terry308 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Φορούσα τις σιδερένιες τις 15" τα χιονολάστιχα στη τελευταία χρονιά τους και σκεφτόμουν να πάω σε 17"... και να συνεχίσω να έχω 2 σετ καλοκαιρινά με 17" και χιονολάστιχα στις σιδερένιες 15", αλλά Τελικά κρατήσα τις 16" που είχα κι έβαλα 4 εποχών για να μην αλλάζω σετ. Σήμερα έκλεισε 6 χρόνια κατοχής το 1ο Ibiza... 170.000km 👌 Επεξ/σία 25 Μαΐου 2024 από terry308 1
draculias Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) On 24/05/2024 at 08:57, draculias said: Καλημέρα, το αυτοκίνητο το έχω ήδη αφήσει στο μηχανικό μου , είναι συνεργείο ηλεκτρολογείο. Στα γρήγορα, από ασφάλειες είναι ΟΚ, με μία κίνηση στο σχετικό σωληνάκι "νιώθει" πίεση στο φρέον και με διαγνωστικό δείχνει κάπου ότι είναι ανοιχτό το κύκλωμα. Αν και αρχικά και αυτός έβλεπε από τις τηλεφωνικές περιγραφές μου ότι είναι πολύ πιθανόν να είναι ο συμπιεστής ο φταίχτης, μου πρότεινε να του το αφήσω να το ελέγξει περισσότερο μήπως από κάπου χάνει αέρα διότι έχουν τύχει αρκετές περιπτώσεις σε σύγχρονα αυτοκίνητα που λόγω της απώλειας αέρα για λόγους ασφαλείας απενεργοποιεί διάφορα πράγματα, όπως και τον συμπιεστή (και μου φαινόταν "νεκρός" σε εμένα κατά το πάτημα του A/C). Θα ενημερώσω όταν έχω νέα. Καλησπέρα μας και καλή εβδομάδα. Τέλος καλό, όλα καλά και ανώδυνα. Τελικά το "ανοικτό κύκλωμα" αφορούσε ρεύμα, και αυτό διότι ένα καλώδιο (ανάμεσα σε πολλά) που περνά κάτω από την βάση της μπαταρίας ήταν κομμένο (εσωτερικά). Το εντόπισε ο μηχανικός μου σε ψάξιμο που έκανε και "έβλεπε" απώλεια από εκείνη την πλευρά. Τα σύρματα εντός είχαν κοπεί (το εξωτερικό περίβλημα όχι, απλά με την αφή το ένιωθες κενό...). Συνέπεια του παραπάνω ήταν για λόγους ασφαλείας η αυτόματη απενεργοποίηση (ανάμεσα σε άλλα - που δεν γνωρίζω) και του συμπιεστή. Αλλαγή καλωδίου, άναμα A/C και το αυτοκίνητο έγινε πήρε συνθήκες Αλάσκας🙂... Δεν υπήρχε σαν σενάριο να το ψάξει η αντιπροσωπεία σε τέτοιο βαθμό... απλά θα περνούσε στο σενάριο συμπλήρωση φρέον και βλέπουμε ή αλλαγή συμπιεστή... 50€ (αντί για €500) καλά είναι πιστεύω. Όσο παράξενο κι αν μου φάνηκε αυτό που συνέβη (για τα δικά μου δεδομένα & εμπειρία), ο μηχανικός μου εξήγησε πως δεν είναι ασυνήθιστο στα 3κίλυνδρα, τα οποία εκ φύσεως τους τραντάζουν πολύ με αναμμένη μηχανή και κάνουν πολλούς συντονισμούς εντός του χώρου κινητήρα. @korakios επιβεβαιώνω και εγώ από πλευράς μου το "χαρατσάκι" στους νέους τιμοκαταλόγους που ανέρχεται στα 65€ για οχήματα με lpg/cng στο ΚΤΕΟ Αγίου Στεφάνου... Επεξ/σία 27 Μαΐου 2024 από draculias 1
korakios Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 Δημοσ. 27 Μαΐου 2024 1 ώρα πριν, draculias είπε @korakios επιβεβαιώνω και εγώ από πλευράς μου το "χαρατσάκι" στους νέους τιμοκαταλόγους που ανέρχεται στα 65€ για οχήματα με lpg/cng στο ΚΤΕΟ Αγίου Στεφάνου... το καθιέρωσαν στην Αθήνα απο όσο κατάλαβα , αν βρεθεί κάποιο φθηνότερο ΚΤΕΟ εκεί θα ποστάρω 1
korakios Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2024 (επεξεργασμένο) Στο fb έχουν γίνει αναφορές για ΚΤΕΟ που ζητάνε στα εργοστασιακά άλλη "βεβαίωση οπτικού ελέγχου " Spoiler βέβαια γράφει ξεκάθαρα για "μετασκευή" και υπάρχει στο ΦΕΚ ο διαχωρισμός εργοστασιακού και εκ μετασκευής Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2024 από korakios 1
giampoul Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Έχει καταλάβει κανείς τι γίνεται με τη νέα οδηγία στα επιβατικά πλοία σχετικά με τη μεταφορά αυτοκινήτων με φυσικό αέριο; Αφορά εργαστασιακα και μετατροπές ;
korakios Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2024 1 ώρα πριν, giampoul είπε Έχει καταλάβει κανείς τι γίνεται με τη νέα οδηγία στα επιβατικά πλοία σχετικά με τη μεταφορά αυτοκινήτων με φυσικό αέριο; μέχρι 50% πληρότητα θεωρητικά , πρακτικά δε νομίζω να κοιτά κάποιος 1 ώρα πριν, giampoul είπε Αφορά εργαστασιακα και μετατροπές ; ναι 1
liopyr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Φέρνω ένα Golf Vii TGI από Γερμανία, και μου είπαν πως χρειάζεται πιστοποιητικό συμμόρφωσης για να ταξινομηθεί, το οποίο πέρα από το κόστος (~100€) μπορεί να πάρει μέχρι και 15 εργάσιμες.. 😑 Πριν από 2 χρόνια που έφερα το Citigo δεν μου το είχαν ζητήσει αυτό. Ξέρει κανείς τι γίνεται και γιατί χρειάζεται; Έφερε κανένας πρόσφατα αυτοκίνητο από Γερμανία; Επίσης, στο ΚΤΕΟ αφού έφαγαν άκυρο με την βεβαίωση εγκαταστάτη, τώρα ανακάλυψαν τον έλεγχο καλής κατάστασης των δεξαμενών του ΦΑ.. Αυτό το έχει ακούσει κανείς; Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2024 από liopyr
korakios Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 3 ώρες πριν, liopyr είπε Επίσης, στο ΚΤΕΟ αφού έφαγαν άκυρο με την βεβαίωση εγκαταστάτη, τώρα ανακάλυψαν τον έλεγχο καλής κατάστασης των δεξαμενών του ΦΑ.. Αυτό το έχει ακούσει κανείς; θα στείλουμε στο υπουργείο να δώσει διευκρινήσεις στα ΚΤΕΟ μιας και το ΦΕΚ έχει (κλασσικά) ασάφειες . Το βαπτίσαν "οπτικό έλεγχο" ανα 4ετία έχεις pm 3 ώρες πριν, liopyr είπε Πριν από 2 χρόνια που έφερα το Citigo δεν μου το είχαν ζητήσει αυτό. Ξέρει κανείς τι γίνεται και γιατί χρειάζεται; Έφερε κανένας πρόσφατα αυτοκίνητο από Γερμανία; δες προηγούμενες σελίδες , ένα μέλος έχει αναφέρει τη χαρτούρα 2
karthan7 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Στις 23/3/2024 στις 11:21 ΜΜ, karthan7 είπε Στο λινκ απο κατω "Αιτηση για βεβαιωση μεταχειρισμενου αυτοκινητου εισαγωγης VW" και εχει εξοδα παράβολο αξίας 20€ πλέον ΦΠΑ. Τη βεβαιωση εργοστασιακου συστηματος cng μου την εστειλαν δωρεαν μεσω εποικινωνιας με mail ( [email protected] ) . Μου ζητησαν την αδεια κυκλοφοριας, τους ειπα οτι δεν εχω βγαλει ακομα ελληνικη αδεια κυκλοφοριας και μου ζητησαν φωτογραφια απο τα χαρτια που εχω με την ξενη αδεια κυκλοφοριας . Τους τα εστειλα και μου εστειλαν τη βεβαιωση. https://www.volkswagen.gr/el/useful-links-info.html Στις 4/7/2024 στις 12:13 ΜΜ, liopyr είπε Φέρνω ένα Golf Vii TGI από Γερμανία, και μου είπαν πως χρειάζεται πιστοποιητικό συμμόρφωσης για να ταξινομηθεί, το οποίο πέρα από το κόστος (~100€) μπορεί να πάρει μέχρι και 15 εργάσιμες.. 😑 Πριν από 2 χρόνια που έφερα το Citigo δεν μου το είχαν ζητήσει αυτό. Ξέρει κανείς τι γίνεται και γιατί χρειάζεται; Έφερε κανένας πρόσφατα αυτοκίνητο από Γερμανία; Επίσης, στο ΚΤΕΟ αφού έφαγαν άκυρο με την βεβαίωση εγκαταστάτη, τώρα ανακάλυψαν τον έλεγχο καλής κατάστασης των δεξαμενών του ΦΑ.. Αυτό το έχει ακούσει κανείς; Δες τα χαρτια που εβγαλα. 1
terry308 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης ΕΟΚ "Τσε ο τσε", όπως το "λένε" Είναι ένα έντυπο της κατασκευαστριας εταιρείας,όπου αναγράφονται πληροφορίες του οχήματος,σειριακός αριθμός,κυβικά,άλογα,βάρος,κατανάλωση κ αλλα διάφορα. Συνήθως είναι στα έντυπα του οχήματος, στο βιβλιαράκι που λέμε.
liopyr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Δεν είναι, τελικά είναι μάλλον υποχρεωτικό πλέον, αλλά δεν είχα χρόνο να το ψάξω παραπάνω και το πλήρωσα 93€. Τουλάχιστον έφτασε άμεσα. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2024 από liopyr
Parolos4 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Ναι αυτό πρέπει να το έχει το αυτοκίνητο στα χαρτιά του. Αν όχι το βγάζεις από εδώ. Προσοχή στο μηχανολογικό ποιους ρύπους θα σου γράψει στην ελληνική άδεια. Έπρεπε να κάνω μανουρα για να μου γράψει τους σωστούς (88), γιατί γράφει δύο μετρήσεις με βενζίνη και αέριο. Ίσως έπεσα και σε υπάλληλο περίεργο.
liopyr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Αν έχει αέριο μέσα, φαντάζομαι δεν μπορεί να μετρήσει πόσους βγάζει με βενζίνη, έτσι δεν είναι; Δηλαδή δεν υπάρχει τρόπος να το γυρίσει σε βενζίνη, τουλάχιστον όχι επίσημος. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2024 από liopyr
Parolos4 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Οχι αυτό δεν το ξαναμετρανε φυσικά, είναι στο χαρτί που θα πάρεις από τον κατασκευαστή. Ότι γράφει εκεί. Αν το προσέξεις θα έχει δύο μετρήσεις στο C02. Στην άδεια πρέπει να μπει του αερίου. 1
liopyr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Θα μας τρελάνουν στην auto vision, για να μην χρειαστεί βεβαίωση εγκαταστατη λέει, θα πρέπει η άδεια να γράφει μόνο Φ.Α και τίποτα άλλο. Της εξηγώ πως δεν υπάρχουν αυτοκίνητα μόνο με φυσικό αέριο, εμείς λέει αυτή την οδηγία έχουμε. Το ακύρωσα το ραντεβού, δεν εβγαλα άκρη. Υπάρχει κανένας εδώ μέσα που η άδεια του αναφέρει μόνο Φ.Α ως καύσιμο; Αυτά για το citigo που έχει μικρό ντεπόζιτο βενζίνης.. Σε άλλο ΚΤΕΟ που πήρα τώρα, μου είπε πως αν είναι πάνω από 4ετια το αυτοκίνητο χρειάζεται οπτικος έλεγχος εγκατάστασης που κοστίζει 100€ Από το μυαλό τους τα βγάζουν δεν υπαρχει περίπτωση.. Τρίτο τηλέφωνο σε Mr kteo, από 3/6 λέει ισχύει νόμος βάση του οποίου θα πρέπει να γίνεται έλεγχος του συστήματος Φ.Α κάθε 4 χρόνια... Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2024 από liopyr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα