pita_kontosouvli Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, μπαίνω επιτόπου στο ψητό. Pc για φίλο, ξεκινάμε από το μηδέν. Ποσό που διαθέτουμε : 500 = 520 * Χρήση υπολογιστή : Gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: κανένα. Ουσιαστικά θα παίζει μόνο World of Warcraft - μελλοντικά ίσως και κάποιο αντίστοιχο online gaming. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. - όχι Υπάρχει μια 1920x1080 ips panel samsung Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). - Αθήνα. Προτιμάω φυσικό κατάστημα - για τυχόν θέματα DOA κλπ. Επίσης δεν υπάρχει θέμα να δοθούν εξτρά + 10 ευρώ πχ για κάποιο κομμάτι αν είναι σοβαρό το κατάστημα. Όπου σοβαρό για εμένα, Mgmanager, multicopter, msystems κλπ Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? - διαφορετικά. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί από εμένα. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο . Υπάρχουν windows 10 Pro - οπότε όχι. Σημειώσεις: *Θα δοθούν από εμένα SSD, HDD, ram (1 x 8 GB ddr4 2400). Θα του τα δώσω για 100 ευρώ, οπότε το υπόλοιπο διαθέσιμο μπάτζετ είναι στα 500 - 520 ευρώ. * Απαραιτήτως κουτι με πλαινό παράθυρο + κάλλυμα τροφοδοτικού. Πρόσφατα έστησα ένα μηχάνημα με Corsair 275R. Ποιοτικότατο και ωραίο αλλά 70 το κουτί + 20 τα case fan (blue led x 3) πήγε ένα 90 άρι. Προτιμώ στην περίπτωση μας να κάνω σκόντο και να πάω σε value for money κουτί - του 50άρικου. * Δεν υπάρχει προτίμηση σε intel / amd. Αν πάμε σε intel, πάμε αυτόματα σε 8100. Σε amd όμως; * Μητρική μεγέθους ΑΤΧ για να μην έχω κενά κάτω στο κουτί Ευχαριστώ για την υπομονή σας - ο ρε βουάρ. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2018 από pita_kontosouvli
johnpopexi Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) cpu: i3 8100 116e μητρική: GB b360m ds3h 75.40e ή "τα πετάς" σε ATX : Z370 , B360 (και πας στην 1050ti ) Κουτί : Cougar mx330-G 45.5e PSU : cx450 54e GPU : 1060 3gb απο 225ε ή 1050ti απο 167ε &1-2 fans αν δεν υπάρχουν arctic f12 pwm pst 5-10e Περίπου 520ε με m-atx μητρική και 1060 ή ΑΤΧ μέχρι 120ε και 1050ti. 18 ώρες πριν, pita_kontosouvli είπε Μητρική μεγέθους ΑΤΧ για να μην έχω κενά κάτω στο κουτί Εναλλακτικτή λύση στα κενά m-atx κουτί με psu shroud : Antec P6 55ε+ , αλλα χάνεις airflow. EDIT: Καλύτερα b360m d3h λόγω ψυξης στα vrm. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από johnpopexi 1
pita_kontosouvli Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Για το κουτί συμφωνώ. Προς τα εκεί κοιτάζω μιας και έχει μέσα ήδη δύο μπλέ λεντ φανς, οπότε άντε να τοποθετηθεί ένα έξτρα. Ξέρουμε αν είναι 3 πριν η σύνδεση των μαμά ανεμιστήρων; Την μητρική ούτε που την είχα δει, ενώ έστησα και προχθές μηχάνημα τοτε πήρα την Β360 hd3 gigabyte. Σε αυτά τα χρήματα βέβαια η strix είναι μονόδρομος. για 1060 έχω τους φόβους μου μιας και μια Ζοτακ μου βγήκε doa . Πιθανώς να παω σε 1050ti που έχω τεσταρει αρκετές εκδόσεις. για psu συμφωνώ για cx λόγω και 5ετης εγγύησης. σε amd δεν κοιτάζω καν στα χρήματα αυτά έτσι; Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2018 από pita_kontosouvli
johnpopexi Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, pita_kontosouvli είπε Για το κουτί συμφωνώ. Προς τα εκεί κοιτάζω μιας και έχει μέσα ήδη δύο μπλέ λεντ φανς, οπότε άντε να τοποθετηθεί ένα έξτρα. Ξέρουμε αν είναι 3 πριν η σύνδεση των μαμά ανεμιστήρων; Την μητρική ούτε που την είχα δει, ενώ έστησα και προχθές μηχάνημα τοτε πήρα την Β360 hd3 gigabyte. Σε αυτά τα χρήματα βέβαια η strix είναι μονόδρομος. για 1060 έχω τους φόβους μου μιας και κι Ζοτακ μου βγήκε doa . Πιθανώς να παω σε 1050ti που έχω τεσταρει αρκετές εκδόσεις. για psu συμφωνώ για cx λόγω και 5ετης εγγύησης. σε amd δεν κοιτάζω καν στα χρήματα αυτά έτσι; Για να πας σε κάτι καλύτερο: Με ryzen +30-70ε ανεβαίνεις στο budget για r5 2400g ή 2600 και αντίστοιχη μητρική. Σε intel πάλι +70ε για i5 8400. 24 λεπτά πριν, pita_kontosouvli είπε Για το κουτί συμφωνώ. Προς τα εκεί κοιτάζω μιας και έχει μέσα ήδη δύο μπλέ λεντ φανς, οπότε άντε να τοποθετηθεί ένα έξτρα. Ξέρουμε αν είναι 3 πριν η σύνδεση των μαμά ανεμιστήρων; Ποιο κουτί με 2 fans preinstalled; Συνήθως 3pin βάζουν. Και η m-atx gigabyte και η strix-f έχουν 2 chassis fan headers . Με 1 preinstalled 3pin +2 arctic pwm pst(4pin) που κουμπώνουν μεταξύ τους και μετά στη μητρική τις κάλυψες.( H strix έχει και aio pump header αν προσφέρει έστω dc έλεγχο βολέυεις +1 3pin εκεί ) Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2018 από johnpopexi 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα