Heartl3ss21 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κοντεύω να τρελαθώ τις τελευταίες εβδομάδες. Έφτασε ο καιρός να πάρω το πρώτο μου αυτοκίνητο και όλη μέρα στην δουλειά, στο σπίτι και έξω, το μόνο που σκέφτομαι είναι στατιστικά, δεδομένα, τιμές και εικόνες από διάφορες επιλογές που έχω στο μυαλό μου. Ναι ναι, ξέρω...Στο τέλος εγώ θα πάρω την απόφαση και αυτή θα είναι η επιλογή που μου ταιριάζει καλύτερα, παρόλα αυτά θα εκτιμούσα την γνώμη σας, ειδικά από κάποιους που έχουν αλλάξει μερικά αυτοκίνητα και μπορούν να δώσουν μία λύση στα διλήμματα μου. Μερικά πράγματα για μένα, που πιστεύω θα βοηθήσουν να με καθοδηγήσετε. Είμαι 27 και αυτό που με νοιάζει περισσότερο αυτή τη στιγμή σε ένα αυτοκίνητο είναι η εμφάνιση, η άνεση στην οδήγηση του και το πως νιώθεις το να κάθεσαι μέσα στο αμάξι, το πόσο προηγμένο τεχνολογικά είναι μέσα (infotainment και άλλες μικρές ευκολίες για εμάς τους γκατζετάκηδες) και την κατανάλωση του μαζί με το κόστος που θα ακολουθήσει για την συντήρηση του. Φυσικά αν και για πολλά χρόνια θα ήθελα ένα sporty αυτοκίνητο, πλέον δεν με καίει καθόλου το "γκάζι" και η ταχύτητα / δύναμη του αυτοκινήτου και αν και αυτή τη στιγμή δεν έχω οικογένεια, δεν ξέρω πως μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα στο άμεσο ή μη μέλλον. Οπότε ένα άνετο αμάξι θα ήταν ιδανικό. Οδηγώ έξι μέρες την εβδομάδα περίπου 30χλμ για να πάω στην δουλειά και που και που μία βόλτα, εκδρομή στην πόλη ανά δύο βδομάδες που θα είναι 100χλμ πήγαινε-έλα. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, κάνω περίπου 13.000 χλμ τον χρόνο. Μένω σε χωρίο, μακριά από την πόλη, στην οποία απεχθάνομαι να οδηγώ λόγω κίνησης και γενικά οδηγώ σε σχετικά "ελεύθερους" δρόμους. Το παρκάρισμα δεν είναι σχεδόν ποτέ θέμα, επομένως το μέγεθος του αυτοκινήτου, εκτός από την τιμή, δεν επηρεάζει καθόλου την επιλογή μου. Αρχικά υπάρχει το κλασσικό δίλημμα αγοράς ενός σχετικά "ελαφρώς" μεταχειρισμένου αυτοκινήτου 3-4ετίας ή ενός καινούργιου. Το budget μου ορίζεται στα 20.000 ταβάνι για καινούργιο αυτοκίνητο και θέλω να λέω 15.000 για μεταχειρισμένο, αν και σκέφτομαι πως είναι χαζό να δώσει κάποιος 15κ για μεταχειρισμένο, εφόσον με αυτά τα χρήματα παίρνεις καινούργιο χαμηλότερης κατηγορίας και γενικά είναι μεγάλο ποσό για κάτι που έχει χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος. Ίσως και να έχω λάθος όμως. Οι επιλογές μου είναι οι εξής: Toyota C-HR (Καινούργιο) Το πιο ακριβό ίσως από όλα τα παρακάτω αυτοκίνητα, αλλά και αυτό που μου αρέσει μακράν περισσότερο από όλα τα άλλα και αν τα χρήματα δεν ήταν τόσο μεγάλο εμπόδιο, θα το έπαιρνα με κλειστά τα μάτια. Το έχω ερωτευτεί απλά. Δυστυχώς, επειδή είναι καινούργιο μοντέλο, δεν υπάρχουν μεταχειρισμένα 3-4ετίας και οι τιμές είναι παρόμοιες με των καινούργιων. Σκέφτομαι για 1200άρι turbo βενζίνη. Μου αρέσει, φαίνεται αρκετά άνετο και premium μέσα, με διάφορα high-tech σημεία και έχει περισσότερο χώρο από ένα απλό sedan ή hatchback σαν mini SUV. Volvo V40 (Απλό ή Cross Country) (Μεταχειρισμένο) Είναι από τα λίγα αυτοκίνητα που μου αρέσουν από τις πιο premium εταιρίες, αλλά φαίνεται πάρα πολύ άνετο, οικονομικό και ασφαλές. Παίζει γύρω στα 13-15κ για μοντέλο 4ετίας. Βγαίνει μόνο σε diesel και σχεδόν όλα έχουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Εκτός από το κόστος που γλυτώνεις επειδή πας σε πετρέλαιο, έχεις και περίπου 100 ευρώ λιγότερα να πληρώνεις τον χρόνο για τα τέλη. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν οι διαδρομές που κάνω, δικαιολογούν ή απαιτούν ένα πετρελαιοκίνητο, αλλά αν το πάρω πιο φθηνά από ένα καινούργιο βενζινοκίνητο, δεν μπορώ να βρω κάτι αρνητικό. Στα αρνητικά. Δυστυχώς δεν διαθέτω το budget για να το αγοράσω καινούργιο. Επίσης, στο νησί που μένω δεν υπάρχει επίσημη αντιπροσωπεία, επομένως τα σέρβις θα πρέπει να γίνονται σε κάποιον δικό μου μηχανικό. Τέλος, τα περισσότερα που βρίσκω σε αγγελίες είναι από διάφορες μάντρες εμπόρων, με μέσο όρο 120.000χλμ (μάλλον το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αρκετά δημοφιλής σαν εταιρικό αυτοκίνητο για εταιρίες που κάνουν πολλά χιλιόμετρα καθημερινά) και δεν ξέρω αν μπορώ να τους εμπιστευτώ για τα γνήσια χιλιόμετρα ή την κατάσταση τους. Nissan Juke (Καινούργιο ή μεταχειρισμένο) Ο παιδικός και πρώην μου έρωτας που ξαφνικά όταν είδα το C-HR μου πέρασε. Χρόνια είχα κόλλημα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και ήταν πάντα ο στόχος μου σαν πρώτο αυτοκίνητο. Φυσικά παραμένει σαν επιλογή μέχρι και σήμερα, είτε σε βενζίνη ή πετρέλαιο. Seat Arona (Καινούργιο) Δεν το έψαξα πολύ, φαίνεται ποιοτικό και αξιόπιστο όμως, με καλά καλούδια και σχετικά προσιτή τιμή. Kia Stonic (Καινούργιο) Ίδια περίπτωση με το παραπάνω. Renault Captur (Καινούργιο) Ίδια περίπτωση με το παραπάνω. Nissan Micra (Καινούργιο) Μου αρέσει πολύ σαν design, είναι μοντέρνο, high-tech και αν και λίγο ακριβό για το μέγεθος του, βγαίνει σε βενζίνη 900άρι turbo και 1500άρι diesel. Φυσικά είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση για οποιοδήποτε μοντέλο νομίζετε ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μου. Γενικά δεν έχω κάποια αποκλειστική προτίμηση σε συγκεκριμένο τύπο αμαξιού. Περισσότερο με μπερδεύει αν πρέπει να αγοράσω καινούργιο ή να ρισκάρω σε μεταχειρισμένο και με την χρήση μου αν συμφέρει να πάω σε πετρέλαιο. Επίσης, ποια είναι η καλύτερη εποχή για αγορά νέου αυτοκίνητου; Σκέφτομαι ότι προς το τέλος της χρονιάς θα υπάρξουν καλές προσφορές από τις αντιπροσωπείες. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο και κόπο που μου δώσατε για να διαβάσετε το τεράστιο κείμενο, όμως θεώρησα πως έπρεπε να σας περιγράψω ακριβώς ποιος είμαι και τι θέλω για να μπορείτε να με βοηθήσετε. Περιμένω τα σχόλια σας! Καλή σας μέρα σε όλους σας. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2018 από Heartl3ss21 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Φίλε μου προσπάθησε να κάνεις μόνος σου ένα test drive σε όσα μπορείς και σου αρέσουν και πάρε μόνος σου την απόφαση. Εδω υπαρχουν υποστηρικτες Ευρωπαικων ,Ιαπωνικων (οπως εγω) , Γαλλικων αυτοκινητων και ο καθενας θα σου πει τα δικα του .Ρωτα ενα μηχανικο που ξερει . Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2018 από Γιάννης Platano
Heartl3ss21 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Φίλε μου προσπάθησε να κάνεις μόνος σου ένα test drive σε όσα μπορείς και σου αρέσουν και πάρε μόνος σου την απόφαση. Πολυ σημαντικό όντως. Δυστυχώς μέχρι στιγμής, λόγω δουλειάς, δεν είχα χρόνο να πάω για test drives. Όμως το πήρα απόφαση και αύριο κιόλας μόλις σχολάσω θα πάρω σβάρνα τις αντιπροσωπείες για να οδηγήσω όσα προλάβω! Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2018 από Heartl3ss21 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Heartl3ss21 είπε Πολυ σημαντικό όμως. Δυστυχώς μέχρι στιγμής λόγω δουλειάς δεν είχα χρόνο να πάω για test drives. Όμως το πήρα απόφαση και αύριο μόλις σχολάσω θα πάρω σβάρνα τις αντιπροσωπείες για να οδηγήσω όλα προλάβω! Σε καταλαβαινω αλλα αυτοκινητο αγοραζεις ...Οχι κινητο .Πολυ καλη η σκεψη σου .
Heartl3ss21 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Σε καταλαβαινω αλλα αυτοκινητο αγοραζεις ...Οχι κινητο .Πολυ καλη η σκεψη σου . Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να αγοράσω κάτι χωρίς να το οδηγήσω. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής παρόλα αυτά, περίμενα να μείνω ανάμεσα σε 2-3 αυτοκίνητα προτού αρχίσω να οδηγώ αυτοκίνητα χωρίς να θέλω πραγματικά να τα αγοράσω. 1
NikosKallithea Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Toyota C-HR απο μένα χωρίς συζήτηση 3 1
AristidisZ Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) V40 Cross Country T3 κούτα (βενζίνη btw) 5 χρόνια εγγύηση, σε λεφτά όσο το CHR, αυτόματο, 155 άλογα, σπορ χαρακτήρας, και μπορεί να μην είναι στα πιο ευρύχωρα της κατηγορίας, σίγουρα όμως άνετο είναι Μεγειές Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2018 από AristidisZ
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Toyota C-HR απο μένα χωρίς συζήτηση Συμφωνω κι εγω αλλα οπως ξαναειπα μια δοκιμη ειναι απαραιτητη .Δεν ειναι ολα τα γουστα ιδια . Οπως και το καινουργιο HRV Honda αλλα δεν ξερω τιμη .
Heartl3ss21 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Συμφωνω κι εγω αλλα οπως ξαναειπα μια δοκιμη ειναι απαραιτητη .Δεν ειναι ολα τα γουστα ιδια . Οπως και το καινουργιο HRV Honda αλλα δεν ξερω τιμη . Τσέκαρα ήδη και τα 2 Honda (CR-V & HR-V) τα οποία δυστυχώς ξεφεύγουν στο θέμα τιμής. 1
terry308 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Test drive , προσφορές από 2 τουλάχιστον διαφορετικούς αντιπροσώπους για το ίδιο αμάξι και μετά τα βάζεις κάτω ... ΜΗΝ ΤΣΙΓΚΟΥΝΕΥΤΕΙΣ € σε ασφάλεια ,σήμερα είσαι μόνος σε 2-5 χρόνια με το καλό με οικογένεια , δε θα μπορεις να αλλάζεις αυτοκίνητα , νομίζω. 2
turbat0s Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 To nissan micra τί σχέση έχει με τα υπόλοιπα που αναφέρεις στη λίστα? Αν σε καλύπτει το micra τότε μπαίνουν στη μέση και σχεδόν όλα τα supermini. 1
Heartl3ss21 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, turbat0s είπε To nissan micra τί σχέση έχει με τα υπόλοιπα που αναφέρεις στη λίστα? Αν σε καλύπτει το micra τότε μπαίνουν στη μέση και σχεδόν όλα τα supermini. Δεν έχει καμία σχέση. Απλά είναι από τα αυτοκίνητα που είδα από κοντά και μου άρεσαν. Το αναφέρω παραπάνω ότι δεν δεσμεύομαι σε συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου, επομένως φυσικά και παίζουν όλα τα supermini! 😉
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Πάρε το τουοτα, ξεχωρίζει από όσα έχεις βάλει. Όταν με το καλό κάνεις παιδί πάρε ένα τάμπλετ γιατί θα φοβάται στη σπηλιά (Στο πίσω κάθισμα)
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Heartl3ss21 είπε Δεν έχει καμία σχέση. Απλά είναι από τα αυτοκίνητα που είδα από κοντά και μου άρεσαν. Το αναφέρω παραπάνω ότι δεν δεσμεύομαι σε συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου, επομένως φυσικά και παίζουν όλα τα supermini! 😉 Αφου δεν ζεις σε πολη δεν βλεπω κανενα λογο με τοsα χρηματα να πας σε αυτοκινητο supermini.
AristidisZ Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, amagawd είπε Πάρε το τουοτα, ξεχωρίζει από όσα έχεις βάλει. Όταν με το καλό κάνεις παιδί πάρε ένα τάμπλετ γιατί θα φοβάται στη σπηλιά (Στο πίσω κάθισμα) Τόσο χάλι ε ; Αντιστέκομαι με νύχια και με δόντια να μη πάω να το δώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα