Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα μου κάνει εντύπωση πως σε τόσο μεγάλες αγορές (επεξεργαστές, κάρτες γραφικών) έχουμε μόνο δύο παίχτες! Τόσο κλειστή είναι η αγορά; 

• Like 5
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, zio10 είπε

Εμένα μου κάνει εντύπωση πως σε τόσο μεγάλες αγορές (επεξεργαστές, κάρτες γραφικών) έχουμε μόνο δύο παίχτες! Τόσο κλειστή είναι η αγορά; 

Χρόνια research και πατέντες. Δεν είναι εύκολο να μπει κάποιος και να τους φτάσει. Ολόκληρη ιντελ, 20 χρόνια τώρα δεν έκανε κίνηση. Τώρα θα το αποτολμήσει πάλι (όσον αφορά τις discrete κάρτες).

• Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Χρόνια research και πατέντες. Δεν είναι εύκολο να μπει κάποιος και να τους φτάσει. Ολόκληρη ιντελ, 20 χρόνια τώρα δεν έκανε κίνηση. Τώρα θα το αποτολμήσει πάλι (όσον αφορά τις discrete κάρτες).

Πρέπει να είναι φοβερά δύσκολο όντως! Το ίδιο και στους επεξεργαστές. Παλιότερα θυμάμαι υπήρχαν κάτι cyrix, τους έφαγε η μαρμάγκα βέβαια...:lol:

• Like 2
Δημοσ.

Η AMD ειναι πεσμενη ... ειναι μονο σε εκατομμυρια playstation και εχει και την καλυτερη apu μεχρι 😥🤪στιγμης και την δανειζει και στην Intel  😮. Χαλια κλεινει οπου ναναι

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Zengar Zombolt είπε

αφού η AMD κάθεται και μετράει τα λεφτά που βγάζει από τούς crypto miners που έχουν αγοράσει όλες τις RX 580
και δεν βγάζει τίποτα για ανταγωνισμό στην μεσαία κατηγορία.....

Οι 1070,1070ti,1080,1080ti παίζουν μόνες τους χωρίς ανταγωνισμό.Δυστυχως η Nvidia παίζει μόνη της.Περίμενα χειρότερο ποσοστό για την AMD και πάλι καλά με το 30.9% το ποσοστο της ηταν 27% στο Q3/2017,είχε και αύξηση.Αντε να ξυπνήσουν κάποια στιγμή.

Επεξ/σία από Istros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και η amd και η Nvidia χεστηκαν στο χρήμα τα 2 τελευταία χρόνια. Υπήρχε τέτοια ζήτηση, που δεν μπορούσαν να καλύψουν την αγορά με αποτέλεσμα οι τιμές κατά περιόδους να είναι διπλάσιες από τις τιμές εκκίνησης των καρτών. Οπότε το μερίδιο αγοράς 30% μεταφράζεται με πολλούς τρόπους. Στην προκειμένη περίπτωση μόνο με θετικό τρόπο. Όταν έχεις τιμολογησει ως εταιρεία κάτι στα 250  και ο καταναλωτής σου σκάει 400 γιατί να ασχοληθείς με κάτι άλλο. Ακόμα και οι Vega πετυχημένες ήταν εμπορικά λόγω υπερβολικής ζητησης στην αγορά. 

Επεξ/σία από zaratustra
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, panosveto12 είπε

Μια χαρα ειναι και οι RX 580 για την τιμες τους 

H RX580 είναι πολύ αξιοπρεπέστατη κάρτα και η "κανονική" τιμή της θα έπρεπε να είναι το ίδιο,έχω κτυπήσει και γω μια καλή 580 πρίν καιρό όταν έκανα αναβάθμιση και την βρήκα με χίλια ζόρια γιατί εξαφανιζότανε αμέσως απο τα γνωστά μαγαζιά (λίγο πρίν ανέβουν πολύ οι τιμές),την ξέρω απο πρώτο χέρι,όμως απογειώθηκε η τιμή όπως αναφέρθηκε πιο πρίν,απο το mining (κάποια φάση είχαν φτάσει 5κατοστάρικα + οι καλές εκδόσεις)αφού είναι απο τις καλύτερες για αυτό (όπως και ορισμένες άλλες κάρτες που ανέβηκαν σε τιμή απο το "άθλημα" σε μικρότερο όμως βαθμό)

Υ.Γ Exodia The Forbidden One Δεν έχει σημαντικές διαφορές όντος,μια χαρά είναι η κάρτα ιδίως όταν μιλάμε για FullHD,γενικά βλέπω πως οι όποιες διαφορές σε αυτήν την κατηγορία απο τις κάρτες (όπως και με την λίγο ανώτερη RX580) ωφείλονται κυρίως στο Optimization και πολύ κατόπιν και ιδιαίτερα μόνο όταν μιλάμε για μεγαλύτερες αναλύσεις,μνήμη.

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, zio10 είπε

Πες τα φίλε μου. Μεσ' το μυαλό μου είσαι. Το θέμα δεν είναι μόνο στις GPU αλλά όπως λες και στους κύριους κατασκευαστές επεξεργαστών Intel και AMD.  Αν προσθέσεις ότι η δεύτερη αγόρασε την ΑΤΙ τότε κλάφτα... Όπου βλέπεις μικρό ανταγωνισμό ξεκίνα να κλαις σαν καταναλωτής, ελεύθερη αγορά γαρ...

Επεξ/σία από ΝικήταςΤ
  • Like 2
Δημοσ.

nvidia κακη εικονα στο βιντεο ..επισης driver assisted hardware ..αν κρατησεις καρτα πανω απο χρονο βλεπεις οτι οι ατι ειναι καλυτερες και παιζουν πιο ομαλα στη πορεια οταν βγαινουν οι επομενες .. το μονο καλο και κακο της radeon ειναι τα κουλερ εκει η nvidia ειναι πολυ καλυτερη

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ΝικήταςΤ είπε

Πες τα φίλε μου. Μεσ' το μυαλό μου είσαι. Το θέμα δεν είναι μόνο στις GPU αλλά όπως λες και στους κύριους κατασκευαστές επεξεργαστών Intel και AMD.  Αν προσθέσεις ότι η δεύτερη αγόρασε την ΑΤΙ τότε κλάφτα... Όπου βλέπεις μικρό ανταγωνισμό ξεκίνα να κλαις σαν καταναλωτής, ελεύθερη αγορά γαρ...

Μην το πας μακρυά εδώ ολόκληρη AMD με χρόνια παρουσία στις κάρτες γραφικών και δεν μπορεί να χτυπήσει την nvidia λόγω πατέντων, συμφωνιών με devs κοκ, πως να μπορέσει να μπει στο χώρο άλλη εταιρία. Η μόνη που ίσως θα μπορούσε πέραν της intel έχει ήδη κάνει κίνηση και θα δούμε discrete gpu μεχρι το 20, είναι η Valve λόγω steam. Αν οι devs της προσαρμόσουν games πάνω στην δικιά της κάρτα γραφικών και στο Steam OS, θα μπορούσε να πουλάει έτοιμα PC-consoles.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, exor είπε

nvidia κακη εικονα στο βιντεο ..επισης driver assisted hardware ..αν κρατησεις καρτα πανω απο χρονο βλεπεις οτι οι ατι ειναι καλυτερες και παιζουν πιο ομαλα στη πορεια οταν βγαινουν οι επομενες .. το μονο καλο και κακο της radeon ειναι τα κουλερ εκει η nvidia ειναι πολυ καλυτερη

Εσύ είσαι μεγάλος επιστήμονας και γνώστης.
Να σε πάρουνε στην AMD να τις κάνεις ακόμα καλυτερότερες από το τρομερές που είναι ήδη.

υ.γ. το να πετάς 2 αγγλικές λέξεις και να νομίζεις ότι είσαι γνώστης και ότι ψαρώνουν οι άλλοι με τις μπούρδες που λες δεν σε κάνει έξυπνο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...