merchenary Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα, έχω φτιάξει ένα ημερολόγιο στο excel σε μορφή πλανογράμματος, έχω δηλαδή το έτος 2018 και μια μεταβλητή μήνα 1 που δείχνει τον αρχικό μήνα που θέλω να ξεκινάω. Οπως πάνε οι μέρες σε αριθμούς Π.Χ 1 >Δευτέρα 2 > Τρίτη 3 > Τετάρτη 4 > Πέμπτη 5 > Παρασκευή 6 > Σάββατο Θέλω να βρω εναν τρόπο να μου εμφανίζει συνεχόμενα (και όταν αλλάζουν οι μήνες) Πρωι Απόγευμα Βράδυ εναλάξ με τις μέρες 1 >Δευτέρα > Πρωί 2 > Τρίτη > Πρωί 3 > Τετάρτη > Απόγευμα 4 > Πέμπτη > Απόγευμα 5 > Παρασκευή > Βράδυ 6 > Σάββατο > Βράδυ και πάει λέγοντας συνεχίζοντας για πάντα αυτόματα. Μπορει κάποιος να βοηθήσει πάνω σε αυτό;
flik Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν κατάλαβα βασικά ακριβώς πώς θα είναι το εξελόφυλλο, αλλά αν έχεις φτιάξει με οποιονδήποτε τρόπο τους αριθμούς, και έχεις απο πριν προκαθορισμένη την αντιστοίχηση, και θες δίπλα απο κάθε μέρα το πρωι-απογευμα-βράδυ, τότε κάντο με if(or(a1=1;a1=2);"Πρωί";if(or(a1=3;a1=4);"Απόγευμα";(if(or(a1=5;a1=6);"Βράδυ";"Error"))) Καλύτερη λύση με vlookup όπου θα έχεις καθορίσει κάπου δίπλα ή κρυφά ένα table με την αντιστοίχιση την οποία μπορείς μετά όποτε θες να την αλλάξεις. Φυσικά και άλλες λύσεις υπάρχουν, να κοιτάς πχ τι ήταν την προηγούμενη μέρα, και ανάλογα να καθορίζεις το τρέχον κελί, πάλι με if.
merchenary Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, flik είπε Δεν κατάλαβα βασικά ακριβώς πώς θα είναι το εξελόφυλλο, αλλά αν έχεις φτιάξει με οποιονδήποτε τρόπο τους αριθμούς, και έχεις απο πριν προκαθορισμένη την αντιστοίχηση, και θες δίπλα απο κάθε μέρα το πρωι-απογευμα-βράδυ, τότε κάντο με if(or(a1=1;a1=2);"Πρωί";if(or(a1=3;a1=4);"Απόγευμα";(if(or(a1=5;a1=6);"Βράδυ";"Error"))) Καλύτερη λύση με vlookup όπου θα έχεις καθορίσει κάπου δίπλα ή κρυφά ένα table με την αντιστοίχιση την οποία μπορείς μετά όποτε θες να την αλλάξεις. Φυσικά και άλλες λύσεις υπάρχουν, να κοιτάς πχ τι ήταν την προηγούμενη μέρα, και ανάλογα να καθορίζεις το τρέχον κελί, πάλι με if. Φίλε σου είναι εύκολο ένα example με vlookup μου ακούγετε καλύτερο και ποιο επαγγελματικό.. Σορρυ εάν σε κουράζω και ευχαριστώ για την απάντηση....
flik Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Για δες το αρχείο που ανεβάζω, έχω μέσα μικρή επεξήγηση. book1.xlsx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα