Mikeasdf Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημερα, σκεφτομαι να κρατησω καποια κομματια απο τον ηδη υπαρχον υπολογιστη μου και να αλλαξω την "καρδια" του (mobo-cpu-gpu). Ημουν αναμεσα σε ι5 8400 και ryzen 2600 αλλα γερνω ολοενα και περισσοτερο προς ryzen λογω futureproof και λιγο περισσοτερης ανεσης σε multitasking while gaming. Η ολη αναβαθμιση θα μου βγει γυρω στα 450~ ευρω και ελπιζω υστερα να πουλησω gpu-mobo-cpu-ram που θα αντικαταστησω στο PC κανα 200-250 και να τσιμπησω καμια μεταχειρισμενη 1070. Η χρηση που κανω ειναι games οπως pubg-dota-csgo mainly (παιζω τα περισσοτερα που βγαινουν, οχι απαιτητικα με την 760 εννοειται), λιγο multitasking and thats all. To budget μου κυμαινεται στα 6-7 κατοσταρικα (500+250~ απο την πωληση) και σκεφτομουν για αυτα τα κομματια: RAM MOBO CPU Η αγορα θα γινει μεσω σκρουτζ αναλογως τιμων μαζι με μεταφορικα και θα στηθει απο μενα. Σε κανα 2 μηνες υπαρχει ομως η πιθανοτητα να εχω ενα ΑOC 144hz freesync monitor το οποιο δε θα υποστηριζεται απο τη 1070, τα 144hz θα τα εχω κανονικα ομως, ετσι? Υπαρχει καποια ενσταση στα παραπανω? Σκεφτομαι για overclock αλλα οχι στα κοντινα σχεδια, οποτε ψυκτρα δε νομιζω να χρειαστω αμεσα. Επισης, η alpenfohn himalaya 2 που εχω δεν πιστευω να κουμπωνει στο ryzen (?) Επισης, ξερω οτι μπορω να κοψω απο μνημη και να παω σε 8 αλλα εχοντας 16 εδω και 2 χρονια δε θελω να ξαναγυρισω στα 8 με την καμια. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από Mikeasdf
tanasen01 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Από τι αποτελείται το τωρινό σου σύστημα; Γράψε αναλυτικά ποια κομμάτια έχεις πάνω. edit: οκ ήμουν στο κινητό και δεν έβλεπα την υπογραφή σου +1 για την Β350 Strix αλλά πρέπει να σιγουρευτείς ότι θα έχει περασμένο bios που θα υποστηρίζει τους Ryzen 2000. Eναλλακτικά κοίτα την MSI Β450 Tomahawk. Η ψύκτρα σου δεν υποστηρίζει ΑΜ4 πλατφόρμα, όμως μπορείς να στείλεις ένα email και να ρωτήσεις αν υπάρχει κάποιο mounting kit. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από tanasen01
leros2004 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, Mikeasdf είπε Καλημερα, σκεφτομαι να κρατησω καποια κομματια απο τον ηδη υπαρχον υπολογιστη μου και να αλλαξω την "καρδια" του (mobo-cpu-gpu). Ημουν αναμεσα σε ι5 8400 και ryzen 2600 αλλα γερνω ολοενα και περισσοτερο προς ryzen λογω futureproof και λιγο περισσοτερης ανεσης σε multitasking while gaming. Η ολη αναβαθμιση θα μου βγει γυρω στα 450~ ευρω και ελπιζω υστερα να πουλησω gpu-mobo-cpu-ram που θα αντικαταστησω στο PC κανα 200-250 και να τσιμπησω καμια μεταχειρισμενη 1070. Η χρηση που κανω ειναι games οπως pubg-dota-csgo mainly (παιζω τα περισσοτερα που βγαινουν, οχι απαιτητικα με την 760 εννοειται), λιγο multitasking and thats all. To budget μου κυμαινεται στα 6-7 κατοσταρικα (500+250~ απο την πωληση) και σκεφτομουν για αυτα τα κομματια: RAM MOBO CPU Η αγορα θα γινει μεσω σκρουτζ αναλογως τιμων μαζι με μεταφορικα και θα στηθει απο μενα. Σε κανα 2 μηνες υπαρχει ομως η πιθανοτητα να εχω ενα ΑOC 144hz freesync monitor το οποιο δε θα υποστηριζεται απο τη 1070, τα 144hz θα τα εχω κανονικα ομως, ετσι? Υπαρχει καποια ενσταση στα παραπανω? Σκεφτομαι για overclock αλλα οχι στα κοντινα σχεδια, οποτε ψυκτρα δε νομιζω να χρειαστω αμεσα. Επισης, η alpenfohn himalaya 2 που εχω δεν πιστευω να κουμπωνει στο ryzen (?) Επισης, ξερω οτι μπορω να κοψω απο μνημη και να παω σε 8 αλλα εχοντας 16 εδω και 2 χρονια δε θελω να ξαναγυρισω στα 8 με την καμια. μόνο μητρική άλλαξε... όχι b350 .... Tomahawk όπως εγραψε και ο απο πάνω.. https://www.skroutz.gr/s/15570073/MSI-B450-Tomahawk.html 1
Mikeasdf Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δε ξερω ρε παιδια, τις MSI τις φοβαμαι απο πιο παλια που διαβαζα διάφορα αρνητικα για παρτη τους..καμια αλλη επιλογη ? 6 ώρες πριν, tanasen01 είπε +1 για την Β350 Strix αλλά πρέπει να σιγουρευτείς ότι θα έχει περασμένο bios που θα υποστηρίζει τους Ryzen 2000. Δε μπορω να την κανω ενα flash για να ειμαι σιγουρος? Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από Mikeasdf 1
tanasen01 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Mikeasdf είπε Δε ξερω ρε παιδια, τις MSI τις φοβαμαι απο πιο παλια που διαβαζα διάφορα αρνητικα για παρτη τους..καμια αλλη επιλογη ? Δε μπορω να την κανω ενα flash για να ειμαι σιγουρος? H συγκεκριμένη είναι ίσως η πληρέστερη Β450 που έχει βγει και με την καλύτερη ψύξη στα vrm. Btw και γω είχα αυτή την προκατάληψη αλλά σε όσες MSI έχω δουλέψει τα τελευταία χρόνια δεν είχα κανένα θέμα. Έχω και ένα pc του 2000 socket370 που δουλεύει ακόμα (ντάξει έχει χαλάσει το ένα slot SD-RAM)... Flash μπορείς να κάνεις μόνο αν ζητήσεις από την amd δανεικό έναν παλαιότερης γενιάς επεξεργαστή, διαφορετικά ζητάς το update από το κατάστημα και συνήθως το πληρώνεις. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από tanasen01
Mikeasdf Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Σκεφτηκα μηπως να πηγαινα σε x470 για την περιπτωση που στο μελλον παω σε 2700x (αντιστοιχο)
tanasen01 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, Mikeasdf είπε Σκεφτηκα μηπως να πηγαινα σε x470 για την περιπτωση που στο μελλον παω σε 2700x (αντιστοιχο) Δεν θα έχεις θέμα και με μια καλή Β350/450. Υπόψιν όμως, αν αποφασίσεις να κινηθείς σε Χ470 θα πρέπει να πληρώσεις κάτι παραπάνω για να αξίζει σαν αγορά, όπως η Asus Prime X470 Pro (~180€). Διαφορετικά μείνε στις B350 Asus Strix και Β450 MSI Tomahawk. 1
adtakhs Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 MSI Β450 Tomahawk από εμένα. Από εκεί και πέρα αν θες να πληρώσεις περισσότερα κοιτάς σε AMD R5 2600X ή AMD R7 1700/X 1
Mikeasdf Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Αρα μενω στην tomahawk, αν και δε μου αρεσε τοσο το interface της..
adtakhs Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, Mikeasdf είπε Αρα μενω στην tomahawk, αν και δε μου αρεσε τοσο το interface της.. Τότε δες και αυτή https://www.skroutz.gr/s/14745562/MSI-X470-Gaming-Pro.html 1
akoinonitos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 10/9/2018 στις 4:47 ΜΜ, Mikeasdf είπε Δε ξερω ρε παιδια, τις MSI τις φοβαμαι απο πιο παλια που διαβαζα διάφορα αρνητικα για παρτη τους..καμια αλλη επιλογη ? Δε μπορω να την κανω ενα flash για να ειμαι σιγουρος? Ενω η b350 strix ειναι διαμαντι μεγαλο νομιζεις... Μην βλεπετε τα φρουφρου ρε σεις... Παρε μια b450 μητρικη για να μπορεις να τρεξεις τις μνημες πανω απο 2800mhz γιατι καπου εκει ειχε μεινει η συγκεκριμενη με τους νεους agesa και hynix. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2018 από akoinonitos
Mikeasdf Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Γενικα ειχα μια προκαταληψη για τις MSI..τοσα χρονια asus ειχα κ γω.
akoinonitos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Mikeasdf είπε Γενικα ειχα μια προκαταληψη για τις MSI..τοσα χρονια asus ειχα κ γω. Δεν εχει να λεει ρε συ ,βγαζει και κατι σπακια η asus που δεν κανουν για τπτ, μην σου πω και για την πανακριβη hero που σε ολες τις αλλες μητρικες εχει βγει bios με τον νεο agesa και σε εμας θα ερθει ο επομενος τον οκτωβρη ,μες τα προβληματα ειναι με μονιτορινκγ προγραματα ,αν ανοιξεις για παραδειγμα cpuz και hwinfo μαζι τρως shut down στα μουτα και ολα αυτα σε μια μητρικη των 300 ευρω... Αsus σου λεει μετα εγγυηση!!! Εβγαλα τον πονο μου παλι εδω μεσα
Mikeasdf Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Επανερχομαι στο θεμα μιας και πλησιαζουν οι μερες..εψαχνα αρκετες ωρες για να καταληξω σε μητρικη και ειπα να παω στην τομαχοκ αλλα την εχει μονο το visionstudio και θα κανει 2 βδομαδες λογικα να τη φερει, οποτε ελεγα να δω κατι αλλο ισαξιο σε αυτα τα χρηματα. Σκεφτομουν gigabyte aorus x470 στα 140 αλλα διαβασα κακες κριτικες για τα VRM και κατι ακομα. Οποτε αν δεν παω ουτε στην MSI x470 τι αλλο παιζει στα 100-110? Θα ηθελα να γινεται overclock σε ραμ-επεξεργαστη (3200 να πηγαινουν δηλαδη οι ραμ) διοτι η alpenfohn μου εστειλε το mounting kit για AM4, οποτε θα εχω και την ψυκτρα μου πανω
adtakhs Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Mikeasdf είπε Επανερχομαι στο θεμα μιας και πλησιαζουν οι μερες..εψαχνα αρκετες ωρες για να καταληξω σε μητρικη και ειπα να παω στην τομαχοκ αλλα την εχει μονο το visionstudio και θα κανει 2 βδομαδες λογικα να τη φερει, οποτε ελεγα να δω κατι αλλο ισαξιο σε αυτα τα χρηματα. Σκεφτομουν gigabyte aorus x470 στα 140 αλλα διαβασα κακες κριτικες για τα VRM και κατι ακομα. Οποτε αν δεν παω ουτε στην MSI x470 τι αλλο παιζει στα 100-110? Θα ηθελα να γινεται overclock σε ραμ-επεξεργαστη (3200 να πηγαινουν δηλαδη οι ραμ) διοτι η alpenfohn μου εστειλε το mounting kit για AM4, οποτε θα εχω και την ψυκτρα μου πανω https://www.skroutz.gr/s/15564874/MSI-B450-Gaming-Pro-Carbon-AC.html?from=drop Αναφορά σε κείμενο AUDIO Realtek® ALC1220 Codec 7.1-Channel High Definition Audio Supports S/PDIF output WIFI & BLUETOOTH Intel® Dual Band Wireless-AC 9260 Supports Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual band (2.4GHz, 5GHz) up to 1.73 Gbps speed. Supports Dual Mode Bluetooth 2.1, 2.1+EDR, 3.0, 4.0, BLE,4.2, 5.0 1 x M2_3 slot with E key (Wi-Fi mode) LAN 1 x Intel® I211AT Gigabit LAN controller 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα