Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στο φορουμ.Δεν βρηκα παρα ενα νημα του 2003 οποτε ειπα να κανω ενα νεο.

Βλεπω πολλες τριχες τελευταια στο μπανιο και αρχιζω να ανησυχω.

Ψαχνοντας google δεν βγαζω καποιο συμπερασμα.Οποτε ας δοκιμασω και εδω.

Ειμαι 29 και τελευταια τα αφηνω να μακρυνουν τα μαλλια.Βεβαια καθως οι τριχες μακραινουν τις παρατηρει καποιος πιο ευκολα στο ντουζ.

Ο πατερας μου εχει μαλλια το ιδιο και ο παππους απο τη πλευρα της μαμας.Απο την πλευρα του πατερα ο παππους μεχρι να παιθανει (στα 40 κοντα) ειχε μια χαρα μαλλια.Οποτε απο θεμα κληρονομικοτητας ειμαι οκ.

Παρολα αυτα βλεπω πολλες τριχες οπως ειπα και ανησυχω.Φοραω και κρανος παρα πολυ το οποιο απο οτι εψαξα μπορει να προκαλεσει μια κατασταση ονοματη traction alopecia που μπορει να προκληθει και απο κρανος.(https://en.m.wikipedia.org/wiki/Traction_alopecia)

Παρακατω δυο εικονες για καλυτερη κατανοηση του προβληματος.

Οσοι μακρυμαλλιδες υπαρχουν εκει εξω ας μου πουν την γνωμη τους.

Να προσθεσω πως προς το παρον δεν εχω δει καποια αραιωση η κατι τετοιο σε καποιο σημειο.Αλλα better safe than sorry

32638847-62DB-4261-A70A-EB5B4A9DE962.jpeg

0267D25C-ADAC-4FBC-9A09-0B6DC8A00977.jpeg

Δημοσ.

Καλησπέρα, οι τρίχες που βλέπω δεν είναι πολλές, είναι μακριές και δίνουν την εντύπωση ότι είναι πολλές. Μία εποχή είχα θέμα με την τριχόπτωση και πήγα και πήρα συμπληρώματα διατροφής για μαλιά. Θεωρώ ότι κάνανε δουλειά, σταμάτησε η έντονη τριχόπτωση.

Έχω διαβάσει ότι είναι φυσικό να χάνουμε περίπου 100 τρίχες ανά ημέρα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Μάζεψες τις τρίχες από το ντουζ και τις έβαλες στον νιπτήρα; wtf

Οχι τα έλουσα στο νιπτήρα καθώς δεν ήθελα να κάνω ντούζ πάλι.Επι του θέματοσ όμως παιδιά.

14 λεπτά πριν, antbyron είπε

Καλησπέρα, οι τρίχες που βλέπω δεν είναι πολλές, είναι μακριές και δίνουν την εντύπωση ότι είναι πολλές. Μία εποχή είχα θέμα με την τριχόπτωση και πήγα και πήρα συμπληρώματα διατροφής για μαλιά. Θεωρώ ότι κάνανε δουλειά, σταμάτησε η έντονη τριχόπτωση.

Έχω διαβάσει ότι είναι φυσικό να χάνουμε περίπου 100 τρίχες ανά ημέρα.

Ναι και εγώ αυτό διάβασα στο google το θέμα είναι πως περί τον 100 μιλάμε στις εν λόγω εικόνες για αυτό και ανησυχώ.Βέβαια τα λούζω μέρα παρά μέρα επομένοσ δεν ξέρω τι ποσότητα χάνω την ημέρα που δεν τα λούζω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Albilosha είπε

Να προσθεσω πως προς το παρον δεν εχω δει καποια αραιωση η κατι τετοιο σε καποιο σημειο.Αλλα better safe than sorry

Αν δεν εχεις αραιωση στο μπροστινο μερος εισαι οκ!

Αυτοι που εχουν θεμα τετοιο συνηθως ξεκιναει απο μικρη ηλικια και μεγαλωνοντας το προβλημα γινεται πιο εμφανες..

Αφου εισαι 30 και δεν εχεις εμφανης αραιωση εισαι οκ! Θελω να πω συνηθως δεν υπαρχουν περιπτωσεις που να μην εχουν προβλημα μεχρι τα 30 και μετα να τα χανουν..

Λογικο απο δω και περα οσο μεγαλωνεις να εχεις αναλογικα ενα μικρο ποσοστο αραιωσης..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Αν δεν εχεις αραιωση στο μπροστινο μερος εισαι οκ!

Αυτοι που εχουν θεμα τετοιο συνηθως ξεκιναει απο μικρη ηλικια και μεγαλωνοντας το προβλημα γινεται πιο εμφανες..

Αφου εισαι 30 και δεν εχεις εμφανης αραιωση εισαι οκ! Θελω να πω συνηθως δεν υπαρχουν περιπτωσεις που να μην εχουν προβλημα μεχρι τα 30 και μετα να τα χανουν..

Λογικο απο δω και περα οσο μεγαλωνεις να εχεις αναλογικα ενα μικρο ποσοστο αραιωσης..

Καλα και εγω σκεφτομουν πως στη πλειοψηφια αυτοι που εχουν κληρονομικη τρυχοπτωση μεχρι 25 καπου εχουν αισθητη αραιωση.

Παρολα αυτα με ανησυχει ομως γιατι παιζουν ρολο και διατροφικοι παραγοντες , αγχος κλπ.

Οποτε οσες περισσοτερες γνωμες τοσο το καλυτερο.Ειδικα απο αλλους μακρυναλλιδες :)

Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας,και για το ότι είναι νορμάλ η τριχόπτωση.

Αλλά και τα μαλλιά σου να έχανες δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις.

Τα μόνα φάρμακα που δουλεύουν έχουν επιπτώσεις στην καρδιά οπότε δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς..

Ούτως ή άλλως αν είναι να τα χάσεις δεν θα τα χάσεις σε μια εβδομάδα,θα πάρει χρόνια μέχρι να υπάρξει αισθητή διαφορά,εφ όσον έχεις φτάσει σε αυτή την ηλικία.

• Like 1
Δημοσ.

Ως 3 φορές μακρυμάλλης να σου πω ότι πάντα έβρισκα πολλές τρίχες και στο μπάνιο και στο σπίτι όταν τα είχα μακριά. Όταν τα κουρευω δεν βρίσκω τίποτα και η πυκνότητα των μαλλιών μου είναι και ήταν πάντα ίδια. Απλά όπως λες είναι πιο εύκολο να δεις τις μακριές τρίχες. 

Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι το dna. Αν είναι να πέσουν θα πέσουν. Μη το σκέφτεσαι γιατί χαλάς το υπόλοιπο μικρό ποσοστό που έχει να κάνει με τις ορμόνες. Καλή η διατροφή και η χαλάρωση αλλά απλά θα επιβραδύνουν το αναπόφευκτο και όχι για πολύ. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειναι πολλες οι τριχες. Υπαρχουν περιοδοι που στο νιπτηρα μαζευω πολλαπλασιες τριχες απο αυτες στη φωτο και τα μαλλια μου δεν εχουν την παραμικρη αραιωση, περα απο κατι ανεπαισθητα στους κροταφους, σε φαση που αν βαλω φωτο οταν ημουν 18 με φωτο τωρα, με το ζορι μπορω να διακρινω τη διαφορα.

Γενικα το φθινοπωρο ειναι εποχη που μαζευεις πραγμα απο το νιπτηρα, χωρις να σημαινει οτι πρεπει να ανησυχεις.

Σε καθε περιπτωση αυτα που δειχνεις στη φωτο ειναι τιποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε και γω μακρυμαλλις ειμαι,30κατι, με το ιδιο προβλημα/απορια και μαλιστα ειχα σκεφτει να ανοιξω και γω παρομοιο θεμα.  Αραιωση δεν εχω, μονο λιγο στο κουτελο εκει που ξεκιναει το μαλλι ισως να εχω χασει λιγο αλλα μιλαμε για χιλιοστα και αν..(συγκρινω με παλιες φωτο).

Και να κανω μπανιο, να χτενιστω κτλ με το που θα περασω μια τα δαχτυλα στα μαλλια θα δω 5-6 τριχες στο χερι. Εκει που καθομαι αφηρημενος και "παιζω" με τα μαλλια θα βγαλω αρκετες..μου φενετε και μενα οτι χανω πολλες αλλα απο τη μια δεν εχω αραιωση και απο την αλλη διαβαζω οτι ειναι λογικο απλα μας φενετε γιατι ειναι μακρυες.

Βλεπω παλιους φιλους της ηλικιας μου και τους εχουν πεσει σχεδον ολα σε σημειο να τα ξυριζουν η να εχουν 2χ το κουτελο, αρα εμεις ειμαστε οκ απο πλευρα κληρονομικη

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης σκεφτείτε ότι λόγω βάρους οι μακρυές τρίχες θα πέσουν λίγο πολύ στο ίδιο σημείο στο μπάνιο, ενώ τις κοντές τις παρασέρνει ο αέρας πολύ πιο εύκολα. Είχα αφήσει μαλλί μέχρι τον ώμο σε κάποια φάση και η διαφορά στο πόσες τρίχες έβλεπα ήταν αισθητή. Έχει μερικά χρόνια που τα έκοψα και δεν έχω καμία αραίωση.

Το κράνος από την άλλη ισχύει ότι επιβαρύνει, αλλά δεν προκαλεί πρόβλημα από μόνο του. Αν δε βλέπεις την αραίωση δεν υπάρχει θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

Mπορεις να δυναμωσεις φουντωσεις το μαλλι με ορμονες αλλα θα σε πειραξουν αλλου. Ετσι οπως τα λες μια χαρα ειναι το μαλλι σου. Απολαυσε το οσο το εχεις

• Like 1
Δημοσ.

Επισης να κοβεις λιγο τις ακρες που και που, καθε 5 μηνες πχ. Αν δε το κανεις το μαλλι θα ξεραθει οπως επαθα εγω και μετα επρεπε να κοψω πολυ και ημουν σα τη ντορα δε εξπλορερ για ενα 6 μηνο

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Albilosha είπε

κάπου πάει το μυαλό μου αλλά πριν εκφέρω γνώμη, καλό θα ήταν να μας φωτογραφίσεις και κομμένα νύχια καθώς και χρησιμοποιημένες μπατονέτες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας που το βρήκα ας ρωτήσω κι εγώ εδώ.

Είμαι 19 ετών και μου έχουν πει ότι έχω πολύ λεπτή τρίχα, από μικρός είχα πολύ λαδερά μαλλιά και ο πατέρας μου δεν θα μπορούσα να πω ότι έχει και πολλά μαλλιά εκεί πάνω...

Στην πρώτη φώτο τα άνοιξα εγώ έτσι για να φανεί παραπάνω λίγο η κανονική πυκνότητα, η δεύτερη είναι κανονικά. Όταν πέφτει πολύ φως στο κεφάλι μου φαίνεται παραπάνω σαν αραίωση.

Τί πιστεύεται ότι θα έπρεπε να κάνω; Να ψάξω για κάποιο συμπλήρωμα διατροφής ή να συμβουλευτώ κάποιον δερματολόγο; Αν το δεύτερο, ξέρει κανείς κάποιον καλό στο κέντρο Θεσσαλονίκης που να μην τρώει μια περιουσία την επίσκεψη καθώς είμαι φοιτητής;  

Επίσης δεν χρησιμοποιώ ούτε πιστολάκι ούτε κάποιο υλικό στα μαλλιά μου.

41412411_294477874679468_1707065692739600384_n.jpg

41374825_1865847313484588_1786292974468988928_n.jpg

Επεξ/σία από xristosp59
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...