Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στις λευκες συσκευες δεν στοκαρουν γενικα.... Εκτος εαν υπαρχει καποια εμπορικη πολιτκη που περιμενουν να τρεξει.

Πχ εαν ξερει ο Κωτσος οτι θα βαλει δωρεαν εγκατασταση κλιματιστικων και 24 ατοκες δοσεις θα γεμισει τις αποθηκες AirCondition.

Αυτη την εποχη εχουν γεμισει με φτηνες συσκευες για φοιτητικα σπιτια hisense hair united και διαφορες ασχετες κινεζοτουρκικες εταιριες...

Τον αλλο μηνα θα βαλουν πχ χαρισμα ΦΠΑ σε ΠΙΤΣΟΣ θα γεμισουν Πιτσος... Οτι περισσευει απο αυτα μενει αποθηκη σαν αποθεμα.

Οτι αλλο διαλεξεις ειναι παραδοση σε 2-3 μερες αναλογα με το αποθεμα του προμηθευτη..

• Like 1
  • Απαντ. 142
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Σαν να έχεις  δίκιο φίλε.

Και αναρωτιόμουνα για ποιο λόγο το πλαίσιο έδωσε χοντρό πακέτο στην Αγία Παρασκευή και μεταφέρθηκε από το μικρό μαγαζάκι που είχε (δεν ήθελε και μαγαλίτερο) σε νέο ανακατασκευασμένο κτίριο πολύ κοντά στο παλιό τριόροφο ή τετραόροφο πολλών τετραγωνικών μέτρων.Μάλλον ετοιμάζει τη διάδοχη κατάσταση.

Επίσης παρατηρώ ότι αν και έκλεισε το παλιό διατηρεί στην πρόσοψη κανονικά τις πινακίδες.

Συν ήδη τα τεράστια καταστήματα που έχει η ΜΜ (πχ στον Γέρακα), όπου εκεί μπορείς να πουλήσεις τα πάντα. Δεν νομίζω δλδ να βάλει λευκές σε όλα τα καταστήματα (πχ αν πας σε αυτο του Συντάγματος, δεν χωράνε ούτε τα υπάρχοντα). Θεωρώ ότι θα κάνει 3-4 υπερκαταστήματα που θα πουλάει και Λευκές Συσκευές

• Like 2
Δημοσ.
On 18/09/2018 at 10:37, Gkostas2007 said:

Το περιθώριο κέρδους στις λευκές συσκευές και στις τηλεοράσεις ειναι αρκετά μικρό (2-3%), επομένως όταν εσύ πας και παίρνεις μια TV με "δάνειο" με Χ επιτόκιο, ουσιαστικά μακροπρόθεσμα αυξάνει το αρχικό περιθώριο κέρδους που είχε. Πάντως εμένα μου κάνει εντύπωση ο πελάτης που μυαλό δεν βάζει... Θέλει 60αρα UHD που να κάνει παπάδες, έχει λεφτά για 43αρια, και πάει και φεσώνεται για 2-3 χρόνια για να πληρώνει την τρέλα του και όταν τελικά την ξεχρεώσει (και αφού την έχει πληρώσει 20-30% πιο πάνω) επειδή θα έχει αλλάξει η τεχνολογία, θα πάρει το νέο μοντέλο με νέες δόσεις...

από δική μου εμπειρία πλυντήριο πιάτων που το ψώνισα 750 ευρώ σε φοβερή προσφορά του Κωτσόβολου,

το πούλαγε μονίμως σε τιμές 1000-1200 ευρώ και το «έριχνε» στις προσφορές γύρω στα 850 ευω

22 hours ago, papoys1 said:

Σαν να έχεις  δίκιο φίλε.

Και αναρωτιόμουνα για ποιο λόγο το πλαίσιο έδωσε χοντρό πακέτο στην Αγία Παρασκευή και μεταφέρθηκε από το μικρό μαγαζάκι που είχε (δεν ήθελε και μαγαλίτερο) σε νέο ανακατασκευασμένο κτίριο πολύ κοντά στο παλιό τριόροφο ή τετραόροφο πολλών τετραγωνικών μέτρων.Μάλλον ετοιμάζει τη διάδοχη κατάσταση.

Επίσης παρατηρώ ότι αν και έκλεισε το παλιό διατηρεί στην πρόσοψη κανονικά τις πινακίδες.

ένας ακόμα λόγος που κρατάει και το παλιό είναι ότι έχουν στήσει πρόσθετο υπαίθριο πάρκιν των πελατών του νεου μεγάλου κατστήματος πάνω στο πεζοδρόμιο-παράδρομο μπροστά από το παλιό μαγαζί,

και για το σκοπό αυτό έχουν βάλει και παρκαδόρους να κάνουν τους «πορτιέρηδες» στους πεζούς που θα δοκιμάσουν να περάσουν

τραγική ημίτρελη κατάσταση LOL

Δημοσ.
3 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Αυτο απλα επιβεβαιωνει οτι εχουν μιλησει με αλλες εταιριες. Ειναι απολυτα λογικη η τοποθετηση της εταιριας. Εαν δεν καναν κατηγορηματικη διαψευση τοτε οι πελατες θα κρατουσαν σταση αναμονης για να πεσουν ολοι σαν τις ακριδες οταν κανει εκποιηση του στοκ.
Θα σταματαγε την οποια ροη πελατων μια επιβεβαιωση αποχωρησης.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, orck είπε

Αυτο απλα επιβεβαιωνει οτι εχουν μιλησει με αλλες εταιριες. Ειναι απολυτα λογικη η τοποθετηση της εταιριας. Εαν δεν καναν κατηγορηματικη διαψευση τοτε οι πελατες θα κρατουσαν σταση αναμονης για να πεσουν ολοι σαν τις ακριδες οταν κανει εκποιηση του στοκ.
 Θα σταματαγε την οποια ροη πελατων μια επιβεβαιωση αποχωρησης.

Δεν αντιλέγω, απλά το πόσταρα σαν update στο θέμα...

Παρά ταύτα επειδή βλέπω πολλά σενάρια συγχώνευσης, δε νομίζω ότι θα φτάσει στο σημείο να κάνει εκποίηση  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε αυτές τις περιπτώσεις είναι προς το συμφέρον της πλευράς που πουλάει την επιχείρηση να τη μεταβιβάσει με το υψηλότερο δυνατό τίμημα και με την έννοια αυτή θα περίμενε κανείς μέχρι και ενέργειες που αυξάνουν το ενργητικό της εταιρείας και σίγουρα δεν την απομειώνουν σαν αξια

από εκεί και μετά, οι Γερμανοί παραμένουν καθώς λένε, αλλά ακόμα κι αν δεν μπλοφάρουν, οπωσδήποτε δε λένε με ποιό ποσοστό συμμετοχής στο μελλοντικό σχήμα παραμένουν και αν...

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.
3 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Παρά ταύτα επειδή βλέπω πολλά σενάρια συγχώνευσης, δε νομίζω ότι θα φτάσει στο σημείο να κάνει εκποίηση  

Μα το brand έχει αξία, δεν μιλάμε για κλείσιμο αλλά για μεταβίβαση μετοχών και μάλιστα πολύ υψηλό άνω του 60%, δεν συμφέρει σε κανέναν να κλείσει ένα μαγαζί που κάνει 180+Μ€ Απλά θα αλλάξει χέρια με αναδιανομή της τράπουλας λιανικής.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, computersgreece είπε

Μα το brand έχει αξία, δεν μιλάμε για κλείσιμο αλλά για μεταβίβαση μετοχών και μάλιστα πολύ υψηλό άνω του 60%, δεν συμφέρει σε κανέναν να κλείσει ένα μαγαζί που κάνει 180+Μ€ Απλά θα αλλάξει χέρια με αναδιανομή της τράπουλας λιανικής.

Εχει σημασια ο κυκλος εργασιων η τα καθαρα κερδη ενος καταστηματος;
Καλυτερα δεν ειναι καποιος να παρει κατι λευκο χωρις πελατες αλλα και χωρις χρεη; οι πελατες μολις δουνε καλες τιμες θα σκοτωθουν να προλαβουν.

Δημοσ.

Να κάνει κάνα μπαμ να τα βάλει όλα -50% να γίνει πανικός. Ο θάνατος τους, το πλυντήριο πιάτων μου σε γενναιόδωρη έκπτωση!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, orck είπε

Εχει σημασια ο κυκλος εργασιων η τα καθαρα κερδη ενος καταστηματος;
Καλυτερα δεν ειναι καποιος να παρει κατι λευκο χωρις πελατες αλλα και χωρις χρεη; οι πελατες μολις δουνε καλες τιμες θα σκοτωθουν να προλαβουν.

O κύκλος εργασιών έχει μεγάλη σημασία γιατί αποτελεί μερίδιο αγοράς το οποίο δεν το αποκτάς δωρεάν... Στην συγκεκριμένη περίπτωση η τελευταία μόνο χρονιά εμφανίζεται ελάχιστα θετική (ίσως και εικονικά) όλες οι προηγούμενες είχανε ζημιές , οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με εισφορά μετρητών από την μητρική πριν μερικά χρόνια. Βέβαια οι ζημιές ίσως να είναι και μικρότερες από τις εμφανιζόμενες και να υπήρχε μεταφορά κερδών στην μητρική, συμβαίνει συχνά σε πολυεθνικές. Τελικά όμως αποτελεί ένα brand με πελάτες και τζίρο, αυτό έχει σημαντικότερη αξία από το να ξεκινήσει κάποιος από το μηδέν χωρίς πελάτες. Στο deal οι Γερμανοί θα κοιτάξουν να έχουν την μικρότερη ζημιά και ο νέος επενδυτής θα κοιτάξει να έχει το μέγιστο κέρδος βάσει των πραγματικών οικονομικών δεδομένων της εταιρίας.

Επεξ/σία από computersgreece
Δημοσ.

Σωρός από ανακρίβειες κ ο κλασικός Έλληνας αγοραστής που νομίζει ότι του ανήκει ο κόσμος. 

Λευκες συσκευές άνω του 20%, κλιματισμός τα μεγαλύτερα κέρδη. Τηλεοράσεις και κινητά έπονται, πληροφορική για κλάμματα.

Οι μεγάλοι μπορούν παραεισαγωγες αλλά μαντέψτε ποιοι βάζουν τρικλοποδιές. Η Σαμσουνγκ Ελλάς γουστάρει λέτε να αγοράζει η Χ αλυσίδα από τη Σαμσουνγκ Σλοβενίας; Δεν έχει όπλα για να καταστείλει αυτή τη τακτική πιστεύετε;

Τους όρους επιστροφών τους καθορίζει το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ. Ο προμηθευτής αγοράζει από το εργοστάσιο και σου λέει τι αποδέχεται ως επιστροφή, DOA κτλ. Η Χ αλυσίδα τα προϊόντα που παίρνει πίσω αν δεν έχουν πρόβλημα τι να τα κάνει; Ο καθένας σαν πελάτης όταν αλλάζει ένα κινητό επειδή νομίζει ότι ζεσταίνεται πολύ δεν νομίζω να σκέφτεται πως θα το αγοράσει ο επόμενος ανοικτό.

ο καθένας πελάτης που κάνει το τέτοιο του παξιμάδι να πάρει ΤΗΛΕΦΩΝΟ 1000ρικου κατανοεί ότι το μικτό κέρδος της Χ αλυσίδας λιανικής είναι κανα 40ρικο; Η ότι η Apple ας πούμε δεν αποδέχεται καν το DOA; 

Για κάθε ένα  πελάτη που έχει δίκιο σε μια διένεξη του με την Χ αλυσίδα μπορώ να σας φέρω 10 που θα λένε «άφησα το κινητό στο κομοδίνο να φορτίσει και το πρωί ξύπνησα και το βρήκα σπασμένο.»  «Η σκούπα σταμάτησε ξαφνικά να δουλεύει» και ανοίγεις τη σκούπα και βλέπεις να έχει ρουφήξει τσιμέντα. «Το λαπτοπ σέρνεται» και ανοίγεις και έχει μέσα 2.500.000.000.000 σελίδες τσόντες χωρίς ούτε ένα προγραμμα προστασίας. «Το λαπτοπ το έχω μια εβδομάδα και θέλει από τώρα αναβάθμιση λογισμικού, δε το δέχομαι, θέλω άλλο». «Έφερα και τεχνικό και δε δουλεύει το WiFi, έχω αγοράσει 3.500.000.000.000 πράγματα δείτε την καρτέλα μου, το έχω χτίσει» και έχει το WIFI κλειστό. «Έβλεπα τηλεόραση χθες και σηκώθηκα το πρωί και τη βρήκα σπασμένη». «Την έβγαλα από το κουτί και ήταν σπασμένη» και σου δείχνει πως πήγε την 60 άρα σπίτι και την είχε Φορτώσει στο Smart γιατί λυπήθηκε τα 20 ευρώ της μεταφοράς. Ο προμηθευτής δε θα τη δεχτεί εννοείται και θα τη φάει η εταιρία. 2 καλές εξηνταρες το χρόνο είναι μισθος ενός υπαλλήλου για ένα χρόνο.

Μονο οποίος κάτσει πίσω από τον πάγκο μπορεί να καταλάβει τι λέω, οι υπόλοιποι για το πως κινείται η αλυσίδα λιανικής Εργοστασιο->Επίσημος προμηθευτής->retailer μαύρα μεσάνυχτα. Τουλάχιστον να μην ειμαστε δογματικοί και απόλυτοι για πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Αντιθέτως βάλτε τα με τις εταιρίες των οποίων ειμαστε ΦΑΝΜΠΟΙΖ και μας πετούν στα μούτρα άχρηστες, υπερεκτιμημένες συσκευές, με μικρό ορίζοντα ζωής. Σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν ο προμηθευτής αποζημιώνεται από το εργοστάσιο για κάποια πράγματα. Τι περίμενε από τον πεθαμένο X Retailer στην Ελλάδα που η αγορά λιανικής συρρικνώθηκε απίστευτα εν καιρών κρίσης;

Τώρα που το ξαναδιαβάζω αν είχα ζητούσα 5 cents για κάθε «δικαιολογία» που έχω ακούσει θα ήμουν εισοδηματίας στα Φίτζι. 8 χρόνια σε 2 μεγάλους Retailers το πολύ 10 πελάτες παραδέχτηκαν το λάθος τους. Εννοειται εξυπηρετήθηκαν καλύτερα από όλους.

Αυτα τα λίγα από εμένα. Καλημέρα :)

• Like 14
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομιζω οτι τα Mediamarkt κλεινουν/αποσυρρονται και απο την αγορα της Ρωσιας. Κατι δεν παει καλα γενικοτερα με αυτους ισως...

https://realnoevremya.com/articles/2496-mediamarkt-gives-way-to-russian-competitors

Επεξ/σία από mindreader

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...