Προς το περιεχόμενο

Εφαρμογές από το Mac App Store κλέβουν και ανεβάζουν τα δεδομένα σας στο Internet

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

50 λεπτά πριν, billdanos είπε

Για να κατεβάζεις εφαρμογές τύπου "cleaner" και "ad aware" στο mac OS θα πρέπει να είσαι εντελώς άσχετος (ή να έχεις μεγαλώσει με windows). Οπότε ...περαστικά! 😛 

Και γιατί θα πρέπει o καθένας να έχει γνώστες αυτού του επιπέδου δηλαδή?

Μιλάμε για paid εφαρμογή που έφτασε στο No2, σε ένα υποτίθεται ελεγχόμενο οικοσύστημα.

Δικαιολογίες τύπου "ε δεν ήξερες?" περιττεύουν. Όχι, δεν ήξερα. Είμαι άσχετος και πληρώνω για κάτι που μου πουλάς για την ασφάλεια μου. Το έχεις εκεί, στο κατάστημα σου, και βγάζεις λεφτά από αυτό.

Υ.Γ Εννοείται πως η Apple και ο κάθε ιδιοκτήτης app store δεν μπορεί να είναι σε θέση να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τί κάνει με τα δεδομένα το κάθε app, οπότε δεν κρίνω αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
2 hours ago, newton91 said:

Συγγνώμη μια ερώτηση : αυτός ο billdanos είναι αντμιν; Όντως τώρα ; 

Αναγκαστικά θα πρέπει να με "τρως στη μάπα". Υπομονή, έτσι είναι η ζωή! Αν σε ενοχλεί, μπορείς να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω!  😛 

btw δεν είμαι  Admin...

• Like 3
  • Sad 1

7 λεπτά πριν, h0kus είπε

Τα συμπεράσματα που βγάζει κανείς από τα σχόλια:

- Αν είσαι άσχετος από τεχνολογία μην αγοράσεις iPhone

- Αν κατέβασες μία πληρωμένη Top εφαρμογή που έχει το App Store στη 12η θέση, φταις εσύ και φυσικά όχι η Apple

- Αν θεώρησες σωστό να διατηρήσεις το iPhone σε άριστη κατάσταση αφαιρώντας ενδεχομένως αρχεία που δεν χρειάζεσαι, είσαι άσχετος. Πόσο μάλλον αν πλήρωσες για αυτή την εφαρμογή

- Το iPhone και το Mac είναι ούτως η άλλως πάντα σε τέλεια κατάσταση, δεν χρειάζονται εφαρμογές τύπου cleaner

- Αν έτυχε να είσαι ανάμεσα στα θύματα θα ανεχτείς και το άπειρο bulling των tech-freak του forum. Μην τολμήσεις να γράψεις την κάκιστη εμπειρία iPhone που είχες έως τώρα. Μην θεωρηθείς και "τεχνολογικός ρατσιστής"

- Τα Windows είναι για βλάκες και ερασιτέχνες και όχι για επαγγελματίες.

- Όποιος δεν ξέρει από Linux είναι ... φανερά βλάκας, κάτι που φαίνεται και από τον τρόπο που χειρίζεται το iPhone

- Επειδή γίνονται και σε άλλα Stores οι υποκλοπές, δεν φταίει η Apple.

Διαφωνώ καθέτως και πλαγίως με όλα τα παραπάνω. Τολμώ να διαφωνήσω. 

Δεν θα μπορούσα να τα περιγράψω καλύτερα. Ευχαριστώ.

• Super Moderators
2 minutes ago, VChris said:

Δικαιολογίες τύπου "ε δεν ήξερες?" περιττεύουν. Όχι, δεν ήξερα. Είμαι άσχετος και πληρώνω για κάτι που μου πουλάς για την ασφάλεια μου. Το έχεις εκεί, στο κατάστημα σου, και βγάζεις λεφτά από αυτό.

Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να σου εμφανίζονται όλες αυτές οι διαφημίσεις στο facebook για "τρομερές" προσφορές σε επώνυμα προϊόντα που είναι ...μαϊμού... Και από αυτές βγάζει λεφτά το FB... 

Όπως αντίστοιχα υπάρχουν paid εφαρμογές για ξεμάτιασμα, διάβασμα παλάμης, σκανάρισμα δακτυλικού αποτυπώματος ακουμπώντας το στην οθόνη, κλπ κλπ κλπ. Κάπου σε όλα αυτά πρέπει να υπάρχει μέσα στην εξίσωση και η ικανότητα αντίληψης του χρήστη...

• Like 1

εν ολίγοις,για μια ακόμα φορά,αποδεικνυεται πως δεν γινεται κανενας έλεγχος στο  μαναβικο.

Που πληρώνεις για να υπαρχουν αυτες οι παροχες,και  να μη δίνεις (υποτιθεται) τα πρ.δεδομένα σου.

Και να βγαινεις με αυταρεσκο υφος  να μιλάς για παρουσιάσεις και το τρυπιο ανδροιδ(περισσοτερα αρθρα εχω δει βέβαια τα τρια τελευταια χρονια για το στορ της απλ και τις τρυπες του μακος,τι όχι;Εδω το σαιτ εδω και το πηδημα.)

Τουλαχιστον τα win εχουν την αξιοπρεπεια και δινουν δωρέαν το προιον τους,ζητώντας  ανταλλαγμα τα δεδομένα σου.

Εδώ,πληρώνεις για το λογισμικο,σε καταγραφει ομως.

Πληρώνεις για έλεγχο στο στορ,παιρνει ο καθενας  οτι δεδομενα θελει απο το Ιος.

Ενα μόνιμο Πάσχα στο τραπέζι στο Κουπερτινο..

Άντε Μπιλάκο,και με offline αποστολή αρχείων η νέα σούβλα.Tις τρύπες δεν κλείσαν πάλι,και    χύνονται τα κάρβουνα κάτω.

• Like 4

Ναι λες και οι "νόμιμες" δεν συλλέγουν δεδομένα.... μέχρι και τι ώρα πας τουαλέτα ξέρουν αν έχεις το κινητό κοντά σου.

Οι κακόβουλες εφαρμογές έχουν κατά 90% σκοπό να βάλουν χέρι σε οποιαδήποτε χρηματική συναλλαγή κανείς...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, billdanos είπε

Για να κατεβάζεις εφαρμογές τύπου "cleaner" και "ad aware" στο mac OS θα πρέπει να είσαι εντελώς άσχετος (ή να έχεις μεγαλώσει με windows). Οπότε ...περαστικά! 😛 

Ναι άλλωστε όλοι οι χρήστες iphone είναι γνωστές και hacker!Το γεγονός ότι αυτές οι εφαρμογές βρίσκονται στο appstore δεν σας απασχολεί?

Επεξ/σία από Istros

2 λεπτά πριν, billdanos είπε

Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να σου εμφανίζονται όλες αυτές οι διαφημίσεις στο facebook για "τρομερές" προσφορές σε επώνυμα προϊόντα που είναι ...μαϊμού... Και από αυτές βγάζει λεφτά το FB... 

Όπως αντίστοιχα υπάρχουν paid εφαρμογές για ξεμάτιασμα, διάβασμα παλάμης, σκανάρισμα δακτυλικού αποτυπώματος ακουμπώντας το στην οθόνη, κλπ κλπ κλπ. Κάπου σε όλα αυτά πρέπει να υπάρχει μέσα στην εξίσωση και η ικανότητα αντίληψης του χρήστη...

Βέβαια, δεν θα έπρεπε! Εφόσον το μέσο που φιλοξενεί την διαφήμιση έχει γνώση, φυσικά.

Γιαυτό είπα πριν ότι δεν μπορώ να κρίνω την Apple για κάθε Χ app που -προφανώς- στην πορεία και μετά την έγκριση για ανέβει στο store, άλλαξε συμπεριφορά.

• Super Moderators
22 minutes ago, VChris said:

Και γιατί θα πρέπει o καθένας να έχει γνώστες αυτού του επιπέδου δηλαδή?

Μιλάμε για paid εφαρμογή που έφτασε στο No2, σε ένα υποτίθεται ελεγχόμενο οικοσύστημα.

Υ.Γ Εννοείται πως η Apple και ο κάθε ιδιοκτήτης app store δεν μπορεί να είναι σε θέση να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τί κάνει με τα δεδομένα το κάθε app, οπότε δεν κρίνω αυτό.

Εύκολα μπορεί να φτάσει μια εφαρμογή στο top οποιουδήποτε store. Ειδικά όταν υπάρχουν ολόκληρες "στρατιές" εργαζομένων που αγοράζουν συνεχώς ή κάνουν fake reviews στα apps  που ανέλαβαν να προωθήσουν...

Αν πας ας πούμε μια βόλτα στο ελληνικό top 10 των ελληνικών albums στο apple music, θα δεις αρκετές θέσεις να καταλαμβάνονται από ...εκκλησιαστικούς ύμνους! Και αυτό προφανώς γιατί δεν έχουμε σαν χώρα ιδιαίτερη κίνηση στο store και αρκεί να κάνει ένας 3-4 αγορές για να το εμφανίσει στο top 10...

Γενικότερα πάντως δεν χρειάζονται και γνώσεις επιστημονικές για να γνωρίζει κάποιος πως εφαρμογές τύπου ad aware και cleaner, είναι άχρηστες και ύποπτες για την πλατφόρμα του Mac OS. Ειδικά όταν ακόμη και κατά την εγκατάσταση σου ζητάνε πρόσβαση σε διάφορα πράγματα! 

"When you give an app access to your home directory on macOS, even if it’s an app from the Mac App Store, you should think twice about doing it. It looks like we’re seeing a trend of Mac App Store apps that convince users to give them access to their home directory with some promise such as virus scanning or cleaning up caches, when the true reason behind it is to gather user data – especially browsing history – and upload it to their analytics servers."

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Φαντάζομαι πως αφού το Android σου το θέλεις "ελεύθερο" το έχεις "γυμνό" από τις εφαρμογές και το play store της Google ε? 😛 

Ο panosveto12 android?ιεροσυλια

Επεξ/σία από Istros

10 λεπτά πριν, billdanos είπε

Εύκολα μπορεί να φτάσει μια εφαρμογή στο top οποιουδήποτε store. Ειδικά όταν υπάρχουν ολόκληρες "στρατιές" εργαζομένων που αγοράζουν συνεχώς ή κάνουν fake reviews στα apps  που ανέλαβαν να προωθήσουν...

Αν πας ας πούμε μια βόλτα στο ελληνικό top 10 των ελληνικών albums στο apple music, θα δεις αρκετές θέσεις να καταλαμβάνονται από ...εκκλησιαστικούς ύμνους! Και αυτό προφανώς γιατί δεν έχουμε σαν χώρα ιδιαίτερη κίνηση στο store και αρκεί να κάνει ένας 3-4 αγορές για να το εμφανίσει στο top 10...

Γενικότερα πάντως δεν χρειάζονται και γνώσεις επιστημονικές για να γνωρίζει κάποιος πως εφαρμογές τύπου ad aware και cleaner, είναι άχρηστες και ύποπτες για την πλατφόρμα του Mac OS. Ειδικά όταν ακόμη και κατά την εγκατάσταση σου ζητάνε πρόσβαση σε διάφορα πράγματα! 

Κατανοητά όλα αυτά και δεν διαφωνώ. Η ουσία ωστόσο είναι ότι ο καταναλωτής δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, όσο αφορά τα δεδομένα του, σε κανένα store.

Το αν και κατά πόσο φροντίζει το ίδιο το store για την ασφάλεια, είναι άλλο ζήτημα (δεν χωράει αμφιβολία ότι το store της Apple είναι ανώτερο).

Μόλις τώρα, ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ είπε

Είμαι οκ ;

έχεις το μικρόφωνο και είμαστε όλο αυτιά😁

1 ώρα πριν, coolworm είπε

που είναι τα αππλ φαν??? που αγοράζουν ιφον για security....

Τι σχέση έχει το Mac App Store με τα iphones;

(δεν έχεις ιδέα έτσι;)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...