC επίσης δίνει κάποιες νέες δυνατότητες στις συσκευές με Wear OS:

• Σε αντίθεση με το Apple Watch, οι συσκευές με Wear OS θα διαθέτουν το Ambient Mode, που θα εμφανίζει πληροφορίες ανά πάσα στιγμή - χωρίς να κουνάτε τον καρπό σας ή να αγγίζετε την οθόνη. Το Enhanced Ambient mode στο Wear 3100 θα επιτρέπει στην οθόνη να εμφανίζει μέχρι 16 χρώματα, να έχει βελτιωμένη φωτεινότητα και άλλα πολλά ακόμα και όταν το ρολόι βρίσκεται απλώς στον καρπό σας χωρίς να κάνει κάτι συγκεκριμένο.
  • Οι βελτιώσεις στις λειτουργίες που σχετίζονται με την άσκηση επιτρέπουν το τρέξιμο, τη ποδηλασία, το κολύμπι σε μεγάλες αποστάσεις με το GPS και τον αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών ενεργοποιημένα (χωρίς να εξαντλούν τελείως τη μπαταρία). Η Qualcomm υποστηρίζει ότι ένα ρολόι με μπαταρία 450mAh θα μπορεί να λειτουργεί για 15 ώρες συνεχώς με ενεργοποιημένο το GPS και τον αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών.
  • Επίσης θα προσφέρεται μία «Παραδοσιακή Λειτουργία Ρολογιού» (Traditional Watch Mode) που απενεργοποιεί όλες τις έξυπνες λειτουργίες, με αποτέλεσμα η μπαταρία της συσκευής να μπορεί να διαρκεί για μια ολόκληρη εβδομάδα, ακόμα και αν η μπαταρία είναι φορτισμένη στο 20%, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους θέλουν να ταξιδεύουν χωρίς να ανησυχούν να μην ξεχάσουν να πάρουν μαζί τους κάποιο φορτιστή ή να καταλήξουν να έχουν κάποια… «νεκρή» συσκευή στον καρπό τους.

Οι πρώτες συσκευές με το νέο Snapdragon Wear 3100 θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του έτους.

The Next Web

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, voltmod είπε

Και από ότι φαίνεται ο μεγαλύτερος λόγος που δεν τα προτιμούν, είναι η μη ικανοποιητική διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους.

δε νομίζω ότι είναι αυτός ο κύριος λόγος για την πλειοψηφία που δεν τα φοράει.. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το νέο chip δεν θα σχολιάσω ιδιαίτερα καθώς είναι μεν αρχαίο αλλά μπορεί τους βοηθητικούς επεξεργαστές να βγει καλό τελικά. 

Το θέμα είναι ότι αντί να σε υποστηρίζουν εταιρίες τεχνολογίας, σε υποστηρίζουν οίκοι μόδας, με το πρωτο ρολόι να είναι ένα mont blanc των 1000€. Για μένα αυτό δεν είναι υγειές

Επεξ/σία από BillT
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, BillT είπε

Για το νέο chip δεν θα σχολιάσω ιδιαίτερα καθώς είναι μεν αρχαίο αλλά μπορεί τους βοηθητικούς επεξεργαστές να βγει καλό τελικά. 

Το θέμα είναι ότι αντί να σε υποστηρίζουν εταιρίες τεχνολογίας, σε υποστηρίζουν οίκοι μόδας, με το πρωτο ρολόι να είναι ένα mont blanc των 1000€. Για μένα αυτό δεν είναι υγείες 

μερικές εταιρείες ρολογιών αισθάνονται κάποια ανασφάλεια και "προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις", πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η tag heuer που είχε βγάλει ένα smartwtach.. αλλά τελοσπάντων οι πιο σοβαρές εταιρείες δεν τσίμπησαν, η tag είναι tag.. 

η mont blanc γενικά είναι μια πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση, μιας και από εταιρεία που βγάζει στυλό προσπαθεί να γίνει εταιρεία υψηλής ωρολογοποιίας.. μάλιστα ανέστησαν μια πολύ παλιά εταιρεία μηχανισμών τη minerva ώστε να έχουν πολύ περισσότερο κύρος τα ρολόγια της και να δικαιολογούν τα χιλιάρικα που ζητάνε, μιας και δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη παράδοση στο χώρο

μέχρι εδώ καλά.. αλλά όταν πας και βγάζεις smart, έ κάπου χάνεται η μπάλα..  από την άλλη σε μια τέτοια εταιρεία έχει λογική γιατί δεν έχει κάποια ιστορία τώρα που μιλάμε τη δημιουργελι, άρα μπορούν να κάνουν πειράματα πάνω της 

εκεί που θα έπρεπε να ανησυχείς, είναι αν έβλεπες από omega ή rolex smartwatch

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
9 minutes ago, logistoulis said:

μερικές εταιρείες ρολογιών αισθάνονται κάποια ανασφάλεια και "προσπαθούν να προλάβουν τις εξελίξεις", πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η tag heuer που είχε βγάλει ένα smartwtach.. αλλά τελοσπάντων οι πιο σοβαρές εταιρείες δεν τσίμπησαν, η tag είναι tag.. 

η mont blanc γενικά είναι μια πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση, μιας και από εταιρεία που βγάζει στυλό προσπαθεί να γίνει εταιρεία υψηλής ωρολογοποιίας.. μάλιστα ανέστησαν μια πολύ παλιά εταιρεία μηχανισμών τη minerva ώστε να έχουν πολύ περισσότερο κύρος τα ρολόγια της και να δικαιολογούν τα χιλιάρικα που ζητάνε, μιας και δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη παράδοση στο χώρο

μέχρι εδώ καλά.. αλλά όταν πας και βγάζεις smart, έ κάπου χάνεται η μπάλα..  από την άλλη σε μια τέτοια εταιρεία έχει λογική γιατί δεν έχει κάποια ιστορία τώρα που μιλάμε τη δημιουργελι, άρα μπορούν να κάνουν πειράματα πάνω της 

εκεί που θα έπρεπε να ανησυχείς, είναι αν έβλεπες από omega ή rolex smartwatch

Φίλε μου προσωπικά η παραδοσιακή ωρολογοποιια, οι ελβετικοι μηχανισμοί, το status κτλ δεν με απασχολούν καθόλου. 

Φοράω ρολόι επειδή είναι smart και για κανένα άλλο λόγο. Θέλω φυσικά να είναι όμορφο, αλλά κυρίως το θέλω όσο πιο tech γίνεται. 

Το omega μου ξεκουράζεται στο κουτί του χρόνια τώρα... 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, BillT είπε

Φίλε μου προσωπικά η παραδοσιακή ωρολογοποιια, οι ελβετικοι μηχανισμοί, το status κτλ δεν με απασχολούν καθόλου. 

Φοράω ρολόι επειδή είναι smart και για κανένα άλλο λόγο. Θέλω φυσικά να είναι όμορφο, αλλά κυρίως το θέλω όσο πιο tech γίνεται. 

Το omega μου ξεκουράζεται στο κουτί του χρόνια τώρα... 

ναι και πολύ καλά κάνεις, το status προσωπικά το θεωρώ τελείως ασήμαντο λόγο για να σου αρέσει το οτιδήποτε.  το θέμα είναι τι σου κάνει κλικ, εμένα δε μου κάνουν κλικ στα smart μόνο αν έπρεπε να επιτύχω κάποιο σκοπό (έκανα ένα συγκεκριμένο άθλημα πχ, ή εργασία) θα ήθελα κάτι με οθόνη στο χέρι μου εφόσον δεν είχα άλλη επιλογή.. εναλλακτικά θέλω ένα αναλογικό ρολόι όχι απαραίτητα φοβερού "στάτους" , αρκεί να μου αρέσει 

απλά αυτό που έγραψε ο νηματοθέτης σχετικά με την αυτονομία, ναι είναι αποτρεπτικό για αρκετούς και στη πράξη που έχω δει είναι λόγος να τα αφήνουν στα κουτιά/συρτάρια τους πολλοί που όντως είπαν να τα δοκιμάσουν, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύω ότι είναι βασικός λόγος που δεν είναι τόσο διαδεδομένα.. δεν είναι διαδεδομένα γιατί πολύ απλά δεν είναι αρκετά χρήσιμα ή όμορφα ή επί της ουσίας λειτουργικά ώστε να παρακινηθεί ο κόσμος να τα αγοράσει..

προφανώς και σε αρκετούς θα φανούν χρήσιμα, όπως και αρκετοί θα ακολουθήσουν τη μόδα (?) , αλλά το βασικό πρόβλημα δεν είναι η αυτονομία σε καμιά περίπτωση 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

οσο δεν δουλευουν αντικαθιστόντας το τηλέφωνο χωρίς καμια κίνηση δεν θα πανε πουθενα. Μπορω απλα αφήνω το κινητο σπιτι ανοιχτο και φευγω με το ρολοι? Οταν μπορω θα αξιζουν και ας κρατανε 20 ώρες.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό με τα 16 χρώματα και μόνιμα ανοικτή οθόνη και καρδιακοί παλμοί είναι και στα amazfit της Xiaomi που κρατάνε 5 μέρες. 

• Like 1
Δημοσ.

Ο περισσότερος κόσμος που παραδοσιακά φοράει ρολόι, το φοράει μέρα νύχτα παντού, δεν το βγάζει πάνω απο 15 λεπτά από πάνω του (στο μπάνιο του δλδ). Επίσης ακόμα και τα ρολόγια μηχανισμού quartz που η μπαταρία τους κρατάει 1-2 χρόνια θεωρούνται τελείως βασικά. Ο κόσμος φοράει είτε solar charging είτε με μπαταρία 5ετίας. Το smartwatch τι να το κάνει αυτό το κοινό? Να το φορτίζεις κάθε βράδυ στο κομοδίνο σου?

Οι αθλητές που μετράνε χρόνους κτλ φοράνε fitness trackers που είναι ελαφριά, κρατάνε απίστευτα από μπαταρία και βλέπουν μετά τα statistics ή της garmin τα ρολόγια που είναι κορυφαία στο είδος. Smartwatch  για τις smart λειτουργίες του φοράει μόνο για gadget κόσμος και δεν είναι τόσος πολύ.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

οσο δεν δουλευουν αντικαθιστόντας το τηλέφωνο χωρίς καμια κίνηση δεν θα πανε πουθενα. Μπορω απλα αφήνω το κινητο σπιτι ανοιχτο και φευγω με το ρολοι? Οταν μπορω θα αξιζουν και ας κρατανε 20 ώρες.

Samsung Gear S3, Apple Watch Series 3 και άλλα, δεν χρειάζονται το κινητό. Παίρνουν sim/esim.

Κατά τα άλλα αστεία η προσθήκη 4-12 ωρών στη διάρκεια μπαταρίας. Τουλάχιστον 5-7 μέρες μίνιμουμ χρειάζεται κατά τη γνώμη μου. Εγώ προσωπικά καλύπτομαι με fitness trackers τα οποία χρησιμοποιώ κυρίως για ώρα/ξυπνητήρι.

Επεξ/σία από whoever81
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, whoever81 είπε

Samsung Gear S3, Apple Watch Series 3 και άλλα, δεν χρειάζονται το κινητό. Παίρνουν sim/esim.

Κατά τα άλλα αστεία η προσθήκη 4-12 ωρών στη διάρκεια μπαταρίας. Τουλάχιστον 5-7 μέρες μίνιμουμ χρειάζεται κατά τη γνώμη μου. Εγώ προσωπικά καλύπτομαι με fitness trackers τα οποία χρησιμοποιώ κυρίως για ώρα/ξυπνητήρι.

400ευρω...

Δεν τα λές και προσιτά.

Δημοσ.

15 ώρες πάντως με το GPS να δουλεύει είναι μια χαρά αυτονομία για τις περισσότερες των περιπτώσεων αφού το 95% και βάλε  των ανθρώπων δεν θα κάνουν κάτι που να διαρκεί περισσότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...