Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Στο πλυντήριο ρούχων που έχουμε διαπίστωσα οτι υπάρχει μια σχισμή στον πλαστικό σωλήνα της αποχέτευσης ο οποίος αποχετεύει τα νερά στην αποχέτευση του τοίχου, το αποτέλεσμα είναι να βγαίνουν τα νερά έξω. Θα ψάξω να αγοράσω καινούργιο σωλήνα. Αυτό που θέλω να μάθω από κάποιον γνώστη είναι πως αφαιρείται και πως συνδέεται ο νέος σωλήνας. Απλά τον ξεβιδώνουμε από το πλυντήριο και βιδώνουμε τον καινούργιο ή τον αφαιρούμε με άλλον τρόπο; Πρέπει να προσέξω αν υπάρχουν λαστιχάκια, κάποιο άλλο παρελκόμενο ή κάτι σχετικό; Το πλυντήριο είναι μάρκας siemens.
KoreanW Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, Βασίλης_29 said: Στο πλυντήριο ρούχων που έχουμε διαπίστωσα οτι υπάρχει μια σχισμή στον πλαστικό σωλήνα της αποχέτευσης ο οποίος αποχετεύει τα νερά στην αποχέτευση του τοίχου, το αποτέλεσμα είναι να βγαίνουν τα νερά έξω. Θα ψάξω να αγοράσω καινούργιο σωλήνα. Αυτό που θέλω να μάθω από κάποιον γνώστη είναι πως αφαιρείται και πως συνδέεται ο νέος σωλήνας. Απλά τον ξεβιδώνουμε από το πλυντήριο και βιδώνουμε τον καινούργιο ή τον αφαιρούμε με άλλον τρόπο; Πρέπει να προσέξω αν υπάρχουν λαστιχάκια, κάποιο άλλο παρελκόμενο ή κάτι σχετικό; Το πλυντήριο είναι μάρκας siemens. ανέβασε φωτογραφία, γιατί το πλυντήριο μπορεί να έχει aqua stop, μπορεί να έχει σχιστεί ο σωλήνας στο τελείωμα ή στην αρχή του, κλπ κλπ οι επιλογές είναι αντικατάσταση με (ακριβότερο) αυθεντικό εξάρτημα +/- ξεβίδωμα του πλυντηρίου ή πατέντα πχ με κάποια εξωτερική προέκταση αν μπορείς, γίνε συγκεκριμένος με το μοντέλο Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2018 από KoreanW
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Το μοντέλο του πλυντηρίου είναι Siwamat XL 852. Φωτογραφία θα ανεβάσω αύριο.
fredd0 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 http://www.eaparts.gr/part.aspx?partid=34522 2,33Ε 1
KoreanW Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 36 minutes ago, Βασίλης_29 said: Το μοντέλο του πλυντηρίου είναι Siwamat XL 852. Φωτογραφία θα ανεβάσω αύριο. βασικά χρειαζόταν το νούμερο «E-Nr» αλλά τέλος πάντων με μια υπόθεση ότι πρόκειται για το μοντέλο «WXL852GR/01» τότε το αυθεντικό ανταλλακτικό σου έχει κωδικό «00358306» και όπως το βλέπω απλά χαλαρώνεις τον σφιγκτήρα και αλλάζεις το λάστιχο αρκεί λοιπόν ο σφιγκτήρας να βλέπει εξωτερικά και είσαι έτοιμος υγ: εννοείται ότι αν δε θες να πληρώνεις το original ακριβά, κάνεις τη δουλειά σου και με συμβατές ιμιτασιόν λύσεις που θα βγουν πολύ φτηνότερα Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από KoreanW 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ. Αύριο θα κοιτάξω αν βρώ κάποιο άλλο νούμερο E-Nr. Ο σφιγκτήρας δεν είναι κάτι δύσκολο να ρυθμιστεί και να αφαιρεθεί ο παλαιός και για να τοποθετηθεί ο νέος σωλήνας. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2018 από Βασίλης_29
papoys1 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Συνήθως οι καινούργιοι σωλήνες έχουν και καινούργιο σφικτήρα. Θα ήθελα να πω κάτι άλλο που μου έτυχε με το σωλήνα αποχέτευσης και παραλίγο να πάω για καινούργιο πλυντήριο.Όταν έφτανε σε κάποιο σημείο πλύσης σταματούσε.Το έκανε 2 φορές ρώτησα ένα τεχνικό μου λέει πρέπει να έρθω να το δω με ότι σημαίνει αυτό και το ξεσύνδεσα με πιθανότερη εκδοχή να πάω για καινούργιο γιατί ήταν 12 χρόνων.Ως τελευταία λύση το έβγαλα στη βεράντα και το σύνδεσα για μία πλύση. Εκεί διαπίστωσα ότι έβγαζε πολύ λίγα νερά από τη σωλήνα αποχέτευσης έστω και κάτω να ήταν αφημένη αν και θα έπρεπε να αδειάζει.Βάζοντας ένα σπιράλ απόφραξης διαπίστωσα ότι η σωλήνα μέσα ήταν γεμάτη γλίτσα από τα απορρυπαντικά και είχε βουλώσει.Την ξεβούλωσα καλά και το πλυντήριο είναι μια χαρά.Η βλάβη ήταν στο βουλωμένο σωλήνα αποχέτευσης. Για αυτό ύστερα από κάποια χρόνια προληπτικά κάντε ένα καθάρισμα στο σωλήνα αποχέτευσης ειδικά όσοι χρησιμοποιείται υγρά απορρυπαντικά και δεν χρησιμοποιείται συχνά όπως εγώ ειδικά καθαριστικά για γλίτσες - άλατα. 3
dpolal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Συνήθως οι καινούργιοι σωλήνες έχουν και καινούργιο σφικτήρα. Θα ήθελα να πω κάτι άλλο που μου έτυχε με το σωλήνα αποχέτευσης και παραλίγο να πάω για καινούργιο πλυντήριο.Όταν έφτανε σε κάποιο σημείο πλύσης σταματούσε.Το έκανε 2 φορές ρώτησα ένα τεχνικό μου λέει πρέπει να έρθω να το δω με ότι σημαίνει αυτό και το ξεσύνδεσα με πιθανότερη εκδοχή να πάω για καινούργιο γιατί ήταν 12 χρόνων.Ως τελευταία λύση το έβγαλα στη βεράντα και το σύνδεσα για μία πλύση. Εκεί διαπίστωσα ότι έβγαζε πολύ λίγα νερά από τη σωλήνα αποχέτευσης έστω και κάτω να ήταν αφημένη αν και θα έπρεπε να αδειάζει.Βάζοντας ένα σπιράλ απόφραξης διαπίστωσα ότι η σωλήνα μέσα ήταν γεμάτη γλίτσα από τα απορρυπαντικά και είχε βουλώσει.Την ξεβούλωσα καλά και το πλυντήριο είναι μια χαρά.Η βλάβη ήταν στο βουλωμένο σωλήνα αποχέτευσης. Για αυτό ύστερα από κάποια χρόνια προληπτικά κάντε ένα καθάρισμα στο σωλήνα αποχέτευσης ειδικά όσοι χρησιμοποιείται υγρά απορρυπαντικά και δεν χρησιμοποιείται συχνά όπως εγώ ειδικά καθαριστικά για γλίτσες - άλατα. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το πλυντήριο είναι πολύ κοντά στο σημείο όπου χύνει τα βρώμικα νερά ο σωλήνας αποχέτευσης με αποτέλεσμα ο τελευταίος λόγο μήκους να κάνει «κοιλιά» και να μην αδειάζει εντελώς όταν τελειώνει η πλύση. Καλό είναι να μετράμε σωστά το μήκος του και να κόβουμε το επιπλέον κομμάτι που περισσεύει έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν μία ευθεία γραμμή από το πλυντήριο μέχρι το λούκι, ή όπου αλλού, χύνονται τα νερά. 1 1
kathytherion Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Καλησπερα σε ολους! Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα και μετα απο μιση ωρα ψαξιματος στο ιντερνετ χωρις να βγαλω ακρη θελω να μοιραστω τη γκαφα μου.και πως να γλιτωσω το πλυντηριο μου που το χω 2 χρονια μονο. Εβαλα για πλυσιμο καποια σεντονια και κουβερτες μεταξυ των οποιων μια κουβερτα με μπαλιτσες απο μαλλι πλεξιματος (πον πον). Κατα τη διαρκεια πλυσης,διαλυθηκε μια μπαλιτσα με αποτελεσμα στο τελος να εχει γεμισει ο καδος με κομματια μαλλι πλεξιματος καθως επισης και ο νιπτηρας μου,καθως ο.σωληνας αποχετευσης πλυντηριου βγαζει τα νερα στο νιπτηρα. Μ εχει λουσει κρυος ιδρωτας οτι θα εχει μπουκωσει ολος ο μηχανισμος πλυντηριου απο κομματακια μαλλι και θελω να μου πειτε τι μπορω να κανω για να το γλιτωσω.... 1
dpolal Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, kathytherion είπε Καλησπερα σε ολους! Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα και μετα απο μιση ωρα ψαξιματος στο ιντερνετ χωρις να βγαλω ακρη θελω να μοιραστω τη γκαφα μου.και πως να γλιτωσω το πλυντηριο μου που το χω 2 χρονια μονο. Εβαλα για πλυσιμο καποια σεντονια και κουβερτες μεταξυ των οποιων μια κουβερτα με μπαλιτσες απο μαλλι πλεξιματος (πον πον). Κατα τη διαρκεια πλυσης,διαλυθηκε μια μπαλιτσα με αποτελεσμα στο τελος να εχει γεμισει ο καδος με κομματια μαλλι πλεξιματος καθως επισης και ο νιπτηρας μου,καθως ο.σωληνας αποχετευσης πλυντηριου βγαζει τα νερα στο νιπτηρα. Μ εχει λουσει κρυος ιδρωτας οτι θα εχει μπουκωσει ολος ο μηχανισμος πλυντηριου απο κομματακια μαλλι και θελω να μου πειτε τι μπορω να κανω για να το γλιτωσω.... Άνοιξε το καπάκι του φίλτρου, αν έχει, εκεί που μαζεύει χνούδια κλπ και καθάρισε το με το χέρι. (κοίτα στις οδηγίες αν αναφέρει κάτι σχετικά και πώς ανοίγει) Μετά βάλε το χωρίς ρούχα, άδειο δηλαδή, να κάνει μία πλήρη πλύση. Διάλεξε ένα πρόγραμμα για λευκά, όχι το ποιό μεγάλο σε διάρκεια, κάτι σχετικά σύντομο και ρύθμισε την θερμοκρασία λίγο ποιό πάνω από το κανονικό μπας και με το καυτό νερό καθαρίσει λίγο καλύτερα από τα υπολλείματα στο εσωτερικό. Δεν χρειάζεται στίψιμο στο τέλος, μην το ταλαιπωρήσεις τσάμπα. Αν στο τέλος της πλύσης δεν βγάζει πια χνούδια κλπ τότε είναι οκ, αν βγάζει ακόμα επανέλαβε άλλη μία φορά και το ποιό πιθανό είναι να καθαρίσει έτσι. Και μην αγχώνεσαι, διορθώνεται. Τα ποιό σοβαρά για να πάθει ζημιά είναι να έχει ρουφήξει τίποτα κάλτσες ή κυλότες/στρίνγκ κλπ που θα το μπουκώσουν για πλάκα. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2019 από dpolal
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Ότι γράφει ο αποπάνω, αλλά, καθάρισε και το λάστιχο της πόρτας γιατί μαζεύονται και εκεί διάφορα, και κάτω από αυτό όσο χωράνε τα δάχτυλα σου. Μετά όταν βάλεις πλύση, βάλε αν έχεις ρύθμιση για τις στροφές του στυψίματος να είναι στις λιγότερες ή βάλτο να κάνει ένα στύψιμο στο τέλος. Έχω παρατηρήσει οτι καθαρίζει καλύτερα οταν από το να μη στύψει καθόλου. Με την ευκαιρία ρίξε και ένα φακελάκι σόδα στον κάδο και ένα στη θήκη απορρυπαντικού. Και προαιρετικά λίγο ξύδι ή χλωρίνη.
papoys1 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Στις 8/8/2019 στις 10:36 ΜΜ, kathytherion είπε Καλησπερα σε ολους! Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα και μετα απο μιση ωρα ψαξιματος στο ιντερνετ χωρις να βγαλω ακρη θελω να μοιραστω τη γκαφα μου.και πως να γλιτωσω το πλυντηριο μου που το χω 2 χρονια μονο. Εβαλα για πλυσιμο καποια σεντονια και κουβερτες μεταξυ των οποιων μια κουβερτα με μπαλιτσες απο μαλλι πλεξιματος (πον πον). Κατα τη διαρκεια πλυσης,διαλυθηκε μια μπαλιτσα με αποτελεσμα στο τελος να εχει γεμισει ο καδος με κομματια μαλλι πλεξιματος καθως επισης και ο νιπτηρας μου,καθως ο.σωληνας αποχετευσης πλυντηριου βγαζει τα νερα στο νιπτηρα. Μ εχει λουσει κρυος ιδρωτας οτι θα εχει μπουκωσει ολος ο μηχανισμος πλυντηριου απο κομματακια μαλλι και θελω να μου πειτε τι μπορω να κανω για να το γλιτωσω.... Εάν πιάνουν τα χέρια σου κάνε αυτό εδώ.Δεν είναι και κάτι σπουδαίο απλά θέλει λίγο υπομονή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα