kaktos77 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, famas είπε Είχε ρεπορτάζ σήμερα στο ράδιο Θεσσαλονίκη και έπαιρναν τηλέφωνο οι ταξιτζήδες κι έλεγαν ότι ήτνα ξαφνική και μεγάλη η αύξηση κλπ. αλλά έλεγαν επίσης ότι και πάλι κερδισμένοι βγαίνουν με το κόστος του καυσίμου και αυτονομία 400 χλμ. Προφανώς αφού από 1.02 πήγε τον προηγούμενο μήνα 1.06 και μέσα σε 1 μήνα το ανέβασαν πάλι 1.33...Όντως παραμένει η φθηνότερη επιλογή μετακίνησης αλλά αυτή η αύξηση είναι αδικαιολόγητη. 23 λεπτά πριν, draculias είπε Μπορεί να μην είναι παράγωγο του πετρελαίου, αλλά "αναταράχθηκε" ρε φίλε η fysikon... σεβασμός παρακαλώ! 19 λεπτά πριν, paylidis είπε Σα δε ντρεπονται λεω εγω, λαμογια... Είμαι σίγουρος ότι αυτή η αύξηση έγινε τώρα ώστε να τα τσεπώσουν κανένα δίμηνο μέχρι τα Χριστούγεννα και μετά θα μας κάνουν του καλούς θα το πάνε 1.20 μέχρι το καλοκαίρι και θα λένε κάναμε και μείωση. Τουλάχιστον να πληρώναμε την αύξηση και να είχαμε πρατήρια...ούτε καν...Ακόμα της Αμφιθέα που είναι δίπλα στο σπίτι μου ανοίγει εδώ και 1.5 χρόνο. Οι άνθρωποι είναι αίσχος.
paylidis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, kaktos77 είπε Είμαι σίγουρος ότι αυτή η αύξηση έγινε τώρα ώστε να τα τσεπώσουν κανένα δίμηνο μέχρι τα Χριστούγεννα και μετά θα μας κάνουν του καλούς θα το πάνε 1.20 μέχρι το καλοκαίρι και θα λένε κάναμε και μείωση. Τουλάχιστον να πληρώναμε την αύξηση και να είχαμε πρατήρια...ούτε καν...Ακόμα της Αμφιθέα που είναι δίπλα στο σπίτι μου ανοίγει εδώ και 1.5 χρόνο. Οι άνθρωποι είναι αίσχος. Απο τη μια το πουλησα και ησυχασα, απο την άλλη παραμένει ακομα και ετσι πιο οικονομικό αλλα ειναι κοροιδια απο τα 0,83 στο 1.4 ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ. 3
Doubt Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 12 λεπτά πριν, paylidis είπε ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ Θα ξύπνησε στραβά ο Βλαδίμηρος
gothic_waver Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Κάτοχος Toyota Yaris 1.3 του 2009 σκέφτομαι να αλλάξω με Seat Ibiza cng του 2020 + διαφορά (~8Κ) Αξίζει η αλλαγή για χρήση κυρίως εντός πόλης (Θεσσαλονίκη) ? Χρήση περίπου 9-10K klm/ ετος Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2023 από gothic_waver
korakios Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, gothic_waver είπε Κάτοχος Toyota Yaris 1.3 του 2009 σκέφτομαι να αλλάξω με αυτό εδώ + διαφορά. https://www.car.gr/classifieds/cars/view/335979303-seat-ibiza Αξίζει η αλλαγή για χρήση κυρίως εντός πόλης (Θεσσαλονίκη) ? Χρήση περίπου 9-10K klm/ ετος άσχετα με το cng έχε το νου σε μαντράδες γενικότερα , εισαγωγής με blackfriday προσφορά 80% λιγότερα χιλιόμετρα με 1.33+ το κιλό θα σου έλεγα να κοιτάξεις σε υγραέριο , εκτός αν κάνεις πολλές μικρές αποστάσεις στο κέντρο , που χειμώνα αργεί να γυρίσει σε lpg , οπότε έχεις το πλεονέκτημα οτι τα vag ξεκινάνε άμεσα με cng ή υβριδικό toyota , υπομονή με τη βενζίνη και μετά απο ένα διάστημα κάνεις μετατροπή σε lpg με την πρώτη ευκαιρία Σίγουρα οι τιμές cng σκαμπανεβάζουν , μπορεί να πέσουν και τα κοράκια στο υγραέριο , αλλά άγνωστο το μέλλον
gothic_waver Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Μετατροπή δεν κάνω γιατί βγάζουν προβλήματα...ή μένω εδώ που είμαι ή κάνω το άλμα σε cng αλλά και σαν συνολικό upgrade... υπάρχει τρόπος να δεις τα πραγματικά χλμ ?
korakios Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, gothic_waver είπε Μετατροπή δεν κάνω γιατί βγάζουν προβλήματα... και το εργοστασιακό μετατροπή είναι , απλά σε καλό εγκαταστάτη με σωστή ρύθμιση 10 λεπτά πριν, gothic_waver είπε ή μένω εδώ που είμαι ή κάνω το άλμα σε cng αλλά και σαν συνολικό upgrade... καλά , αν είναι βενζίνη vs οτιδήποτε άλλο , εννοείται το άλλο 10 λεπτά πριν, gothic_waver είπε υπάρχει τρόπος να δεις τα πραγματικά χλμ ? αντιπροσωπία συνήθως , ίσως να ανοίξεις νέο θέμα για έλεγχο γενικότερα (πλαστά βιβλία σέρβις , τρακαρίσματα κτλ) ένας γρήγορος τρόπος να καταλάβεις είναι να αρνηθεί να γίνει έλεγχος ή να μη φαίνεται ο "έμπορας" στα χαρτιά (να κάνει το διαμεσολαβητή ουσιαστικά και να αποφύγει την υποχρεωτική εγγύηση , 1έτος το λιγότερο , αλλιώς 2 έτη αν δεν αναφέρεται η ελάχιστη)
korakios Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Μετά απο τόσα χρόνια , που πλέον έχει σχεδόν σταματήσει η παραγωγή νέων cng , κατάλαβαν τι είναι εργοστασιακό όχημα και δε θα ζητάνε βεβαίωση εγκατάστασης , νωρίς-νωρίς τα τζιμάνια 😁 Ταλαιπωρούσαν και όσους με μονού καυσίμου (9λιτρα) , άρα πλέον δε θα ψάχνουν για ΚΤΕΟ που να τα περνά χωρίς χαρτί . Ίσως καταλάβουν και για το δακτύλιο στην Αθήνα και τα διπλού θα περνάνε ελεύθερα δακτύλιο σαν ΦΑ και όχι λόγω χαμηλών ρύπων Σε αναμονή για ΦΕΚ 2
korakios Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Βγήκε 20+ χρόνια τους πήρε να βάλουν προδιαγραφές για τα cng , περίμεναν να σταματήσουν και μετά να μην κουραστούν οι άχρηστοι . Δε χρειάζεται βεβαίωση για τα εργοστασιακά (μονού και διπλού) , Άρθρο 12 , 1α https://www.et.gr/api/DownloadFeksApi/?fek_pdf=20230207274 για μετατροπή πλέον ισχύει η αρχική (όπως για τα lpg) Αν το φέρατε απο έξω χρειάζεται να αναγράφεται στην 1η άδεια κυκλοφορίας οτι καίει cng ή βεβαίωση απο αντιπροσωπεία οτι είναι εργοστασιακή η εγκατάσταση Ισχύει απο ~22/3/24 μιας και για να το χωνέψουν θέλει τρίμηνο (πρώτη φορά είδα ΦΕΚ που δεν είχε ισχύς μετά απο μήνα δημοσίευσης) Καλή τύχη με τα ΚΤΕΟ για όσους περνάνε τώρα , καλή ώρα όπως εγώ , να δω αν θα βγάλω άκρη ή θα το παίζουν νομοταγής Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2023 από korakios 5 1
alejsalonica Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Από το 2016 με CNG απόλυτα ευχαριστημένος. Κριμα που τα σταματάνε, αν και από ότι βλέπω ο εξηλεκτρισμός δεν τους βγαίνει με τίποτα.
korakios Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, alejsalonica είπε Από το 2016 με CNG απόλυτα ευχαριστημένος. Κριμα που τα σταματάνε, αν και από ότι βλέπω ο εξηλεκτρισμός δεν τους βγαίνει με τίποτα. Spoiler μόνο έτσι θα τσουλήσει , κάνοντας ασύμφορα τα υπόλοιπα θερμικά το κακό με τα cng είναι οι δεξαμενές που πιάνουν μεγάλο ρόλο , αλλιώς θα υπήρχε και ανάπτυξη δικτύου όπως στήθηκε απο τις μετατροπές με τα lpg
liopyr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 On 27/12/2023 at 13:27, korakios said: Βγήκε 20+ χρόνια τους πήρε να βάλουν προδιαγραφές για τα cng , περίμεναν να σταματήσουν και μετά να μην κουραστούν οι άχρηστοι . Δε χρειάζεται βεβαίωση για τα εργοστασιακά (μονού και διπλού) , Άρθρο 12 , 1α https://www.et.gr/api/DownloadFeksApi/?fek_pdf=20230207274 για μετατροπή πλέον ισχύει η αρχική (όπως για τα lpg) Αν το φέρατε απο έξω χρειάζεται να αναγράφεται στην 1η άδεια κυκλοφορίας οτι καίει cng ή βεβαίωση απο αντιπροσωπεία οτι είναι εργοστασιακή η εγκατάσταση Ισχύει απο ~22/3/24 μιας και για να το χωνέψουν θέλει τρίμηνο (πρώτη φορά είδα ΦΕΚ που δεν είχε ισχύς μετά απο μήνα δημοσίευσης) Καλή τύχη με τα ΚΤΕΟ για όσους περνάνε τώρα , καλή ώρα όπως εγώ , να δω αν θα βγάλω άκρη ή θα το παίζουν νομοταγής Korakios το πέρασες ΚΤΕΟ τελικά αυτές τις μέρες; Έβγαλες άκρη; Επίσης, κοιτάω το δελτίο του ΚΤΕΟ μου καθώς είχα βάλει υπενθύμιση στο κινητό 1 μήνα πριν λήξει η διετία να το τσεκάρω, και κοιτάω το χαρτί και λέει πως έχει λήξει από τον 10/23 ενώ το είχα περάσει ΚΤΕΟ τον 2/22 .. Πώς γίνεται αυτό;
korakios Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2024 1 λεπτό πριν, liopyr είπε Korakios το πέρασες ΚΤΕΟ τελικά αυτές τις μέρες; Έβγαλες άκρη; αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθώ και θα ποστάρω 2 λεπτά πριν, liopyr είπε Επίσης, κοιτάω το δελτίο του ΚΤΕΟ μου καθώς είχα βάλει υπενθύμιση στο κινητό 1 μήνα πριν λήξει η διετία να το τσεκάρω, και κοιτάω το χαρτί και λέει πως έχει λήξει από τον 10/23 ενώ το είχα περάσει ΚΤΕΟ τον 2/22 .. Πώς γίνεται αυτό; θα σου πρότεινα να ανοίξεις νέο θέμα , κάποια πατάτα κάνανε , απο τη στιγμή που έχεις το χαρτί στο χειρότερο σενάριο να φας ταλαιπωρία Στο θέμα μας , τα περισσότερα ΚΤΕΟ (αν δεν έχεις μονού όπου εκεί εδώ και καιρό αρκετά δε ζητάνε), δέχονται το προηγούμενο χαρτί βεβαίωσης 1
draculias Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 για την ιστορία, CNG: 1,231€/κιλό στην BP (καλυψώ) Ασπροπύργου
liopyr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, draculias said: για την ιστορία, CNG: 1,231€/κιλό στην BP (καλυψώ) Ασπροπύργου Κάπου τόσο έβαλα κι εγω χθες στο Ρέντη. @korakios Πήρα τηλ ΚΤΕΟ autovision, τους ρώτησα αν χρειάζεται πλέον βεβαίωση εγκαταστάτη, στην αρχή μου είπαν ναι, μετά τους είπα πως υπάρχει ΦΕΚ που το ακυρώνει, μίλησα με τεχνικό διευθυντή και μου επιβεβαίωσε πως δεν χρειάζεται πλέον. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2024 από liopyr 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα