therion13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Πρόσφατα αγόρασε ο αδερφός μου ένα asus laptop και έχει fast charge και λέω γιατί να μην έχει και εμένα το σταθερό πιο λογικό θα ήταν; Ωραιό θα ήταν να φόρτιζε και το σταθερό γρήγορα απο ότι με 500mah απο ότι τώρα; Έχω μητρική asrock z370m pro4. Υπάρχει τρόπος; Άλλες μητρικές έχω fast charge? η μόνο τα laptop εχουν;
isay Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 52 λεπτά πριν, therion13 είπε Πρόσφατα αγόρασε ο αδερφός μου ένα asus laptop και έχει fast charge και λέω γιατί να μην έχει και εμένα το σταθερό πιο λογικό θα ήταν; Ωραιό θα ήταν να φόρτιζε και το σταθερό γρήγορα απο ότι με 500mah απο ότι τώρα; Έχω μητρική asrock z370m pro4. Υπάρχει τρόπος; Άλλες μητρικές έχω fast charge? η μόνο τα laptop εχουν; Χρησιμοποιησε τον εργοστασιακό φορτιστή για να φορτιζεις το κινητο σου απο την πριζα. Αν τώρα το κινητό σου υπποστηρίζει fast charge πάρε ένα φορτιστη 5v - 2A και θα εχεις πιο γρηγορη φορτιση αν και φαντάζομαι οτι ήδη ξέρεις οτι οσο πιο γρηγορη φορτιση τοσο πιο γρηγορη εκφορτιση. Καθαρά για το ερώτημα σου, υπάρχουν πολλοί τεχνικοι λόγοι (που δεν θα αναλυσω) για να μη φορτίζεις το κινητο σου στον υπολογιστη, εκτος αν ειναι εκτακτη αναγκη. Ακομα περισσοτερο θεωρώ περιττό το fast charge απο υπολογιστη εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων (π.χ χρηστης laptop που κάνει πολλα ταξίδια και κουβαλα τα ελαχιστα δυνατα). Αν τώρα το ερώτημα σου προκύπτει απο ανταγωνιστική ανησυχία τύπου "γιατι το εχει ο αδερφος μου και οχι εγω", σίγουρα σε συμφερει να πάρεις φορτιστη usb 5v-2a παρά να αλλαξεις μητρική
therion13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, isay είπε Χρησιμοποιησε τον εργοστασιακό φορτιστή για να φορτιζεις το κινητο σου απο την πριζα. Αν τώρα το κινητό σου υπποστηρίζει fast charge πάρε ένα φορτιστη 5v - 2A και θα εχεις πιο γρηγορη φορτιση αν και φαντάζομαι οτι ήδη ξέρεις οτι οσο πιο γρηγορη φορτιση τοσο πιο γρηγορη εκφορτιση. Καθαρά για το ερώτημα σου, υπάρχουν πολλοί τεχνικοι λόγοι (που δεν θα αναλυσω) για να μη φορτίζεις το κινητο σου στον υπολογιστη, εκτος αν ειναι εκτακτη αναγκη. Ακομα περισσοτερο θεωρώ περιττό το fast charge απο υπολογιστη εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων (π.χ χρηστης laptop που κάνει πολλα ταξίδια και κουβαλα τα ελαχιστα δυνατα). Αν τώρα το ερώτημα σου προκύπτει απο ανταγωνιστική ανησυχία τύπου "γιατι το εχει ο αδερφος μου και οχι εγω", σίγουρα σε συμφερει να πάρεις φορτιστη usb 5v-2a παρά να αλλαξεις μητρική Έχω φορτιστή fast charge. Του κινητού 9V 2A. το κινητό κρατάει αρκετά δεν με ανησυχεί. απλος γιατί βαριέμαι να γυρίσω την καρέκλα να το βάλω για φόρτηση πίσω μου και θέλω να το έχω δίπλα μου στο γραφεία όπου δεν εχει άλλες free πρίζες και έτσι και αλλιώς πάντα έχω ένα καλώδιο usb σε κινητό απο το pc για να μεταφέρω αρχεία αν χρειαστεί και βολεύει το ίδιο καλώδιο να το έχω και για φόρτιση θα ήταν πολύ βολικό να το φόρτιζα αλλά έτσι τώρα θέλει όλη μερα. Οι λόγοι που είπες οτι δεν θα αναλύσεις είναι περι οτι δεν με συμφέρει για το και καλα χαλάει η μπαταρία και έτσι γιατί επιμένω πως θέλω να το κάνω αν γίνεται. Γενικότερα αν γινόταν θα ήθελα παντου fast charge και σε αμάξι σε όλα. είναι πολύ βολικό. 10 λεπτα = μια μέρα μπαταρία με ελαφριά χρήση
ziaba Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 η msi που έχω θέλει εφαρμογή super charger κάτι αντίστοιχο θα υπάρχει και από την asrock
Fubar.gr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Το fast charge που έχουν κάποιες παλιότερες μητρικές με USB 2 δέν δίνει παραπάνω τάση, απλά αφαιρεί τον περιορισμό των 500 mA της θύρας. Επομένως ακόμα και αν το κινητό υποστηρίζει φόρτιση USB 3 με τάσεις μεγαλύτερες απο 5 Volt, πάλι αργά θα φορτίζει με 5 Volt, απλά όχι απελπιστικά αργά Για να προσθέσεις πραγματικό USB 3 fast charging σε παλιό υπολογιστή χρειάζεσαι μία pci express, αλλά προσοχή, οι φτηνές δέν υποστηρίζουν power delivery, οπότε η φόρτιση θα γίνεται πάλι σαν απο απλή USB 2. Η Delock 89606 φαίνεται οτι το υποστηρίζει, αλλά η τιμή είναι στα 70 ευρώ: https://www.delock.com/produkt/89606/merkmale.html http://www.cosmodata.gr/product/303244/
therion13 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 19 λεπτά πριν, Fubar.gr είπε Το fast charge που έχουν κάποιες παλιότερες μητρικές με USB 2 δέν δίνει παραπάνω τάση, απλά αφαιρεί τον περιορισμό των 500 mA της θύρας. Επομένως ακόμα και αν το κινητό υποστηρίζει φόρτιση USB 3 με τάσεις μεγαλύτερες απο 5 Volt, πάλι αργά θα φορτίζει με 5 Volt, απλά όχι απελπιστικά αργά Για να προσθέσεις πραγματικό USB 3 fast charging σε παλιό υπολογιστή χρειάζεσαι μία pci express, αλλά προσοχή, οι φτηνές δέν υποστηρίζουν power delivery, οπότε η φόρτιση θα γίνεται πάλι σαν απο απλή USB 2. Η Delock 89606 φαίνεται οτι το υποστηρίζει, αλλά η τιμή είναι στα 70 ευρώ: https://www.delock.com/produkt/89606/merkmale.html http://www.cosmodata.gr/product/303244/ Αυτό ειναι το παράξενο. Διάβασα για μητρικές z97 τέτοιας γενιάς ότι εχουν και η z370 να μην έχει; Ίσως να μην το έβαλαν στην μητρική που έχω. Καλα εντάξει δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω αλλο εξάρτημα για fast charge μόνο. Έχει και ενα type-c απο πίσω η μητρική που δεν ξέρω για τι χρήση ειναι βεβαια αλλα μάλλον θα χρειαστώ type-c se type-c. Μα λες και δεν Μπορεί να δώσει 9v το pc. Τέλος πάντων θα μείνω με τον φορτιστή φαίνεται
cabdik Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Μα καλα...... τοσο απαραιτητο ειναι το Fast charge σε πισι? δεν μπορειτε απλα να παρετε ενα φορτιστη ή ενα Powerbank? η μηπως εκει που θα πατε δεν εχουν... πριζες...? υπαρχουν τοσες επιλογες φορτισης, το ΠΙΣΙ ειναι το τελευταιο που θα χρησιμοποιουσα -προσωπικα- για φορτιση...!! Προτιμοτερο να παρεις εναν blitzwolf με QC3.0, και να φορτιζεις και παραλληλα 2 συσκευες, παρα να κατσεις να σκασεις με το F.Charge
therion13 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, cabdik είπε Μα καλα...... τοσο απαραιτητο ειναι το Fast charge σε πισι? δεν μπορειτε απλα να παρετε ενα φορτιστη ή ενα Powerbank? η μηπως εκει που θα πατε δεν εχουν... πριζες...? υπαρχουν τοσες επιλογες φορτισης, το ΠΙΣΙ ειναι το τελευταιο που θα χρησιμοποιουσα -προσωπικα- για φορτιση...!! Προτιμοτερο να παρεις εναν blitzwolf με QC3.0, και να φορτιζεις και παραλληλα 2 συσκευες, παρα να κατσεις να σκασεις με το F.Charge Ε ναι κάτι τέτοιο θα κάνω. Αλλα θελω και μεγαλύτερο πολυπριζο για να βαλω και φορτιστή πρώτα. Απλώς σκέψου τωρα εγω έχω ενα καλώδιο να έρχεται από το pc για μεταφορα αρχείων θα ηταν τέλειο να φορτίζει και γρήγορα και να μην έχω πολλά καλώδια πανω στογ γραφείο όπου τώρα τραβάω καλώδιο από την πίσω πρίζα και μπλεκωμε Ο φορτιστής δεν ειναι το πρόβλημα απλός θα ήθελα 1 καλώδιο για όλα. Η ισως παρω και κανένα wireless charger Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2018 από therion13
cabdik Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 αν θες να κανεις σωστη δουλεια, βαλε εναν φορτιστη και ησυχασε. μην μπλεκεις το πισι με την φορτιση. αλλες πριζες δεν εχεις στο χωρο? να βαζεις το φορτιστη σου και να ξεμπερδευεις.... 1
therion13 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, cabdik είπε αν θες να κανεις σωστη δουλεια, βαλε εναν φορτιστη και ησυχασε. μην μπλεκεις το πισι με την φορτιση. αλλες πριζες δεν εχεις στο χωρο? να βαζεις το φορτιστη σου και να ξεμπερδευεις.... Έχω πρίζες στο χώρο αλλα θελω να.εχω το κινητό στο γραφείο όταν καθομαι. Μπροστά μου. Θα παρε ενα πολυπριζο με 4 πρίζες και τέλος. Γιατί τώρα οθόνη ηχεία κουτί. Οπως και να εχει ευχαριστω για το χρόνο σας 😊 1
cabdik Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 πρεπει να δεις το δικο μου με 2 χ 4αρια πολυπριζα.....!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα