Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Ok 

Εγώ γενικά με τα 15κλ βγάζω 450χλμ

Γενικά τη πίεση δε τη βλέπω. Δεν ξέρω πόσο πρέπει να είναι, για αυτό. Έχω δει οτι είναι πάνω από 200

ναι για να γεμιζεις αρκετα περισσοτερο εισαι πανω απο 200 σε αντιθεση εδω που ειναι εκει μεχρι 200...και σε καποια 190..

βγαζεις αρκετα χιλιομετρα παντως εισαι καλα...

εδω Ελλαδα γεμισα χθες σχηματαρι 1,10

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 hours ago, korakios said:

Όποιος πέρασε ΚΤΕΟ πρόσφατα και έχει όρεξη ας συμπληρώσει

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MaVh1FrKIT7zeuKu4-X_FyyJNpqv3hc4QO6ewjAdK9c/edit?usp=sharing

Περισσότερο το έφτιαξα για να αποφεύγουμε ΚΤΕΟ που χρεώνουν παραπάνω λεφτά επειδή είναι αέριο το αμάξι

Καλημέρα, αφορά μόνο αμάξια με μετατροπή σε cng (επειδή έχει σχολιαστεί αρκετά το θέμα με τις πιστοποιήσεις από εγκαταστάτες μετατροπών κατά τον έλεγχο ΚΤΕΟ αν χρειάζεται σήμερα ή όχι) ή όλα? μαζί με τα εργοστασιακά cng??

Σημειωτέον πως στα εργοστασιακά cng έλεγχος ανά 2 έτη (δεν περνάς για κάρτα καυσαερίων ενδιάμεσα)

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, draculias είπε

Καλημέρα, αφορά μόνο αμάξια με μετατροπή σε cng (επειδή έχει σχολιαστεί αρκετά το θέμα με τις πιστοποιήσεις από εγκαταστάτες μετατροπών κατά τον έλεγχο ΚΤΕΟ αν χρειάζεται σήμερα ή όχι) ή όλα? μαζί με τα εργοστασιακά cng??

Τα εργοστασιακα 

45 λεπτά πριν, draculias είπε

Σημειωτέον πως στα εργοστασιακά cng έλεγχος ανά 2 έτη (δεν περνάς για κάρτα καυσαερίων ενδιάμεσα)

Νομίζω ότι είναι μόνο για τα μονοσθενη, δηλαδή με το μικρό ντεποζιτο και... 

Αναμένουμε και για αυτά με το μεγαλύτερο ντεποζιτο βενζίνης 

• Like 1
Δημοσ.

Aν θυμαμαι καλα, τον απριλιο που περασα κτεο ενα εργοστασιακο cng golf εισαγωγης απο ιταλια (με το μικρο ντεποζιτο για βενζινη) μου ειπε οτι δεν βγαζει καρτα καυσαεριων το συγκεκριμενο γιατι ειναι μονου καυσιμου .

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα μας, μία βοήθεια.

Επειδή στο βιβλιαράκι δεν αναφέρεται, γνωρίζει κανείς να μου πει ποιο τύπο φρέον παίρνει το Seat Arona 1.0 TGI 2019?

Στα καλά καθούμενα με τη ξαφνική ζέστη, πάτησα το A/C και είναι σαν να... μην το πάτησα, μόνο το λαμπάκι ανάβει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, draculias είπε

Καλημέρα μας, μία βοήθεια.

Επειδή στο βιβλιαράκι δεν αναφέρεται, γνωρίζει κανείς να μου πει ποιο τύπο φρέον παίρνει το Seat Arona 1.0 TGI 2019?

Στα καλά καθούμενα με τη ξαφνική ζέστη, πάτησα το A/C και είναι σαν να... μην το πάτησα, μόνο το λαμπάκι ανάβει.

καλημερα.οταν πατας το κουμπι ακουγεται ο συμπιεστης να παιρνει μπροστα?

ακους να κοβει στροφες ο κινητηρας?

για να σου εχει χασει ολο το φρεον λογικα απο καπου το χανει.

αν ειναι οντως φρεον το γεμιζεις.αν σου κρατησει κανα χρονο το αφηνεις ετσι θεωρητικα.

αν το χανει νωριτερα εισαι για επισκευη στοιχειου η συμπιεστη.

αν φοραει το φθηνο αεριο καλως,,,,αν φοραει το ακρινο r1234 εισαι 100 ευρω +

δες στο καπο απο αν εχει ταμπελακι μερικα εχουνε για το ποιο αεριο φοραει στο  ac

λογικα του 2019 θα φοραει το ακριβο

Επεξ/σία από stivi1981
  • Like 1
Δημοσ.
20 minutes ago, stivi1981 said:

καλημερα.οταν πατας το κουμπι ακουγεται ο συμπιεστης να παιρνει μπροστα?

ακους να κοβει στροφες ο κινητηρας?

για να σου εχει χασει ολο το φρεον λογικα απο καπου το χανει.

αν ειναι οντως φρεον το γεμιζεις.αν σου κρατησει κανα χρονο το αφηνεις ετσι θεωρητικα.

αν το χανει νωριτερα εισαι για επισκευη στοιχειου η συμπιεστη.

αν φοραει το φθηνο αεριο καλως,,,,αν φοραει το ακρινο r1234 εισαι 100 ευρω +

δες στο καπο απο αν εχει ταμπελακι μερικα εχουνε για το ποιο αεριο φοραει στο  ac

λογικα του 2019 θα φοραει το ακριβο

Ευχαριστώ, ούτε που σκέφτηκα να ανοίξω καπό, χανόμουν στις σελίδες στο βιβλιαράκι...

Ναι, το R-1234yf παίρνει.

Το κομπρεσέρ όχι δεν ακούγεται, ούτε το νιώθω στον κινητήρα, κανένα effect, μόνο το λαμπάκι ανάβει τιποτε άλλο.

Μόλις μίλησα και με το μηχανικό μου, δυστυχώς πρέπει να περάσω από αντιπροσωπία, ο συγκεκριμένος τύπος φρέον είναι γενικότερα σε έλλειψη, όχι μόνο στα εκτός συνεργεία, αλλά και στις ίδιες τις αντιπροσωπίες, μου είπε να τους πάρω τηλέφωνο να σιγουρευτώ αν έχουν μην πάω τσάμπα...

Τι να πω, καινούργιο αμάξι, χτυπήματα δεν είχε (αν είχε πεταχτεί κανένα πετραδάκι μπροστά και έκανε καμιά σχισμή να έχασε το φρέον δεν το έχω αντιληφθεί).

Ας ελπίσουμε να μην έχουμε θέμα και με κομπρεσέρ

Δημοσ.

αν δεν κανει κανενα effect λογικα δεν ειναι απο φρεον...

ετσι πιστευω εγω,στο συνεργειο θα σου πουνε καλυτερα βεβαια,ισως ειναι κατι πιο απλο πχ η ασφαλεια του ac...ισως ειναι κατι πιο ακριβο πχ ο ιδιος ο συμπιεστης!

λογικα με το πατημα του κουμπιου θα επρεπε να αντιλαμβανεσαι κατι απο την λειτουργια του συμπιεστη....

τωρα το συγκεκριμενο φρεον υπαρχει γενικα αλλα επειδη ειναι πιο ακριβο δεν το προτιμανε τα σερβις κλπ.

γνωστη μου σε suzuki baleno 2015+μοντελο το γεμισε με το συγκεκριμενο με 120 ευρω αν θυμαμαι καλα.

τα καινουρια τα εχουν αυτα....😂

σε αυτοκινητο 30 χρονων δεν εχω συμπληρωσει ποτε φρεον...

• Like 2
Δημοσ.
7 minutes ago, stivi1981 said:

αν δεν κανει κανενα effect λογικα δεν ειναι απο φρεον...

ετσι πιστευω εγω,στο συνεργειο θα σου πουνε καλυτερα βεβαια,ισως ειναι κατι πιο απλο πχ η ασφαλεια του ac...ισως ειναι κατι πιο ακριβο πχ ο ιδιος ο συμπιεστης!

λογικα με το πατημα του κουμπιου θα επρεπε να αντιλαμβανεσαι κατι απο την λειτουργια του συμπιεστη....

τωρα το συγκεκριμενο φρεον υπαρχει γενικα αλλα επειδη ειναι πιο ακριβο δεν το προτιμανε τα σερβις κλπ.

γνωστη μου σε suzuki baleno 2015+μοντελο το γεμισε με το συγκεκριμενο με 120 ευρω αν θυμαμαι καλα.

τα καινουρια τα εχουν αυτα....😂

σε αυτοκινητο 30 χρονων δεν εχω συμπληρωσει ποτε φρεον...

Θα περάσω πρώτα από τον μηχανικό μου να αποκλείσουμε το (αναίμακτο) ηλεκτρολογικό σενάριο της ασφάλειας και μετά αντιπροσωπία, τους τελευταίους τους έχω με μισό μάτι γιατί και έλλειψη φρέον να είναι εν τέλει το πρόβλημα, αυτοί να θέλουν να με πάνε για συμπιεστή..

Πρώτη μου φορά θα είναι (αν είναι) η συμπλήρωση φρέον σε μένα, και έχουν περάσει αρκετά αυτοκίνητα από τα χέρια μου γράφοντας πολλά χιλιόμετρα...

• Like 1
Δημοσ.

@terry308

Επειδή ξέρω ότι ρώτησες για 17αρες.

Αισθητή μείωση στο τράβηγμα, κατανάλωση +0,5kg.

Πουλάω τις 15αρες μου πάντως, ή και με μια καλή προσφορά ίσως σκεφτώ και τις καινούργιες 17αρες μου να τις δώσω με ολοκαίνουργια λάστιχα, και να ξαναβάλω τις 15.

Αλλιώς σκέφτομαι σοβαρά το remap.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, draculias είπε

Το κομπρεσέρ όχι δεν ακούγεται, ούτε το νιώθω στον κινητήρα, κανένα effect, μόνο το λαμπάκι ανάβει τιποτε άλλο.

θα ελεγα να πας σε ηλεκτρολογειο αυτοκινητων.

• Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, karthan7 said:

θα ελεγα να πας σε ηλεκτρολογειο αυτοκινητων.

Καλημέρα, το αυτοκίνητο το έχω ήδη αφήσει στο μηχανικό μου , είναι συνεργείο ηλεκτρολογείο.

Στα γρήγορα, από ασφάλειες είναι ΟΚ, με μία κίνηση στο σχετικό σωληνάκι "νιώθει" πίεση στο φρέον και με διαγνωστικό δείχνει κάπου ότι είναι ανοιχτό το κύκλωμα.

Αν και αρχικά και αυτός έβλεπε από τις τηλεφωνικές περιγραφές μου ότι είναι πολύ πιθανόν να είναι ο συμπιεστής ο φταίχτης, μου πρότεινε να του το αφήσω να το ελέγξει περισσότερο μήπως από κάπου χάνει αέρα διότι έχουν τύχει αρκετές περιπτώσεις σε σύγχρονα αυτοκίνητα που λόγω της απώλειας αέρα για λόγους ασφαλείας απενεργοποιεί διάφορα πράγματα, όπως και τον συμπιεστή (και μου φαινόταν "νεκρός" σε εμένα κατά το πάτημα του A/C).

Θα ενημερώσω όταν έχω νέα.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 17/5/2024 στις 10:30 ΠΜ, draculias είπε

για τα εργοστασιακά cng (μονού/διπλού χωρίς χωρίς βεβαίωση καλής λειτουργίας αερίου απο 3/6) είναι η λίστα .

Αθήνα βλέπω καθιέρωσαν ταρίφα 65€ οι ξεφτίλες , αν πέρασε κάποιος φθηνότερα ας συμπληρώσει το excel ή να ποστάρει να το βάλω .

Δημοσ.

Δες κόμβο Αμαρουσίου με κουπόνι anytime 

2 hours ago, korakios said:

για τα εργοστασιακά cng (μονού/διπλού χωρίς χωρίς βεβαίωση καλής λειτουργίας αερίου απο 3/6) είναι η λίστα .

Αθήνα βλέπω καθιέρωσαν ταρίφα 65€ οι ξεφτίλες , αν πέρασε κάποιος φθηνότερα ας συμπληρώσει το excel ή να ποστάρει να το βάλω .

To excel που το βρίσκω; 

Auteco με Vodafone 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...