Προς το περιεχόμενο

Αυτοκίνητα με CNG / Φυσικό Αέριο

kostasgr78

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, liopyr είπε

Από το μυαλό τους τα βγάζουν δεν υπαρχει περίπτωση..

όχι , είναι λόγω ασάφειας του ΦΕΚ , αν και περιγράφει τη διαδικασία οπτικού ελέγχου στα εργοστασιακά (άρθρο 12) , πετά ένα γενικό "εαν απαιτείται" και πατάνε εκεί σε συνδυασμό με το άρθρο 6 ειδικές διατάξεις που λέει για εργοστασιακά , βέβαια είναι για περιπτώσεις που έγινε αντικατάσταση δεξαμενής με μη εργοστασιακή

Ο έλεγχος πρέπει απλά να γίνεται στο ΚΤΕΟ , οπτικά χωρίς αποσυναρμολόγηση , βέβαια το +~15ευρο το βαράνε λόγω αερίου

Θα μας τρελάνουν στην auto vision, για να μην χρειαστεί βεβαίωση εγκαταστατη λέει, θα πρέπει η άδεια να γράφει μόνο Φ.Α και τίποτα άλλο.

αυτό ήταν παλιότερο μιας και τα τζιμάνια στο υπουργείο στείλανε επιστολή στα ΚΤΕΟ και λέγανε μόνο για τα μονού καυσίμου και τα διπλού καυσίμου τα θεωρούσαν μετατροπή

Της εξηγώ πως δεν υπάρχουν αυτοκίνητα μόνο με φυσικό αέριο, εμείς λέει αυτή την οδηγία έχουμε. Το ακύρωσα το ραντεβού, δεν εβγαλα άκρη.

Υπάρχει κανένας εδώ μέσα που η άδεια του αναφέρει μόνο Φ.Α ως καύσιμο; Αυτά για το citigo που έχει μικρό ντεπόζιτο βενζίνης..

το citigo είναι μονού και γράφει η άδεια μόνο ΦΑ,

ελπίζω να μην την πάτησες (αν είναι εισαγωγής)  απο άχρηστο υπάλληλο με απολυτήριο δημοτικού και βύσμα που γράφανε λάθος την άδεια (έχουν κάψει κόσμο αρκετές φορές)

________

Έστειλα email στο υπουργείο να στείλουν διευκρινήσεις στα ΚΤΕΟ

Σε άλλα νέα , τους πήρε καιρό και κατάλαβαν οτι και τα διπλού είναι εργοστασιακά αερίου και περνάνε δακτύλιο (παλιότερα περνούσαν λόγω χαμηλών ρύπων , τώρα απλά γράφει αερίου και δεν αναφέρονται οι ρύποι στην άδεια)

Επεξ/σία από korakios
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ναι η άδεια αναγράφει Κατ.Αμ./Φυσ.αεριο.

Θα το πουλήσω σύντομα το citigo, να τους πω στην νέα άδεια να το διορθώσουν;

Επίσης, το golf που έχει μεγάλο ντεπόζιτο βενζίνης θεωρείται διπλού και πρέπει να αναγράφει και τα 2;

Για το ΚΤΕΟ έκλεισα ραντεβού με εγκαταστατη 30€, ο πιο φθηνός που βρήκα.. 

Πάντως και στο golf που ήρθε τώρα από Γερμανία και βρίσκεται ακόμα Θεσσαλονίκη ζήτησαν τα ίδια. Ή κάτι έχουμε χάσει ή έχουν συνεννοηθεί και λειτουργούν σαν καρτέλ. Εκεί 40€ ο εγκαταστατης...

• Like 1

31 λεπτά πριν, liopyr είπε

Ναι η άδεια αναγράφει Κατ.Αμ./Φυσ.αεριο.

τσακάλι ο υπάλληλος ....

31 λεπτά πριν, liopyr είπε

Θα το πουλήσω σύντομα το citigo, να τους πω στην νέα άδεια να το διορθώσουν;

καλό είναι να διορθωθεί

32 λεπτά πριν, liopyr είπε

Επίσης, το golf που έχει μεγάλο ντεπόζιτο βενζίνης θεωρείται διπλού και πρέπει να αναγράφει και τα 2;

και τα 2

32 λεπτά πριν, liopyr είπε

Για το ΚΤΕΟ έκλεισα ραντεβού με εγκαταστατη 30€, ο πιο φθηνός που βρήκα.. 

Πάντως και στο golf που ήρθε τώρα από Γερμανία και βρίσκεται ακόμα Θεσσαλονίκη ζήτησαν τα ίδια. Ή κάτι έχουμε χάσει ή έχουν συνεννοηθεί και λειτουργούν σαν καρτέλ. Εκεί 40€ ο εγκαταστατης...

να δούμε τι θα απαντήσουν απο το υπουργείο αν και λόγω ασχετοσύνης δε νομίζω να γλυτώσουμε το χαρτί ανα 4 ετία , λες και στα υγρού καυσίμου βγαίνει βεβαίωση στεγανότητας δεξαμενής ....

επίσης απο τη στιγμή που σε αναγκάζουν να βγάζεις χαρτί έξω εννοείται οτι δεν πρέπει να πληρώσεις στο ΚΤΕΟ το καπέλο για τα αερίου

• Like 2

30€ για να κάνει "έλεγχο" ο εγκαταστάτης και να πιστοποιήσει πως καλή είναι μωρέ και η VAG, όχι σαν εμένα στα Καμίνια, αλλά χαλάλι, θα κάνω copy paste μερικά νούμερα σε ένα χαρτί και θα πάρω το πιο ξεκούραστο 30ευρο της ζωής μου.

65 αντί για 55€ το ΚΤΕΟ, γιατί είναι φυσικό αέριο λέει, και πρέπει να ελέγξουν τις φιάλες. Τις οποίες οι ίδιοι με έστειλαν σε εγκαταστάτη πριν από 10 λεπτά να τις ελέγξει. Και στην ερώτηση αυτή, λένε πως ο εγκαταστάτης τους δίνει κάποια χαρτιά, αλλά αυτοί μετά το επιβεβαιώνουν. Ευτυχώς που δεν έχουν σκεφτεί ακόμα επιβεβαιωτές για τους επιβεβαιωτές των επιβεβαιωτών.

Εννοείται πως στο ΚΤΕΟ δεν τσέκαραν τίποτα στις φιάλες, δεν έλυσαν κανένα καπάκι, δεν άνοιξαν καπό, τίποτα! 95€ για να μου πουν πως ένα αυτοκίνητο του 2014 με φυσικό αέριο, ελαστικά - αμορτισέρ - ελατήρια και μεγάλο σέρβις πριν από 4 μήνες είναι τέλειο.

Ευχαριστώ για την πληροφόρηση τους είπα, τώρα νιώθω πιο ασφαλής στο δρόμο..

1 ώρα πριν, liopyr είπε

Ευτυχώς που δεν έχουν σκεφτεί ακόμα επιβεβαιωτές για τους επιβεβαιωτές των επιβεβαιωτών.

μην βάζεις ιδέες στους φαταούλες  😛

• Sad 1

22 ώρες πριν, korakios είπε

Νέο πρατήριο στη Θεσ/κη

https://maps.app.goo.gl/HcCL4jBujGWLiztw6

βέβαια τσιμπημένη τιμή 1,138€/κιλό

Σε σχέση  με ποιο πρατήριο είναι τσιμπημενη;

Πολύ μικρή διαφορά τιμής είναι πάντως.

Να δούμε βέβαια πίεση βλάβες κλπ

24 λεπτά πριν, stivi1981 είπε

Σε σχέση  με ποιο πρατήριο είναι τσιμπημενη;

μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά , τσιμπημένη τιμή γενικότερα

• Like 1

40 λεπτά πριν, korakios είπε

μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά , τσιμπημένη τιμή γενικότερα

Ναι έχει ανέβει λιγάκι γενικά αλλά και πάλι είναι τεράστια η οικονομία....

Κάποτε βέβαια γεμιζαμε με 88 λεπτα

Μόλις τώρα, stivi1981 είπε

Ναι έχει ανέβει λιγάκι γενικά αλλά και πάλι είναι τεράστια η οικονομία....

Κάποτε βέβαια γεμιζαμε με 88 λεπτα

το θέμα είναι οτι έπρεπε εδώ και μήνες να είναι κάτω απο 0.88€/κιλό , αλλά η Γραμματεία καταναλωτών πετά το μπαλάκι στη ΡΑΕ , η ΡΑΕ δεν κάνει τίποτα και η ΔΕΠΑ μασαμπουκώνει (εκτός αν είναι απλά άχρηστοι και πληρώνουμε  την ανικανότητά τους με ίδιο αποτέλεσμα)

Πχ με τα τελευταία στοιχεία , Μάρτιο , το κόστος ήταν 0,0241*15,5=0,376€/κιλό συν ρυθμιζόμενες συν προμήθεια συν 6% ΦΠΑ

• Sad 1

🔵 Ώρες λειτουργίας: 06:00 - 20:00 (Κυριακή 08:00 - 16:00)

Στις 12/7/2024 στις 3:49 ΜΜ, korakios είπε

Νέο πρατήριο στη Θεσ/κη

https://maps.app.goo.gl/HcCL4jBujGWLiztw6

βέβαια τσιμπημένη τιμή 1,138€/κιλό

• Like 1

Στις 13/7/2024 στις 3:21 ΜΜ, korakios είπε

το θέμα είναι οτι έπρεπε εδώ και μήνες να είναι κάτω απο 0.88€/κιλό , αλλά η Γραμματεία καταναλωτών πετά το μπαλάκι στη ΡΑΕ , η ΡΑΕ δεν κάνει τίποτα και η ΔΕΠΑ μασαμπουκώνει (εκτός αν είναι απλά άχρηστοι και πληρώνουμε  την ανικανότητά τους με ίδιο αποτέλεσμα)

Πχ με τα τελευταία στοιχεία , Μάρτιο , το κόστος ήταν 0,0241*15,5=0,376€/κιλό συν ρυθμιζόμενες συν προμήθεια συν 6% ΦΠΑ

Έτσι είναι...κανένας έλεγχος και κάποιοι τα τσεπωνουν από τις δικές μας τσέπες...

Το αποτέλεσμα κρατάμε 

Καλησπέρα παιδιά,

θέλω να περάσω το αυτοκίνητο ΚΤΕΟ και μου ζητήσανε μια βεβαίωση του παρατρήματος 6 ή 7.

Μου έχει στείλει η KOSMOCAR δύο βεβαιώσεις ότι είναι εργοστασιακό και δεν την δέχοναι στο mr.KTEO, μου λένε ότι έχει αλλάξει η νομοθεσία.

Εσείς τι έχετε κάνει ρε παιδιά;

Μένω Αθήνα.

4 ώρες πριν, Uberalles_gr είπε

Καλησπέρα παιδιά,

θέλω να περάσω το αυτοκίνητο ΚΤΕΟ και μου ζητήσανε μια βεβαίωση του παρατρήματος 6 ή 7.

Μου έχει στείλει η KOSMOCAR δύο βεβαιώσεις ότι είναι εργοστασιακό και δεν την δέχοναι στο mr.KTEO, μου λένε ότι έχει αλλάξει η νομοθεσία.

Εσείς τι έχετε κάνει ρε παιδιά;

Μένω Αθήνα.

Ρώτα σε άλλο ΚΤΕΟ...μπες στις ομάδες στο Facebook cng group Greece να δεις ποια δέχονται βεβαιώσεις κλπ

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Uberalles_gr είπε

Όταν γραπτώς τους στέλνεις ότι τα παραρτήματα άφορουν μετασκευής όχημα και όχι εργοστασιακό τι απαντάνε ? 😛

Επεξ/σία από korakios

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...