Έλεος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα παιδιά, Βρίσκομαι σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τον υπολογιστή μου μετά από format που έκανα χθες. Τα Specs: Spoiler ΜοΒο: Gigabyte AB350M Gaming 3 (rev. 1.0) CPU: AMD Ryzen 5 1600 Box GPU: Gigabyte GeForce GTX1060 6GB RAM: G.Skill RipjawsV 8GB DDR4-3200MHz SSD: 2x Samsung 850 Evo 250GB HDD: 2x 500GB Το Χρονικό: Πρόσφατα έκανα αλλαγή απο Ιntel σε AMD (καινούρια CPU, MoBo και RAM), και επειδή τότε ήμουν πολύ απασχολημένος, δεν προχώρησα σε clean install των Windows 10 με την αναβάθμιση του hardware. Χθες επιτέλους, βρήκα χρόνο να ασχοληθώ και έκανα την γνωστή διαδικασία. Κατέβασα το Windows Media Creation Tool και ακολούθησα την επιλογή να εγκαταστήσω τα Windows 10 με USB. Όπως θα είδατε, έχω 4 δίσκους. Δύο SSD(ο ένας έχει το OS και ο άλλος προγράμματα) και δύο HDD(αρχεία). Για αρχή και για να έχω μία καβάτζα, αποφάσισα να σβήσω τον SSD με τα προγράμματα και να εγκαταστήσω τα φρέσκα Windows 10 εκεί (τώρα είμαι booted από τα μπαγιάτικα Windows 10). Έκανα delete όλα τα partitions του SSD και επέλεξα το τελικό Unallocated space στο οποίο και εγκαταστάθηκαν τα Windows 10 επιτυχώς. Εγκατέστησα updates και κάποια βασικά προγράμματα. Το Πρόβλημα: Τα βασικό πρόβλημα άρχισα να τα παρατηρώ στα διάφορα restart που έκανε κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των Windows. Με το που άνοιγε δεν πήγαινε by default στον SSD που γινόταν η φρέσκια εγκατάσταση αλλά στα παλιά Windows 10. Έπρεπε κάθε φορά να κάνω boot manually μέσα από τα BIOS με F12 και να επιλέγω τον δίσκο απο τη λίστα. Αυτό συνέχισε και μετά την ολοκλήρωση του install αλλά επειδή κούραζε, σε κάποια φάση αποφάσισα με τις basic γνώσεις μου να μπω στα settings του BIOS και να ρυθμίσω το Boot Priority. Εκεί διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε καν ο φρεσκοστημένος δίσκος στις επιλογές του Boot Priority. Υπήρχε μόνο ο δίσκος με τα παλιά Windows 10 και ένας HDD(;;;). Συνέχισα να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή κανονικά για το υπόλοιπο της ημέρας χωρίς να κάνω κάτι. Ανεπιτυχείς Προσπάθειες Επίλυσης: Σήμερα με το ξημέρωμα της νέας μέρας είπα να δοκιμάσω κάποια πράγματα και μέχρι τώρα νιώθω ότι βρίσκομαι σε χειρότερο σημείο απο χθες. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα να κάνω ήταν να αλλάξω τη σειρά των καλωδίων στις υποδοχές SATA3. Δεν άλλαξε τίποτα. Τα έβαλα με αριθμητική σειρά(0, 1, 2, 3, στα πρώτα δύο τους δύο SSD, και του HDD στα υπόλοιπα). Πάλι ο δίσκος με τα φρέσκα Windows10 δεν εμφανιζόταν στις επιλογές του Boot Priority. Μετά σκέφτηκα να αποσυνδέσω όλους τους δίσκους και να κρατήσω μόνο τον δίσκο με τα φρέσκα Windows 10. Αυτή τη φορά λάμβανα αυτό το μήνυμα: Πλέον ναι μεν μου εμφανίζει τον δίσκο στο Priority Boot αλλά όταν προσπαθώ να τον κάνω boot μου εμφανίζει το παραπάνω μήνυμα. Δεν έχω καθόλου πρόσβαση στον φρέσκο δίσκο λοιπόν, και όπως είπα έχω συνδέσει πάλι τον δίσκο με τα προηγούμενα Windows 10 για να απευθυνθώ σε εσάς.Θα βάλω εδώ και κάποιες φωτογραφίες απο τις τρέχουσες ρυθμίσεις των BIOS: Spoiler Help? 😓 Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μεγάλο post.
Έλεος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Που είναι τα μεγάλα μυαλά του φόρουμ;; 🤔
Undertaker25 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η πιο εύκολη και γρήγορη λύση που θα σου πρότεινα, θα ήταν να ξανακάνεις εγκατάσταση τα Windows μόνο με τον SSD που θέλεις να τα εγκαταστήσεις συνδεδεμένο στη μητρική. Αφού τελειώσει επιτυχώς η εγκατάσταση, δες πως πάει. Αν πάνε όλα καλά, βάλε και τους υπόλοιπους έναν-έναν και δες τι γίνεται. Επίσης, δοκίμασε πριν κάνεις τα παραπάνω να γυρίσεις το storage control σε UEFI και δες αν μπαίνει. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από Undertaker25 1
spyros007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Αυτο το μαυρο φοντο που σκοτωνει τα ματια πως στο καλο το εβαλες
Έλεος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 24 λεπτά πριν, Undertaker25 είπε Η πιο εύκολη και γρήγορη λύση που θα σου πρότεινα, θα ήταν να ξανακάνεις εγκατάσταση τα Windows μόνο με τον SSD που θέλεις να τα εγκαταστήσεις συνδεδεμένο στη μητρική. Αφού τελειώσει επιτυχώς η εγκατάσταση, δες πως πάει. Αν πάνε όλα καλά, βάλε και τους υπόλοιπους έναν-έναν και δες τι γίνεται. Επίσης, δοκίμασε πριν κάνεις τα παραπάνω να γυρίσεις το storage control σε UEFI και δες αν μπαίνει. Άρα να ξαναπιάσω δουλειά λες, και να ξαναεγκαταστήσω. Will do επειδή βαρέθηκα να κάθομαι με σταυρωμένα χέρια. Θα ενημερώσω όταν ολοκληρώσω. 23 λεπτά πριν, spyros007 είπε Αυτο το μαυρο φοντο που σκοτωνει τα ματια πως στο καλο το εβαλες Που λες; Στα BIOS; Ότι βλέπεις είναι default.
Undertaker25 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, Έλεος είπε Άρα να ξαναπιάσω δουλειά λες, και να ξαναεγκαταστήσω. Will do επειδή βαρέθηκα να κάθομαι με σταυρωμένα χέρια. Θα ενημερώσω όταν ολοκληρώσω. Δοκίμασε πρώτα την αλλαγή στο storage control. 1
Έλεος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Την δοκίμασα την αλλαγή του Storage Control. Δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Εγκατέστησα, όπως είπες, τα Windows μόνο με τον SSD και πήγε πολύ smoothly η διαδικασία! Τώρα μόλις τελείωσα και με τα τελευταία install προγραμμάτων και το σύστημα τρέχει τέλεια! Δεν ήξερα ότι επηρέαζε που είχα τους άλλους δίσκους πάνω. Τόσα χρόνια το κάνω έτσι και ποτέ δεν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο. 😮 Ίσως έφταιγε η αναβάθμιση του hardware. Ευχαριστώ πολύ και τους δύο για την βοήθεια!! 😃
Undertaker25 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Τους άλλους δίσκους τους τοποθέτησες?
chrisde Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Βασικά καλώς ήρθες στον μαγικό κόσμο της Gigagyte... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα