Προς το περιεχόμενο

Με μηνιαία συνδρομή θα γίνονται από το 2020 οι ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 7

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 ώρες πριν, Istros είπε

Πώς θα τους μαντρωσουν?το 48% έχουν ακόμα windows 7.Πως θα τους πείσουν?Φαντάσου ούτε τους πελάτες τους δεν μπορούν να πείσουν για κάτι που είναι δωρεάν.

OS-market-share-2017-500x375.jpg

Εσυ ζεις ακομα στον Απριλη του 2017?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 292
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

40 λεπτά πριν, insaneblyat είπε

Εσυ ζεις ακομα στον Απριλη του 2017?

Διαβασε πιο πάνω!

" Πριν το γραφημα,αναφέρω ότι με στοιχεία από 5 Σεπτεμβρίου 2018 το 37% των υπολογιστών τρέχουν Windows 10 ενω το 57% τρέχει παλιότερες  εκδοσεις.Στην συνέχεια παρέθεσα ένα γραφημα από τον Απρίλιο του 2017 (φαίνεται η ημερομηνία) όπου ο τίτλος γράφει ότι εκατομμύρια υπολογιστές τρέχουν τα windows 7.Αν καθήσει κάποιος με στοιχειώδη λογική θα δει ότι τον Απριλιο του 2017 που είναι το γράφημα οι παλιές εκδόσεις των windows αποτελούν το 61.9% και 5 Σεπτεμβρίου 2018 το ποσοστό αυτό έπεσε στο 57% δηλαδή μετά από 1,5 χρόνο μόνο το 4.9% πειστηκε για διάφορους λόγους να πάει στα windows 10."

Μόλις τώρα, Istros είπε

Διαβασε πιο πάνω!

" Πριν το γραφημα,αναφέρω ότι με στοιχεία από 5 Σεπτεμβρίου 2018 το 37% των υπολογιστών τρέχουν Windows 10 ενω το 57% τρέχει παλιότερες  εκδοσεις.Στην συνέχεια παρέθεσα ένα γραφημα από τον Απρίλιο του 2017 (φαίνεται η ημερομηνία) όπου ο τίτλος γράφει ότι εκατομμύρια υπολογιστές τρέχουν τα windows 7.Αν καθήσει κάποιος με στοιχειώδη λογική θα δει ότι τον Απριλιο του 2017 που είναι το γράφημα οι παλιές εκδόσεις των windows αποτελούν το 61.9% και 5 Σεπτεμβρίου 2018 το ποσοστό αυτό έπεσε στο 57% δηλαδή μετά από 1,5 χρόνο μόνο το 4.9% πειστηκε για διάφορους λόγους να πάει στα windows 10."

Εσυ διαβασε πιο πανω. Τα στοιχεια σου ειναι λαθος με ενα απλο search το επιβεβαιωνει ο καθενας, πιστευε οτι θες αλλα μη προσπαθεις να πεισεις και τους υπολοιπους για πραγματα που δεν ισχυουν δε ζουν ολοι σε αυταπατες. Ειμαι χρηστης W7 στο main pc μου απ το 2009 μεχρι πριν μια εβδομαδα, τα εχω σε περισσοτερη εκτιμηση αλλα οπως και να εχει ειναι λογισμικο 10ετιας δε ειναι πλεον συνετο για καποιον που θελει πληρη υποστηριξη και τη μεγιστη αποδοση να μεινει σε τετοιο λογισμικο

18 ώρες πριν, kormos είπε

Ξεχνάς βασικό παράγοντα που κάποια εταιρία έχει εφαρμογές που υποστηρίζουν μόνο έως Windows 7.

Υπάρχουν ακόμα συστήματα που λειτουργούν μόνο έως Windows XP.

Παράλογη και απαράδεκτη η θέση της Microsoft.

Θα δεχόμουν το γεγονός πως απλά δεν ασχολούμε με την εξέλιξη της έκδοσης από το να ζητάει ξαφνικά μετά από τόσα χρόνια για ένα λογισμικό που το πλήρωσα και δε μου το χάρισε και να μου ζητάει έξτρα χρήματα...

Δεν μπορεί κανεις να υποχρεώνει τις εταιρίες / μικροεπιχειρήσεις / ιδιώτες να πληρώσουν 3η εταιρία για αναβάθμιση εφαρμογών επειδή της ήρθε της Microsoft από κάπου να κοιτάξει να αρπάζει έξτρα χρήματα.

Σωστά, καλύτερα να τα πάρει από τους ιδιώτες και τους home users. Οι εταιρείες είναι δευτερεύουσης σημασίας μιας και δεν παράγουν κέρδη με το λογισμικό της Microsoft.

2 λεπτά πριν, insaneblyat είπε

Εσυ διαβασε πιο πανω. Τα στοιχεια σου ειναι λαθος με ενα απλο search το επιβεβαιωνει ο καθενας, πιστευε οτι θες αλλα μη προσπαθεις να πεισεις και τους υπολοιπους για πραγματα που δεν ισχυουν δε ζουν ολοι σε αυταπατες. Ειμαι χρηστης W7 στο main pc μου απ το 2009 μεχρι πριν μια εβδομαδα, τα εχω σε περισσοτερη εκτιμηση αλλα οπως και να εχει ειναι λογισμικο 10ετιας δε ειναι πλεον συνετο για καποιον που θελει πληρη υποστηριξη και τη μεγιστη αποδοση να μεινει σε τετοιο λογισμικο

Εχεις δίκιο τα κατασκευασα τα στοιχεια.Στο ιντερνετ ειναι ψαξε να τα βρεις.Ποιος είπε να μείνεις στα 7?και πολύ καλά έκανες και έβαλες τα 10 και αν  θες τη γνώμη μου άργησες κιολας.εγώ ειμαι από τους πρώτους που έβαλαν τα 10 και έχω τις τελευταίες αναβαθμισεις.Απλα η Microsoft δεν πείθει πολλούς χρήστες να πάνε στα 10.Μεχρι στιγμής τουλάχιστον γιατί τώρα που θα σταματήσει η υποστήριξη, αναγκαστικά κάποιοι θα αναβαθμίσουν.

Τόσο καιρό γιατί δεν είχες βάλει τα 10?

19 ώρες πριν, gregory22 είπε

Λογικότατο όταν θελεις να κάθονται προγραμματιστές και να ασχολούνται με το λειτουργικό που έχεις αγοράσει πριν 11 χρόνια... εμείς οι  Applαδες τι να πουμε που με μηχανήματα  του 2008 των 1000+ ευρώ εκτός του οτι έχουν και maximum mac os σταμάτησαν να υποστηρίζονται εδώ και 4 χρόνια. 

Γιαυτό μην είμαστε αχάριστοι.

Τι κάνει κανείς ένα mac δεκαετίας?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή ορισμένοι εδώ μέσα παίζετε μπαλίτσα σε άλλα επίπεδα... Τα πράγματα είναι πολύ απλά:

1) Το άρθρο απευθύνεται σε επιχειρήσεις που τρέχουν Win 7 με Volume License. Οι home users τον κ..λο σας να χτυπάτε θα μείνετε με ένα λειτουργικό 15ετιας που δεν θα ενημερώνεται από εκείνο το σημείο και ύστερα. Εκτός αυτού δεν σας αφορά κιόλας διότι απευθύνεται σε ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

2) Η MS δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα να δίνει αιωνία η μνήμη υποστήριξη και τσάμπα. Τους δίνει την ΕΠΙΛΟΓΗ να πληρώνουν για μια super extended υποστήριξη  σε updates. Και είναι απολύτως λογικό. Ισχύει το παράδειγμα που ανέφεραν κάποιοι συμφορουμιτες παραπάνω: Είναι σαν να αγόρασες ένα αυτοκίνητο πριν μια 10ετια και μόλις περάσουν τα 2-3-5 χρόνια εγγύηση που σου παρείχε η εταιρεία σε δωρεάν σέρβις κλπ ξαφνικά σου λέει "μεγάλε εγώ θα συνεχίσω να κάνω σέρβις το αρχαίο σου αμάξι αλλά θέλω πληρωμή. Η εταιρεία κοιτάει το συμφέρον της. Το οποίο είναι η εξέλιξη των 10. Όσο και αν δεν αρέσει αυτό σε κάποιους. Οπότε θεωρεί περιττό να πληρώνει devs απ την στιγμή που έχει ήδη δώσει παράταση σε ένα "νεκρό" για τα δεδομένα της λειτουργικό. 

3) Το ότι σε αρκετούς έχουν βγει "προβληματικά" τα 10 δεν σημαίνει πως απαραίτητα σας φταίει η MS. Επειδή υπάρχουν αρκετοί που πάνε σφαίρα τα μηχανήματά τους. Οπότε κάτι δεν κάνετε εσείς σωστά, ή έχετε παλαιοληθικό hardware ή απλά έχετε άντε γειά μηχανήματα και απλά παρουσιάζονται ασυμβατότητες. 

Τώρα επειδή θα πεταχτεί κάποιος "έξυπνος" και θα πει την κοτσάνα του, ούτε μερίδιο απ τα κέρδη μου δίνει η MS, ούτε είμαι μέτοχος όυτε είμαι κολλημένος με τα προιόντα της. Και βέβαια υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μου την σπάνε. Προτού γράψετε κάτι όμως σκεφτείτε πως εάν ήσασταν εσείς στην θέση της θα κάνατε σίγουρα το ίδιο μπορεί και νωρίτερα και χειρότερα. Γιατί, ξαναλέω, είναι επιχείρηση και κοιτάει την τσέπη της!! Όσο και αν δεν αρέσει αυτό. Σε καπιταλιστικό σύστημα ζούμε

Επεξ/σία από RX-8 Lover_GR
  • Like 4

• Super Moderators
2 hours ago, Istros said:

Εχεις δίκιο τα κατασκευασα τα στοιχεια.Στο ιντερνετ ειναι ψαξε να τα βρεις

Δεν τα κατασκευάσες αλλά υπάρχουν πχ Χ sites που δίνουν διαφορετικά ποσοστά χρήσης ανά λειτουργικό. Εσύ επιλέγεις να πιστέψεις αυτό που σε βολεύει, οι άλλοι πιστεύουν αυτό που τους βολεύει. Πολύ απλό...

1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Δεν τα κατασκευάσες αλλά υπάρχουν πχ Χ sites που δίνουν διαφορετικά ποσοστά χρήσης ανά λειτουργικό. Εσύ επιλέγεις να πιστέψεις αυτό που σε βολεύει, οι άλλοι πιστεύουν αυτό που τους βολεύει. Πολύ απλό...

Σωστός!! εμένα προσωπικά δεν με βολεύει τίποτα.εβαλα την πρωτη εικονα που βρηκα του 2017.Δεν έχω κανένα κέρδος.Απλα σχολιάζω το γεγονός ότι η microsoft δεν πείθει τους πελάτες της για αναβάθμιση.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, Istros said:

Σωστός!! εμένα προσωπικά δεν με βολεύει τίποτα.εβαλα την πρωτη εικονα που βρηκα του 2017.Δεν έχω κανένα κέρδος.Απλα σχολιάζω το γεγονός ότι η microsoft δεν πείθει τους πελάτες της για αναβάθμιση.

Προφανώς και σε βολεύει γιατί συμφωνεί με τα λεγομενά σου. 

Οι άλλες όμως που δείχνουν μεγαλύτερη αύξηση και ποσοστό γενικότερα δεν συμφωνούν, γι' αυτό επιμένεις στη συγκεκριμένη που δίνεις κι αγνοείς εκείνες που δίνουν οι άλλοι...

Μπορεί οι άλλοι να μην έχουν δίκιο, αλλά ούτε εσύ έχεις μέχρι να μάθουμε ποια από όλες ισχύει...

Επεξ/σία από ThReSh

53 λεπτά πριν, billxl είπε

Μισά χρόνια υποστήριξης; Δηλαδή μέχρι 5 χρόνια; χμμμμμμ

το θέμα δεν είναι ποιο hardware μπορεί να δεχθεί νέο λειτουργικό αλλά για πόσο το κάθε λειτουργικό υποστηρίζεται με update, πχ στο snow leopard σταμάτησε η υποστήριξη το 2014 δηλαδή στα πέντε χρόνια

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, nvel είπε

το θέμα δεν είναι ποιο hardware μπορεί να δεχθεί νέο λειτουργικό αλλά για πόσο το κάθε λειτουργικό υποστηρίζεται με update, πχ στο snow leopard σταμάτησε η υποστήριξη το 2014 δηλαδή στα πέντε χρόνια

Στους Mac μετράει διαφορετικά λόγω δεσίματος του OS με συγκεκριμένο hardware. Εάν αγοράσεις ένα Mac τότε αυτός υποστηρίζεται με αναβαθμίσεις του λειτουργικού μέχρι 8 χρόνια περίπου. Απ' την στιγμή που θα περάσεις την τελευταία έκδοση του λειτουργικού (δωρεάν πλέον) που θα μπορεί να τρέξει στον Mac σου τότε θα έχεις και άλλα 5 χρόνια υποστήριξης με patches ασφάλειας. Δηλαδή 8+5=13 χρόνια περίπου το μηχάνημά σου θα τρέχει πλήρως υποστηριζόμενο OS. Νομίζω είναι ικανοποιητικό διάστημα. 

Επεξ/σία από billxl

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...