Ntinaras Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 35 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Συγκεκριμένα σε full frame σώματα , αυτοί οι παλιοί nikon , εστιάζουν αστραπιαία (ο 50mm f/1.8d το ίδιο) . Πολλοί με mirrorless , θα ήθελαν να τους πλησιάζουν σε ταχύτητες !!! Κάτι σιδερένια γαϊδούρια όπως ο 80-200 f/2.8 (όταν μου αφήσει 800 ευρώ η εφορία, ονειρεύομαι να αγοράσω έναν) επίσης εστιάζουν ταχύτατα. Εχω τον 50mm 1.8G, και ζοριζεται πολυ στην εστιαση σε σχεση με 24-70 και 70-200.
Dr_73 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Ntinaras είπε Εχω τον 50mm 1.8G, και ζοριζεται πολυ στην εστιαση σε σχεση με 24-70 και 70-200. Είναι πιο αργός από τον 50mm 1,8d που έχω εγώ. Και οι 85ρηδες το ίδιο . Ο νέος g , είναι πιο αργός από τον παλιό d (και τον παλιότερο af non d , τον έχει φίλος). Οι νέοι πλεονεκτούν στο ότι κάνεις κατευθείας manual focus, χωρίς να γυρίζεις το διακόπτη της μηχανής στο manual και έχουν λίγο καλύτερη οξύτητα στα άκρα , σε f=1,8. Θεωρώ ότι το f=1,8 είναι για bokeh , οπότε δεν σε ενδιαφέρει η ... οξύτητα στα άκρα (!) και για πορτραίτα σε χαμηλό φωτισμό ... που επίσης δεν ενδιαφέρει η ... οξύτητα στα άκρα ...
meymigrou Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Θα πάρω τον 50ρη, δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το auto-focus για να είμαι ειλικρινής. Μια εντελώς αρχάρια ερώτηση, ότι φακό και αν πάρω από την Nikon, θα κουμπώνει αν κάποια στιγμή πάρω καλύτερο σώμα;
Ntinaras Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 27/9/2018 στις 3:34 ΠΜ, meymigrou είπε Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Θα πάρω τον 50ρη, δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το auto-focus για να είμαι ειλικρινής. Μια εντελώς αρχάρια ερώτηση, ότι φακό και αν πάρω από την Nikon, θα κουμπώνει αν κάποια στιγμή πάρω καλύτερο σώμα; Μη παρεις φακο χωρις auto focus, θα το μετανοιωσεις σιγουρα καποια στιγμη οχι μονο λογο ευκολιας, αλλα και ακριβειας. Δεν υπαρχει περιπτωση να κανεις 100% σωστο focus στο χερι... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα