meymigrou Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Πριν από περίπου ένα χρόνο αγόρασα το HP 250 G4. Το laptop ήρθε αρχικά με 4GB RAM και στη συνέχεια το αναβάθμισα σε 8GB RAM (DDR3). Οι δύο μνήμες RAM είναι διαφορετικά μοντέλα, αλλά η μια (αυτή που έβαλα επιπλέον) ήταν από το HP 250 G3, το ακριβώς παλαιότερο μοντέλο και λειτούργησε άψογα. Τώρα θέλω να αναβαθμίσω το laptop σε 16GB RAM και σκέφτομαι να πάω σε DDR4. Θέλω να μάθω αν το laptop υποστηρίζει τις DDR4 RAMs και αν ναι, μέχρι πόσα MHz και ποιες μου προτείνεται να αγοράσω; Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από meymigrou
dpolal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 OXI δεν μπορείς. Αφενώς οι υπολογιστές υποστηρίζουν 1 τύπο μνήμης, στην περίπτωση σου DDR3L. Αφετέρου το μηχάνημα σου σηκώνει μέχρι 8GB RAM, όχι παραπάνω. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
meymigrou Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, dpolal είπε OXI δεν μπορείς. Αφενώς οι υπολογιστές υποστηρίζουν 1 τύπο μνήμης, στην περίπτωση σου DDR3L. Αφετέρου το μηχάνημα σου σηκώνει μέχρι 8GB RAM, όχι παραπάνω. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Όχι πως σε αμφισβητώ, αλλά το laptop φοράει Intel Skylake επεξεργαστή, υποτίθεται πως οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές υποστηρίζουν DDR4 RAM. Εκτός αν κάνω λάθος. Update: Μόλις έκανα μια σάρωση το laptop με το εργαλείο της Crucial και μου έβγαλε πως είναι upgradeable στα 16GB αλλά μου εμφανίζει μόνο DDR3. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από meymigrou
dpolal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν είναι θέμα επεξεργαστή και η μαμά ΗΡ συμφωνεί μαζί μου πάντως. https://support.hp.com/us-en/document/c04605376
keravnos21 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν μπορεις να βαλεις ddr4 λογω Motherboard σου βαζω και Link για να δεις τις διαφορες https://superuser.com/questions/950163/is-ddr4-ram-compatible-in-a-ddr3-ram-slot
meymigrou Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Δηλαδή το laptop δεν μπορεί να αναβαθμιστεί σε 16GB RAM; Για τις DDR4 το έπιασα το νόημα, διάβασα κιόλας και είδα τι παίζει δεν τις δέχεται έχεις δίκαιο. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μάθω αν μπορώ να το πάω στα 16GB RAM και ποια είναι η μέγιστη ταχύτητα σε GHz που δέχεται στις RAM.
blitzNikos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Οι ddr4 έχουν διαφορετικές εγκοπές-υποδοχές οπότε δεν μπορείς στην ίδια θέση να βάλεις διαφορετικα είδη μνήμης. Επίσης το μηχανάκι σου δέχεται, δυστυχώς, μόνο μέχρι 8g μνήμη.
dpolal Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 27/9/2018 στις 3:47 ΠΜ, meymigrou είπε Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μάθω αν μπορώ να το πάω στα 16GB RAM και ποια είναι η μέγιστη ταχύτητα σε GHz που δέχεται στις RAM. Στις 10/9/2018 στις 8:50 ΠΜ, dpolal είπε Αφετέρου το μηχάνημα σου σηκώνει μέχρι 8GB RAM, όχι παραπάνω. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2018 από dpolal
50EuroUser Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2018 Αν είσαι με 8GB μνήμη που είναι το max καλύτερα να ρίξεις λεφτά στην αγορά SSD οπού θα δεις την πιο απίστευτη διαφορά στο σύστημα σου. Απο 8->16GB RAM θα χες βελτίωση σε λίγα σενάρια χρήσης πάντως.
ninas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Φιλαρακι εγω σου λεω οτι δεχεται και αλλα 8gb ram, εαν κανεις readyboost με ενα στικακι Και ασε τους αλλους να λενε 🤓 Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2018 από ninas
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2018 Αρκετές φορές ορισμένα λάπτοπ δέχονται παραπάνω μνήμη απ ότι γράφει ο κατασκευαστής. Αλλά όπως καταλαβαίνεις αυτό γίνεται μόνο με δοκιμή. Να βρεις μια μνήμη των 8gb από κάποιον γνωστό σου ή σε κάποιο κατάστημα με service.
Dare-Devil Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Στις 10/9/2018 στις 8:59 ΠΜ, meymigrou είπε Όχι πως σε αμφισβητώ, αλλά το laptop φοράει Intel Skylake επεξεργαστή, υποτίθεται πως οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές υποστηρίζουν DDR4 RAM. Εκτός αν κάνω λάθος. Update: Μόλις έκανα μια σάρωση το laptop με το εργαλείο της Crucial και μου έβγαλε πως είναι upgradeable στα 16GB αλλά μου εμφανίζει μόνο DDR3. Άλλο τί υποστηρίζει ο επεξεργαστής που παρεμπιπτόντως υποστηρίζει DDR4 και μέχρι 64 gb και άλλο τί υποστηρίζει η motherboard . Στη δικιά σου περίπτωση . DDR3 και μέχρι 8 gb συνολικά .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα